Zweden: Boekarest moet voor zigeuners zorgen

Screenshot_23

De toon in het zigeunerdebat in Europa wordt scherper naarmate de Europese verkiezingen dichterbij komen. Nu heeft Zweden verbaal met de vuist op tafel geslagen. Het beschuldigt Boekarest ervan niet voor zijn Sinti en Roma te willen zorgen, omdat het geen gebruik zou maken van de daarvoor bestemde EU-middelen. De afgevaardigden van het Zweedse parlement zijn nu van plan om de Roemeense autoriteiten te dwingen “de rekeningen te betalen”.

De “Stimme Russlands” bericht:

De beschuldigingen, die de Zweedse politici aan het Roemeense kabinet van minister-president Victor Ponta richten, betreft de gebruikmaking van middelen uit het EU-fonds. Concreet gaat het om de gelden van het Europese sociale fonds. Volgens informatie van de Europese Commissie heeft Roemenië in de periode van 2007 tot 2013 uit dit fonds 3,68 miljard euro ten behoeve van de sociale integratie van de Roma en Sinti gekregen. Op dit moment worden echter slechts 27% van deze middelen ingezet. Zo “bescheiden” was men daar.

Negen van de tien bedelaars in Zweden zijn zigeuners die het Zweedse sociale stelsel belasten. Daarvan kan het bloed van de Zweedse minister van Integratie, Erik Ullenhag van de “Folkpartiet liberalerna”, wel eens gaan koken. Hij noemt het feit “schokkend” dat lidstaten van de EU de beschikbare middelen helemaal niet gebruiken.

Juri Rubinski, leider van het Centrum voor Franse studies aan de Russische Academie van Wetenschappen, voegt hieraan toe over de omstandigheden in Frankrijk:

“Enerzijds mag men de in Frankrijk levende Sinti en Roma natuurlijk niet vergelijken met de immigranten uit Noord-Afrika, met de Arabieren. Maar anderzijds is hun levenswijze en mate van integratie in de Franse samenleving zeer verschillend. Onder hen bevinden zich zeker gesettelde, geïntegreerde mensen, die hun kinderen naar Franse scholen sturen. Maar de meeste gaan door met hun trekkend bestaan. En hier ontstaan meningsverschillen met de plaatselijke bevolking en de plaatselijke autoriteiten.”

De problematiek vermoedend hadden enkele EU-lidstaten het vrije verkeer en de vrije vestiging  van personen uit Roemenië en Bulgarije onmiddellijk uitgesteld, nadat beide landen per 1 januari 2007 opgenomen werden in de EU. Nu is in alle landen van Europa het vollediger vrije verkeer en de vrije vestiging van personen zonder beperkingen mogelijk. Groot-Brittannië is tot nu toe het enige land dat probeert via beperking van de sociale uitkeringen een bepaalde invloed te krijgen op de toestroom van zigeuners. In ieder geval blijft het spannend om te zien hoe de partijen van de EU-lidstaten zich over het algemeen wat betreft deze problematiek zullen positioneren en staande zullen weten te houden.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk, Groot-Brittannië, Immigratie, Roemenië, Roma en Sinti, Zweden. Bookmark de permalink .

12 reacties op Zweden: Boekarest moet voor zigeuners zorgen

 1. bobzelf zegt:

  berouw komt na de zonde,
  beetje teveel bezig geweest met zakkenvullen ??
  en opeens ????
  Ohhhhhhhhhhhh , het sterft van het gajus hier !!
  Goohhhhhhhhhhh je verwacht het niet heee ???????????????

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  “Negen van de tien bedelaars in Zweden zijn zigeuners die het Zweedse sociale stelsel belasten.” Het Schengen akkorod voorziet vroeg of laat dat in elk EU land een beroep wordt gedaan voor een sociale uitkering, waarbij het Zweedse en Nederlandse model de voorkeur geniet van deze luie opvreters, die niets maar ook niets toevoegen aan de Nederlandse economie. Men kan wel spreken en schrijven over dit niet nieuwe probleem maar het blijft een probleem in de gehele EU, zwakke landen zoals Polen, Letland daar zul je deze uitkeringstoeristen niet zoveel vinden.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Ik ben blij dat Zweden eindelijk een beetje boos begint te worden. Dat is een goed teken want als eenmaal de irritatie aanwezig is gaat het uiteindelijk escaleren. Alle kleine beetjes helpen en het begin is er al.

  Like

 4. Geert zegt:

  Kom kom niet janken nu Zweden heeft het over zichzelf afgeroepen, eigen schuld dikke bult. Ik zou zeggen meer van het zelfde en meer islam.

  Like

 5. Sjaak8.1.2014U zegt:

  En om de hoek Staat de sluiszigeuner in de nieuwste
  Mercedes en haalt s,avonds de hele op medelijden
  getrimte vieze vrouwen (altijd met zuigling) af !
  Want alleen met lompen aangekleede vrouwen
  met kind en snotneus brengen medelijden en volle geldbak !
  Die overigens om de haverklap leeg word gemaakt om
  aansluitend met een paar Cent erin de goedgelovige
  gulle gever te laten zien hoe slecht het hun gaat !
  Vooral oudere mensen trappen daarop in en zijn
  graag bereid 5 eurootjes erin te doen ! En die is
  in 1 seconde weg onder haar stinkrock !

  Like

 6. luckybee zegt:

  Zigeuners zijn geen moslims ze zijn wel allebeide a sociale mensen, en nomadisch georienteerd. dus weg van ons land.

  Like

 7. Breget zegt:

  Laten de Europese landen dan de kosten voor de moordende moslims door de arabiche landen betalen en de rotsooi van 60 jaar terug nemen.

  Like

 8. Avidia zegt:

  Bij ons zie je ze ook al over straat zwerven, ook zittend op straat met een aantal kinderen om hun hoofd. Ik gril ervan als ik er langs loop, de toekomst? Extra sloten aanschaffen. Bij mij is in korte tijd drie keer geprobeerd in te breken, met deze komst zal het wel vaker gebeuren, ik heb mijn katten commando gegeven aan te vallen. :-}

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s