Wanhopige moeder begint handtekeningenactie,help haar s.v.p.!

Screenshot_9

Wanhopige moeder begint handtekeningenactie, help haar. Teken haar petitie en verspreid de oproep zoveel mogelijk. Marijke Harkema de Schiedamse moeder die in hongerstaking gaat omdat politie en justitie weigeren de vermoedelijke moord op haar zoon te onderzoeken. 

Op de website http://www.petities24.com/page=statistics&petition=leongroeneweg onder de verwijzing ‘het dossier en nader onderzoek van Leon Groeneweg’ hebben inmiddels meer dan 2280 Nederlanders van over de hele wereld haar petitie getekend.  “Ik hoop dat nog veel meer mensen ons gaan steunen in onze strijd”, zegt Marijke Harkema. “Het is ongelooflijk hoe de autoriteiten ons al jarenlang in de kou laten staan.”

Hongerstaking 
Komende vrijdag zegt de vertwijfelde moeder met eten te stoppen. “Ik ben bereid om met mijn hongerstaking tot het uiterste te gaan”, vervolgt zij. “De recherche heeft nooit serieus onderzoek naar de dood van mijn zoon willen verrichten. Ook het openbaar ministerie houdt ons voortdurend aan het lijntje. Onze advocaat krijgt zelfs al maanden geen antwoord meer op de brieven die hij aan het OM schrijft. Ik wil dat er alsnog grondige naspeuringen komen door een rechercheteam uit een andere politieregio. Ook eis ik dat justitie ons eindelijk het volledige dossier van weleer verstrekt.”

Haar 19-jarige zoon kwam in juni 2008 onder uiterst verdachte omstandigheden om het leven. Leon Groeneweg werd in de maanden voor zijn dood voortdurend bedreigd door een Schiedamse jeugdbende. Volgens zijn moeder had de jongen ontdekt dat de jeugdcriminelen een jaar eerder zijn vriend Tariq Chatta om het leven hadden gebracht. Deze eveneens 19-jarige Schiedammer werd destijds drijvend in een ondiepe sloot aangetroffen.

Verklaring
“Juist toen Leon hierover een verklaring wilde afleggen bij de recherche, verdween hij spoorloos,” aldus Marijke Harkema. Tien dagen later werd ook deze jongen dood teruggevonden; zijn lichaam lag eveneens in ondiep water, bij een camping in Oostvoorne waar de jeugdbende vaak bivakkeerde. Politie en justitie deden beiden zaken af als verdrinking, op het stoffelijk overschot van Tariq Chatta werd zelfs geen sectie verricht. Enkele jaren geleden nam het Telegraaf Cold Case Team de twee verdachte sterfgevallen onder de loep. Deze krant stuitte daarbij op allerlei aanwijzingen voor moord. 

Kort geding
Sinds 2012 doen advocaat Job Knoester en zijn collega Yvonne van der Hut, de raadslieden van Marijke Harkema, verwoede pogingen om een nieuw politieonderzoek van de grond te krijgen. “Wij zullen het er niet bij laten zitten en desnoods een kort geding aanspannen”, zeggen de raadslieden. “De wanhoop van de ouders is volkomen invoelbaar en begrijpelijk. De weigerachtige en respectloze houding van het openbaar ministerie is killing voor deze mensen.”

De nabestaanden hopen op minimaal tienduizend steunbetuigingen en willen hun petitie overhandigen aan staatssecretaris Fred Teeven van Justitie.

++++++++++++++++++++++++++

Mensen, betuig uw steun aan deze mensen ( de ouders van  Leon Groeneweg ) die vechten tegen de befaamde bierkaai, ofwel de arrogantie van de ” zwarte staatsmaffia” .

Onderteken hun petitie en verspreid dit bericht zoveel mogelijk (sociale media link, kettingmail etc. etc. )

Eis mede dat ”zwarte staatsmaffia” met zijn luie reet actief wordt en met gepaste spoed eindelijk na al die jaren gaat doen wat hij al een hele tijd geleden hadden behoren te doen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22223262/__moeder_begint_petitie__.html 

Bron:
http://burgelijkongehoorzaam.wordpress.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Justitie, Nederland. Bookmark de permalink .

9 reacties op Wanhopige moeder begint handtekeningenactie,help haar s.v.p.!

 1. luckybee zegt:

  Als ik me niet vergis is mama met een moslim getrouwd. Volgens de wet van de islam is de zoon verplicht om dat te doen wat Papa zei.Mischien heeft zoontje lief geweigerd moslim te worden? dat is ook een dood straf waardig oooof zoontje is moslim geworden?Dat vinden waarschijnlijk zijn vrienden niet erg leuk?

  Like

 2. tjonge zegt:

  wil niet negatief doen, maar al krijgen ze het voor elkaar dat er onderzoek gedaan wordt, en de moordenaars bekend zouden worden, denk je werkelijk dat ze dat in openbaarheid gaan brengen ?

  nee, wordt echt wel de zoveelste doofpot, want je denkt toch niet dat justitie gezichtsverlies gaat lijden ?

  als het nou een zoon van een minister was geweest…

  zinloze actie…

  Like

 3. bigljohn zegt:

  De politie die een Moslim gaat vervolgen ? Die kans is net zo groot als dat prinses Beatrix zich bij u aanmeldt, om gedurende 8 uur per week bij u te werken als gratis poetsvrouw.

  Like

 4. Avidia zegt:

  Ik vul geen petities in waarin je je hebben en houden moet vermelden, dus niet!

  Like

 5. fleckie zegt:

  Vechten tegen “HET KOPPENSNELLERS’CIRCUIT?!, is “vechten tegen de BIERKAAI,”!

  Like

 6. Republikein zegt:

  Veel succes er mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s