OUDERENMISHANDELING DOOR MILJARDENBEZUINIGINGEN IN DE ZORG!

EU unmask

(Door: Realpredictor)

Op donderdag 16 januari was op Nederland 2 bij Zembla een item te zien over ouderenmishandeling. Professionals uit het veld vrezen voor een toename van ouderenmishandeling als gevolg van bezuinigingen in de ouderenzorg, blijkt uit het tv-programma Zembla. Ook het Ouderenfonds was in de uitzending.

Zembla tekent verhalen op van mensen die met ouderenmishandeling te maken hebben gehad. Zo is er meneer Koelma, die zijn dementerende echtgenote met een ketting om haar hals aan de radiator vastbond. Een verzorgster in een verpleeghuis die toegeeft wel eens patiënten te slaan. En een 91-jarige mevrouw die overlijdt na een val uit bed in het verzorgingshuis. De schouwarts tekent niet voor een natuurlijke dood, vanwege de uiteenlopende fracturen en verwondingen. De familie verdenkt de instelling van mishandeling en schakelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg in. Ook brengt Zembla een bezoek aan een blijf-van-mijn-lijf huis voor ouderen, ergens op een geheime plek in Nederland.

Er is een miljardenbezuiniging gaande in de ouderenzorg. De overheid sluit de komende jaren 800 van de 2200 verzorgingshuizen en duizenden thuiszorgmedewerkers worden ontslagen.

Screenshot_7

Bert Keizer, verpleeghuisarts en publicist: “We zijn ouderen aan het wegduwen uit de overheidsvoorzieningen en aan het terugduwen in hun eigen hok, waar we ze veel sterkte toewensen.”

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1390053

Ook de chronisch zieken en gehandicapten zijn de dupe van de bezuinigingen.

SP-Kamerlid Renske Leijten vindt dat de regering nu moet stoppen met het bezuinigen op tegemoetkoming in zorgkosten voor chronisch zieken en gehandicapten. Leijten: ‘In zes jaar tijd presteerden achtereenvolgende kabinetten het om 2,5 miljard te bezuinigen op tegemoetkomingen voor chronisch zieken en gehandicapten. Met als klap op de vuurpijl het schrappen van compensatie voor eigen risico en de tegemoetkomingen voor chronisch zieken en gehandicapten (WTCG).

http://www.sp.nl

Screenshot_8

Laffer kan het niet! Ze pakken de meest kwetstbaren in de maatschappij!

Door:
Realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op OUDERENMISHANDELING DOOR MILJARDENBEZUINIGINGEN IN DE ZORG!

 1. nieuwenhuis zegt:

  En VON Rijn zegt met een stalen grijns op zijn smoel dat het NIET waar is…………….
  Dit van Zembla is pas het topje van de ijsberg.
  Heb tien jaar lang in diverse verpleeghuis/zorgcentra op visite mogen komen, je houdt het echt niet voor mogelijk wat daar allemaal gebeurd.
  Mensonterende toestanden heb ik gezien en vaak ook wat van gezegd………..

  Like

 2. Cathja zegt:

  Maar een stop op uitkeringen voor de hier binnengewandelde gelukszoekers is onbespreekbaar! Liever de eigen mensen afserveren dan de nieuwkomers de waarheid aanzeggen! Nederland moet eens werk maken van terugkeer van kanslozen op de arbeidsmarkt, die alleen maar sloten geld kosten, terugkeer in gang zetten van alles wat uit het Rifgebergte hierheen komt om een lekker lui leventje te hebben, en niets bijdragen aan onze samenleving, de geldstromen te stoppen naar landen als Marokko en Turkije, en als daarvoor verdragswijziging noodzakelijk is, dan daarmee aan de slag gaan.

  Het is een grote schande dat onze bejaarden en hulpbehoevenden zó in de kou gezet zijn door de bezuinigingswoede van de overheid! De meest kwetsbare groep in onze samenleving wordt keihard aangepakt, terwijl de gelukszoekers (geen landgenoten!) op hun wenken worden bediend!!

  Hoe lang pikken we dit nog?

  Like

  • Jean zegt:

   Cathja,
   Niets bijdragen aan onze samenleving?
   Ze brengen toch bakken ellende en geweld, parasiteren op onze kosten, vallen onze vrouwen en dochters lastig, beroven onze landgenoten, is dat niets bijdragen?
   Gelukkig snap ik je Cathja, groetjes.

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Tja, dat krijg je, als ene MARX RUTTE, onze MILJARDEN met de kruiwagen dagelijks naar de RODE EUSSR BOJAREN brengt! Dit is nu een van de “VELE ZEGENINGEN”, van de EU, net als de instroom van horden MOSLIMS en GELUKZOEKERS. En onze politieke partijen, die verraden en verkopen de burgers met een “stalen gezicht”. Kijk maar naar afgelopen debat dinsdag, over de Petitie TEGEN de OVERDRACHT VAN SOEVEREINITEIT aan het gedrocht eussr. Maar de stoome massa Nederlanders, die dag in dag uit, de leugens van RADIO en TV HANOI slikken, blijven maar suf stemmen op de VVD,PvdA,CDA en D66! Er verandert niets aan, totdat de massa Nederlanders massaal zo uitgeknepen zijn dat ze, de vaste lasten en het eten niet meer kunnen betalen. Wat een land is dit geworden, zum kotzen!!

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Wat erg, wat erg, wat erg, wat vreselijk erg…
  Ik heb er geen woorden voor… 😦

  Like

 5. Meer dan 40 procent van de rusthuisbewoners krijgt antidepressiva voorgeschreven. Dat is veel meer dan thuiswonende ouderen. “Hoe minder personeel, hoe meer antidepressiva en psychofarmaca er wordt voorgeschreven om de mensen kalm te houden”, zegt Marc Justaert van het Christelijk ziekenfonds CM, verwijzend naar een Britse studie.

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Bedankt Realpredictor en goed dat je dit aanhaalde!

  Kan ook nog een staaltje van sociaal fascisme vertellen hoe het in de verzorgingshuis waar mijn beide ouders tot hun einde ‘woonden’ er aan toe ging Op zaterdag middag kregen alle oudjes een advocaatje met slagroom, het enigste lekkernij waar zij allen zich op verheugden, maar door de bezuinigingen werd dat resoluut afgeschaft met als flut argument dat zij allen al aan de calorieën toe waren. Dat uitgerekend de PvdA dit heb laten liggen en de VVD deze bezuiniging cadeau heeft gedaan dat steekt en een ieder die vroeg of laat met de ouderenzorg te maken krijgt zou dit kunnen beamen. Mijn vader die de ziekte alzheimer had werd verzorgt en later verpleegt in dat tehuis waar ik het over heb, op een gegeven moment had mijn vader een wond aan zijn voet en er moesten een paar verbandpantoffels komen kosten € 79,- wat flikken deze zogenaamde verzorgster nu geven zij de bijna gloednieuwe verbandpantoffels aan een andere oudere op een andere afdeling en mijn vader kreeg een paar afgetrapte en een maat te kleine verbandpatoffels er voor terug. Ook zijn gloednieuwe rollator die meeging naar het verzorgingshuis werd ingewisseld voor ook een afgetrapte rollator met een andere kleur in ingesteld op de laagste stand. Deze misselijke dingen werden expres gedaan om dat mijn vader een erg dominante man was maar met een hart van goud. Ik durfde er niets van te zeggen om dat ik bang was dat zij het af zouden regeren op mijn oude heer, nee de sociaal fascisten kunnen van mij allemaal een halal keelsnede krijgen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @peterselie1: 17.17. uur. Beste Peter, ik kan mij goed indenken bij wat je ervaart, door deze onmenselijke toestanden! Ik ben sinds 2009, zelf voorzitter van een Cliëntenraad van een Woonzorgcentrum. En sindsdien, en ook al eerder zag en zie ik met de dag hoe deze ouderenzorg volkomen kapot wordt gemaakt. En dat alles omdat de helft van MAROKKO hier moet inwonen, en omdat de RODE EUSSR, de rest van onze schatkist opslokt. De vuile gore smerige partijen, die hiervoor verantwoordelijk zijn, noem ik nog maar eens: CDA,VVD,PvdA en D66. Ik ga binnen nu en een half jaar stoppen als voorzitter, want ik kan er niet meer tegen, hou onze ouderen in het verdomhoekje worden gezet. De hele ZORG wordt vakkundig naar de kloten geholpen, en wel willens en wetens, door de schoften in deze partijen! In en in treurig dat vind ik het!

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom kan de ingehouden woede gewoon voelen, de oudjes staan met de rug naar de muur. Doordat er voorrang wordt gegeven aan alles wat allochtoon is en de niet westerse indringers worden helemaal in de watten gelegd. Er zijn natuurlijk ook wel goede verzorgingsinstellingen, maar waar de politiek naar toe wilde gaan is gelukt dubbele of driedubbele management lagen, figuren die niets presteren maar wel een goed salaris opstrijken die de mensen op de werkvloer ook nog eens het moeilijk maakt met allerlei onzin regeltjes. Door deze vorm die overal in Nederlandse bedrijfsleven ook al gemeen goed is geworden kost de belasting betaler miljarden. Ik kan mij voorstellen hoe je je moet voelen wanneer alles beetje bij beetje stuk wordt gemaakt door deze vervloekte rode beleidsmakers. Weetje Tom iedereen bereikt een bepaalde leeftijd dat hij of zij een beroep moet doen op de ouderen zorg, ben bang dat mensen van onze leeftijd wel in een kloof vallen. Wie wil er nu wel in een ouderen tehuis, dat wil je toch zolang mogelijk uitstellen. Bedankt Tom voor je warme reactie en inlevingsvermogen.

    M.v.g.

    Like

 7. bigljohn zegt:

  Ik roep het al zo lang. Eens zullen er geen verzorgingstehuizen meer zijn, maar ook geen A.O.W. De E.U. en de Islamisering eisen hun tol op, en laten de bejaarden daar het slachtoffer van worden. De oudjes die weer net als vroeger bij hun kinderen moeten intrekken. Wat bij de boeren al veel langer gebruikelijk is. Zij staan een gedeelte van hun boerderij woonruimte aan hun ouders af, of bouwen er een stuk bij. Dit is al de praktijk van tientallen jaren. Zover zijn wij al gezakt, een gelukszoeker en de dictator in Brussel hebben een hogere prioriteit dan onze oudjes. Op termijn zouden ze onze oudjes nog liever in laten slapen als een hond, omdat ze teveel kosten aan het ziekenfonds en overige zorg, cq kosten. Zouden onze kinderen ons in huis willen, en willen wijzelf dat, of kiezen wij ervoor een stille dood te sterven in ons eigen huis. Om dan soms een jaar later gevonden te worden !
  Je word gewoon met schrik oud, want wat zal je nog eens een keer gaan overkomen. Misschien als bejaarde mishandeld te worden door deze of gene, overvallen of beroofd worden in je eigen huis, terwijl de buren en de politie geen aandacht aan je besteden……Jakkes !!!

  Like

  • Nemesis zegt:

   Als het dan toch moet, zou ik inderdaad graag ingeslapen worden zoals ik mijn hond of kat laat inslapen. Rustig, absoluut pijnloos en super snel. Liever dat als dat wat hierboven alles beschreven wordt en graag op tijd.

   Like

 8. bigljohn zegt:

  En daaraan gerelateerd, bejaarden die door dit alles maar liever zelfmoord gaan plegen.

  Like

 9. Believe me zegt:

  Agenda 21,

  In de toekomst komen ze je gewoon thuis ophalen, schieten een kogel door je hoofd. Daarna ga je door de gehaktmolen en ben je voer voor de varkens.

  Mooi he agenda 21

  Volledig duurzaam/sustainable

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Die foto van die oude vrouw die radeloos en wanhopig verdriet uitdrukt, is hartverscheurend.
  Er zijn (hoog)bejaarde mensen die graag een ‘humane’ dood willen, maar dat mág niet.
  Nou, als er straks voor ons -toekomstige bejaarden- dan helemáál geen geld meer is voor zorg en we mogen ook niet ‘humaan’ sterven, wat moeten we dan?????

  Like

 11. sylvia Groot zegt:

  >>>Leijten: ‘In zes jaar tijd presteerden achtereenvolgende kabinetten het om 2,5 miljard te bezuinigen op tegemoetkomingen voor chronisch zieken en gehandicapten<<<

  …om het uit te keren aan de 5e colonne.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Tsjonge jonge wat is het land ver afgezakt.

  Like

 13. fleckie zegt:

  Werkt de SP dan niet mee,aan de ONDERGANG van de soc.voorzieningen I.v.m.zorgcentra, door voorstander te zijn van antisemitisme??en voorstander van binnenkomende parasieten,die door hun binnenkomst onze soc.voorzieningen” ONDERGRAVEN”?Zelf kom ik ook regelmatig in een ZORGCENTRUM,met een “afgesloten afdeling”,en heb alle respect voor de verplegenden ,aldaar,die met HEEL. VEEL GEDULD,zich moeite doen om er zoveel mogelijk “een. Thuis-gevoel ” tcreëren,voor iedereen.(men moet er maar voor voelen om andermans bibs schoon te maken, die helemaal vervuild is,of als iemand zich uitkleedt om op een stoel te gaan plassen,of iets derg.(vooral als er geen verplegende “in zicht”, en als men haar wil aankleden, staat te schreeuwen,of ze slaag krijgt,of weer een patiënt,die een verpleegster knoerhard staat te slaan,en die zich “NIET mag VERWEREN”! Dan is er ook nog het risico voor de verplegende dat een patiënt, die ijzersterk is,de verplegende zou kunnen aanvallen! (Zelf als bezoekende eens aangevallen, gezegd”handjes thuishouden”. De volgende keer dat men dat probeerde, hetzelfde verteld, maar gebeurt het nog eens, dan moet er even een tikje volgen op die loshangende handjes,wat hopenlijk zal helpen.)DE verplegenden kunnen immers niet op elk ogenblik van de dag OVERAL. AANWEZIG ZIJN!! Dus als er misstanden “ontdekt” worden, kan er beter eerst gekeken worden, waardoor zo’n “toestanden”ontstaan, en zich realiseren,wat de oorzaak is van een tekort aan verplegend personeel,dus zich EVENTJES VERDIEPEN IN.POLITIEK!!!

  Like

  • sylvia Groot zegt:

   fleckie 24 januari 2014 11:26.
   En voor zulk personeel petje af.

   Helaas bestaat er ook een andere realiteit.
   Daar waar het personeel de oma’s en opa’s rustig een hele dag in hun pisluier laten zitten; waar ze nog te beroerd zijn om de zonwering te laten zakken zodat stoelgebonden oudjes oververhit raken; waar ze te lui zijn om een volgekakte luier fatsoenlijk op te ruimen en het in een open emmer mieteren, waardoor de afhankelijke mensjes in hun eigen stank moeten slapen; waar het kristal uit de vitrinekast van het demente oudje wordt gejat; waar zelfs de gouden oorbelletjes uit de oren van omaatje worden gepikt, en waar GEEN aangifte over wordt gedaan; waar het personeel het samen zo gezellig heeft met sigaretjes roken op het balkon, dat de helft van de oudjes wordt vergeten eten te geven; waar GOEDE zorg afhankelijk is van betrokken vrijwilligers DIE NOOIT WORDEN MEEGETELD als bij ernstige klachten weer eens de dood-doener van personeelstekort op tafel wordt gelegd; en wat agressieve oudjes betreft: mijn schoonvader was er zo een, bij hem werd door het personeel 2 tanden uit zijn mond geslagen als reactie op zijn agressie.
   DAT is ook een realiteit fleckie.
   Kan hierover nog een kilometer uitweiden als bezoeker die 2 jaar lang elke dag mocht meekijken en mantelzorgen. En ook dat soort hulp wordt nooit meegeteld.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ sylvia Groot 24 januari 2014 om 12:58

    U schrijft: “waar ze nog te beroerd zijn om de zonwering te laten zakken”

    Ik heb een keer aan een verpleegkundige gevraagd of het zonnescherm in de kamer van mijn ouders -indien nodig- eerder dan geprogrammeerd (er zit een soort tijdklok op) naar beneden kan worden gedaan omdat mijn vader alsmaar in de op het raam staande zon zit te turen.
    Ook is het ’s zomers zonder zonnescherm om te stikken van de hitte.
    Ik kreeg als antwoord dat daarvoor geen tijd was want als hieraan per bewoner twee minuten zou moeten worden besteed, zou dit dan in totaal te veel tijd gaan kosten.
    Echt, het is schandalig dat men in Den Haag de minuten zorg die hulpbehoevende bejaarden in een tehuis krijgen, tot op de seconde heeft gerantsoeneerd!
    Ik vind het meer dan verschrikkelijk!
    Maar voor islamitische mutsen is niets te duur! Die krijgen alles gratis omdat die schattebouten immers moeten ‘integreren’?

    Like

   • fleckie zegt:

    Men kan niet iedereen over dezelfde kam scheren,ligt gewoon aan de instelling per verplegend persoon,toch, ?

    Like

   • sylvia Groot zegt:

    fleckie 24 januari 2014 16:58.

    Fleckie, begrijp mij niet verkeerd, er zijn uitstekende verzorgers met het hart op de juiste plek. Dat zijn onze goudschatten in Nederland. Er bestaan ook goede instellingen, ongetwijfeld, waar personeel wordt gecontroleerd en aangesproken op fouten indien nodig.
    Alleen daar gaat de topic niet over. Er gaat echt heel veel mis als je de pech hebt om als oudje in een instelling te belanden met veel slecht (goedkoopste) personeel, en waar de leiding een andere kant opkijkt of liever zoveel mogelijk dooddoeners aandraagt ipv menselijke oplossingen te bedenken.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Deze feiten die jij aanhaalt sylvia Groot zijn meer gewoon dan uitzonderingen aan het worden door de miljarden bezuinigingen, heel herkenbaar!!!!!!

    Like

 14. Men is bezig om genocide te plegen op hun eigen volk! En dat omdat er plaats moet worden gemaakt voor andere (veelal criminele en frauderende) bevolkingsgroepen! And THIS IS THE COLD HARD TRUTH!

  Like

 15. sylvia Groot zegt:

  Hier is maar 1 conclusie te trekken: hitler heeft gewonnen.

  Like

 16. nieuwenhuis zegt:

  Fleckie schreef : “men moet er maar voor voelen om andermans bibs schoon te maken, die helemaal vervuild is,of als iemand zich uitkleedt om op een stoel te gaan plassen,of iets dergelijks “……….

  Daar kiest men toch zelf voor hoor. Andere mensen, vaak ouderen, dementerende en zwaar zieken om die de kont te wassen ? Of is het voor het geld dat men in de zorg verdient ?
  Dat is immers ook een scheet en drie knikkers.

  En als men misstanden ontdekt eerst VERDIEPEN IN DE POLITIEK ??????
  Welke politiek kom er op voor de misstanden ?
  Vind het maar een raar verhaal van Fleckie………………………sorry hoor.

  Like

  • fleckie zegt:

   Ik hoef hier toch niet uitgebreid te beschrijven welke partijen die politiek bedrijven om de INTOCHT van KOPPENSNELLERS-landen-ingezetenen richting Europa,NL te bevorderen?maar wel ONWETENDEN.?er op te attenderen zelf erover na te denken,toch?

   Like

   • fleckie zegt:

    Uit het NIW van 24 januari,2014. ..”De Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem….”.baanbrekend diabetes-en hersenonderzoek in samenwerking met Nederlandse Top-instituten”….Meer informatie over onze projecten?bezoek onze nieuwe website http://www.nvhu.nl …Vrienden v.d.Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem”

    Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Peterselie 1: 10.28. uur. Bedankt Peter! Verder is het meer dan triest, dat Cliëntenraden momenteel, aan de cliënten-onze ouderen- alleen maar SLECHT NIEUWS kan brengen. Het niveau van de hulpverlening is tot het minimum teruggebracht! Treurig is tevens, dat van de schreeuwers in DEN HAAG, die verdomme beloofd hadden; ” meer handen aan het bed”, geen sikkepit is terecht gekomen. Maar dat er wel geld is, om moslima’s te leren fietsen! Dat dan weer wel. Wat een vuil land is dit geworden, door toedoen van de PvdA,VVD,CDA en D66!

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Tsja Tom kan je teleurstelling voelen, het is frustrerend om steeds slecht, slechter nieuws te brengen dat is op een gegeven moment mentaal niet op te brengen. Wanneer je zo een dag achter de rug hebt en even lekker onderuit kan zakken op de bank dan verzink je gelijk in een diepe slaap, een stress slaap is dat, door dat je niet bij machte bent om dat slechte nieuws om te keren in iets positiefs.

   Like

 18. Rob zegt:

  jaren lang betaald aan alles en als je het dan nodig hebt krijg je het niet. Weg met die regering.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s