Cameron krabbelt terug: GB dient in de EU te blijven

Screenshot_7

De Britse premier David Cameron is er van overtuigd dat zijn land lid blijft van de EU. De EU zou zich echter naar wensen van GB moeten hervormen. Hij eist meer competenties op nationaal niveau.

De Britse minister-president David Cameron heeft er vertrouwen in dat Groot-Brittannië in de EU zal blijven. Hij is er van overtuigd dat de EU dusdanig hervormd wordt dat zijn land lid kan blijven. “Ik heb er vertrouwen in dat dit te doen is”, zei hij op het World Economic Forum in Davos.

Volgens opiniepeilingen is op dit moment echter een kleine meerderheid van de Britten voorstander van EU-uittreding. Cameron heeft drastische hervormingen in de EU, zoals een terugvoering van competenties naar nationaal niveau, geëist.

Ook andere EU-landen zoals Nederland en Duitsland verlangen een herbezinning van het werk van de Europese Commissie, maar wijzen een EU-hervormingsverdrag met als doel een terugvoering van competenties af. Deze houding wordt door het grootste deel van de 28 lidstaten gedeeld.

Cameron heeft de Britten een referendum over een verblijf in de EU na de door hem geëiste hervormingen beloofd, maar nog geen datum vastgelegd.

Op 18 september 2014 stemmen de Schotten of ze zich losmaken van Groot-Brittannië en onafhankelijk willen worden (hier). In het verleden waren de Schotten volgens opiniepeilingen wezenlijk EU-vriendelijker ingesteld dan de Engelsen.

Grote ondernemingen hadden er meerdere keren voor gewaarschuwd dat Groot-Brittannië als economische standplaats minder aantrekkelijk zou kunnen worden als het uit de EU treedt (hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië, landverraad, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op Cameron krabbelt terug: GB dient in de EU te blijven

 1. aquarius4422 zegt:

  Heeft hij soms een paardenhoofd in zijn bed gevonden?

  Like

 2. Philippine zegt:

  Die City of London, der mächtigste Staat auf Erde.
  Prof.Wolfgang Berger.

  Op 13:34 begint het verslag over de City of London.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Zo lang de Britten de Commonwalth niet dumpen, kunnen Moslims en Hindu’s,naar Brittanie als Britten binnen komen.En is de vrijheid van de Briten zelfs werkelijk in gevaar gekomen, om het te verliezen.Moskee’s en hindu tempels, kunnen worden gebouwd worden.Onze God zal niet meer de enige zijn die door mensen aanbidden wordt, en dat is tegen de 10 geboden.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Je verwacht het niet, hé. Maar ik heb het al eerder hier geuit, dat deze Cameron een ruggegraat heeft van rubber. Volslagen islamo-en eurofiel. Net als vele andere regeringsleiders in Europa. Tenslotte worden ze aangestuurd door de BILDERBERGMAFFIA!

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Politici maken meer fouten dan ze lief hebben.
  Ook Cameron is een zwabberaar zonder een visie of het is een grote lafaard, wat ik niet geloof, trouwens we hebben er ook zo’n man er zitten.
  Cameron er is maar één goede weg te gaan en dat is simpel die van de EEG, als je dan wat wilt hebt zo een grote meerderheid net zoals de PVV en front National.
  Maar Merkel wil dat niet zeker, die ruikt MACHT met alle nare gevolgen voor de joden.

  Like

 6. Theodoor zegt:

  “Ook andere EU-landen zoals Nederland en Duitsland verlangen een herbezinning van het werk van de Europese Commissie, maar wijzen een EU-hervormingsverdrag met als doel een terugvoering van competenties af. Deze houding wordt door het grootste deel van de 28 lidstaten gedeeld.”

  De redactie van bovenstaand verslag heeft vergeten of niet willen schrijven DAT de politici van het grootste deel van de 28 lidstaten dat willen MAAR voer maar eens een referendum uit dan pas weten we hoe de belastingbetalers van de landen hierover denken.

  Like

 7. Vederso zegt:

  Peter Hitchens: Camereon; a spine of an yelly-fish.

  Like

 8. Jean zegt:

  Elke medaille heeft twee zijden idem dito de EU
  Een zijde is voor de burgers: armoede, geweld, ellende en miserie.
  De andere zijde is voor de politiekers, plukken, plukken, plukken en zakken vullen.

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Ach de Britse premier David Cameron is maar één van de vele perfide politici.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s