Economische crisis: De politici hebben ons verraden en verkocht

Screenshot_19

Dat is de conclusie die getrokken mag worden na 5 jaren crisisbeleid en bankenreddingen ten koste van veel belastinggeld.

Duizenden miljarden euro´s zijn over de banken en de economie uitgestrooid, maar het aantal faillissementen is tot recordhoogte gestegen, de werkloosheid stijgt verder, de gewone burgers hebben steeds minder te besteden door lastenverzwaringen en stijgende prijzen voor voedsel en energie, terwijl pensioenen en spaargelden verdampen en de wereldwijde schuldenberg groter is dan de laatste tweehonderd jaar ooit het geval is geweest.
Met als belangrijkste resultaat dat de aandelenkoersen niet meer in verhouding staan tot de reële economie omdat de beurzen zwaar overgewaardeerd zijn door stijgende koersen als gevolg van de enorme instroom van goedkoop geld.
De banken en de daarmee verbonden hedge-funds krijgen ten koste van de spaarders bijna gratis geld van de Centrale banken zoals de ECB.
En omdat de rente zo laag staat zoeken de beheerders van dit geld naar andere wegen om nog meer geld te verdienen, waarbij ze automatisch bij staatsobligaties en aandelen terecht komen.
Reden waarom de 300 rijkste mensen in de wereld in 2013 gezamenlijk 381 miljard rijker werden, terwijl de steeds verder uitgeknepen burgers netto alleen maar minder te besteden kregen.
Het beleid van de verschillende overheden en de EU om de crisis te bestrijden en de inzakkende economie weer vlot te trekken is daarmee totaal mislukt.
Een mislukking waar de burgers in de nabije toekomst zwaar voor zullen moeten boeten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Economische crisis: De politici hebben ons verraden en verkocht

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het volledig eens met het artikel. En de volgende partijen in Nederland, dragen hiervoor de grootste verantwoording: te weten de PvdA,CDA,VVD,D66. Deze partijen hebben al 40 jaar geregeerd, en de ellende nog meer vergroot dan dat ie al was! Iedere Nederlander, van zuigeling tot grijsaard, heeft dus nu momenteel al een Staatsschuld op zijn/haar nek van Euro 35.000,-

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Ik las in het stuk dat alle goud zowat uit Nederland verdwenen is. Zelfs particulieren leveren hun goud in bij de goud opkoper, zodat binnen no time echt alle goud in Nederland verdwenen zal zijn.
  Als bij de volgende verkiezingen links alweer er in slaagt om aan de macht te komen, betekent dat het absolute failliet van Nederland. De fraudegevoelige stemmachines komen niet voor niets terug ! Deze verkiezingen zijn net zo belangrijk als in mei voor de E.U. Al moet ik bij de laatste nog zien wat het werkelijke positieve effect ervan zal zijn. U weet wel, die E.U. dictator die verkiezingen uitschrijft. Nogmaals; welke dictator is bereid zijn macht te delen met zijn tegenstanders ?

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Nu je het over het Nederlandse goud hebt wat verdwenen is, ben ik zo vrij geweest om wat aanvullende artikelen toe te voegen.

   ‘Klaas Knot moet ons goud snel terughalen uit Amerika’
   Het uitlenen van goud is zeer riskant. De geschiedenis leert ons dat Nederland in tijden van monetaire stress al tweemaal eerder kon fluiten naar het in het buitenland opgeslagen goud. Dat betoogt politicoloog Sander Boon. De nieuwe directeur van De Nederlandsche Bank (DNB), Klaas Knot, vertelde op 5 januari in een uitzending van Nieuwsuur dat maar liefst 90 procent van het Nederlandse fysieke goud ligt opgeslagen in Engeland, Canada en de VS. Dat wekte alom verbazing, want waarom ligt het monetaire metaal waaraan in tijden van crisis de meeste waarde wordt gehecht niet gewoon in de eigen Nederlandse kluis? (Lees verder)

   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3141005/2012/01/28/Klaas-Knot-moet-ons-goud-snel-terughalen-uit-Amerika.dhtml

   Bent u ook grootgebracht met het adagium: We moeten de Amerikanen zo dankbaar zijn? Nou we hebben er dus dik voor moeten bloeden!!
   Er is 310.000 kg Nederlands goud gestolen
   Geplaatst op 24 juli 2013 langleveeuropa.nl

   Ok, het berichtje waar ik naar wil verwijzen ging over het verdwenen Duitse goud. Duitsland heeft net als Nederland haar goud in de handen van de VS moeten geven. De VS heeft (onofficieel) vervolgens het goud gewoon verkocht op de markt als onderdeel van hun financiële koersmanipulatie spelletjes, en zelfs dit goud gebruikt in financiële oorlogsspelletjes.
   Het Verdwenen Goud
   Duitsland wilde recentelijk een klein deel (300 ton) van dat goud terug, en kreeg te horen dat dit 7 jaar ging duren. Zeven jaar! Dat goud ligt duidelijk niet in de VS te wachten op Duitsland! Nu is in het nieuws dat het Duitse goud omgesmolten is in een grote smelterij in Hong Kong, en het ‘nu ligt bij de People’s Bank of China, de Reserve Bank of India en de Russische centrale bank.’ Aldus een voormalig Goldman Sachs medewerker. (Bron: Nederlandstalig hier en Engels hier)
   Nederland heeft slechts 11% procent van haar goud (67 ton, waarde 3 miljard) in eigen handen. Klaas Knot geeft toe, de rest ligt in Engeland, Canada, en…. Amerika (51%). In de handen van de Amerikanen, en die jongens kennen we ondertussen. Dus dat goud dat daar ligt… Wat zegt onze goud-manager Klaas Knot?
   Klaas Knot: “We hebben in het verleden altijd goede zaken gedaan met de Verenigde Staten en zij hebben ons vertrouwen nooit beschaamd”
   Ons goud is dus verdwenen. De VS heeft ons vertrouwen nooit beschaamd? In welke wereld leeft deze vent? Oh ja, in de wereld waar je moet liegen als het serieus wordt, zeker als het gaat over rente en over goud.
   Jim Rickards: ‘Possession is nine-tenths of the law’.
   Ofwel: Hebben is houden, krijgen is de kunst.
   Ons goud, net als het Duitse goud… Foetsie! (leses verder)

   http://boinnk.nl/blog/61344/bent-u-ook-grootgebracht-met-het-adagium-we-moeten-de-amerikanen-zo-dankbaar-zijn-nou-we-hebben-er-dus-dik-voor-moeten-bloeden/

   Negentig procent van de Nederlandse goudreserves ligt opgeslagen in het buitenland, bijvoorbeeld in kluizen in New York. Dat heeft Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank (DNB) bekendgemaakt in Nieuwsuur. ‘Het goud ligt goed waar het ligt, vindt Knot.
   Ook in Canada en Groot-Brittannië bevindt een groot deel van de goudvoorraad. Het werd er in de jaren dertig naartoe gebracht. Om hoeveel goud het in totaal gaat, is geheim.
   Niet veilig
   Volgens de Amerikaanse publicist Jim Rickards is het echter niet uitgesloten dat de Amerikaanse overheid het buitenlands goud in beslag neemt, als het vertrouwen in de dollar wegvalt. Het goud in New York zou er dus niet honderd procent veilig liggen.
   ‘Dat scenario is mij niet bekend’, reageert Knot in Nieuwsuur. ‘Het zou mij verbazen. We hebben altijd een goede relatie gehad met de Verenigde Staten. Er zijn voldoende garanties.’ (Lees verder)

   http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3109245/2012/01/06/Negentig-procent-Nederlandse-goud-ligt-in-buitenland.dhtml

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Peterselie 1: 09.55. uur. Deze Klaas (SINTERKLAAS) Knot, doet mij denken aan de vorige minister van Financiën, de “bolle”, Jan-Kees de Jager, die beweerde: ” Wat wij Griekenland geleend hebben, krijgen we terug met rente”. Wat die “bolle”, vergeten was, dat het in 3 termijnen zou worden terugbetaald, namelijk: MORGEN NIET,VANDAAG NIET, NOOIT NIET! I rest my kaas! Whoehahahahaha!

    Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Ik heb de heer Bron van wat info voorzien betreffend goud, misschien doet hij er iets mee

   Like

 3. Sjaak8.1.2014 zegt:

  Wanneer iemand een verzekering afsluit krijgt
  hij/zij een Police en wat er ten slotte bij uitkomt !
  Het geeft goede en slechte Verdragen ! Je kunt ze
  behouden of niet ! Maar hoe ziet het met de van
  de Nederlandse Staat (meestal onvrijwilige )
  gesloten plichtverdragen ? Het zijn in grond
  genomen verdragen in sinne van een vennootschap !
  Dat heet met een open boekhouding en een inzicht
  en recht op de boekhouding ! Het minste is wie bij
  een vennootschap dat jaarlijks een uitvoerlijk
  rekenschapbericht word afgelegt !
  En nu komt het ! Afgezien van een paar
  onbeleerbare debielen geitenwolbreiers
  zouden na inzicht een verdrag dat van
  deze aan de realiteit vorbei levenden
  mainstreamgetrimte Politike zetelpoepers
  hun onkundig tezamen geprutste verdragen
  onderschrijven ! Dit is enig en alleen mogelijk
  in een Europa waar onder de deckmantel
  sozialbijdragsbetalingen een goudezel is
  krieert en wanneer we deze verdragen onder
  de loupe nehmen, de ezel de bijdragbetaler is
  en eigenlijk al dood is en het goud op diverse
  belastingparadijzen transfereert is!
  Het beste voorbeeld is Griekenland !

  Like

 4. Avidia zegt:

  Wat we moeten doen in onze eigen stad met de verkiezingen, een oproep doen om de stem die je uitbracht in te leveren bij een vertrouwd persoon van jouw partij, en dan een overleg of de uitslag klopt bij de telling, dan komen we er achter of het eerlijk gaat.

  Like

 5. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Het onbeperkt ´drukken´ van geld heeft de crisis en de werkloosheid niet opgelost, heeft de gewone burgers niets opgeleverd maar zowel onze toekomst als die van onze kinderen met onbetaalbare schulden opgezadeld.
  Om de schijn van een succesvol EU-beleid op te houden wordt u op gemanipuleerde werkeloosheid- en inflatiecijfers getrakteerd en wordt de goudprijs middels handel met papieren goud kunstmatig laag gehouden.
  Een te hoge goudprijs geeft immers aan dat uw geld in waarde vermindert en dat mag u niet weten.

  Consequentie daarvan is dat al het fysieke goud nu naar het Verre- en Midden-Oosten verdwijnt terwijl de westerse burgers opgescheept worden met waardeloze goudcertificaten die zelfs door de grote Nederlandse banken niet meer worden ingewisseld tegen echt goud.

  Like

 6. Jan zegt:

  De ondergang van Nederand

  (begeleid door kattengejammer)

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan, ook ik heb gestemd! En naar aanleiding van het filmpje, hiervan wensen de VVD, het CDA, de PvdA en de partij van “het misselijke ventje”, Demonen 66 niets weten!

   Like

 7. Jan zegt:

  @ E.J.Bron
  Zelf enquête maken. ‘Hebben de politici ons verraden’:
  http://pollcode.com/process.cgi

  Ik heb al gestemd: http://poll.pollcode.com/4466244

  Like

 8. luckybee zegt:

  Als de Marxistische partijen zulke dure hobby’s op na houden, zo als Santa Claus spelen in de moslim wereld , dan blijf van al dat geld uit de Gaswinning alleen bij al Qaida en zoortgelijke verenigingen.

  Like

 9. Pingback: ECONOMISCHE CRISIS: DE POLITICI HEBBEN ONS VERRADEN EN VERKOCHT! | eunmask

 10. Theodoor zegt:

  Het jeroentje citroentje van de Partij van de Armoede doet hier in volle kracht aan mee gesteund zijnde door de nivellerende coltrui en VOORZITTER van dezelfde partij, alles onder toeziend oog van de VARA en de NOS.
  Mijn opa moest eens weten waar hij voor “gevochten” heeft.

  Like

 11. Theodoor zegt:

  Trouwens, ik moet zeggen dat Dragi veel opgestoken heeft van zijn leertijd bij die grote bank daar in de vs, hij mag/moet het allemaal toepassen in en van de EU.
  Rijken rijker staat gelijk aan armen armer en voor beide groepen is het leven lastig en moeilijk, nou misschien kan de eerste groep iets gemakkelijker wat regelen.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22226211/__PVV_wil_referendum_EU__.html

  Het is te hopen dat steeds meer mensen inmiddels zó negatief denken over VvdA, PvdA en de andere gedoogpartijen (Demonen66, Griezelunie en SGP), dat hun tegenstemmen van vanavond de PVV alleen maar groter zullen maken.
  In dat licht bezien heeft Jorritsma eerder deze week erg goed werk geleverd door als VVD-politica nu te pleiten voor extra belastingverhogingen door gemeentes. Betere timing om de VVD verder te decimeren was nauwelijks denkbaar.

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Dat de politici ons verkopen voor hun mnooie baantjes is niet te verwonderen want ze wten niet beter dan parasiteren.

  Like

 14. Jan zegt:

  World Halal Council gaat proberen Europa en Italië in het bijzonder te islamiseren door de schulden van de landen op zich te nemen

  “Islamic finance and capital are ready to pull Europe out of crisis” and “Italy in particular” as long as the countries follow halal food standards in “production, logistics and commercialization” consistent with the precepts of sharia.
  http://www.ansamed.info/ansamed/en/news/nations/italy/2014/03/31/world-halal-food-council-sees-italy-as-potential-halal-hub_a9977a95-6fbf-4332-8809-1f0e6afe06cb.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s