VOLKOMEN VOORSPELBAAR!: BURGERFORUM VANGT BOT IN DE KAMER

EU unmask

(Door: Realpredictor)

Ik heb met stijgende ergernis al de berichten in de media hierover gelezen! Elsevier: “Burgerinitiatieven halen hun doel, om gehoord worden in het nationale parlement, bijna nooit! Het EU-kritische burgerinitiatief Burgerforum-EU kon dinsdagavond tijdens het afgedwongen debat in de Tweede Kamer op veel sympathie van Kamerleden rekenen. Maar een meerderheid voor de plannen van het initiatief werd niet gevonden.”
Burgerforum-EU vindt dat de ,,sluipende overdracht” van macht naar Brussel moet worden gestopt en als er dan toch bevoegdheden worden overgedragen, moet er altijd een referendum plaatsvinden. Alleen de PVV, SP en Partij voor de Dieren staan er ronduit achter.

Allereerst wordt hier gesuggereerd dat, ondanks dat het voorstel niet is aangenomen, wij o zo dankbaar mogen zijn dat we mochten worden gehoord!!! En dan mogen wij ook nog weten hoe de diverse partijen hierover dachten. Alsof wij dat nog niet (al lang) wisten!!!

“Wel deelden verscheidene andere partijen de zorgen van het Burgerforum-EU. De ChristenUnie, SGP en CDA zien dat bevoegdheden sluipend worden overgedragen. Maar elke partij komt weer met z’n eigen oplossing. Zo wil de ChristenUnie een raadgevend referendum als er soevereiniteit wordt overgedragen, terwijl de SGP helemaal niets in een referendum ziet. In de toekomst moeten referenda mogelijk worden. Hiervoor liggen twee initiatiefwetten bij de Eerste Kamer die in maart behandeld worden. PvdA-leider Diederik Samsom heeft eerder gezegd een raadgevend referendum te willen bij toekomstige verdragswijzigingen.”

Een raadgevend referendum? Kom nou! Wij hebben duidelijk gezien wat er gebeurt met zo’n referendum! Op 1 juni 2005 vond in Nederland een landelijk raadgevend referendum plaats over het voorstel voor het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa. Een ruime meerderheid stemde tegen!

En waar zitten we nu? JUIST! Midden in de EU-ellende! Een raadgevend referendum is dus GEEN MALLE MOER waard! Wij hebben een BINDEND referendum nodig!

En dan zegt Frans Timmermans, Buitenlandse Zaken, dit: “Er wordt niet stiekem macht overgedragen”. Wel gaf hij toe dat vroeger alles wat uit Brussel kwam bijna zonder discussie werd overgenomen. Die tijd is volgens hem allang voorbij. (???)

Hoe achterlijk denkt hij dat dit volk eigenlijk is?

Met alle respect voor het Burgerforum, het blijf toch weer water naar de zee dragen!

ONZE REGERING GAAT GEWOON VERDER MET WAT ZE ALTIJD DOET: HET VOLK BEDUVELEN!

http://nos.nl/artikel/600493-burgerforumeu-vangt-bot-in-kamer.html

https://www.burgerforum-eu.nl/

Screenshot_1

Door:
Realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Elite, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken. Bookmark de permalink .

23 reacties op VOLKOMEN VOORSPELBAAR!: BURGERFORUM VANGT BOT IN DE KAMER

 1. luckybee zegt:

  Jammer wij willen uit de EU; en niet meer macht naar Brussel.

  Like

  • apelstaartje zegt:

   Daarom heb ik alle leden van de tweede kamer nog een mail gestuurd met de tekst: En zo niet dan weten vele Nederlanders waar ze op moeten gaan stemmen in maart en mei dat word een afrekening voor de bestaande partijen. Het Volk is het zat.

   Like

 2. Tistochwat zegt:

  Citaat uit Elsevier: “D66, ontstaan uit onvrede over beperkte democratie, noemt een referendum na ieder voorstel uit Europa ‘te gortig’. D66-leider Alexander Pechtold vindt niet dat je de complexe EU ‘in een referendum kunt proppen’.”

  Kennelijk is de veilingmeester dus opnieuw omgekocht; de valse gluiperige rat!
  https://ejbron.wordpress.com/2014/01/21/cartoon-pechtold-3/

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Nogmaals; Een dictator is nooit van zins zijn macht te gaan delen met zijn tegenstanders, dat ziet men nu weer. En dictators lopen er bij bosjes rond in Europa. Onder andere in E.U. lidstaat Nederland en bij de E.U. zelf in Brussel. In hoe zal het in mei aflopen als onze grote dictator zelf verkiezingen uitschrijft ? Misschien wat hoopvol voor de rechtse partijen, maar door de E.U. een zodanige draai eraan gegeven, dat alles alweer bij het oude blijft.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ik wist het gisteravond uren voor het debat al. De GORE VERRADERS, met name van de VVD,Demonen 66,PvdA, zullen NOOIT een einde maken aan het GEDROCHT EUSSR, deze vuile smerige HOER VAN BABYLON! En inderdaad ALLEEN een BINDEND REFERENDUM kan een oplossing bieden, ieder ander soort Referendum, vegen deze ploerten hun k.nt mee af! Ik ben helemaal klaar met het NSB tuig in Den Haag, vooral van de 4 genoemde partijen. Democratie, laat me toch niet lachen, ze hebben lak aan ONS! Wel bij deze uiteraard respect voor de PVV, en de PvdD. De SP en CU vertrouw ik toch niet heel erg terzake de EU!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Oei, bij de 4 partijen was ik het CDA vergeten, ook een NSB club!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Eens zullen ze rekenschap moeten afleggen voor hun daden, het maakt niet uit onder welke steen jullie kruipen, ze zullen jullie vinden kakkerlaken.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  “Raadgevend referendum” is hoe dan ook flauwekul: Het volk fungeert niet als raadsheer; het volk laat de door hèn gekozen volksvertegenwoordigers weten wat het al dan niet wenst!
  Ik weet niet mer waar we het vroeger leerden, bij Staatsinrichting, geloof ik, maar het schoolboek zei: In plaats van een baas bóven zich heeft een kabinet als het ware een baas ónder zich: De kiezers. Ja, zo zoú het moéten zijn, maar het is wel duidelijk dat die regeringsleiders van vooral de laatste jaren zich daar op de meest slinkse manieren onderuit proberen te werken.
  Raadgevend referendum! Wat een ongelofelijke,onbehoorlijke gore rótsmoes!
  EN ons de Enge Unie door de strot duwen, EN ons de Euro door de strot duwen, en intussende MSM, althans de onnozelste takken zoals de vrouwenbladen, intussen laten jubelen, dat het allemaal zo’n goed idee is, wànt de saamhorigheid blablabla….. Wàt nou “baas onder zich?’ Het enige wat die plucheplakkers zich wensen is een kudde gedrogeerde schapen! -En dat bewerkstelligen ze dus grotendeels door het media-beleid……

  Like

 8. Sjaak8.1.2014 zegt:

  Neem een voorbeeld aan Zwitserland ! Hier word het op een punt gebracht !

  Like

  • Niet voor niets is Zwitserland economisch het meest succesvolle land in Europa! Want daar hebben ze in tegenstelling tot de (onderworpen) EU-landen WEL de juiste keuze gemaakt!

   Like

   • Maria02 zegt:

    Het “Zwitserse model” is ophelderend ( zowat libertarisch) maar ze hebben daar wel veel Moslems . Lees erover. Waarom ze geen immigranten uit niet-Moslem landen halen is een raadsel , er zijn genoeg!

    Like

 9. Andre M zegt:

  Dit geeft duidelijk aan hoe de politiek over de kiezer denkt. Een stap verder als het referendum zou beter zijn namelijk direct gekozen bestuurders aangestuurd door bindende referenda zoals Sjef Smeets voorstaat in zijn boek ziek van de politiek. Veel geeft hij prijs op zijn website http://www.ziekvandepolitiek.nl. In plaats dat alle burgers hun agressie richten op internet forums zou het beter zijn al die energie in een ander wel democratich systeem te gaan steken. De politieke elite is geworden tot een eigen verrijkings systeem met de burger als betalende derde. We betalen ca 80 miljard te veel aan al die burocratiche instellingen, geld dat u ook aan leukere dingen kunt uit geven maar dan moet u er wel wat voor gaan doen om het mogelijk te gaan maken. Omgerekend is dat 7500 extra per nederlander, dus elk jaar een leuk nieuw wagetje wat u weg geeft.

  Like

 10. Tempelier. zegt:

  De complete minachting voor het volk. Tja wat blijft er dan over . Wie niet horen wil moet maar voelen ?

  Like

 11. delamontagne zegt:

  dit schaap is in elk geval niet onder invloed en heeft een eigen wil::::

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @delamontagne: 20.12. uur, op 22/1. Geweldig dat schaap! Zo’n soort schapen loslaten op de haatjurken, zou volgens mij ook jolige beelden opleveren!

   Like

 12. Republikein zegt:

  Heeft dat niet te maken met de nwo?
  Het zijn allemaal loopjongens aan de leiband van de mensen die het werkelijk voor het zeggen hebben, ze lopen wel tegen redelijke vergoeding, dus spelen ze het spel mee.
  Uiteindelijk gaat het, niet voor de eerste keer, weer om het grote geld, dat is mijn geloof.
  Het onderzoeksteam van Forbes Magazine heeft vast gesteld dat er in maart 2013 maar liefst 1426 miljardairs op deze aarde rondlopen, waarvan de Verenigde staten nog steeds die meest miljardairs als inwoners heeft. Daarvan ligt de hoogste concentratie in Moskou, Rusland als de stad met de meeste miljardairs. Samen hebben alle rijke mensen een vermogen van maar liefst 5.4 triljoen (12 nullen). Dit was in 2011 nog 4.5 triljoen. In de lijst van dit jaar zitten ook de broertjes Koch die de zesde plek delen.
  Zie http://financieel.infonu.nl/geld/87388-rijkste-mensen-ter-wereld-in-20132014-top-10.html

  Like

 13. peterselie1 zegt:

  Niets nieuws onder de zon, weer een heleboel mensen teleurgesteld achtergebleven na de zoveelste politieke steekspelletjes die de REGULIERE politiek uithaalt sinds 1848. Weer een grote groep burgers die de hoop hadden gevestigd op een raadgevend referendum wat er dus niet komt door de arrogante plucheplakker waar u altijd trouw uw stem aan heeft gegeven. Ook de neo-fascistische VVD hadden decennia terug al de referenda uitgebannen dat kon men als politiek geïnteresseerde weten (De VVD is tegen het referendum. De Tweede Kamer, door de burgers gekozen, controleert in naam van die burgers de regering). De Tweede Kamerverkiezingen 2012 die op 12 september 2012 werden gehouden, illustreerde de grilligheid van het electoraat, wat voornamelijk Wilders zijn PVV duur kwam te staan door dat een groot gedeelte van het electoraat van de PVV bang was geworden dat de sociaal fascistische PvdA en de partij van Emile Roemer te groot werd door de virtuele peilingen van de onbetrouwbare peiler Maurice de Hond.

  Maurice de Hond die op een geweldige perfide manier de sociaal fascisten aan zetelwinst wist te helpen en de SP flink aan virtuele zetels zakte. Dit spelletje gaat niet meer op voor de volgende keer, want Minister Plasterk heeft al een nieuw ijzer in het vuur liggen namelijk de stemcomputer die moet weer terug komen om de zetelwinst veilig te stellen. Het zelfde spelletje speelde als ik mij het nog goed herinner in 1986 stond Jan Maat flink op winst voor de toenmalige de Tweede Kamerverkiezing, dank zij de stemcomputer bleek de CD een minimale zetelwinst geboekt te hebben. Vertrouwd u de reguliere politiek nog? De PvdA die na de periode van 1966 tot 1971 als ‘Nieuw Links’ de boeken in was gegaan en met het vertrek uit de partij van Willem Drees sr, die uit protest opstapte om dat hij zich niet meer kon verenigen met het gevoerde nieuw partij beleid het zogenaamde ‘Tien over Rood’ ook de sociaal fascist Jan Nagel oprichter van de LPF en het laatste plucheplakkers clubje 50 Plus had het manifest ‘Tien over Rood’ondertekend. Ik wens uw allen veel wijsheid en vastberadenheid toe bij de eerstkomende Gemeenteraadsverkiezing op 19 maart.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s