Links en “ontwikkelingssamenwerking”

Erik60

(Door: Erik60)

Laat het ons eens over ontwikkelingshulp hebben. Ontwikkelingshulp is een favoriete bezigheid van linkse partijen om hun geweten te sussen. De linkse goedmenschen hebben veel medelijden met  de arme mensen in Afrika en de rest van de wereld. Daarom helpt de goedmensch graag de laagontwikkelde landen om zo de armoede te onderdrukken. Maar is dat wel zo? Is het hen er echt om te doen die arme mensen te helpen? Of is ontwikkelingssamenwerking een opstapje naar een beter betaalde baan?

De politiek in Nederland zit raar in elkaar.  Onze politici zijn zo gewiekst en kunnen de feiten zo verdraaien dat de gewone burger er met beide voeten intrapt. Neem nu de term ontwikkelingshulp: dat klonk veel te formeel, daarom hebben ze er maar ontwikkelingssamenwerking van gemaakt. Dit klink volgens de politiek iets zachter en hulpvaardiger. Uiteindelijk is het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking een links bolwerk geworden, waar alleen linkse wereldverbeteraars werken en waar alleen linkse politici de baas spelen. Want linkse partijen zijn ware kunstenaars in het verspillen van andermans geld. Zij laten graag zien aan de bevolking hoeveel geld zij weggooien aan nutteloze projecten in Afrika en elders. Onze linkse politici zijn van mening dat de gewone burger er niks van begrijpt en hen daarin steunt. Ze zouden wel eens goed kunnen schrikken. De tijden zijn ondertussen veranderd en de hardwerkende burger wil niet meer werkeloos toekijken hoe hun zuurverdiende centen over de balk gegooid worden door mediageile politici.

Screenshot_13

Neem nu Bert Koenders van de Partij van de Arbeid. Hij was van februari 2007 tot februari 2010 minister van Ontwikkelingssamenwerking. De laatste weken van zijn bewind vond er een verschrikkelijke aardbeving plaats in Haïti. Links Nederland reageerde er massaal op en werkte zich uit de naad om een tv-benefietactie ‘Nederland Helpt Haïti’ op poten te zetten. Natuurlijk was Bert Koenders van de partij om aan Nederland en de wereld te tonen dat hij iets in zijn mars had. Op 21 januari 2010 was het zover. Niemand kon eraan ontkomen. Zowel de radio als de televisie zetten hun beste beentje voor. Onze goedmensch minister Bert Koenders had de belofte gedaan om het bedrag dat vrijwillig werd opgehaald te verdubbelen. Toen om tien uur ’s avonds de teller op 33 miljoen euro stond, verdubbelde minister Koenders het bedrag naar 83,4 miljoen. Ik zie de beelden nog voor me van een glunderende Bert Koenders die vertelde aan de kijkers dat hij het bedrag met veel plezier verdubbelde. Het leek wel of hij die miljoenen uit zijn eigen zak betaalde. Wij weten gelukkig wel beter. Deze minister had maar te graaien in de grote pot vol belastinggeld van hardwerkende Nederlanders. En zie, het heeft hem zeker geen windeieren gelegd. Tegenwoordig heeft hij een dikbetaalde baan bij de VN. Hij is ondersecretaris-generaal van de Verenigde Naties in Mali. Een soort vrijstaat waar de vrienden van de VN (de moslims) als holbewoners te keer gaan tegen al wie westers is. Bert Koenders heeft nu alleen niet veel macht over een heleboel geld. Neen, nu mag hij ook beslissen over mensenlevens. En zoals de linkse goedmenschen zijn, mogen westerse soldaten de kastanjes uit het vuur halen voor hun corrupte vrienden. Een westers mensenleven heeft nu eenmaal minder waarde in de ogen van de linkse goedmensch dan een  moordende moslim. Sommige mensen hebben er alles voor over om hogerop te komen. Ben benieuwd welke dikbetaalde baan hij na Mali gaat krijgen van het corrupte bolwerk de Verenigde Naties.

Screenshot_12

En laten we onze huidige minister van Ontwikkelingssamenwerking Liliane Ploumen niet vergeten. Ook een vooraanstaand lid van de Partij van de Arbeid. Deze dame kan er trouwens ook wat van. Zij strooit met geld alsof het om chocolade hagelslag gaat. Mevrouw Ploumen denk dat ze met het vele Nederlandse geld dat zij kwistig rondstrooit alle ellende in de wereld kan laten verdwijnen. Deze dame lijdt aan het Griekse godinnensyndroom (zij wil graag aanbeden worden door de hele wereld), omdat zij zo naïef en goedgeluimd het zuurverdiende Nederlandse belastinggeld vrijgevig weggeeft. Niemand, maar dan ook niemand tikt deze dame op de vingers. Haar laatste wapenfeit was om nog eens 2 miljoen euro extra aan de Verenigde Naties te schenken voor de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). Onze huidige minister van Ontwikkelingssamenwerking Liliane Ploumen zal na haar politieke carrière in Nederland vast en zeker een vet betaalde baan bij de Verenigde Naties in de wacht slepen. Hoeveel Nederlands belastinggeld zal deze vrouw al verkwist hebben? Dat is al heel veel. Het meeste geld dat zij verkwist heeft, zullen wij Nederlanders nooit te weten komen. Maar het is een feit dat deze zelfingenomen dame al heel veel geld over de balk heeft gegooid. Dan heb ik het nog niet over haar steun aan de genocidepleger Omar Al-Bashir, de president van het gewelddadige land Soedan. Zij geeft heel ruim aan deze moordenaar 150 miljoen euro zogenaamde hulp. Deze man wordt trouwens al sinds 2009 gezocht door het Internationaal Strafhof wegens genocide op zijn eigen bevolking. Mij maak je niet wijs dat mevrouw Ploumen dat niet weet. Hoe gek kun je het maken als minister om zoveel geld te geven aan een massamoordenaar. Maar ja, het is een publiek geheim dat nogal wat linkse Nederlandse politici graag louche regimes steunen met belastinggeld. Kijk maar eens naar Dries van Agt hoe die zich inzet voor de Palestijnen en Israël verguist. Deze man was ooit minister-president van Nederland.  Deze vent is een echte schande voor Nederland. Alleen al het feit waarom hij zich inzet voor mensen waarvan het merendeel Israël van de kaart wil vegen. Israël is de enige democratie in deze dictatoriale regio en iemand zoals Dries van Agt, die een democratie geleid heeft, gaat ermee akkoord dat de Joden in zee gedreven moeten worden. Hoe gek kun je het maken? Laat Dries van Agt maar eerst eens openbaarheid geven van zijn loon. Doet hij het gratis? Wat ik zeker betwijfel.

Screenshot_14

In mijn ogen is minister Ploumen ook zo iemand. Zij doet niks zonder reden. Ze is heel carrière gebonden en alles wat ze doet is zo uit gepluisd,dat haar echt een baan gegund is bij de Europese Unie en de Verenigde Naties. Zo is ook haar overstap van GroenLinks naar de PvdA legendarisch. Op korte termijn maakte ze een bliksemcarrière ten koste van anderen. Zie nu, deze vrouw heeft een verantwoordelijke baan, waar ze eigenlijk te licht voor is. Zo iemand kun je als regering maar beter aan de kant zetten voor je daar bij de verkiezingen de gevolgen van ondervindt.

Laat ons geen onmensen zijn. Mensen in nood mogen geholpen worden. Maar toch niet ten koste van onze eigen bevolking. Onze ouderen worden ten koste van ontwikkelingssamenwerking achtergesteld.  Zij worden door deze  regering uitgebuit. En dat terwijl wij onze welvaart aan deze mensen te danken hebben. De regering zou er beter eerst voor zorgen dat alles in Nederland in orde is. Daarna kan ze Sinterklaas spelen zoveel ze wil. Een regering bestrijdt de armoede in de wereld het best door eerst de eigen armoede te bestrijden.

Door:
Erik60
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", Hypocrisie, Ontwikkelingshulp, praatjesmakers, Socialisten. Bookmark de permalink .

7 reacties op Links en “ontwikkelingssamenwerking”

 1. Republikein zegt:

  Links, goed hoor.

  Like

 2. Driek zegt:

  Na dit gelezen te hebben, ben ik zo moedeloos van al deze waardeloze individuen, die mooi weer spelen van ons belastinggeld, – en dat allemaal terwijl de bejaarden – en verpleeghuizen worden gesloten; mensen moeite hebben om rond te komen en er steeds meer voedselbanken nodig zijn, – dat ik er voor vandaag maar mee ophoud. Wat een deprimerend kutland is dit geworden. Ik heb er geen woorden voor. Bert Koenders en Liliane Ploumen en Dries van Agt? Tuig van de richel.
  Nee, met dit soort lieden kan het nooit meer goed komen. Ik heb voorlopig even genoeg.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Driek: 20.14. uur. Zo voel ik mij nu ook Driek. Snotverdomme, de RODEN en de LIBERALEN spelen momenteel Sinterklaas zowel voor het GEDROCHT EUSSR, alsook voor menige dictator of moslim over whole the world. En onze eigen burgers, die KUNNEN BARSTEN! Inderdaad Driek, TUIG is het niet meer of minder!

   Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Links is de dood in de pot, al jaren en omdat er zoveel van zijn en omdat ze zoveel mensen afhankelijk hebben gemaakt kom je er heel moeilijk vanaf.

  Like

 4. Avidia zegt:

  brrrrrr, alleen die smoelen al!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Dat al dat Geld bij de Moslimextremisten terecht gekomen zijn begrijpen de linksen niet, dat het de Kalashnikov zijn die al dat geld dat ze spenderen in hun zakken terechtkomen, ze worden overal waar ze door links wordt geholpen sterker. zelfs in Syrie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s