Canada´s minister-president Harper, een bijzondere vriend van Israël

Screenshot_13

De Canadese minister-president Stephen Harper

Tijdens een persconferentie afgelopen dinsdag sprak de Canadese minister-president Harper er zijn verbazing over uit dat hij er steeds opnieuw toe wordt opgeroepen Israël te bekritiseren, terwijl de problemen van zijn land met andere landen niemand lijken te interesseren.

Tijdens de persconferentie werd aan Harper gevraagd waarom hij de “nederzettingenpolitiek” van Israël in Judea en Samaria (de zogenaamde “Westbank”) niet veroordeelt, waarop hij antwoordde: “Als ik in Israël ben, wordt mij altijd verzocht Israël te veroordelen, als ik in de Palestijnse gebieden ben, wordt mij verzocht Israël te veroordelen en in de helft van de andere landen waar ik kom, wordt mij verzocht Israël te veroordelen. Maar nog nooit heeft iemand mij verzocht de Palestijnse Autoriteit wegens schendingen van de mensenrechten of andere delicten te veroordelen.”

Harper zei verder dat zijn land officieel Israël´s nederzettingenpolitiek bekritiseert, maar dat hij geen reden ziet hiervan een grote show te maken. Als hij met minister-president Netanyahu praat, heeft hij wel degelijk kritiek op zijn politiek, voegde Harper er aan toe.

Toen Harper eerder die dag voor de Knesset sprak, zei hij dat hij precies wist waarom het tegenwoordig wereldwijd zo populair is Israël te bekritiseren – dat is de nieuwe ontmoetingsplaats voor mensen, die men vroeger antisemieten noemde.

“Mensen, die nooit zullen toegeven dat zij de Joden voor hun eigen problemen of de problemen van de wereld verantwoordelijk maken, geven in plaats daarvan uitdrukking aan hun haat tegen Israël en geven de joodse staat de schuld van de conflicten in het Midden-Oosten””, zei hij tegen journalisten. “Dat is het nieuwe gezicht van het antisemitisme. Het is gericht tegen het joodse volk door Israël aan te vallen.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", "Westbank", antisemitisme, Canada, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

7 reacties op Canada´s minister-president Harper, een bijzondere vriend van Israël

 1. louis-portugal zegt:

  Geweldig die Harper en nu ook mog steun van een DAME uit Australië.
  Het kan bijna niet op.

  Like

 2. fleckie zegt:

  “Weg met die olie”,uit h.NIW 22pkt.2010.”ALS DE OLIE een bepaalde prijs bereikt,wil de wereld niet langer dat Israël voortbestaat.Bij een bepaald prijsniveau kunnen we niet langer overleven”.Deze dreigende woorden sprak Eugène Kandel bij de opening van de Energy and Business Convention 2010 in het Maccabiah Hotel in Ramat Gan.Kandel is hoofd van de Nationale Economische Raad en leider van het nationale initiatief om Israëls afhankelijkheid van olie terug te dringen.Kandel vindt dat de Israëlische regeringen van de laatste dertig jaar kortzichtig zijn geweest.De onafhankelijkheid van olie had een van de Israëlische topprioriteiten moeten zijn.Een vat olie gaat deze eeuw 200 dollar of meer kosten.Landen als India en China worden er steeds afhankelijker van,en daarmee van landen die Israël onvriendelijk gezind zijn.”Dat wordt onze strijd voor het volgende decennium:welk percentage van de auto’s kan lopen op iets anders dan petroleumdestillaten die door ondemocratische en onvriendelijke landen worden geproduceerd?Kandel bedoelt dat landen die voor hun energie geen kant op kunnen zich dan automatisch tegen Israël zullen keren,met mogelijkerwijze de geschetste gevolgen.###

  Like

 3. fleckie zegt:

  “2 MILJARD aan OLIE”,uit h.NIW 22 okt.2010.”HET OLIEVELD DAT in januari werd gevonden in de Negev blijkt volgens recent seismografisch onderzoek te bestaan uit zo’n 26 miljoen vaten(een vat bevat zo’n 159 liter) en zou een waarde hebben van rond de 2 miljard dollar.Het bedrijf Energtek heeft dat bevestigd.”Er moeten echter nog wel aanvullende onderzoeken worden gedaan die een accuratere schatting kunnen maken”.Aldus een woordvoerder van het bedrijf.De olie zou zich bevinden op zo’n 2000 tot 4000 meter diepte en ligt in de buurt van twee kibboetsen in het westen van de Negev.Binnenkort wordt gestart met proefboringen.####

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Ik waardeer het grote realisme dat uit de woorden van Harper spreekt.
  Het is de ”Israël -kritische wereld” werkelijk niet te doen om het veroordelen van Israëls bezettingspolitiek. Men valt Israël niet verbaal aan, om wat het DOET, maar om wat het IS: een staat voor Joden.
  Een staat voor Joden is racistisch.Tientallen staten voor en van moslims is geen racisme…
  Oh, logica!

  De meeste mensen weten niet eens dat Israël gebieden in bezit heeft genomen in verdedigingsoorlogen tegen de landen die Israël van de kaart wilden vegen.
  De Golanhoogten waren Syrisch grondgebied van waaraf Noord Israël voortdurend door Syriërs werd bestookt..
  De westelijke Jordaanoever hadden Jordaanse troepen in bezir genomen in de oorlog die op het uitroepen van de staat Israël volgde..
  Toen Israël in 1967 en later, in de Jom Kippoer oorlog de landen die haar weer eens aanvielen, terugdreef, kwamen de twee door mij genoemde gebieden onder Israëlisch bestuur.
  Ook Gaza en de Sinaï woestijn kwamen onder Israëls toezicht, nadat Egypte was verslagen in de Jom Kippoer oorlog.
  De Sinaï werd na het vredesbezoek van president Anwar Sadat aan Egypte teruggegeven als gebaar van goede wil, terwijl Gaza, dat ooit aan Egypte behoorde als gebaar van vredesintenties door Sharon aan de Palestijnen werd gegund, waaruit men mag concluderen dat de theorie van ”land voor vrede” eenvoudig niet werkt!
  Men kan de Israërs dus bezwaarlijk van bezettingsdrang beschuldigen.

  Bovendien schijnt iedereen uit het oog te verliezen dat de ”nieuwe nederzettingen” waarover de wereld zich zo druk maakt, in werkelijkheid merendeels kleine uitbreidingen waren van oude Joodse wooncentra, waar zelfs vóór 1948(!) al Joden verbleven! De geschiedenis wordt kennelijk steeds herschreven ten voordele van de Palestijnen.

  Dus de verhalen over Joodse expensiedrift bestaan uit gebakken Arabische lucht , wat inderdaad aantoont dat de opmerking van Harper over de ware intenties van de critici heel veel hout snijdt.

  China bezette een kolossal gebied,Tibet. Indonesie lijfde twee gebieden in die staatkundig geen deel uitmaakte Indonesische archipel toen deze onafhankelijk werd. Na Britse en Amerikaanse druk gaf Nederland Nieuw Guinea op, terwijl ,jaren later, Indonesië met militaire middelen gewoon het Porugese Oost Timor annexeerde.
  Turkije besloot Noord Cyprus te annexeren en Marokko annexeerde Westelijke Sahara !
  (http://www.verspers.nl/video/join/3559/een-vergeten-conflict-de-westelijke-sahara/#.UuZAyPso9-U)

  Geen van deze annexaties leidde tot een langdurige en steeds luider wordende roep om zware strafmaatregelen!
  Integendeel! Turkije vindt bijvoorbeeld in de persoon van Pechtold een krachtige verdediger van de Turkse toetreding tot de EU, ZELFS terwijl D’66 zou kunnen weten wat de ambities van de islamist Erdogan inhouden!

  Ik denk wel eens dat men in de islamitische wereld hun godheid op de blote knietjes dankt dat er zoiets als een Israëlisch-Palestijns conflict bestaat. Met zo’n prachtige stok kan men met ”gerechtvaardigde woede” de joodse hond keer op keer mishandelen.

  En dan denk ik – voor mijn gemoedsrust- liever niet al te lang na over het gegeven dat de politiek correcte halvegaren in het Westen staan te juichen wanneer de Joden weer eens in het verdomhoekje worden getrapt..

  Like

 5. Jan zegt:

  Nazi-partij CAIR-CAN meende Harper te kunnen dicteren wie hij mee mocht nemen naar Israël. Harper: “Wij luisteren niet naar een organisatie die banden heeft met Hamas”
  CAIR: Mèèèèèè`!!!!!!! Allah snackbar!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s