Stem tegen EU-referendum is definitief demasqué van D66

Screenshot_8

De kroonjuwelen van D66 zijn nu echt rijp voor de schroot. De partij die altijd zegt zo veel mogelijk democratie te willen, stemde tegen een referendum over Europa. Exemplarisch voor een partij die de eigen idealen verkwanselt.

Een schouderklopje. Dat gaf D66-leider Alexander Pechtold aan partijgenoot Gerard Schouw. Deze parlementariër had even ervoor in de Tweede Kamer tegen een nieuw referendum over Europa gestemd.

Met dat schouderklopje gaf Pechtold tegelijkertijd zijn eigen partijbeginselen, de Nederlandse democratie en de Nederlandse burger annex kiezer een ontzettende klap in het gezicht.

Het AD kopte hierover: ‘Verbazing alom als partij haar stokpaardje verlaat’. Maar is die verbazing terecht? Ik heb hierop een welhaast politiek antwoord: ja en nee.

Lees verder>>>
(h/t Tistochwat)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Eurofielen, EUSSR, Hypocrisie, landverraad, Linkse Kerk, Nederland, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

9 reacties op Stem tegen EU-referendum is definitief demasqué van D66

 1. luckybee zegt:

  Kies de D66af geen Nederlander zal ze hun stem moeten geven.

  Like

 2. apelstaartje zegt:

  (h/t Tistochwat) in de kamer volgende week stemmen 6 partijen waaronder het CDA tegen een referendum. dus de SP en de PVV en de PvdD blijven over, ik weet niet wat de 50+ doet.ben benieuwt.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  O,O, Wat zijn het toch een grote democraten de volksverlakkers van PvdA, VVD en natuurlijk hun huis hielenlikkertjes van D66 de zogenaamde aanhangers van een referendum, uiteraard alleen als het hun uitkomt……. Pechtoldje kleine achterbakse huichelaar !!

  Like

 4. Wachteres zegt:

  De omslag van Elsevier die zich ondermeer manifesteert middels het artikel van Paul Lieben geeft de burger moed:

  “Geen Europa zoals de EUSSR dat voor ogen staat”.

  Ook de reacties onder het artikel in Elsevier zijn bemoedigend. Heel veel mensen hebben de ogen zo langzamerhand wel open. De gang naar de verkiezingen zal zwaar en smerig zijn, en ik hoop dat alle loze beloften en het gegooi met de meest vunzige vuiligheid van de tegenpartijen nu wel op hun ware grote zullen worden gezien voor wat ze zijn:

  “Het doel heiligt alle (ook criminele) middelen om door te kunnen gaan op de ingeslagen EUSSR weg”.

  Rutte en Pechtold hebben een plotselinge ‘bekering’ ondergaan sinds zij de ‘eer’ hadden om uitgenodigd te worden op een van de laatste Bilderberg conferenties. Meer pro-Europa dan ooit tevoren, vooral bij Rutte viel dat op. In elk opzicht weerspraken zijn kritische woorden zijn lafhartige daden, die onderdanig alles wat de EUSSR voorstelde, volkomen kritiekloos aanvaardden.

  De reden hiervan? Schone beloften voor een baan bij de EUSSR in de toekomst? Financiële tegemoetkomingen? Wie zal het zeggen. Opvallend is het wel.en ongeloofwaardig vanwege het verraad naar de maatschappij waar zij deel van uitmaken en waar zij verantwoordelijk voor zijn.

  Die maatschappij wordt door hen willens en wetens vernietigd!

  Wij, het gewone volk, kunnen ervoor zorgen dat zij ten val worden gebracht en dat zij de straf die voor landverraad staat, niet zullen ontlopen.

  Like

  • Nico Omen zegt:

   @Wachteres: volkomen juist die laatste zin, alleen is de omschrijving in juridisch opzicht niet helemaal conform de van toepassing zijnde wetstekst.
   Hier is namelijk sprake van een zwaar misdrijf als omschreven in art. 93 Wetboek van Strafrecht. Daarin staat ook de strafmaat genoemd: levenslang subsidiair 30 jaar cel, meer subsidiair 78.000 euro boete.
   De volledige wetstekst is: Titel I. Misdrijven tegen de veiligheid van de staat. Artikel 93.
   De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Oké Nico, ‘misdaden tegen de veiligheid van de staat’.

    Maar impliciet verraad je je land dan toch ook? En een hele dikke geldboete [alles grotendeels terug naad de staat] en levenslange gevangenisstraf vind ik wel bevredigend.

    Like

   • @Wachteres: levenslang is toch wel het minste dat hiervoor in aanmerking komt.
    En anders hebben wij nog wel een sinds 1789 beproefde methode om het probleem een kopje kleiner te maken.

    Like

 5. Tistochwat zegt:

  Het wordt tijd dat het smerige miezerige mannetje pechtold van het toneel verdwijnt.
  Ik ben het trouwens spuugzat om geregeerd te worden door leugenaars, zakkenvullers, landverraders en hooghartige ‘koninklijke’ parasieten!

  Tijd om Geert Wilders eindelijk eens een kans te geven; alle andere politieke partijen hebben de kans gehad en er tot op heden één grote puinhoop van gemaakt!

  Like

 6. Nico Omen zegt:

  Gelukkig voor Alex de veilingmeester hebben de begrippen democratie en dictatuur exact dezelfde beginletter…
  Hij hoeft de afkorting D66 dus niet meteen te veranderen, al zou NSD36 de kwalijke lading natuurlijk veel beter dekken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s