Mariëlle Tweebeeke, jeugdig maar zéér ernstig te nemen ankermeisje van Nieuwsuur (Sonja Barendprijs!) kwekt weer eens uitermáte dom

Screenshot_27

(Door: Martien Pennings)

Ze gaat ’s morgens rond tienen wel eens hardlopen langs de Amstel in Amsterdam, Tweebeeke, strak in het zwart en met een zonnebril vanwege de beroemdheid.  Dan komt ze langs mijn sportschool aan de Weesperzijde. Misschien moet ik haar eens naroepen: ”Het zijn géén bezette gebieden, Tweebeeke,  en het is géén internationaal recht!” Maar ach, dat helpt niet, want dat sterkt haar weer in haar opvattingen over slecht rechts en je kunt het haar niet méér kwalijk nemen dan al die andere halve garen van de mainstream-media die dezelfde lulkoek zwatelen over Israël.

Gisteren gaf Tweebeeke weer eens ongewild bloot wat er verder in dat gehersenspoelde breintje zit.

Nieuwsuur gisteravond 21 januari 2014. Vijfenvijftigduizend foto’s van elfduizend jonge mannen die gemarteld en vermoord zijn, waarschijnlijk door het Assad-regime, al zijn de “rebellen” daartoe natuurlijk net zo hard in staat.

Kijkluister vanaf 27:35.

Tweebeeke vraagt aan Jan Eikelboom, ook al zo’n vooringenomen klootzak als het gaat om Israël:

“Zal deze publicatie van deze gruwelijke foto’s een soort Abu Ghraib-achtig effect hebben en een totale ommekeer in het denken in het Westen?”

De Abu Ghraib, zoals men weet was de martelgevangenis van Saddam Hoessein, alwaar het bloed door de gangen stroomde en het afknallen van gevangenen dagelijkse kost was.  Maar over die periode had Tweebeek het nu precies niet toen ze sprak van “Abu Ghraib-achtig effect”. Ze had het over de incidentele vernederingen waaraan Iraakse gevangenen hadden blootgestaan toen de Amerikanen er de baas waren. Nee, in die Amerikaanse periode zijn er géén gevangenen gedood en de betreffende cipiers zijn bestraft.

Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Mariëlle Tweebeeke, jeugdig maar zéér ernstig te nemen ankermeisje van Nieuwsuur (Sonja Barendprijs!) kwekt weer eens uitermáte dom

 1. delamontagne zegt:

  De eenzijdige-voorin-genomenheid van ,t NL-nieuws is allang bekend. Om meer geinformeerd te worden moet je ook naar buitenlandse zenders en nws kijken/luisteren. En velen hier doen dat gelukkig ook.

  Like

 2. Kraftavilqa zegt:

  Zonde hè van zo’n meiske. De linkse koprot heeft zich helaas zeer wijd verbreid en zich stevig genesteld. De patienten weten meestal zelf niet dat ze ziek zijn.

  Like

 3. Marc Bouwman zegt:

  De handelingen door VS-personeel in Abu Ghraib bestond uit het vernederen en het aanjagen van angst bij gevangenen op een buitengewoon perverse manier. Het was vooral mentale marteling. Bij mijn weten was er geen sprake van fysieke marteling, hoewel waterboarding dat wel aardig dicht benaderd.

  De wereldwijde ophef die hierover ontstond illustreert een ding niet en een ding wel.

  Het illustreert niet dat de beestachtigheid van westerse machten het veruit afleggen tegen die van welke andere cultuur dan ook. Of dat nou Rusland is, China of de hele islamitische wereld. Daar worden mensen levend in stukken gehakt. Daar worden mensen op de meest beestachtige wijze vermoord.

  De wereldwijde ophef over de handelingen door Amerikaanse militairen in Abu Ghraib illustreert wél de hoogstaande kwaliteit van de westerse moraal: het wordt publiekelijk verafschuwd en veroordeeld, hebben de betreffende militairen zich te verantwoorden voor de rechter en worden ze door deze veroordeeld tot een aantal jaren gevangenisstraf. Terecht!

  Maar waar, o waar, komen we in de wereld een cultuur tegen waarbij de publieke opinie op tenminste gelijke wijze tekeer gaat door wél gepleegde misdaden tegen de menselijkheid door hun eigen militairen en politici? Nergens dus.

  Ergo: geen andere cultuur is zo goed in staat uitwassen, ontstaan binnen en uitgevoerd door leden van de eigen cultuur, op de juiste wijze aan te pakken, dan de westerse!

  Like

 4. Jos van Klaveren zegt:

  Mevrouw Tweebeke vergeet dat het programma Nieuwsuur heet en niet VARA-Nieuwsuur!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ach, weet U, het is maar de vraag of ze überhaupt het verschil kent……
   Hoe minder scherpzinnig, hoe meer kans op een media-baan.
   Ze mochten anders nog eens serieus gaan nàdenken over wat ze te presenteren krijgen….!

   Like

 5. Jos van Klaveren zegt:

  Excuus mevrouw Tweebeeke!

  Like

 6. Thomasson zegt:

  “Er wordt er voor betaald!. Iemand krijgt geld!”, zei mijn moeder resoluut, als het onderwerp ‘multiculti en islamitische migranten’ te berde kwam; ergens in de laatste decennia van de 20ste eeuw. Hoe dat ‘betalen’ precies in werking ging, kon ze niet zeggen. Maar een ding was zeker: ‘Het is een kwestie van geld! …Veel geld!’. Zo’n 1000 kilometer van haar huis vandaan zei de broer uit Zeewolde van onze buurvrouw: ‘Er wordt eraan grof verdient!’. Ook hij wist niet hoe? Echter, een ding wist hij zeker: ‘voor niets gaat enkel de zon op …Voor de rest is het Master Card en Visa’. Beide oudjes liggen al een tijdje onder de groene zoden en er zijn steeds meer signalen dat ze gelijk hadden.

  Het jong aanstormende talent, genaamd Mariëlle Tweebeeke, heeft grote ambities. Zoals in het reclamespotje van ‘Veronica’ : Ze is jong en ze wil wat!. Wat wil deze jonge modepop met zonnebril en strakke joggingpak (aan te nemen niet van Wibra of Zeeman)? Ze wil profileren. Via goed PR en met de juiste politieke standpunten, wil ze de aandachttrekken van de bronbeheerders waar dollars en Euro’s stromen i.p.v. water. Sommige vrouwen doen dat door de nabijheid te zoeken van de bronbeheerders. Een ouderwets tactiek die zo oud is als de weg naar Rome. Zij als een moderne vrouw, met eigen ideeën over ‘God en de Wereld’ meent te weten wat juist en wat niet juist is. Net als bij haar soortgenoten: juist en rechtvaardig is vooral waar geld valt te verdienen. Juiste opvattingen over bezette gebieden ergens in de dorre woestijnen van het Midden Oosten kunnen veel geld opbrengen. Het is een goede investering. Vechten tegen Onrechtvaardigheden elders in de wereld bijvoorbeeld de kwestie Tibet of moordaanslagen op Christenen leveren niets op. Het is een verspilling van tijd en energie.

  Like

 7. Jan zegt:

  Het gaat om de overeenkomst tussen foto’s die gepubliceerd worden en het effect dat dit op de publieke opinie heeft. Het feit dat er eerder door Sadam in dezelfde gevangenissen werd gemarteld staat daar los van. Overigens kan ik Tweebeeke niet betrappen op een links vooroordeel; herinner haar interviews met Wilders en Netanyahu.

  Like

 8. dgneree zegt:

  waarom heeft dat mens twee beken? Is 1 beek niet genoeg?

  Like

 9. Jean zegt:

  Tweebeeke wie? Nooit van gehoord, zal wel héél onbelangrijk zijn zeker als ze pro islam staat te kwijlen.

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Of het nu de Mainstream media in zijn geheel betreft, of Marielle Tweebeeke in het bijzonder, er is een grote gemene deler. En mijn oma zei het in de jaren 50 al; Mensen willen bedonderd worden. Mensen kopen artikelen terwijl ze kunnen weten dat er flink winst op zit. Ze kopen artikelen die ze helemaal niet nodig hebben, of gewoon voor de heb. Of om het simpele feit dat iedereen het koopt en ze niet achter kunnen blijven. Gezien op TV, in de krant, dit MOET u kopen ! Mensen willen graag bedonderd worden, om wat voor reden dan ook, en dit is natuurlijk nooit goed want er zijn er maar weinigen die hun eigen brein op de juiste manier laten werken. Die Marielle Tweebeeke is al gehersenspoeld, en nu etaleert zij haar gedrag via de MMS naar iedereen toe, met het resultaat dat er legio gehersenspoelden bijkomen.

  Like

 11. Republikein zegt:

  Tweebeeke en Spijker, knappe koppen!

  Like

 12. manna zegt:

  vroeger zou ik zeggen dat ik haar niet uit mn bed zou schoppen….

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Manna, waarom zou u haar uit uw nest schoppen? Zij ziet er goed uit en voor dit soort activiteit is zijn goed genoeg. Haar lichaam is interessanter dan haar hersenen toch? Daar zit weinig aantrekkelijks in.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s