De dans om de miljarden is begonnen

Screenshot_1

(Door: Ton van Kesteren)

1,2 miljard kopte het Dagblad van het Noorden. 500 miljoen van de NAM, 125 miljoen voor herstel en preventie aan huizen, en een bedrag van slechts 15 miljoen voor de speciale gevallen (uitkoopregeling voor fysiek en psychisch gesloopte gedupeerden), 180 miljoen voor woningisolatie. Het door Rijk en Provincie bij te dragen bedrag zal worden besteed aan economie en leefbaarheid. Fooitjes voor de gedupeerden derhalve!

Temperen van de gaswinning en zelfs het dichtdraaien van de gaskraan, zoals de meest volhardende en hardnekkige aanhangers van de energietransitie zouden willen zien, voorkomt geen bevingen, en zorgt niet voor meer veiligheid.

De liberale minister van economische zaken, of moeten we onderhand zeggen de minister van milieu, zit in een spagaat. De VVD slogan ‘windturbines draaien op subsidie’ is -zeker in het Noorden- inmiddels verbleekt. Aan de ene kant is het fantastisch dat deze minister er alles aan doet om het leed van de gaswinning te verzachten. Maar aan de andere kant moet het voor een minister van liberale huize als frustrerend worden ervaren dat deze maatregelen, zoals ze zullen worden geïnterpreteerd in dit linkse bolwerk, Groningen van de regen in de drup zullen helpen..

Wat verstaat de minister van Economische Zaken onder het bieden van economisch perspectief. Waar moeten we dan bijvoorbeeld aan denken als we het hebben over het creëren van werkgelegenheid. Bedoelt hij daarmee banen in een verliesgevende windenergiesector die een nieuwe groep gedupeerden op zal leveren?

De minister heeft ooit gezegd dat Nederlanders bij het zoeken naar een baan ook over de provinciegrenzen heen zouden moeten kijken. Hoe is dat te rijmen met het feit dat men geen gedupeerden uit zal kopen met het argument dat anders mensen het kerngebied zullen verlaten. Leg dat maar eens uit aan werknemers die zijn ontslagen bij Aldel, in een onverkoopbaar huis wonen, en geen kant op kunnen omdat de politiek de mensen gevangen houdt.

Echte veiligheid en perspectief bieden aan de Groningers betekent dat veel meer van het toegezegde budget besteed zou moeten worden aan een uitkoopregeling voor de mensen die willen verhuizen en/of een 100% schadevergoeding. De PVV vraagt zich dan ook af in hoeverre zullen politiek en bestuurders in deze provincie echt werk gaan maken van het schadeloos stellen, dan wel uitkopen van gedupeerden en dat niet het Collegeprogramma ‘Scherp aan de Wind’ en de aanbevelingen van de Commissie Meijer de hoogste prioriteit zullen krijgen, namelijk het vol inzetten op de energietransitie.

Screenshot_2

Door:
Ton van Kesteren
Fractievoorzitter PVV Groningen

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op De dans om de miljarden is begonnen

 1. Republikein zegt:

  De ganzen vliegen naar het zuiden.Lopen is niet mogelijk!

  Like

 2. Het rijkelijk vloeiende aardgas heeft veel geld opgeleverd en dat is door de regering in de ALGEMENE MIDDELEN gestopt. Decennialang. De volksvertegenwoordiging heeft dat al gapend aanvaard. Er wordt gezegd dat de BetuweSpoorLijn ermee is gefinancierd. En de Hoge Snelheids Lijn. Dat is natuurlijk onzin want dat is achterafpraat. Algemene Middelen zijn Algemene Middelen.
  Dat is de portemonnee van de minister van financiën. Uit die Algemene Middelen worden ook de 0,7 / 0,8 % van de Nationale inkomsten voor ontwikkelingshulp of ontwikkelingssamenwerking betaald. Daar zijn ook de meest onzinnige subsidieregelingen mee gefinancierd. Er zijn ook gigantische salarissen aan graaiers in (semi-)overheidsdienst mee betaald. Daar zijn gigantische ministeriele burelen voor neergezet en de behuizingen voor de semi-overheidsorganen, eveneens bemensd met rijkelijk gesalarieerde hotemetoten. Nederland heeft daardoor decennialang ver boven zijn stand geleefd.
  Hoe kun je deze uitgaven nu het beste typeren: POTVERTEREN.
  Vanuit het weelderig levend Den Haag worden nu enkele aalmoezen naar Groningen gegooid. Minister Kamp heeft heel knap het gevoerde beleid uitgelegd op een wijze dat je tranen in je ogen zou krijgen van begrip voor de wijsheid van onze regeerders tot je weer beseft dat het verdedigen is van het POTVERTEREN door kabinetten achtereen.
  Hoog tijd dat deze POTVERTEERDERS weggejaagd worden en vervangen door mensen die wel aan de belangen van het volk van NEDERLAND op lange termijn aandacht schenken. Denk daarbij aan het doorwrochte programma van de PVV.

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  heeft na de ontdekking van de waardevolle delfstoffen in 1969 besloten dat er gespaard moet worden voor magere jaren.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3574045/2014/01/08/Spaarpotje-centrale-bank-bevat-miljoen-kronen-voor-elke-Noor.dhtml

  veel landen met tijdelijke grote inkomsten uit natuurlijke hulpbronnen relatief korte tijden van voorspoed beleven, gevolgd door een erg moeilijke aanpassing aan minder voorspoed.

  Like

 4. luckybee zegt:

  En waar blijft de dure Santa Claus hobby van de PvdA in voor al moslim landen?

  Like

 5. l. visser zegt:

  Groningen de bakermat van het Nederlands communisme, nu het fundament van de PVDA.
  Het is een puur politieke beslissing om hun eigen zakken gevuld te houden, niet meer en niet minder!!!

  Like

 6. fleckie zegt:

  In Groningen is toch OOK een UNIVERSITEIT gevestigd?!!

  Like

 7. Dr.Kwast zegt:

  We zijn nog steeds niet vergenoeg uitgeknepen. De molens komen er aan, wat miljarden kost. De gasbel wordt leeg getrokken in Groningen. Een klein beetje minder wordt er aan de bel getrokken, wat weer miljoenen kost. Dexcia top 30% er bij. Trein en Klaas ze kijken naar boer zoekt vrouw. Ook die kan zomaar zwart worden net als de koffie geen stuiver voor de suiker. En Den Haag geeft met gulle hand, aan hen die er geen recht op hebben, maar wel eisen. En de luiers worden niet verschoont.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  En het geld komt wederom van de belastingbetalers………Niet van de schuldigen !!!
  Haal het geld bij de NAM en de aandeelhouders !!!!

  Like

 9. Pingback: Het Theater van de Graai- en Dialoogtafel | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s