Australische minister van BuZa doorbreekt internationale leugencultus rond “bezette gebieden” en “internationaal recht”

Screenshot_12

Julie Bishop, de minister van Buitenlandse Zaken van Australië

(Door: Martien Pennings)

In een artikel in de Jerusalem Post brengt  Caroline Glick een ode aan de premier van Canada, Stephen Harper, die zich van de laffe boycot-consensus rond Israël van nagenoeg de hele internationale mainstream-wereld niks aantrekt. Hij spreekt openlijk zijn sympathie uit voor Israël en trekt zich weinig aan van eventuele chicanes van Arabisch geboefte. Glick merkt op dat de chantagemogelijkheden van het Arabisch tuig minder worden. Ze schrijft:

“Vandaag de dag zijn de economieën van de Arabische wereld aan het ineenstorten. Fracking-technologieën verlagen de vraag naar de olie van het Midden-Oosten. De politieke instabiliteit doet investeringen en toerisme opdrogen. En locale universiteiten zijn niet in staat afgestudeerden te produceren die kunnen functioneren in de globale economie.”

Maar het voornaamste dat Glick schrijf, luidt aldus:

“( . . .) jarenlang is de valse Arabische claim dat de Israëlische gemeenschappen buiten de wapenstilstandslijnen van 1949 illegaal zijn onaangevochten gebleven. Maar de vorige week heeft de Australische minister van Buitenlandse Zaken, Julia Bishop, een bom laten vallen, toen zij in een interview met de Times of Israel brak met de consenus van leugenachtigheid en zei: ‘Ik zou wel eens willen zien welke internationale wet ze [de nederzettingen] illegaal heeft verklaard.’

Dit is inderdaad een doorbraakje. Tot nu toe waren het wereldwijd slechts enkele echte deskundigen met een normaal moreel besef, die het leugencircus van “bezette gebieden” en “internationaal recht” aan de kaak stelden: bijvoorbeeld de Nederlander Matthijs de Blois, wiens werk de basis vormt voor dit artikel van Roelf- Jan Wentholt, en de Israëliër Eugene Kontorovich, van wiens analyse van het internationaal recht m.b.t. Israël ik onlangs nog een samenvatting heb gepubliceerd, die ik hier maar eens herhaal:

“Je hoort altijd dat Israël volgens ‘het internationale recht’ niet aanwezig mag zijn op ‘de Westbank’ en op de Golan-hoogte. Maar wie maakt dat ‘internationale recht’. Wie is de internationale wetgever? Die is er niet. Het zijn voorál niet de Verenigde Naties. Volgens hun eigen Charter zijn ze dat niet. Er bestáát geen internationale wetgever. Wat de instanties van de VN vertellen heeft niet méér status dan een advies, een mening. Er zijn twee bronnen van echt en legitiem internationaal recht. Ten eerste: een verdrag (treaty) tussen landen. Ten tweede: de gewoonte (custom). Wanneer landen de gewoonte hebben iets te doen en ze vinden dat in onderling overleg best okay, dan wordt dat een gewoonterecht (customary rule).Wat is de overeenkomst tussen dat verdragsrecht en dat gewoonterecht? Dat het gebeurt tussen landen. Dat is het criterium. Alleen landen kunnen vrijwillig onderling besluiten zich aan een regel te houden. De Algemene Vergadering van de VN heeft een heleboel resoluties aangenomen waarin handelingen van Israël illegaal werden verklaard. Zelfs het bestaan van Israël is door die Algemene Vergadering illegaal verklaard. Dat is een mening. En bovendien een mening van een vergadering van overwegend misdadigerstaten. Ook het “Internationaal Gerechtshof” is geen producent van internationaal recht en maakt slechts opinies kenbaar. Dat staat in hun eigen Charter. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de met weinig analyse onderbouwde uitspraak van het Gerechtshof dat ‘de Muur’ (de barrière tussen Israël en de Westbank) illegaal is. Waar kunnen wel internationaal bindende rechtsregels vandaan komen? Alleen de Veiligheidsraad van de VN kan onder bepaalde omstandigheden internationaal bindende rechtsregels opleggen met sancties, maar alleen onder bepaalde omstandigheden. En dat kan alleen omdat de volken van de wereld dat overeengekomen zijn en zulks in het Charter van de Veiligheidsraad staat. Overigens: alléén besluiten gebaseerd op artikel 39 hoofdstuk VII van het Veilgheidsraad-Charter (“Peace-enforcement” ) zijn bindend. Dan kan een land inderdaad te maken krijgen met een militaire interventie op gezag van de Veiligheidsraad.  Maarrrrr . . . . . . . let goed op! Geen enkele resolutie van de Veiligheidsraad ter zake van Israël is gebaseerd op dit artikel 39 van hoofdstuk VII. Ook resolutie 242 niet.” 

Misschien is er nu via deze Australische minister een eerste bresje geslagen en beginnen ook in Nederland de liegende lasteraars die zich topjournalisten wanen en de nep-deskundigen die zich rond de antisemiet Dries van Agt hebben verzameld nattigheid te voelen.

Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westelijke Jordaanoever", Australië, Geschiedvervalsing, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Linkse Kerk, mainstream-media, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

33 reacties op Australische minister van BuZa doorbreekt internationale leugencultus rond “bezette gebieden” en “internationaal recht”

 1. delamontagne zegt:

  Als het allemaal waar is dat wat deze twee bewindslieden gezegd hebben, is dit prachtig. Verder heel goed artikel geschrevene. Het zou mooi zijn als dit een keerpunt wordt in het negatieve denkbeeld dat over Israel heerst. Maar ik blijf pessimistisch en wat mij betreft mag die hele midden-oosten-olie-economie ineenstorten.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik ben blij dat er nu eindelijk eens een doorbraak komt in de leugencultus! Ik vind het geweldig dat de premier van Canada zó openlijk voor zijn liefde voor Israël uitkomt! Het wordt eens tijd dat er klare wijn geschonken gaat worden en de leugensprekers de mond gesnoerd wordt! Dit had al vele jaren eerder moeten gebeuren!
  Alle lof voor premier Harper! Ik hoop dat er nu meer landen het voorbeeld van Canada zullen volgen.
  Sjalom Israël!

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Dit is positief, minder positief is hoe Duitsland zich gedaagd naar Israël toe. Je zou toch zeggen ook zij moeten op de hoogte zijn van resoluties of aangenomen wetten rondom de “bezette gebieden”, of steekt in Duitsland weer iets de kop op? Dat kan toch niet waar zijn.

  Like

 4. Jade zegt:

  Er schijnen echt enorme hoeveelheden olie gevonden te zijn,
  om en nabij Australië. En dan kan plotseling de waarheid
  wel weer zonder enig gevaar uitgesproken worden…
  Als de wereld z`n olie nu gewoon gaat aanschaffen bij Israël en Australië
  Dan kunnen ze al die moslimlanden wegvagen met neutronenbommen.
  Nederlandse moslims verbannen naar de Razende Bol, probleem opgelost.

  Like

 5. Dr.Kwast zegt:

  Israël heeft zelf ook olie. Maar toch zou het kunnen? Maar Nederland moet wel willen mee doen en de baardappen met het zwarte goud laten zitten.

  Doorbraak superefficiënte en volledig schone waterstofenergie in VS
  Xander 21-01-2014 15:55 – (55) – in Natuur-Weer-Klimaat, Wetenschap-Technologie

  Het eenvoudige concept bestaat al veel langer, werd zwaar bekritiseerd door de gevestigde wetenschap, maar blijkt nu wel degelijk met groot succes te werken.

  De Amerikaanse onderneming BlackLight Power (BLP) heeft een door onafhankelijke experts bevestigde doorbraak bereikt in de ontwikkeling van volledig schone en superefficiënte energie uit waterstof. Met zijn SF-CIHT technologie wist het bedrijf meerdere miljoenen watt electriciteit op te wekken, met slechts een tienduizendste van een liter water.

  Lees meer… (55 reacties)

  Like

 6. Ha, eindelijk wat lichtpuntjes. Maar als ik dan in de krant van gisteren lees dat minister van Justitie Tzipi Livni woedend is op minister van EZ Naftali Bennett omdat die erop heeft gewezen dat de stichting van een Palestijnse staat een ramp voor de Israëlische economie zou betekenen vanwege de raketten die de Palestijnen dan op Tel Aviv, het economische hart van Israël, kunnen afvuren, dan ben ik bang dat er in Israël zelf ook nog heel wat voorlichting gegeven moet worden. Tot op hoog niveau.

  Like

 7. jans zegt:

  De Westbank en Gaza zijn inderdaad bezet, maar dan wel door Palestijnen. Ze worden in Jordanie, Syrie en Egypte ook niet erkend, maar dat tuig van de VN ziet dat toch anders. Er wordt met 2 maten gemeten. Jeruzalem is 100% van Israel en niet van de islam.

  Like

 8. Fred zegt:

  Het gaat niet om de *liefde* voor Israël.
  Het gaat om de waarheid en niet meer dan dat.
  En het clubje antisemieten rond van Agt kan wat mij betreft de boom in.
  De hoogste.
  Alle lof voor Canada.
  Nederland zou daar een voorbeeld aan kunnen nemen.
  Maar helaas, wij hebben Timmerfrans.
  De man net de talenknobbel en de oogkleppen op.

  Like

 9. Pingback: wat we tóen beloofden dat NOOIT MEER zou gebeuren ! | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 10. .
  Er blijkt geen Wet te vinden die bewijst
  dat Israël haar grens te buiten is gegaan
  dit zijn de leugens die Haar vijand in z’n haat steeds uit
  .
  de grote schande is dat daarin door ONS wordt méé gegaan
  met hetzelfde ondoordachte papegaai-geluid en
  maar ’n enkeling heeft lef genoeg dit uit te spreken !
  .
  lees alstublieft hier dit artikeltje eens uit,
  hier wordt die zaak wat evenwichtiger bekeken
  en niet die grote leugen weer eens ingelijst…
  .
  misschien helpt dat ons wat meer open te betreuren
  wat we toen beloofden dat NOOIT MEER zou gebeuren !

  Like

 11. Clara Klein zegt:

  de heer R. Kroonenberg als Dichter des Vaderlands?

  Like

 12. fleckie zegt:

  De enquete van het CIDI van nov.2013, in Israël Nieuwsbrief,betr.opvattingen over Israël en over Joden in NL kan men opvragen:”een uitgebreide samenvatting van de resultaten kunt u bekijken op de website van CIDI,via http://www.cidi.nl/wp- content/ uploaden/ 2013/11/SamenvattingCIIDI enquete.pdf .”

  Like

 13. fleckie zegt:

  Heer Delamontagne,Probeert U eens http://www.cidi.nl.e cidi@cidi.nl, t.a.v.mevr..E.Voet,

  Like

 14. Australia, Canada. eindelijk mensen met moed ze zijn er dus nog wel.

  Like

  • lanex zegt:

   Ja, ze zijn er, het tendens is toch zorgelijk met een Timmermans aan het bewind die ons land als zijnde zeer links en activistisch neerzet. Ik kan niet wachten op verkiezingen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s