Salarissen van EU-politici: de grootste zelfbediening aller tijden

Screenshot_1

De EU wordt door de gevestigde partijen zo hartstochtelijk verdedigd, omdat zij niets anders is dan een geniaal zakenmodel voor politici: afgevaardigden, uitgerangeerde partijgrootheden en ambtenaren verdienen topsalarissen, zonder belastingen te betalen. De burgers van Europa moeten dit geld verdienen. En als er niet meer genoeg is voor iedereen, moeten de burgers bezuinigen. Men kan volkomen terecht spreken van een feodaal systeem, dat gebaseerd is op uitbuiting.

De komende maanden zullen de politieke partijen in alle EU-landen zich in de verkiezingscampagne voor de Europese verkiezingen storten. Ze zullen elkaar aan populisme overtreffen – bijvoorbeeld de voorzitter van het Europees Parlement Schulz, die, zoals Reuters bericht, zich solidair verklaart met de eurocritici en zijn eigen nest besmeurt. Schulz zei: “Zweetvoeten en de EU hebben in veel kringen hetzelfde niveau.”

Dat zijn echter allemaal alleen maar toenaderingspogingen om het geniale zakenmodel van de EU in leven te houden: de politiek in Europa heeft voor zichzelf een tweede niveau gecreëerd, waar een ieder – om het even wat hij kan of dat hij ooit bewezen heeft wat hij kan – fantastische salarissen kan “verdienen”.

Want in de kern functioneren de EU-instellingen als een moederconcern, in de branche “politiek en lobbyisme”: de burgers (arbeiders)  in de dochterondernemingen (staten) moeten steeds harder werken, zodat de verschillende management hiërarchieën (EU-commissies) een vorstelijk inkomen hebben.

Screenshot_25

Want de salarissen en begunstigingen van de EU-politiek en van het Brusselse bestuur zijn fabelachtig. Deze worden opgehoest door de belastingbetalers. Want de politici zelf betalen geen belastingen – de EU is de veiligste belastingoase ter wereld.

Dat is niet de schuld van “Europa”, maar van het politieke systeem, dat erop gebaseerd is dat de burgers zowel voor de landen en hun politici en voor de bovenlaag werken tot ze er bij neervallen.

De cijfers in detail zijn opmerkelijk.

De meest fantastische en snelste salarisverhogingen wereldwijd (zonder risico, zonder prestatieverhoging of winstdeling, want als men de gigantische jeugdwerkloosheid tot maatstaf zou maken voor de prestatie van het EU-concern, dan zouden alle afgevaardigden minder salaris moeten krijgen) vond in 2009 in de Europese Unie plaats. Niet voor de burgers, maar voor de EU-parlementariërs. Voor 2008 verdiende een Hongaarse Europarlementariër € 840,- per maand, een Europarlementariër uit Litouwen € 800,- en eentje uit Bulgarije € 990,- per maand. Maar toen in 2009 besloten werd om de salarissen van de Europarlementariërs niet meer te koppelen aan de salarisschema´s in hun landen van herkomst, explodeerden de salarissen van de Europarlementariërs uit de armere EU-landen met het tien- tot twintigvoudige.

Zo verdient een Bulgaarse Europarlementariër 2051% (!) meer dan een gemiddelde Bulgaarse burger en tweemaal zoveel als de Bulgaarse president. Tegenwoordig kan iedere Europarlementariër bij gebruikmaking van alle toeslagen enz. op ongeveer € 214.000,- euro jaarlijks respectievelijk op € 17.800,- in de maand komen. Of zoals de Weense “Kronenzeitung” het op 5 april 2013 uitdrukte: “108 jaar normaal werken of 5 jaar in het Europees Parlement.”

Screenshot_4

Dit bericht was echter voor de Europarlementariër Andreas Mölzer (FPÖ) aanleiding om iets “duidelijk te maken”. Hij noemde (correct) € 7.956,- als basisinkomen, net zoals de voormalige Europarlementariër Sahra Wagenknecht (Die Linke) in de uitzending van het ZDF met Markus Lanz: toen haar gevraagd werd naar het salaris van een Europarlementariër noemde zij een bedrag van € 7000,- Maar hier wordt geprobeerd de royale toeslagen zo mogelijk te bagatelliseren.  

Volgens informatie van de Europese Unie zelf “verdienen” alle 37 zogenaamde topambtenaren ca. € 24.000,- per maand (dus duidelijk meer dan de Duitse bondskanselier) en op 22 november 2012 berichtte “Der Spiegel” over 214 “hoge” EU-vertegenwoordigers die met € 220.000,- meer dan de Britse minister David Cameron krijgen. Maar volgens Vanessa Mock, correspondente van “The Wall Street Journal” in Brussel, zijn het zelfs 3000 ambtenaren die meer verdienen dan David Cameron. Zeverwees daarbij naar onderzoeken respectievelijk peilingen van EU-afgevaardigden (uitzending van ORF III “Inside Brussels” van 29 november 2012). Maar juist voor hen, de politici in de hogere salarisschaal, moet je oppassen. Ze zijn gevaarlijk.

Maar ook diegenen in de lagere salarisschalen knagen niet aan een hongerdoek. Exact 5.461 ambtenaren (dit aantal kan inmiddels groter zijn) verdienen meer dan € 10.000,- in de maand. Zij profiteren allemaal bovendien van een uitermate gunstige belastingregeling.

Screenshot_5

Als dan de tijd is aangebroken om met pensioen te gaan, dan krijgt de EU-ambtenaar een pensioen van gemiddeld € 4.300,-. Ter vergelijking: Duitse ambtenaren in overheidsdienst krijgen gemiddeld € 2.250,- en gewone employés € 1200,-. Volgens Eurostat betalen EU-ambtenaren maar 12% loon- en sociale belasting en de bijdragen aan de ziektekostenverzekering van de EU bedragen maar 2% van het basisinkomen. Iedere Duitse of Oostenrijkse burger kan op zijn loonstrookje zien wat hij moet betalen voor zijn sociale bijdragen en ziektekosten.

Ja, dit paradijs bestaat werkelijk, bovendien in een zelf geschapen belastingoase, waarin niemand verantwoordelijkheid hoeft te nemen. Tot dit paradijselijke besef kwam zelfs de president van het Europese Gerechtshof, de Griek Vassilios Skouris: “Deze baan bij het gerechtshof is het beste wat me kon overkomen”, zei de hoogste rechter in een interview met “Welt Online” op 18 december 2012. En zo citeerde “Der Spiegel” in 2012 de Duitse bond van belastingbetalers: “De burgers van Europa hebben het gevoel dat een kaste in Brussel zichzelf schaamteloos en zonder controle bedient.” Maar wie over de uitwassen of privileges van de eurocraten bericht, wordt er door de ambtenarenvereniging (FEPE) jaloers te zijn en anti-Europees ressentiment te gebruiken.

Screenshot_6

Nee, beste, impopulaire eurocraten, jullie privileges, jullie zwaar overtrokken salaris is jullie gegund – zelfs de meerde tienduizenden euro´s kostende lift naar de privé wijnkelder van de weduwe van een EU-ambtenaar die betaald werd met belastinggeld – zouden jullie beoordelen als tegenprestatie voor vooruitziend, duurzaam, verstandig werk in het belang van de burgers van Europa. Maar hoe zei de intussen tot vier jaar voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeelde voormalige Europarlementariër Ernst Strasser, die helemaal over de rooie ging door als lobbyisten gecamoufleerde verslaggevers van de “Sunday Times”, het nog maar weer: “De meeste Europarlementariërs zijn net zo lui als ik. Al het werk wordt gedaan door de medewerkers.” (“Kurier”, 5 augustus 2012). In deze opvatting staat hij niet alleen. Ook het jongste, en nog niet door Brussel ingepalmde, lid van het Europees Parlement, de 24-jarige Zweedse Amelia Anderskotter, maakt zich in een FM4 radio-interview (14 september 2012) zorgen over de toestand van het Europees Parlement: “Het Europees Parlement is vol goede bedoelingen, maar heeft geen zin deze bedoelingen ook in de praktijk om te zetten.”

Voor de uitstekende verzorging van de EU-afgevaardigden moet de burger eigenlijk verantwoordelijk werk van de Europarlementariërs kunnen verwachten, maar met het politieke reageren op de korte termijn en het solidariteitspopulisme zullen de eurocraten de doodgravers, niet alleen van de euro en van de Europese Unie, maar van heel Europa zijn. De EU is verantwoordelijk voor voortdurende verdragsbreuken, zoals bij de “No-bailout-clausule”, de “Criteria van Kopenhagen” of de “convergentiecriteria”. Dat was niet alleen een beschadiging van het recht, maar misleiding en keihard bedriegen van de EU-burgers. Maar voortdurende rechtsbreuken vernietigen de fundamenten van een democratie. Zo zijn de eurocraten ook medeverantwoordelijk voor miljoenen werklozen, armoede en uiteindelijk opstanden, zoals deze al in enkele EU-lidstaten uitbreken.

Screenshot_8

In februari 2013 rechtvaardigde de hoogste personeelschef van de EU en vicevoorzitter van de Europese commissie, de Sloveen Marcos Sefcovic, de hoge salarissen van de EU-medewerkers met het argument: “… je moet de besten halen die je kunt krijgen.” (“Der Spiegel”, februari 2013).

Welnu, zonder vakkundig gekwalificeerde EU-medewerkers in diskrediet te brengen, mag met permissie worden vastgesteld: dat is – in ieder geval bij de topfuncties in de Europese Commissie en het Europees Parlement – niet per se gelukt.

En zo wordt ook voor de Europese verkiezingen in mei 2014 het oude schema weer zichtbaar. Opnieuw worden niet de besten, maar tweede- of derderangs kandidaten uit de thuislanden opgesteld. In Oostenrijk bijvoorbeeld.

Ook de topkandidate van de op één na grootste Oostenrijkse partij, de ÖVP, Beatrix Karl, een veeleer niet succesvolle en afgezette minister van Justitie, wordt afgeserveerd naar de gourmetmetropool Brussel. Men zorgt goed voor elkaar. Want als je eenmaal door je partij op een van de bovenste plaatsen wordt gezet, dan ben je bijna verzekerd van een plaatsje in de zon – voordat de kiezer “überhaupt gestemd heeft.

Screenshot_24

Natuurlijk is de situatie in Duitsland en andere landen niet anders. Niet de besten, maar diegenen met de beste politieke relaties zullen in de Europese commissie, het Europees Parlement en in de Brusselse gourmetrestaurants zitten. Zij regeren Europa – ook in de toekomst. Maar dat heeft Europa niet verdiend.

EU-afgevaardigden en andere EU-beleidsmakers mogen dan allemaal ooit integere mensen geweest zijn, maar Brussel, de lobbyisten, het grote geld, corrumpeert snel (hier meer over de EU-luxe)

Een gecorrumpeerd systeem echter, terwijl het eigenlijk gebaseerd moet zijn op vertrouwen en de burgers moet dienen, gewijd aan het verval.

Net een slecht bedrijf, waarbij de winst voor de luxueuze levensstijl van een veel te groot en overbetaald management wordt misbruikt.

Het zakenmodel EU van de politieke branche is achterhaald.

Omdat de prijs en het product absoluut niet meer in verhouding tot elkaar staan.

Screenshot_26

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

24 reacties op Salarissen van EU-politici: de grootste zelfbediening aller tijden

 1. Jan zegt:

  Dat is bij voetbal ook zo. Geef al die ballen trappende hobbyisten niet meer dan een bijstandsuitkering, want daarvan leven zij, en niemand is nog geïnteresseerd.

  Like

 2. Jean zegt:

  Waarom worden die ± 7 circussen in Europa vergeten?
  Wat die familieclubjes jaarlijks bij mekaar schrapen daar kunnen duizenden mensen jaren van leven, laten we die eerst in heel Europa opdoeken incl. die waardeloze EU misdaadorganisatie dan kunnen we spreken over echte NUTTIGE BESPARINGEN.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  mei 2014

  bijltjesdag

  Einde van de zelfverrijking van duizenden EU-graaiers !

  Nr. 1 van de lijst van de PVV, tevens goed voor een stem voor een anti-Europese-Unie-coalitie in het Europees Parlement en dan zijn de rapen gaar.

  Like

 4. Sjaak8.1.2014U zegt:

  http//dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a720
  We hebben het zelf in de Hand op 22 mei !

  Like

 5. meneertje zegt:

  Die enorme geldsmijterij is bekend, maar het is goed er telkens weer de aandacht op te vestigen.
  De cijfers zouden op de een of andere manier kort vóór de E.U.-verkiezingen op grote schaal verspreid moeten worden, want het “grote publiek” kent ze waarschijnlijk niet.

  Goed zou zijn in elke brievenbus in Nederland in april of begin mei een papier te stoppen waarop de belangrijkste cijfers staan. Beter zou zijn: een overzicht, zonder goedpratende commentaren op de tv, tijdens het nieuws van 20.00 uur en dat overzicht dan op een aantal dagen herhalen. Maar dat krijg je uiteraard met geen mogelijkheid voor elkaar.

  Ik heb totaal geen verstand van de zgn. sociale media als Facebook, Twitter e.d. (doe nergens aan mee). Bieden die geen mogelijkheden voor massa-verspreiding?

  Het is niet alleen waar dat de uiterst lucratieve baantjes in de E.U. aan minder bekwame mensen worden gegeven, het is nog erger.
  Ik vind dat juist tot de topfuncties allerlei personen doordringen die in feite min of meer misdadig, licht psychopathisch of anderszins asociaal zijn. Ik noem maar eens drie namen: Malmström, Schulz, Verhofstadt; dat zijn toch geen redelijk welmenende lieden?
  Die Verhofstadt bijvoorbeeld, die praat als een mitrailleur om zijn gesprekspartners te overstemmen…; hoe kan zo’n malloot nou tot de politieke top zijn doorgedrongen?

  De meeste politici zijn in hun hart machtswellustelingen en min of meer geestelijk gestoord, zegt u?

  Tja, daar valt wel wat voor te zeggen.

  Like

  • fleckie zegt:

   Ik doe vanzelfsprekend mee,en kan minimaal 500 exemplaren in de brievenbussen “bezorgen”.per A4 vel kan men per 2 a 3 lijntjes attendering,=10 stuks fotocopieren(daarna gewoon knippen,en bezorgen,thats all.

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  De EUSSR is een MAFFIA SYNDICAAT! Ze zorgen wel heel erg goed voor zichzelf, deze baantjesjagers. En de partijen die er het meest aan meewerken zijn uiteraard, de socialisten, de liberalen en christen-democraten!

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Tsja Tom om in de lijn van de VVD te spreken: Halen, Hebben en Houden.

   Like

   • Sjaak8.1.2014U zegt:

    In een eindeloos slangetje bij de stemhokjes op 22 mei over grote Flatscreens
    afspelen ! En alvast plaatsmaken in de Europese gevangenissen waar deze EU
    vandalen dan hun straf afzitten ! Met het onderscheid dat ze hun driesterren
    celletje van het gestolen geld zelf betalen moeten !

    Like

 7. luckybee zegt:

  Euro politici zijn als het waren de Nomen Clautura van het Westen.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Ja, de dames en heren baantjesgasten zorgen goed voor zichzelf; VOORAL voor zichzelf… nee, ALLEEN voor zichzelf.
  Wat vormt deze smeerlapperij toch een schril contrast met wat ik vanmorgen weer heb gezien in het troosteloze bejaardentehuis waar mijn ouders wonen.
  Wat worden al die oude mensjes toch afgeknepen…
  Mijn vader zit onder de huiduitslag en daar is niets tegen te doen.
  Daarvan geef ik niemand de schuld, maar als je hem zo ziet tobben…
  Toen ik hem vanmorgen zag, moest ik denken aan de arme Job uit de Bijbel, die straatarm was geworden en die zichzelf zat te krabben met een potscherf…

  Like

  • Jean zegt:

   Tistochwat,
   Het zal nog erger worden als wij die EU misdadigers niet snel de lucht afknijpen. Nog meer paria’s, nog meer criminelen, nog meer midadigers, nog meer geweld, nog meer berovingen, nog meer tafelschuimers en nog minder veiligheid en leefbaarheid.

   Like

 9. John Rambo zegt:

  Quote: “De komende maanden zullen de politieke partijen in alle EU-landen zich in de verkiezingscampagne voor de Europese verkiezingen storten. Ze zullen elkaar aan populisme overtreffen”

  En velen zullen erin trappen, omdat ze zich normalerwijze nooit met deze materie bezighouden.
  Ze zullen geloven wat de eerste de beste hen op de mouw speldt.

  Like

 10. Lucie zegt:

  Lieve mensen,
  Geloof geen enkele leugenaar in Den Haag,vooral de komende tijd niet,de verkiezingen komen er aan!!!Het zijn allemaal pinokkio’s.
  Ze zijn allang begonnen met hun gore leugens!!
  Alleen de PVV is voor de Nederlander en verder geen enkele .
  Geen SP,of SGP,die zijn ook voor Brussel,en de rest al helemaal niet.
  Ook bij die zogenaamde democratische D’66 met dat gluiperige ventje Pechtold,weet je zeker dat je verkocht wordt aan Brussel.
  De D uit hun naam kan beter geschrapt worden.
  Mensen wees verstandig en stem massaal op de PVV,ook deze partij kan niet meteen alles omtoveren naar gisteren,maar het helpt wel een vuist te maken tegen dat walgelijke,liegende en rovende gedrocht,de EU en Brussel.

  Like

 11. Avidia zegt:

  Kijk eens naar de EU vergaderingen, een kwart of minder van de zaal is gevuld, maar hun bankrekeningen zijn 100% gevuld, zakkenvullers zijn het!!!! Ze tekenen voor aanwezigheid en verdwijnen naar hun goed gevulde banen, zo hebben ze dubbelen inkomsten, een daar moeten we naar luisteren????????? Teiltje!!!

  Like

 12. Avidia zegt:

  Er is geen grotere fraude op de wereld als de EU!!!!! En wij worden allemaal in de gaten gehouden of we wel onze inkomsten goed invullen, maar over de EU fraude wordt niets naar voren gebracht, ja, door journanlisten

  Like

 13. Beate zegt:

  Precies overbetaald worden deze mensen en de deskundigheid en kwaliteit is verre van optimaal. EU beslist over NL, terwijl het volk niets meer te zeggen heeft, dat kan en mag niet de bedoeling zijn. NL moet geleid worden door het eigen volk en niet anders! Dus weg uit de EU, om hun eigen vorstelijk inkomen veilig te stellen, komen ze dan met allerlei maatregelen dat gewoon chantage behelst. Deden ze ook naar Zwitserland toe. Te zot voor woorden!

  Like

 14. joms zegt:

  wij burgers worden gewoon bedrogen, wie op D66, VVD, PVDA of CDA stemt is echt leip. Eu kost ons alleen maar geld. Terug naar EEG, samenwerking. Romenie, Bulgarije en al die na 2000 bij kwamen er uit. Poetin is een schiet ons burgers te hulp door Oekraine in te nemen. Wie wil nu Tjernobiel in handen hebben!?!

  Like

 15. Pingback: EU Parement wijst Oekraïne referendum debat af onderleiding van ‘Godfather Schulz’.Samsom lyrisch. |

 16. kees520 zegt:

  is nog niet het juiste bedrag
  salaris 6250 per maand
  kantoorkosten 4200 per maand
  personeelskosten (ongeacht of iemand op de lijst staat 21.000 per maand
  reiskosten ritje den haag brussel of straatburg minimaal 800 euro (0,49 per km plus duur van de rit)
  inchecken per dag 300 (max. 5x per dag)
  voor de info hierover zie Tom Staal in Straatsburg
  of Tom staal in brussel via You Tube of Google
  SALARIS BIJNA 40.000 euro belastingvrij
  Plus auto met chaufeeur voor prive ritjes en gratis eten en drinken (biefstukken tot wel 300 gram denk ik)

  Like

 17. kees520 zegt:

  was bij bovenstaande nog vergeten
  VOOR EEN DRIEDAAGSE WERKWEEK
  KOMEN MAANDAG AVOND LAAT BINNEN EN GAAN DONDERDAG AVOND NAAR HUIS. Checken ook voor elkaar in om toch 5 werkdagen bonus van 300 euro per dag te halen.
  Dit alles te zien in Tom Staal in Brussel en Tom Staal in Straatsburg (deze eerst bekijken)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s