Kamerdebat EU-referendum één grote poppenkast

Screenshot_6

(Door: trias politica)

Gisteravond was ik bij de behandeling van het door het Burgerforum-EU aangevraagde debat over referenda bij soevereiniteitsoverdracht richting Brussel.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het was vanuit parlementair-democratisch opzicht een aanfluiting. Minister Timmermans (waarom was hij er trouwens en niet minister Plasterk van Binnenlandse Zaken?) werd niet tot nauwelijks aangepakt, terwijl hij nota bene zei dat er sinds de laatste EU-Verdragswijziging (Lissabon) van soevereiniteitsoverdracht geen sprake was (zogezegd omdat het parlement met alle soevereiniteitsoverdrachten had ingestemd). Over contradictios in terminis gesproken. Met gekromde tenen heb ik dit plenaire debat aanschouwd en in deze column wil ik uitleggen waarom ik van mening ben dat de jongens en meisjes van ons parlement ernstig tekort schieten in hun controlerende taak als volksvertegenwoordiger.

Ja, dit wordt geen lovende column voor onze ‘volksvertegenwoordigers’. Gisteravond hebben zij een grote kans gemist om de regering -in de persoon van pastoor Timmermans- eens een flink lesje in het staatsrecht te leren. Het debat begon goed met een werkelijk vlammend betoog van initiatiefnemer en staatsrechtdeskundige Thierry Baudet over onze parlementaire democratie, onze rechtsstaat en onze positie in de Europese Unie. Een citaat:

Screenshot_1

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Kamerdebat EU-referendum één grote poppenkast

 1. koddebeier zegt:

  Ik begin zo genoeg te krijgen van die politieke poppenkast door die smerige Volksverlakkers, dat stel vuile regenten die denken en beweren dat ze volksvertegenwoordigers zijn, ze vertegenwoordigen alleen zichzelf die landverraders !!!!

  Like

 2. Sjaak8.1.2014 zegt:

  Nu of nooit !!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Ik denk dat we van die zogenaamde poppenkast niet in een twee drie verlost zullen zijn. We hebben nog twee jaar te gaan tot de landelijke verkiezingen, en dit schoften kabinet blijft (door allerlei foefjes) de rit heus wel uitzitten. Vervroegde verkiezingen ? Vergeet het dus maar ! En welke politieke partijen gaan – onze – PVV aan een kamermeerderheid helpen ? No way, en alweer; vergeet het maar ! Nederlanders moeten eerst tot met hun nek in de ellende zitten eerdat er een echt rechts PVV kabinet onstaat, maar dan is het misschien al veel te laat. Een PVV kabinet kan nog wel eens heel erg lang gaan duren !

  Like

 4. apelstaartje zegt:

  Kamerdebat EU-referendum één grote poppenkast, Wat is in Nederland nou niet een poppenkast!

  Like

 5. Republikein zegt:

  Ik zei het laatst nog hiero, had Baudet ook kunnen zeggen,Ik praat tegen een boom!

  Like

  • apelstaartje zegt:

   Dit was het antwoord Van: Bommel van H op mijn tekst die ik verstuurt heeft naar alle e-mails adressen met de tekst van: En zo niet dan weten vele Nederlanders waar ze op moeten stemmen in maart en mei dat word een afrekening voor de bestaande partijen. Het Volk is het zat!.

   Van: Bommel van H. [mailto:H.vBommel@tweedekamer.nl]
   Verzonden: woensdag 22 januari 2014 21:59
   Aan: Monalisa
   Onderwerp: RE: Dinsdag 21 januari is het Kamerdebat over het Burgerinitiatief voor een EU-referendum

   Dat denk ik ook. !!!!!!

   Met vriendelijke groet,

   Harry van Bommel Tweede Kamerlid SP
   Woordvoerder Europese en Buitenlandse Zaken

   Lees ook mijn weblog http://www.harryvanbommel.nl
   of volg mij op twitter via @harryvandesp

   Van: Monalisa
   Verzonden: woensdag 22 januari 2014 15:31
   Aan: Bommel van H.
   Onderwerp: RE: Dinsdag 21 januari is het Kamerdebat over het Burgerinitiatief voor een EU-referendum

   En zo niet dan weten vele Nederlanders waar ze op moeten stemmen in maart en mei dat word een afrekening voor de bestaande partijen. Het Volk is het zat.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Dit staat op wuz van de telegraaf dit is de naam de schrijver heet echter Jaap waterdrinker die voor zijn eigen zaak promoot,
    helaas ik kan deze family te goed gaat over l—-n.

    23 januari 2014 12:52
    Verkeerd doelwit PVV

    Geplaatst door: Eduard van Ter Elst (Jaap waterdrinker) een rijke jongen.

    De heer Wilders van de PVV spreekt zich regelmatig laakbaar uit over de toestroom van Polen, Bulgaren en Roemenen naar Nederland. Deze mensen komen vooral naar Nederland om te werken in de Glazen Stad in het Westland, onze bloemen en plantenindustrie, glas en tuinbouw. Maar toch legt de heer Wilders de vinger op de verkeerde zere plek en daarmee bij de verkeerde groep mensen. Als ondernemer/familiebedrijf zij wij al 65 jaar werkzaam in deze bedrijfsbranche als productie- maar vooral steeds meer als groothandelsbedrijf. In onze branche zijn totaal ongeveer 17.000 werknemers werkzaam. In ons bedrijf 120 waarvan een kleine 40 bij onze twee buitenlandse vestigingen in Duitsland en Spanje. Wij zitten met handelsfirma’s in deze twee landen omdat deze handelsbetrekkingen hebben met Oost Europa, Azië, en Zuid-Amerika die wij als Nederland en ook als EU nog niet met die landen hebben. Betreft oude nog geldende handelsverdragen. Wij doen zaken zowel export als import met bijna 30 landen wereldwijd. Onze branche is erg seizoensgebonden. Het mag duidelijk zijn dat de omzet binnen onze branche aan het pieken slaat tijdens de lente. Hier ligt de kern van het probleem wat de heer Wilders aankaart met zijn Polen, Bulgaren en Roemenen. Bij normale weersomstandigheden in het eerste halfjaar en normale oogst hebben wij jaarlijks in onze branche 30 – 40 procent meer personeel nodig. Seizoensarbeiders. In de glas en tuinbouw bieden wij gewoon een fatsoenlijke CAO met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Onze branche en het hele bedrijfsleven in onze branche heeft in samenwerking met de gemeenten en het UWV de afgelopen jaren diverse projecten opgezet om mensen in de regio hier die een werkloosheidsuitkering of een bijstandsuitkering hebben aan de slag te helpen. Totale mislukking. Voornaamste reden: maandagochtend om 05.30 moeten beginnen, andere dagen 06.30. Niet vreemd dat Polen, Bulgaren en Roemenen graag in dat gat duiken en wel die bereidwilligheid hebben. De heer Wilders richt dus diens pijlen op de verkeerde groep.

    Dit is gewoon reclame maken via de telegraaf en nog goedkoop ook maar als je deze man tegen spreek dan hebt je een ban aan je broek dus de telegraaf gaat voor het grote geld. zoek op de naam waterdrinker en u ziet zijn bedrijf in Aalsmeer.

    Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Ik had niet anders verwacht! De gevestigde orde en de RODEN/ PvdA,CDA,VVD,D66, zouden NOOIT hebben meegewerkt om de duivelse EUSSR te stoppen. Belangen en baantjes, zijn voor deze pluche klevers veel belangrijker! En wij-de bevolking- stonden erbij en keken ernaar!

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Hi Tom geheel mee eens!

   Hoofdzakelijk de ouderen die een overschot aan vrije tijd hebben en in gelegenheid zijn om alles eens op een rijtje te zetten, deze mensen analyseren de politiek en komen hopelijk tot inzicht dat de reguliere politiek sinds de oprichting in 1848 het Nederlandse volk heeft belazerd met de vileine regulier politiek correcte spelletjes. Als extra domper op de ‘nieuw’ verworven politieke inzichten komt dat de jeugd zich niet geïnteresseerd voelt voor de politiek en als deze jeugdigen stemmen dan denk ik dat zij stemmen op een reguliere partij die hun een goede toekomst biedt, men kan al raden welke partij dat wordt, de sociaal fascisten die in kleuterjaren en de basis-school die door voornamelijk juffen die zich het lot van de cultuurverrijkers sterk aangetrokken voelden de leerlingen op hun slinkse manier indoctrineerden, tel uit je winst. Net zoals Tom hierboven geheel in de lijn van de waarheid stelde “Wij stonden er bij en keken er na” . Zou 2014 het jaar worden van ‘Radeloos, reddeloos en redeloos’ net zoals in de geschiedenis het jaar 1672 te boek stond als rampjaar. Alle buren vielen het land tegelijkertijd aan. Frankrijk met een enorm landleger, Engeland met zijn vloot en Münster met een bende soldaten en vooral veel kanonnen. Nu wordt Nederland natuurlijk niet aangevallen door zijn buren, want de vijand komt van binnen uit het paard van Troje opent zijn deuren en de vijfde colonne laat zijn werkelijke gezicht zien ook aan diegenen die de 5e colonne gefaciliteerd heeft.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @peterselie1: 12.24. uur. Beste Peter, bedankt voor je reactie. Persoonlijk vind ik ook, dat we niet meer kunnen spreken van DEMOS CREATOS, uit het Grieks: het VOLK maakt het BESTUUR. Niets is minder waar, ik geloof dat partijen in Nederland amper 3% van de bevolking als leden heeft. We kunnen spreken van een PARTICRATIE! Een aantal wat verre kan dienen als legitimatie van het BESTUUR van ons land!
    Helaas is door het aannemen, van het ESM verdrag, met sodeju de handtekeningen van pinokkio Rutte, en de “bolle”, de Jager, onze SOEVEREINITEIT al overgedragen aan de communistische TROIKA- Barosso, van Rampuy en Schulz- te Brussel.
    We komen nooit vreedzaam van deze RODEN en VERRADERS meer af!

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom en zij kunnen nooit ter verantwoording geroepen worden.

    Like

 7. Jan zegt:

  Al dat linkse volk in Den Haag kan eindeloos putten uit links volk in de gemeentes in Nederland waar lokale politiek wordt gevoerd en die dus niet per sé fout hoeft te zijn omdat het bijv. over een fietspad gaat of iets anders kneuterigs, waarna de stemmer uiteindelijk toch weer landelijk op de leugenaars stemmen. Ook lokaal moeten socialisten het graf in, letterlijk graag.

  Like

 8. luckybee zegt:

  De rekening wordt na de komende verkiezingen door ons geprecenteerd.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  In kleiner verband speelt dit al heel lang. De gemeenteraad is op papier ook de vertegenwoordiging van het volk en heeft tot taak B&W te controleren. En de stem van het volk te zijn.
  In praktijk hebben de coalitiepartijen de meerderheid en houden B&W vrij van controle, vrij van kritiek en keuren alles goed. Zolang het maar schuift.
  En als de oppositie heel vervelend wordt, krijgen wat ambtenaren de opdracht een stuk te schrijven dat het gelijk van de coalitie aantoont en is daarmee de oppositie weer monddood.
  Ook daar mogen we straks op stemmen?! Hoera.

  Like

 10. Theodoor zegt:

  Naast de poppenkast of circus wat de 2e Kamer natuurlijk al lang is, is misschien wel het enige lichtpuntje dat de VVD volledig door de mand is gevallen. Voor Rutte wordt het nu een stuk gemakkelijker, hij hoeft niet meer zoveel te liegen over de EU, het is duidelijk geworden.
  Wat moet een land met zo’n leugenaar en wat schamen mensen zich in het buitenland met zo’n iemand (bewust geen man) als politiek leider.
  En dan maar zeggen dat Wilders als premier slecht voor het land zou zijn, hahahahahahaha, wat een bananentellers die zulke berichten de ether in sturen.
  Wellicht is het wel iets duidelijker geworden voor de Nederlander die kansloze EU.
  Vraag wanneer komt FOX met een politiek praatprogramma, het is de hoogste tijd dat er een ander geluid door omroep Nederland en Vlaanderen gaat.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Theodoor wat u steld in u laatste vraag dat krijg je nooit meer voor elkaar in Nederland en belgie daar is het te ver voor, je kunt alleen maar wachten dat WO3 uitbreekt,ik hoop het alleen niet mee te maken 1 vond ik al genoeg en de nasleep is nog veel erger.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s