Islamitische separatisten vechten voor een eigen emiraat

Screenshot_7

Doku Umarov

Radicaalislamitische gemotiveerde onlusten in de Zuid-Russische Kaukasus-regio krijgen kort voor de opening van de Olympische Winterspelen in Sotsji steeds meer de overhand. Na meerdere aanslagen in Wolgograd (het voormalige Stalingrad) en de onrustige regio´s Tsjetsjenië, Ingoesjetië en Dagestan publiceerden radicale islamieten nu een nieuwe video, waarin zij dreigen met aanslagen op bezoekers van de Olympische Spelen. Het is opnieuw een signaal dat de Kaukasische radicale islamieten tot de gevaarlijkste buiten het Midden-Oosten behoren. Velen van hen vechten immers op dit moment aan de zijde van de aan Al Qaida gelieerde “Islamitische staat in Irak en de Levant” in de Syrische burgeroorlog.

Ook in de Noord-Kaukasus woedt al jarenlang een verbitterde en bloedige strijd van talrijke radicale islamieten voor een afscheiding van Rusland en de oprichting van een “Kaukasus Emiraat” met de sharia als rechtsbasis. Na de moord op talrijke vooraanstaande radicale islamieten in de jaren 2000 tot 2008 door Russische speciale eenheden kon zich uiteindelijk de voormalige Tsjetsjenië-oorlogsveteraan Doku Umarov aan de top van de separatisten vestigen.

Radicale islamieten uit de Kaukasus gelden als uitermate wreed

Over Doku Umarov zelf is weinig bekend. Hij zou ergens in de jaren-60 geboren zijn, in Moskou gestudeerd en bij de eerste Tsjetsjenië-oorlog in 1994 en bij de tweede in het jaar 2000 tegen het Russische leger gevochten hebben. Sindsdien klom hij snel op tot leider van de separatisten in het Kaukasus-gebied en riep in het jaar 2007 zelfs eenzijdig het “Kaukasische Emiraat” met hem als emir uit. Umarov eiste voor talrijke gruwelijke aanslagen, waaronder die op de ondergrondse en de luchthaven van Moskou, de verantwoordelijkheid op. Doku Umarov zou ook persoonlijk hebben deelgenomen aan de ergste terreurdaad in Rusland, de gijzeling van Beslan, waarbij meer dan 330 mensen om het l;even kwamen, de meeste van hen kinderen. Meerdere overlevenden identificeerden hem later als een van de gijzelaars. Zijn zogenaamde “Smertnicy”, zelfmoorddaders dus, bedekken sindsdien het land met terreur.

Screenshot_9Steeds vaker, zo ook in Wolgograd, worden deze aanslagen door zogenaamde “zwarte weduwen” gepleegd. Dit zijn vrouwen van gedode radicale islamieten, die zo de dood van hun mannen willen wreken. Dat Umarov met een videoboodschap gedreigd heeft de Olympische spelen met “bloed en tranen” te bedekken, kon gezien de bloedige historie van zijn terreurorganisatie “Kaukasus-Emiraat” wel eens geen loze belofte blijven. Ooki de Poetin-getrouwe Tsjetsjeense president Ramsan Kadyrov, die krachtig tegen de separatisten optreedt, is een doorn in het oog van de leider van de radicale islamieten.

Financiering van de separatisten vanuit Oostenrijk

In de talrijke videoboodschappen van de radicale islamieten zijn ze vaak in de uitgestrekte en dichte bossen van Zuid-Rusland te zien, waar ze zwaar bewapend trainen voor de terreurstrijd. Dat roept vragen op naar de financiering van de deels sterk verarmde Tsjetsjenen. Een antwoord daarop komt uit Oostenrijk. De talrijke oorspronkelijk uit Tsjetsjenië afkomstige asielzoekers in het land financieren vermoedelijk de terreur van Umarov. Zo berichtte de “Kurier” in oktober dat een Tsjetsjeense uit St. Pölten na onderzoek door de binnenlandse veiligheidsdienst tot vier maanden gevangenisstraf werd veroordeeld, omdat zij duizenden euro´s aan de terreurorganisatie had overgemaakt. De zaak ligt bijzonder gevoelig, omdat de vrouw en haar man allebei werkloos zijn. Dat roept de vraag op waar het geld voor de terroristen vandaan kwam. Werden er zelfs met Oostenrijkse sociale uitkeringen Kaukasische terroristen gefinancierd? De 40-jarige vrouw ontkende echter eerst haar sympathieën voor de terroristenleider Umarov helemaal niet. “Ik bis voor hem”, zou ze hebben gezegd. De gebeden zijn vermoedelijk echter niet verhoord.

Volgens laatste meldingen werd Umarov door speciale eenheden gedood. Men heeft interne gesprekken van de radicale islamieten opgevangen, waarbij over zijn opvolging werd overlegd. De melding is echter niet 100% zeker, omdat zijn lijk nog niet werd gevonden. Het kan dus ook een tactische zet van de radicale islamieten zijn.

Afgewacht moet worden of de Olympische Spelen in Sotsji vreedzaam verlopen of bloedig zullen eindigen.

Screenshot_10

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Rotzakken, Rusland, Terrorisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op Islamitische separatisten vechten voor een eigen emiraat

 1. louis-portugal zegt:

  Wel lekker om naar Sotschi te gaan met de gedachte dat elk ogenblik een bom kan ontploffen.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   De Olympische Zomerspelen van 1972 waren ook niet zo plezierig, de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie, meer bekend onder de PLO. Yasser Arafat een Palestijns strijder, politicus en terrorist winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Al Fatah initieerde de aanslag op de olympische sportploeg van Israël.

   Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  Financiering vanuit Oostenrijk? Wat dacht je van financiering met oliedollars vanuit Saoudie-Arabië?

  Like

 3. Mowdes zegt:

  De Russen moeten de Kozakken er heen sturen, die weten wel raad met die figuren.

  Like

 4. Sjaak8.1.2014 zegt:

  God zij dank Staat Poetin achter Assad !
  Wanneer hij nou Slim is doet hij wat de
  klotemoslim ook doet ! Alles beloven !
  Beloof ze land totdat de winterspelen
  voorbij zijn ! En dan kann je beginnen
  met het evakueren van de hele Moslimtroep !
  Geef ze een stuk land waar ze omsingelt zijn
  en waar het Maar een in en uitgang geeft !
  Aansluitend met vrachtvliegtuigen richting
  woestijn afleveren !
  Nog beter ! In de lucht de vliegdeur openen
  en eruit sode mieteren !
  Zo ! Weer een droom die te mooi is om waar
  te zijn !

  Like

 5. Urbanus zegt:

  Go team Putin, go! #teamputin

  Like

 6. Philippine zegt:

  Waarom hebben ze in hemelsnaam Sotschi uitgekozen? Dat is toch gewoon niet leuk meer?

  Like

 7. Scarlatti Bombatti zegt:

  Hee, dit opent perspectieven, wie gingen er ook alweer allemaal v ons land als zgn afgevaardigden naar Sotsji….??

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier de werkelijke OOGMERKEN van de MOSLIMS! Terreur, moorden, verkrachten zijn de ingrediënten, vooral mogelijk gemaakt door de oproepen daartoe, uit het HAATBOEK de koran!

  Like

 9. luckybee zegt:

  Ik geloof dat de moeder van Barack Hussein Obama uit een van deze drie landen was gekomen.Ze was een Kaukasierin, en was geil op moslim mannen.

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Oostenrijk als een soort botnet. Vele onschuldige computers die door kwaadwilligen gehackt worden voor een crimineel doel. Zo werken ook die moslima’s, die aan de uitkeringdinstantie beweren tot wel 16 kinderen te hebben. Net als in Nederland blijft controle op misbruik aangaande de uitkeringen achterwege. Ze gebruiken deze geldstroom om de jihad in Rusland te financieren. Zo werkt dat in Nederland ook met Moslims, Bulgaren, en Roemenen. Of zoals Marc Bouwman gisteren 22.01 uur beweerde; Met oliedollars uit Saoedi Arabie. De Islam is een kankergezel dat ook al in Rusland begint te woekeren. Gelukkig is daar Vladimir Poetin nog. Hadden wij maar zo’n Islam bestrijder. Daarbij vergeleken zijn onze bestuurders en hun geestverwanten niets meer dan volksverlakkers en notoire landverraders ! En nu maar eens zien hoe de spelen in Sotsji verlopen. Vredig, of een vreselijk bloedbad. Net zoiets wat het Israelische sportteam in Munchen overkwam tijdens de zomerspelen van 1972.

  Like

 11. Marijke zegt:

  @Bigjohn. U heeft het over de uitkeringen. We weten dat er gefraudeerd wordt door o.a. Marrokanen die meer kinderen opgeven, bijv. neefjes en nichtjes, dan ze hebben. Controle erop mag niet van de koning van Marokko. Ik zou zeggen: geen controle is geen geld. Wij pikken veel te veel. En nu worden de Olympische Spelen weer misbruikt. Hopelijk vallen er niet weer onschuldige slachtoffers.

  Like

 12. Pingback: Doku Umarov, de leider van de Tsjetsjeense radicale islamieten, is officieel dood | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s