Waarom schrijft Duitsland aan Joden voor waar ze mogen leven?

Screenshot_16

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier

Met een fantastisch gevoel voor timing kwam de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier vorige week in Israël aan, nam deel aan de begrafenis van Ariel Sharon en ging daarna door met het openlijk tiranniseren van Israël.

In een gesprek met journalisten beschuldigde Steinmeier de joodse staat ervan het vredesproces te “schaden” door huizen voor Joden in Judea en Samaria (de “Westbank”) te bouwen.

En in een discussie met de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu bezijden de begrafenis van Ariel Sharon zette hij de minister-president onder druk om af te zien van verdere bouwactiviteit, omdat dit “het proces verder zou kunnen verstoren.”

Ik ken de rouwrituelen in Duitsland niet, maar ik neem aan dat daar het beledigen van de gastheer direct na een begrafenis niet bij hoort.

En toch zag Steinmeier, toen hij in Israël was, er niets verkeerds in om precies dat te doen: van de gelegenheid gebruik maken om een politieke kwestie aan te roeren, hoe smakeloos en onbehoorlijk dat ook was.

Dat is niet het soort gedrag dat je van een “vriend” verwacht, of wel?

Wat echter nog beledigender is aan de heldendaden van Steinmeier is het historische geheugenverlies van de Duitse regering, die officiële vertegenwoordigers zonder enig gevoel voor ironie m.b.t. hun positie over het recht van de Joden om in Judea en Samaria te leven achterliet. Per slot van rekening is het nog geen 80 jaar geleden dat Duitsland in de wetten van Neurenberg van 1935 Joden uitzonderde om Duits grondgebied van hun aanwezigheid te “zuiveren”. Als gevolg daarvan was onder Duitse heerschappij het recht van de Joden om te leven waar ze wilden sterk beperkt.

Je zou denken dat gezien dit duistere hoofdstuk uit hun geschiedenis de Duitsers er speciaal op zouden letten niet in zo´n zaak verwikkeld te raken en te zeggen waar Joden mogen leven, mogen bouwen of hun gezinnen mogen opvoeden.

Maar dat is niet het geval geweest.

Een feit is: afgelopen zomer werd alom bericht dat Berlijn besloten had een initiatief van de Europese Unie te steunen, dat ondernemingen in joods bezit in Judea en Samaria uitzondert. Dit initiatief is bedoeld om ze aan een speciale behandeling te onderwerpen, waartoe de toepassing van unieke herkomststickers op door Joden in deze gebieden geproduceerde waren behoort. Overbodig om te zeggen dat door Palestijnen geëxploiteerde fabrieken in de gebieden niet op deze wijze worden gebrandmerkt.

In een interview met Reuters waarschuwde de EU-Midden-Oosten ambassadeur Andreas Reinicke dat wanneer de laatste ronde van de vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen zou mislukken, de EU haast zal maken met haar plannen van etikettering van door Joden in Judea en Samaria geproduceerde waren.

De schijnheiligheid achter de etikettenkruistocht is des te duidelijker wanneer je bedenkt dat er geen campagnes voor andere “omstreden gebieden” worden overwogen. Daarom bestaat er geen Europese eis om Chinese producten “Made in Tibet”, in Tsjetsjenië geproduceerde Russische of Spaanse waren uit Catalonië te etiketteren. Het lijkt erop dat de Europese “liberalen” alleen op zulke maatregelen staat als de joodse staat erbij betrokken is.

Dat is niet alleen dubbelhartig, dat is doodgewoon discriminatie.

En in het geval van Duitsland is zo´n houding bijzonder weerzinwekkend en de regering van Angela Merkel moet zich schamen dat zij daar aan meedoet. Wat je ook van het vredesproces en de tweestatenoplossing mag vinden, het moet duidelijk zijn dat met goederen en bouwen alleen daarom verschillend wordt omgegaan, omdat de persoon van wie de fabriek is of die het huis bouwt een aanhanger van Mozes en niet van Mohammed´s fanatieke doen en laten is.

En gezien de eigen oneerbare balans tijdens de 20e eeuw hebben Duitsland en zijn leidende politici een speciale verantwoordelijkheid om met zulke dingen buitengewoon gevoelig om te gaan, vooral als ze verband houden met Joden. Niemand beweert dat Duitsland een tweede Holocaust plant, maar het land moet meer bewustzijn tonen met betrekking tot de pijnlijke ironie die hier aan het werk is.

In 1936 was in het hele rijk een bordspel genaamd “Joden eruit” populair. De spelers bewogen Joden voorstellende figuurtjes naar “verzamelpunten”, van waaruit ze naar het land Israël gedeporteerd moesten worden. “als het je lukt zes Joden te verjagen”, stond er in de instructie van het spel” ben je zonder meer de winnaar!”

Treurig genoeg speelt Duitsland eens temeer eenzelfde spel, al is het ook met één verschil. Terwijl het doel vroeger was om de Joden naar Israël weg te sturen, is het doel nu om ze te dwingen delen ervan te verlaten.

Maar ik heb een nieuwtje voor mevrouw Merkel en haar collega´s: Niemand, vooral Duitsland niet, heeft het recht om Joden te vertellen waar ze mogen leven of niet.

In 1945 kroop het joodse volk uit de ovens van Europa en won het haar traditionele thuisland weer terug.

Wat Berlijn ook mag denken of zeggen: De Joden zijn niet van plan om hier ook maar een deel weer  van af te staan.

Bron:
http://haolam.de

Bron oorspronkelijk artikel:
www.jewishpress.com
Auteur: Michael Freund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, Arabieren, Berlijn, Desinformatie, Dhimmitude, discriminatie, Duitsland, Historie, Holocaust, Hypocrisie, Islam, Islamisering, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, nationaalsocialisme, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

23 reacties op Waarom schrijft Duitsland aan Joden voor waar ze mogen leven?

 1. janfreak zegt:

  En daar hebben de Joden groot gelijk in dat ze zich niet de wil van anderen op laten leggen. Uiteindelijk hebben ze maar een klein deel gekregen van hetgeen hen in eerste instantie toegezegd was, dus waar zeurt die Steinmeier over. En of de vredesbesprekingen zullen slagen daarover hoeven we ons ook geen illusies te maken. De PA wil helemaal geen vrede met Israël, alleen maar hun grondgebied inpikken en de bewoners verjagen. Abbas heeft meerdere malen gezegd dat hij nooit Israël als staat zal erkennen, ergo zo dwars als een muilezel.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @janfreak: 21.39. uur, op 23/1. U zegt-terecht- ” de PA wil helemaal geen vrede met Israël”, etc. en dat is de reine waarheid. Als de Palestijnen, echt vrede met Israël zouden willen, zou dat bij wijze van spreken morgen al waar kunnen zijn. Dat willen ZE echter niet, samen met de moslimlanden zijn ze uit op de VERNIETIGING van Israël.

   Like

 2. bigljohn zegt:

  Ja hoor, het is weer zo laat. Deutschland uber alles , en fur Juden verboten, doet weer opgeld 71 jaar na de tweede wereldoorlog ! Was die minkukel van een Frank-Walter Steinmeier , antisemitisch net als de Duitse regering, daar in Israel maar weggebleven. Voor een Duitser geldt; eens een Mof, altijd een Mof. Onder de as blijft het Duitse antisemitisme gestaag voortsmeulen.

  Like

 3. HaJoGe zegt:

  Aan de Wannsee wordt al een vergadervilla ten behoeve van het EU-reisbureau “Juden Raus” ingericht.

  Like

 4. Marijke zegt:

  Gelukkig is heel langzaam de publieke opinie omtrent Israël wat aan het veranderen. Steeds meer mensen zien in wat het werkelijke verhaal is. Heel veel mensen denken echter dat er grondgebied is weggegeven aan de Joden i.v.m. WOII. Ze beseffen niet dat er al lang daarvoor Joden leefden. Het is van belang dat we het ware verhaal blijven vertellen, zodat steeds meer mensen de werkelijkheid gaan inzien. Helaas werkt de reguliere media daar niet aan mee; vaak worden pro-Israël meningen niet geplaatst of snel weer weggehaald. Men zou toch minstens vraagtekens kunnen zetten bij de vredesbesprekingen; Israël heeft al veel gevangenen vrijgelaten maar van de andere kant komt helemaal niets.

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Net als zijn Socialistische soortgenoten denkt de Sociaal Democraat Frank-Walter Steinmeier hetzelfde wat zijn SS vader in zijn gloriedagen had gedacht: Joden horen in Auschwitz-Birkenau of Treblinka. Maar ja ze wonen nu eenmaal in het Midden Oosten en daar is weinig aan te doen. In opdracht van zijn maffiabazen in de olielanden kan hij ze proberen te dwingen om hun habitat af te bakenen naar de staakt-het-vuren-lijn van 1949. Als het helpt is de beloning op zijn Gemeinschaftsbank hoog, als hij niet slaagt krijgt hij minder petro-dollars. Zo hij weigeren de opdracht uit te voeren, komen intimidaties over het uitlekken van zijn geheime rekeningen of het publiceren van leuke pikante foto’s gemaakt in een luxe club op het eiland Ibiza (of elders) …Zo werkt dat! We goed is krijgt lekkers, wie stout is ..de roe.

  Like

 6. fleckie zegt:

  Wat zich “PALESTIJNEN” durft te noemen, is grotendeels IMPORT,uit andere landen,toen ze in de gaten kregen dat de Joden TERUGKWAMEN naar hun thuisland,en de Arabieren dachten en denken NOG te profiteren van de WERKKRACHT!(het OPGEBOUWDE,te kunnen” benutten”.

  Like

  • fleckie zegt:

   Aanvulling:”WAAROM JODEN ZO SLIM ZIJN”.uit het NIW. van. 27 dec.2013.auteur Manuel Trajtenberg.”hoe kon een eenvoudige Joodse boer in een dorpje in Galilea in het jaar 200 de kosten voor de educatie van zijn zoons betalen”.”Bijna. alle Joden in Mesopotamie en Perzië gaven de landbouw op en gingen zich bekwamen in een hele reeks beroepen waarvoor geletterdheid een vereiste was”.”Mongoolse INVASIE”. …Boek:”THE Chosen Few:How Éducation Shaped Jewish History,70-1492,”.Maristella Botticini and Zvi Eckstein,Princeton UNIVERSITY PRESS, 344 blz.$34,95………prof.Manuel Trajtenberg is econoom.Hij was voorzitter v.d.onderzoekscommissie die werd benoemd na de golf van sociale protesten in Israël,in 2011.Dit artikel verscheen eerder in Haaretz”

   Like

 7. Philippine zegt:

  Duitsland is een vazalstaat van Amerika.

  Like

 8. sylvia Groot zegt:

  Zoal sommige mensen op hun honden kunnen gaan lijken, is aan sommige mensenachtigen te zien waar ze zich mee bezig houden: uitgestreken smoelen bij pastoors en bisschoppen, nazi-smoelen bij fascisten.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Hij trekt net zo een verbeten smoel als Knevel, zo van:ik weet veel en dullie niets!

  Like

 10. Tiemen Veenstra zegt:

  Wie wil begrijpen wat deze man bezielt, moet eens dit artikel van Daniel Pipes lezen, vertaald door Sam van Rooy. http://nl.danielpipes.org/8772/immanuel-kant-versus-israel

  Like

 11. Jan zegt:

  Steinmeier, alias Treitschke.

  Like

 12. Jan zegt:

  Hamas: ‘Israel wird nur noch acht Jahre existieren’
  http://www.israel-nachrichten.org/archive/7399

  Like

 13. s breget zegt:

  Wanneer zullen de islamieten gaan inzien dat ze nooit van Israel zullen winnen.

  Like

 14. Theodoor zegt:

  Beginnen ze weer die Duitse k*t politici, ze voelen zich weer sterk dus opnieuw achter de joden aan.
  Schaam je, mevrouw Merkel en in dit geval ook Steinmeier en brand je vingers niet opnieuw, BEHEERS U.

  Like

 15. Tempelier. zegt:

  Europese volksvertegenwoordigers zouden die morele vinger eens naar zichzelf moeten wijzen. Waarom vragen ze zich niet af waarom er zoveel joden vertrekken uit Europa ,met betrekking tot hun veiligheid.

  Like

 16. M.A.L. Sion zegt:

  Wat een ongelooflijke, gore brutaliteit. En met dat soort misselijkmakende autoriteiten zitten we in een Europese Unie. Aanpappen met moordenaarsbendes in het Midden-Oosten en democraten in Israel op onbeschofte wijze bruuskeren. Maar ja, ons Franske kan er ook wat van. En ,., dit zal bij Van Agt ook wel een brede smile tevoorschijn toveren. Bah.

  Like

 17. sylvia Groot zegt:

  Heb 5 jaren geleden in New Zealand op een camping familieleden ontmoet van M.M. Schneerson (de Rebbe).
  Ze vertelden mij dat Israeliers de wereld over reisden op zoek naar een nieuwe veilige plek, in case het in Isreal te gevaarlijk voor hen wordt.
  Van zo’n verhaal wordt een mens heel treurig.
  Ook geloofden ze dat de ontmoeting niet zinloos was.
  Geen idee wat voor nut het heeft, maar daarom zet ik het nu hier neer.
  Het enige wat ik wel weet is dat hun geschiedenis zich niet mag herhalen, nooit meer.

  Like

 18. sylvia Groot zegt:

  Isreal m/z Israel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s