VIDEO´s (Duitstalig): De islam – informatie voor christenen (deel 1 en 2)

Screenshot_13

Op uitnodiging van de Maria mannencongregatie Keulen hield pater Josef Herget enige tijd geleden in de Piuszaal van het priesterseminarie van het bisdom Keulen een voordracht over de islam. Hij is priester, missionaris en oprichter van het door de staat en de kerk erkende “Instituut St.-Justinus” in Oostenrijk en beschikt over een omvangrijke kennis m.b.t. het onderwerp.
Op grond van zijn langjarige werkzaamheden als zielzorger in Turkije is hij zeer goed op de hoogte van de situatie van de christenen in door de islam gedomineerde landen. Op rustige, zakelijke wijze analyseert hij haarscherp argumenterend het wezen van de islam.
In tijden, waarin kerkvertegenwoordigers niet alleen in groten getale wegduiken, maar deze ideologie zelfs nog de ruimte geven, is het een genot om naar pater Herget te luisteren.


Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, islamitische ideologie. Bookmark de permalink .

12 reacties op VIDEO´s (Duitstalig): De islam – informatie voor christenen (deel 1 en 2)

 1. delamontagne zegt:

  Ik probeerde een “anders-talige” ondertitling te krijgen, lukte niet, alleen Duits. Maria “”MANNEN-congregatie” ? ?
  Well o.k., ik geloof best dat wat deze pater vertelde, heel andere koek, sorry gebed (zonder end ) is, dan hetgeen de “wel-beminde-gelovige” door anderen voorgeschoteld krijgern.
  Zo maakten wij 2 jaar terug mee dat Mgr. Cure ( van Roemeense afkomt, ! ! dacht altijd dat ze daar orthodox zijn ), op Maria Lichtmis predikte:”……………..blal,bla etc……en de moslims waarderen de Maagd Maria net zoveel als wij Katholieken “. Tsja, m,n vrouw wilde haast woedend de (kerk)bank uit.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik geloof best, dat veel Roemenen juist R.K. zijn: We vergeten wel eens, dat, hoewel de ligging van het land daarvoor wat onlogisch is, de Roemenen van ROMAANSE afkomst zijn en dat het Roemeens een Romaanse taal is. -Kun je ook nog merken aan de veelvuldige U- uitgangen in de namen, vergelijkbaar met die op Sardinië. “Roemenië” is trouwens afgeleid van “Romania.”

   Like

  • Sjaak8.1.2014 zegt:

   Het is heel eenvoudig en kort gezegt !
   Hier word van deze man voor her gevaar van de Islaam
   en zijn absolute Dominanz en intolleranz gewaarschuwt !
   Maar ook huer in Duitsland worden de mensen langzaam
   wakker ! Een voorbeeld daarvoor is een optreden in de
   Duitse Stadt Pforzheim waar zeer vele Moslims wonen !
   Hier verzamelden zich zeer veel tegenstanders en de
   kerkklokken lieten hun werking ook horen en zien !

   Like

 2. Driek zegt:

  Wanneer binnen afzienbare tijd de loodzware zwarte mantel der Islamitische veroveraar nederdaalt op onze ordentelijke democratie, wanneer onze boeken, die toch beschouwd kunnen worden als een geestelijke steengroeve – , wanneer de Ilias en de Odyssee van de grote verteller Homerus onder het puin begraven liggen; en wanneer onze Joods Christelijke beschaving definitief is verwoest:
  wanneer dat alles wordt bedekt onder het Mohammedaanse doodskleed – dan is het voorgoed afgelopen met onze intellectuele en spirituele vrijheid.
  Maar – , wat ik mij toch steeds opnieuw afvraag is, – waarom die Mohammedanen blijven ijveren voor een volmaakt geestelijke wereld, en dan toch steeds weer opnieuw in een ongerijmde infantiele leefwereld terugvallen. Zij, de Islamieten, willen een democratie, en ze wensen te leven volgens het Islamitisch recht, de Sharia.
  Dat lukt natuurlijk voor geen meter, je hoeft niet bijster intelligent te zijn om daar achter te komen.

  Ook hier, in ons goede vaderland, hebben wij lieden uit verscheidene Islamitische landen die wij alle kansen hebben geboden, want we hebben een regeringsvorm die aan vrije mensen alle kansen biedt hun talenten te ontwikkelen. Helaas, – ook hier zien wij dat zij zich opnieuw onledig houden met primitieve geloofsconflicten, in plaats van dat zij zich ernstig het hoofd buigen boven een studieboek.

  Echter wat bij andere volken een natuurlijke ontwikkeling der tijden is, doordat intelligente ondernemende actieve lieden tot een spontane uitbarsting komen – noem het een intellectuele explosie – en zich zodoende op een onstuimige wijze tot een hogere vorm van beschaving opwerken – zien we in die Islamitische contreien altijd precies het tegenovergestelde plaatsvinden. Want – na een korte periode van een redelijke vooruitgang, zien we wederom een terugval in het barbarendom.
  Ze kunnen het niet en ze willen het niet.
  Want – wat doen deze primitieve lieden? – ze vermoorden op een walgelijke manier hun leiders, gaan tekeer als de helden van Troje en snijden elke tegenstander de hals af, – en roepen vervolgens luid dat ze streven naar een democratie en een gematigde Islam – onderwijl hun geweren leeg schietend – en richten een volmaakte verwoesting aan. Meer doen ze eigenlijk niet.

  Werkelijk geen steen blijft op de ander, en dat dient straks allemaal weer te worden opgebouwd, natuurlijk met geld uit het verderfelijke Christelijk Europa. En dat noemen ze dan een Arabische lente. En onze regering – niet van gisteren – steunt die primitieve ongefundeerde volkswoede. Stuurt vijf miljoen. Neen, beste Bronlezers, dat is geen Arabische lente, maar een strenge winter, eentje die hun nog koud op het dak zal vallen. Dat een gematigde Islam niet bestaat, dat weten we inmiddels, het is net zoiets als ‘een beetje zwanger zijn’. Islam = Islam. Lees de koran, en je bent voorgoed genezen, iets spiritueels valt er niet in te ontdekken. De boeken van ‘Markies de Sade’ zijn er vergeleken niets bij.

  Trouwens de doorsnee Islamitische burger heeft een afkeer voor welke democratische regeringsvorm dan ook, en hij heeft vooral een aangeboren afkeer in de bekwaamheden van zijn regeringsleiders. Mohammedanen kunnen, wat regeren betreft, een voorbeeld nemen aan de Romeinen. Die deden hun werk zo grondig, dat zij een organisme hebben opgebouwd dat in de een of andere vorm, tot in onze huidige tijd is blijven voortbestaan.

  Wij gaan terug in de tijd, naar de regeringsperiode van Mohammed Reza Pahlavi (1919-1980), ons allen bekend als de sjah van Perzië. Hij regeerde tot 1979. Toen nam ayatolla Khomeini (de verschrikkelijke), de zaak over, hetgeen een weldaad voor het volk zoude betekenen. Het resultaat van die geestelijk leider weten we nu wel. Alles werd alleen maar erger en erger.
  Mohammed Reza koesterde het lumineuze plan om de sociale en economische toestanden in Iran te verbeteren. En dat lukte hem vrij aardig. Want in 1961 kondigde de sjah de ‘Witte Revolutie’ af, welke voorzag in vrouwenemancipatie (geen hoofddoeken en sluiers), landhervormingen en een algemeen kiesrecht.
  Goed, jammer, het liep allemaal niet zo bijster succesvol, de decadente levenswijze van de sjah won bij velen geen sympathie (Ik zie hem hier op een foto met prins Bernard, beiden gestoken in protserig goudgalon uniform, het leken net opgetuigde kerstbomen. Dom van de sjah natuurlijk. De prins wist niet beter).

  Maar – , en nu komt het allerergste van dit hele verhaal: vanaf de jaren zestig voerde de geestelijkheid, waaronder Khomeini, de oppositie. En in 1977, ja hoor – weer die studenten, – altijd weer die studenten – ze kwamen in opstand tegen het regime van de sjah, en ze eisten, jawel, – een puur Islamitische staat. Lees dat goed: dat eisten die studenten in Perzië. Er zijn foto’s van die studenten, tijdens en nadat de sjah was verdreven. Op de eerste foto alle studenten zonder hoofddoek.

  In 1978 deed de sjah pogingen het tij de keren, o.a. herinvoering van de Islamitische kalender, maar niets kon de boel nog redden, en wij weten nu de gevolgen. De sjah vluchtte het land uit, en in 1980 stierf hij in zijn Egyptisch ballingsoord aan kanker. Einde van een Perzisch sprookje. En hetzelfde vindt nu plaats in Egypte, Lybië, Syrië, Tunesië, Nigeria e.a. verschrikkelijke Islamitische landen. Daar is geen beginnen meer aan. We moeten ons er niet mee bemoeien.

  Like

  • delamontagne zegt:

   U had ook nog kunnen schrijven dat de Shah voorspelde dat wanneer de mullahs aan de macht zouden zijn, Iran berg-af-waarts zou gaan. Hun kalender is nu mischien +- 1400 zoveel, maar de instelling van de bewoners zelf ? ?
   Tijdens het bewind van de Shah kreeg Israel zijn (aard)-olie rechtstreeks uit Iran. Dit werd weliswaar niet openlijk verkondigd en ging min of meer “stiekumpjes”. Nu de grootste vijand.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Uw analyse is briljant. Alleen : Persoonlijk kan ik mij niet goed herinneren wanneer moslims ooit letterlijk om een “democratie” hebben geroepen.
   Wèl om Sharia en zuivere Islam, maar democratie……Bij , bv. demonstraties in Londen geven ze juist blijk van afschuw van de democratie, getuige de teksten op hun protestborden.
   Wat dàt betreft zijn ze nogal duidelijk.

   Like

   • Driek zegt:

    @Theresa schrijft: Persoonlijk kan ik mij niet goed herinneren wanneer moslims ooit letterlijk om een “democratie” hebben geroepen.

    Beste Theresa, die Mohammedanen roepen zoveel, maar ze weten helemaal niet wat een democratie inhoudt. Het enige wat ze doen is schreeuwen, en dat deden die studenten ten tijde van de Sjah ook. En nu zijn al die schreeuwende studenten verplicht een hoofddoek te dragen. En daar willen ze nu weer vanaf. Ik denkt dat die Islam de hersens aantast. Goed geordend denken kunnen die Mohammedanen niet. U heeft toch die wijd opengesperde tandeloze bekken van die schreeuwende lieden gezien? Allah akbar schreeuwen, dat kunnen ze goed. Maar meer kunnen ze echt niet. We moeten ons niet met die primitieve lieden bemoeien, maar ja, – onze regering moet zo hoog nodig. Een koningin Beatrix (toen nog koningin), die met een doek om haar hoed heen gewikkeld, op bezoek gaat bij een barbaarse oliesjeik. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd?

    Like

  • Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

   Even offtopic als het mag.
   Dit you tube filmpje zag ik op PI News en als alle kerken dit ook gaan doen krijg ik weer vertrouwen in hun.

   Like

 3. Philippine zegt:

  Deze pater Josef Herget legt het heel goed uit.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Is de islam geen verstooss tegen de 10 Geboden?

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  De ISLAM is ons ongeluk, de islam is ons ongeluk, de islam is ons ongeluk! Ik kan het niet voldoende zeggen! De perverse ISLAM is nog erger dan “Mein Kampf”, van de huisschilder Adolf Hitler!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s