Eurocommissaris dreigt Zwitserland

Screenshot_12

Viviane Reding

De vicevoorzitter van de Europese Commissie, Viviane Reding, heeft Zwitserland vanwege een komend referendum over immigratie onder druk gezet. “Zwitserland is een belangrijke partner voor de EU. Maar de EU is voor Zwitserland een onontbeerlijke partner”, zei ze in een gesprek met de “Schweiz am Sonntag”. “Men moet dus goed nadenken waarmee men bezig is.” Achtergrond is een referendum tegen massa-immigratie waarover de Zwitsers op 9 februari stemmen. Het door de SVP geïnitieerde referendum wil de toestroom van EU-burgers naar Zwitserland reglementeren.

“De huidige immigratie is voor Zwitserland noch cultureel noch qua aantal te behappen”, staat er in het referendum. Het eist een opheffing van het vrije verkeer van personen en de herinvoering van de contingenten buitenlanders. Reding wijst de veranderingen echter af. “Het is een illusie om te denken dat er achteraf onderhandeld kan worden over het vrije verkeer van personen.”Dit zou een onmisbaar bestanddeel vormen van de binnenmarkt. “Zwitserland kan daar niet hier en daar krenten uit de pap pikken.”

De Brusselse politica riep Zwitserland in plaats daarvan ertoe op haar internationale wetgeving gelijk te schakelen met dat van de EU. “We hebben 120 verschillende bilaterale verdragen, we hebben een tiental technische commissies: dat is ondoorzichtig, bureaucratisch en niet meer van deze tijd.” Anders dan de Zwitserse regering, die aan het Europese Gerechtshof bij ruzies het niet bindende recht op een standpunt wil toestaan, pocht Reding op het “principe dat beslissingen van een rechtbank niet uit elkaar genomen of genegeerd kunnen worden.”

Problemen vallen onder de bevoegdheid van de nationale staten

De Eu-politica gaf echter toe dat er binnen de EU “op veel plaatsen sprake is van een concentratie arme migranten die problemen veroorzaken”, ook al zijn deze “veel kleiner” dan “door rechtse partijen met extreme leuzen” worden voorgesteld. Dat valt echter onder nationale bevoegdheid. “als veel landen te royale bepalingen voor hun sociale stelsels hebben, moeten ze dit probleem zelf oplossen, dat is niet de taak van de EU.”

Hier is inderdaad sprake van fouten, bekritiseerde Reding: “In veel landen zijn de sociale stelsels inderdaad te royaal, ja. Daar krijgt iedere immigrant al vanaf het begin ondersteuning.” Dit is echter niet de schuld van de EU. Volgens de Europese richtlijnen betreffende vrij verkeer van personen kan “niemand zomaar binnenreizen en een sociale uitkering aanvragen, maar hij moet na drie maanden kunnen bewijzen dat hij over voldoende middelen beschikt om zijn bestaan veilig te stellen.”

Wat betreft de toekomst hoopt Reding voor de EU op een toename van arbeidsmigratie. “Onze bevolking veroudert en we hebben bijna overal een gebrek aan geschoolde krachten.” Als een van de grootste winnaars van het vrije verkeer van personen beschouwt de Luxemburgse de Bondsrepubliek Duitsland: “Als ik kijk naar een land als Duitsland, dat handenwringend mensen voor tienduizenden banen zoekt, is dat onmiddellijk duidelijk.”

Screenshot_11

Viviane Reding over de mogelijke uittreding van Groot-Brittannië uit de EU

Bron:
http://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

34 reacties op Eurocommissaris dreigt Zwitserland

 1. Jean zegt:

  Het wordt hoogtijd ALLE Europeanen naar hun mening te vragen betreffende die levensgevaarlijke import van vreemdelingen, wedden dat +_ 95% tegenstemt.
  Wat die Luxemburgse niemandal uitkraamt interesseert om geen moer.
  Opdoeken die geldverkwistende handel volgepropt met leeghoofden en zakkenvullers.

  Like

 2. Sjef Smeets zegt:

  Zal die Zwitsers niet echt boeien wat die dame er van vindt. Dat zijn geen angsthazen zoals het Nederlands Kabinet

  Like

 3. Sjaak8.1.2014 zegt:

  Zwitserland kan daar niet hier en daar krenten uit de pap pikken !
  ____________________________________________________
  Nu ook nog bemoeien met landen die niet in de EU zijn ?
  En dan ook nog over Duitsland mee lullen wie overal in de Kloten EU ?
  Sodemieter toch op met jullie hele parasieten kliek !
  Vanaf 22/25 mei kunnen jullie van mij uit de pot op !

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Kotsmisselijk word ik van deze smerige rode volksverrader, en superleipdoos REDING. Flikker toch een eind op, met je schijnheilige praatjes RODE MUTS. Als ons burgers op de persoon gevraagd zouden worden, stemden we tegen de EUSSR, tegen deze smerige HOER VAN BABYLON. De EUSST is een VIERTE REICH, een rode FASCISTISCHE DICTATUUR! Ik hoop dat Zwitserland de rug recht houdt!

  Like

  • Theodoor zegt:

   Tom Hendriks je bent boos en je bent niet de enige die boos is. Ik heb altijd een hekel gehad aan mensen die dreigen en helemaal als ze macht hebben ook nog.
   Dergelijke dreigementen kwamen vroeger alleen maar voor in dictatoriale landen en de mensen waren daar bang voor, niemand was meer te vertrouwen. De dictators gingen steeds verder, voorbeelden genoeg. De niet gekozen leiders van de EU van vandaag aan de dag denken dat zij zich alles naar het volk kunnen veroorloven. Dat kan niet anders dan slecht aflopen, gewone nette mensen pikken dat niet langer.

   Like

   • Urbanus zegt:

    Ik krijg steeds meer respect voor Zwitserland. Als ik oud ben ga ik voor het Zwitserleven gevoel. Niet dat dat dan bereikbaar is maar wie weet ga ik dan asielzoeken. In Zwitserland 😉

    Like

  • Theodoor zegt:

   Wat mij ook opvalt is dat de EU een dekking is dat er geen oorlog zou komen in ons Europa (niet die van de EU politici) maar de dreigementen van dat stuk ongenoegen van een EU-commissaris liegen er niet om.

   Like

 5. Janine zegt:

  “als veel landen te royale bepalingen voor hun sociale stelsels hebben, moeten ze dit probleem zelf oplossen”
  Dit is gemakkelijk op te lossen door alle lusten van het zgn royale sociale stelsel ten goede te laten komen aan mensen die ervoor betaalt hebben en wel evenredig.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Neurenberg 2.0 voor dit soort landverraadsters.

  Like

 7. Theodoor zegt:

  Dom voorbeeld van een domme vrouw, Als er teveel werk in Duitsland is kun je ook werk verplaatsen, de multinationals weten alles over dit systeem. De westerse landen zijn meer dan vol en ook de natuur moet kansen blijven hebben.

  Like

 8. Jade zegt:

  Men kan hier dus ook spreken van “Scheiße am Sonntag”.
  Maar die Zwitsers hebben het wel goed bekeken…
  Hadden wij ook, maar we zijn verraden door die ezel
  van een Balkenende. (What`s in a name?)

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Voor Viviane Reding en de andere E.U. dictators; Verbeter de wereld, en begin bij je zelf. Neem tientallen Islamieten op in uw eigen vinex villa. Ga zelf in uw schuurtje slapen zonders beddegoed op de koude grond, en laat die Moslims uw huis uitwonen. Wacht het moment af dat ze u verdrijven van uw grond, en voel u dan volmaakt gelukkig. In de wetenschap dat u uw bezit gegeven hebt voor een schone zaak. Verspreid het nieuws over uw goede daad. Maar wij kotsen u toch uit !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 22.44. uur, op 21/1. Beste John, dit soort -rode gutmenschen- zullen nooit de moslims opnemen in eigen huis! Neen, dat wensen ze ons burgers van Europa/Nederland op te dringen. Deze communisten zijn ver voorbij de realiteit en eerlijkheid. Huichelaars dat zijn het allemaal!

   Like

 10. toetssteen zegt:

  “Onze bevolking veroudert en we hebben bijna overal een gebrek aan geschoolde krachten.”

  Mja, laat dat nou net het probleem zijn Excellentie.
  Type communist die meent dat een metselaar (eerzaam beroep hoor) een elektrotechnisch ingenieur wordt die robotten ontwerpt die het gros van de mensen met een lage opleiding overbodig maakt.

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Ik ken enkele portugezen van de velen die in Luxemburg werken.
  Ik hoor dat het daar ook steeds moeilijker wordt en dat men allerlei stelschroeven aandraait.
  Misschien moet ze daar maar eens gaan rondkijken.

  Like

 12. Foutje op de laatste afbeelding: YOU moet zijn WE !

  Like

 13. sylvia Groot zegt:

  >>>Wat betreft de toekomst hoopt Reding voor de EU op een toename van arbeidsmigratie. “Onze bevolking veroudert en we hebben bijna overal een gebrek aan geschoolde krachten.” Als een van de grootste winnaars van het vrije verkeer van personen beschouwt de Luxemburgse de Bondsrepubliek Duitsland: “Als ik kijk naar een land als Duitsland, dat handenwringend mensen voor tienduizenden banen zoekt, is dat onmiddellijk duidelijk.”<<<

  WAT ?????
  En als oplossing dan maar een ongelimiteerde stroom ongeschoolde allahslaven verplicht binnenlaten, wiens bedelende handjes direct worden gevuld, waardoor (of misschien wel opdat) er niets meer overblijft voor de autochtone (oudjes, gehandicapten en zieken)?
  WAT ?????
  Dat mens mist hersenverbindingen.

  Like

 14. Tempelier. zegt:

  Ook Duitsland kampt nog steeds met werkelozen, help deze mensen eerst maar aan een baan. En als Duitsland graag onopgeleide ruif etende immigranten wil moet ze dat gewoon van de toren schreeuwen. Maar waar is Mevr Reding zo bang voor ? Wellicht de president werking, die uitgaat van een referendum. hier nog wat achtergrond info m.b.t werkeloosheid.
  http://www.nu.nl/economie/3527311/werkloosheid-blijft-in-2014-hoog.html

  Like

 15. Helena zegt:

  Dat ze maar naar deze man mogen luisteren.

  Like

 16. Wans Horst zegt:

  Niet de focus van de echte problemen binnen de EU afleiden middels Israel of Zwitserland, mevrouw Reding…

  Wil mevrouw Reding de Zwitserse directe democratie ondermijnen? Dat is het tekenen van een oorlogsverklaring aan de Zwitserse burger, althans zullen zij zich niet coöperatiever opstellen, en Zwitsers laten zich niet zo makkelijk een richting op duwen, hopelijk.

  80% van het wereldwijde vermogen staat geparkeerd in Zwitserland en de mensen achter dat vermogen zullen geen Viviane de soevereiniteit van dat land laten aantasten.

  Mevrouwen en meneren die denken via publieke organen hun minderwaardigheidscomplex te moeten compenseren zijn (*kras*kras*) ongeschikt.

  Like

 17. Kraftavilqa zegt:

  “we hebben bijna overal een gebrek aan geschoolde krachten.” Vooral op posities als de Uwe nietwaar mw. Reding? Vandaar dat wereldvreemde idioten zoals U op zulke posten terechtkomen.

  Like

 18. Sjef Smeets zegt:

  Prima hier je gal spuien, maar wat gaan we er aan doen. Zo makkelijk vanuit je bureaustoeltje zitten te mopperen. De straat op en de boel plat leggen en draagvlak vinden bij andere is de enige weg die werkt. Geweldloos, dat wel.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik zou zeggen, neem eens initiatief!!

   Like

   • Sjef Smeets zegt:

    Als u op mijn website kijkt, ziet u dat we vorig jaar met drie initiatiefnemers met o.a. Het Burger Collectief een demonstratie hebben georganiseerd en wel op 21 mei 2013. Daar waar we meer dan honderd medestanders hebben geturfd die toezegden mee te gaan, daar stonden we helaas met maar drie man te kijken, te weten de initiatiefnemers. Teleurstelling, och het is maar hoe je er mee omgaat.

    Prettig weekend,

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Een link naar die website toe is dan wel gemakkelijk….

    Webmaster

    Like

   • Sjef Smeets zegt:

    Dacht dat die wel bekend zou zijn bij jullie, maar die website is
    http://www.ziekvandepolitiek.nl.

    Gr, Sjef Smeets

    Like

   • Maria zegt:

    EJ ben zoals jij een eenzame strijder tegen de dictatuur van die EU, ik slaap er niet van waarom bevolkingen niet opstaan om zich te keren tegen dat illegaal verkozen EU en zijn parlement waar ze zichzelf verkiezen voor postjes, onbegrijpelijk vind ik het dat de doorsnee burger veel blablabla heeft maar puntje paaltje lam in de zetel blijft zitten en niet opstaat, de EU zorgt ervoor dat er binnenkort de wreedste burgeroorlogen zullen uitbarsten en zelfs oorlog met andere landen, enkel de zuiderse landen en Oostbloklanden, Engeland staat te vechten tegen de EU, belgen wij onvoorstelbaar de lafheid en zwijgzaamheid van mijn eigen volk maar op FB wel hunne gal uitspuwen, probeer je dan die mensen te mobiliseren om allen naar Brussel te trekken en ons ongenoegen te uiten en te eisen dat ondemocratische verkozen EU president met zijn commissarissen kunnen ophoepelen dat doet de westerling niet, hier komt garantie oorlog van wat die EU waarschijnlijk wilt om die NWO te kunnen stichten, ik begrijp de lafheid van die westerlingen niet

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Sjef Smeets 23 januari 2014 om 09:34

   U was ongetwijfeld ook in Den Haag aanwezig bij de demonstratie van Geert Wilders in september 2013?

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Misschien voel je je meer op je gemak bij joop.nl

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s