Egypte tegen Hamas: “We komen je te grazen nemen”

Screenshot_14

Israëli´s hadden 10 jaar geleden niet gedacht dat Egypte nu op koers ligt om de nieuwe beste vriend te worden van de joodse staat als het aankomt op het bestrijden van Hamas.

Nu eindelijk de Moslimbroederschap onderuit gehaald is na diens kaping van de prodemocratische revolutie in 2011, uit het Egyptische leger directe dreigingen richting de Palestijnse terreurgroepering.

Hamas is een vertakking van en deelt dezelfde doelstellingen als de Moslimbroederschap. Toen hooggeplaatst afgevaardigde van de Moslimbroederschap Mohammed Morsi tijdelijk president werd van Egypte, brak in de door Hamas gecontroleerde Gazastrook het feest los.

De nieuwe militaire machthebbers in Cairo weten dat ze nooit echt verlost kunnen zijn van de Moslimbroederschap als niet ook Hamas is uitgeschakeld.

Het Egyptische leger heeft sinds de afgelopen zomer meer dan 1.200 smokkeltunnels, die onder de grens tussen de Sinaï en Gaza doorliepen, onbruikbaar gemaakt en heeft daarmee de economische situatie van Hamas ernstige schade toegebracht.

Officiële bronnen in Cairo melden dat het de intentie is van de regering om een groot aantal acties uit te voeren om de legitimiteit van Hamas te breken binnen de Palestijnse samenleving en om de groep te verjagen.

Er wordt gezegd dat Egypte zal beginnen de tegenstanders van Hamas in de Fatah-partij te ondersteunen, terwijl er ook een begin zal worden gemaakt hetzelfde straatgeweld op te wekken dat de regering onder Morsi ten val bracht.

Bronnen bij Hamas in Gaza noemen de Egyptische dreigementen “gestoord”.

Ondertussen heerst er een relatieve stilte aan Israëlische zijde omtrent de ontwikkelingen. Echter, tijdens een persconferentie vorige week in Jeruzalem heeft Dov Weissglas, de voormalige kabinetschef van Ariel Sharon, gezegd dat Israëli’s “zichzelf even moesten knijpen” om er zeker van te zijn dat ze niet lagen te slapen toen ze het eerste nieuws lazen betreffende de Egyptische ommekeer.”

Bron:
www.wnd.com
Auteur: Ryan Jones

Vertaald uit het Engels door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Gazastrook, Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

33 reacties op Egypte tegen Hamas: “We komen je te grazen nemen”

 1. Harry zegt:

  Goed nieuws uit die regio is schaars , laten we hopen dat de Egyptenaren hun verhaal waar maken !

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Knijpen, tja, ik kan het me voorstellen.
  Toch is de gewijzigde gang van zaken niet zó vreemd: Een tamelijk logische gang van zaken bij een machtswisseling van de ISLAMITISCHE Moslimbroederschap naar de NEUTRALE(RE) Krijgsmacht.
  Tenslotte is en blijft het de Islam, die de onverzoenlijke vijand van Israël is en de vernietiging van het land als prioriteit stelt. Het Egyptische leger stelt op dit moment andere prioriteiten, onder meer stabiliteit in Egypte.
  En daarbij kan het de fundamentalistische onruststoker Hamas uiteraard missen als kiespijn, dat is duidelijk.
  Een gemeenschappelijke vijand is, nou, misschien nog geen garantie voor een vrédesband, maar iets van een band schept het automatisch altijd. Dus dat is winst.
  Zo zie je maar weer dat de Islam uiteindelijk dé oorzaak is van alle Midden-Oosten Ellende. En niets anders.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   De islam verbiedt het om niet-moslims als vrienden te beschouwen en ik denk niet dat de Israeli’s daar niet van op de hoogte zijn. Echter breekt nood ook voor Israeli’s wet, gezien de antisemitische koers van Amerika en (opnieuw van) Europa.

   De Joden komen er wel, van de Amerikanen en Europeanen weet ik het nog niet, maar als ze zo doorgaan ziet het er niet best uit.

   Like

   • Theodoor zegt:

    In de eerste instantie ging het om geld, olie geld, dat voornamelijk terecht is gekomen bij de machtigen, de grootaandeelhouders en dergelijke.
    Gelukkig zijn er nu wel op andere plekken veel olie gevonden,die de macht van de arabieren, de fanatiekste Mohammed aanbidders, zal doen beperken, zoals hier onlangs op de ongecensureerde nieuwsBron aangeboden werd.
    Als we geluk hebben en de EU-verkiezingen lopen gunstig af voor het niet slapende deel van de Europese bevolking, zal er veel meer nieuws over het bloed vergietende volk aan het licht komen hetgeen een grote verandering bij de slapers met zich mee zal brengen.
    Het is een spannende periode in de geschiedenis van de ontwikkelde wereld, kunnen we echt verder of worden we een eeuw teruggeworpen.
    Er zijn meer onderwerpen waar echt iets aan gedaan moet worden maar dit is wel de dringendste.

    Like

 3. Sjaak8.1.2014U zegt:

  DE ! kans voor Mossad !

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Wat kunnen we straks verwachten? Er zijn groepen in Nederland die onverkort achter de Palestijnse zaak staan. Denk aan mooipratende drommelse Dries. Ook in moslimkring is mogelijk wel sympathie voor deze stroming. Als er straks een conflict ontstaat zullen de oprechte moslims mogelijk steun willen gaan geven aan de strijd van Hamas. Krijgen we dan naast Syriëgangers ook Gazagangers. Niet vergeten, ook daar is wellicht een martelaarschap te verkrijgen. De maagden lokken al.

  Like

  • janfreak zegt:

   Ik geloof er geen hout van dat die drommelse Dries achter de Palestijnse zaak staat. Het is hem alleen maar begonnen om media aandacht. Hij beweert wel geen antisemiet te zijn, maar aangezien leugens hem niet vreemd zijn ben ik daar allerminst van overtuigd. En zo kan hij de Palestijnse zaak goed gebruiken om zijn haat tegen Israël uit te dragen.
   Hetzelfde geldt voor Greetje Duisenberg, alleen werd die ontmaskerd door Yasser Arafat.

   Like

 5. Scarlatti Bombatti zegt:

  Eerst zien dan geloven wat Egypte nu tegen de Hamas zegt…

  Like

 6. toetssteen zegt:

  Mwah, niet zo vreemd omdat Israël en de Saoedi on speaking terms zijn. Zijn de Saoedi ook met Morsi, dus Hamas moet zich heel rustig houden en Syrië mag wel oppassen.

  Like

 7. Jan III Sobieski zegt:

  Dat zal Harry van Bommel niet leuk vinden! En Anja ook niet…

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Achteraf gelukkig dat die moslimbroeders zo tekeer gingen in Egypte dat het toch veel meer geseculeerde leger heeft ingegrepen.
  Het leger wil zich waarschijnlijk WEL houden aan het verdrag met Israël dat door de broeders eigenlijk al was opgezegd.
  Het lijkt er idd. goed uit te zien

  Like

 9. Yiooda zegt:

  Psalm 140. Van David.

  Gebed om bescherming tegen de anarchisten!

  Red mij o Heer van deze boze mensen,
  zij beramen moord en doodslag in hun wensen,
  Bewaar mij toch voor mannen van het geweld.
  zij gaan zó erg tekeer, tot ik ben geveld.

  Hun tongen zijn gespleten als die van slangen,
  behoed mij Heer voor het negatief verlangen,
  Addervergif onder hun lippen is het doel.
  red mij met Uw sterke Hand uit het strijdgewoel.

  Zij willen met geweld mijn voeten tillen,
  zij zijn al klaar om levend mij te villen,
  Hovaardigen staan al klaar met strik en koord.
  en slapen niet voor ze mij hebben vermoordt.

  Ik zeg daarom tot de Heer:”U bent mijn God,
  verlos mij van de vijand, gedenk mijn lot,
  Luister toch naar mijn luide smeekgebed.
  bescherm mij, zodat mijn hoofd wordt gered.

  Heer, willig de begeerte van de anarchist niet in,
  verlos mij van die vijand en geef mij weer nieuwe zin.
  Doe zijn aanslag maar missen wanneer hij zich verheft.
  U zult ten dode treffen voordat hij het beseft.

  Laat gloeiende kolen op hen nederdalen,
  zodat ze niet opstaan om nieuw vuil te halen,
  Doe hen vallen in diepe kuilen van vuur.
  voor de kwaadspreker slaat nu het laatste uur.

  Dat het onheil de mannen van dit geweld zal vangen,
  zodat de armen weer kunnen zingen, hun gezangen.
  De Heer heeft het lot van de ellendige beslecht,
  Hij heeft daarbij alle mannen van het geweld berecht.

  Waarlijk de rechtvaardigen zullen daarom Uw Naam prijzen,
  de oprechten zullen rustig wonen en op U wijzen!
  Yiooda.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Als millitairen de macht over nemen, dan betekent dat geen dicatorialemacht,maar de verdediging er van, als ze het tegen de radicaal islamiten gaat, zo als de moslims broederschap, die willen uit Egypte een dictatoriale staat ,maken, namelijk de Islamistische Sharia staat. En dat gebeurd ook in de Turkije met Erdoggan.Met de massale hulp van onze Marxistische Joden.

  Like

 11. Theodoor zegt:

  Afwachten of Turkije zich gaat mengen in deze nieuwe ontwikkeling, die zijn namelijk nog al wat van plan met uitbreiding macht in de regio en zijn geen vrienden van het leger in Egypte.
  Nederland, sorry, de politici die momenteel aan de macht zijn in Nederland ook niet.

  Like

 12. peterselie1 zegt:

  Een heel logische gang van zaken daar in Egypte, het leger heeft getoond wie de baas is in Egypte. De chef-staf van het leger, Sami Eman heeft voorkomen dat het leger wordt geïdentificeerd met de onderdrukking. Dientengevolge wordt er gezocht naar een vijand, die was snel gevonden namelijk in perfide figuur Morsi die werkelijk mijns inziens een gevaar vormd voor de broze verhoudingen in Egyte en voor de rest van de westerse ‘vrije’ wereld. Het Egyptische Moslimbroederschap heeft veel overeenkomsten met het Palestijnse terreurbeweging Hamas die allemaal één ding gemeen hebben dat zij net zo lang door gaan tot dat er een wereld-Kalifaat is ontstaan met als rechtspraak de sharia, en zij zijn al een heel eind op weg wat men dagelijks zelf kan constateren aan de hoofddoekjes achter de kassa van AH die een voorbode zijn in mijn optiek.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Ik voel steeds vaker een gevoel van walging opkomen als ik weer zo’n moslima het straatbeeld zie bevuilen met de islamitische vlaggen van vrouwenonderdrukking. Laat Aisha ten Tuinbroeke zich als zelfbenoemde feminist vooral bezig houden met ‘seksistisch’ speelgoed in de folders van Bart S. Dat zet zoden aan de dijk…

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Mee eens Wans Horst, ik kom er eerlijk mee voor de dag dat ik de moslims niet kan luchten of zien, dan maar liever een racist, xenofoob of tokkie dan een landverrader.

    Like

   • Wans Horst zegt:

    Om mensen die het niet goed snappen allemaal – of doen alsof – mee te krijgen (VVD- en PvdA-stemmers) is het niet bevorderlijk om racist, xenofoob of andere door links gebruikte duidingen van Nederlanders die weigeren landverraad te plegen genoemd te worden, aangezien die mensen niet snappen hoe de vork in de steel zit. Zij kunnen immers enkel echoën wat hun geestelijke verwanten waarschijnlijk ook weer echoën helemaal tot aan de spindokters van het socialisme bij linkse partijen.

    Veelgebruikte strategieën van links zijn het blijven roepen van onwaarheden totdat het slachtoffer het ook op dezelfde manier gaat zien en het niet ingaan op argumenten van andersdenkenden.
    Dat demoniseren van andersdenkenden geeft hen de rust die ze krijgen omdat ze niet meer hoeven te reageren op weerwoorden.

    Natuurlijk dient de mens gescheiden te worden van de verwoestende illusie dat de islam is.
    Terroristen verdienen standrechtelijke executie omdat ze een gevaar opleveren voor het leven van anderen. In iedere moslim schuilt een terrorist op het moment dat ze ‘geloven’ in de koran en het leven van Mohammed willen nabootsen, hetgeen de grondslag is van de islam. Evenwel kan een moslim ervoor zeggen dat hij ervoor kiest zich moslim te noemen, maar geen invulling te geven aan de geboden van de islam, waarbij natuurlijk dan sprake is van liegen om je ‘tegenstander’ te misleiden: Taqqiyya. Totdat hij of zij een reis maakt naar een islamitisch land en daar als ‘een ander mens’ uit terug komt. Zo ook natuurlijk is het geval bij de Syrië-gangers, de tijdbommen die met open armen worden ontvangen door de Nederlandse staat.

    Ik pleit dus voor een in- en uitreisverbod met betrekking tot islamitische landen. In dat voorstel zal Israel verantwoordelijk worden voor alle legitieme verbindingen per vliegtuig. Israeli’s mogen van mij ook een veiligheidsmuur bouwen tussen de EU en de Arabische wereld, waarbij Turkije niet tot de westerse wereld gerekend wil worden en er ook nooit bij zal komen. Mensen met wortels anders dan in Nederland dienen gedeporteerd te worden op het moment dat ze langere tijd schuldig zijn aan parasiteren van de Westerse samenleving en geen enkele bijdrage leveren, ongeacht welk paspoort ze hebben.

    Roemenië en Bulgarije en soortgelijke naties dienen per direct uit de EU verwijderd te worden, want ik las hier op EJBron dat zelfs de Duitse politie de veiligheid van haar burgers niet meer kan garanderen door de inwoners van deze landen.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Wederom ga ik totaal in jouw visie mee Wans Horst, en heb er eigenlijk niet veel nieuws er aan toe te voegen. Wel fijn is het om gelijk gestemde mensen te ontmoeten en hun interessante gedachtegoed te lezen.

    Like

 13. Ekster zegt:

  Steeds meer onenigheid in moslimland… het gaat de goede kant op..

  Like

  • Sjaak8.1.2014U zegt:

   En nu is Tunesien met de gelijkstelling van de vrouw midden in het Focus !
   Blijven de touristen weg ? Want een kat maakt rare sprongen wanneer hij in
   het nouw gedreven word ! Maar wat ze waarschijnlijk vergeten dat het een
   moslimland is en blijft ! En de Tourist will in zijn vakantie geen kopvodden
   meer zien ! Dan Maar liever weer Spanje of Italien met Kopvoddenvrije
   stranden ! En de karribik niet te vergeten !

   Like

   • Wans Horst zegt:

    Moslimse vrouwen vinden het een groot genot als ze tijdens de ramadan ongesteld zijn omdat zij dan niet met het vasten hoeven mee te doen. Moslims vinden het een groot genot om zich niet al moslim te hoeven gedragen. Nou dan, meiden van Halal, verklaart u allen Takfir!

    Like

   • Wans Horst zegt:

    Ik en mijn familie vinden het trouwens prachtig als de moslims binnen moeten blijven om hun krachten te sparen tijdens de ramadan, dan zien wij ze in ieder geval niet op straat!

    Nederland voelt tijdens die periode zo-veel meer aan als Nederland in plaats van het land van de Berbers.

    Like

  • Wans Horst zegt:

   Het gaat pas de goede kant op als:
   – Wilders premier is.
   – De islam verboden is.
   – Israel onvoorwaardelijk gesteund word.
   – De NLG weer de nationale valuta is in Nederland.
   – De overheid gemarginaliseerd is tot een onschadelijke factor die alleen bestaat bij de gratie van Nederlandse burgers en hen alleen maar wenst te dienen.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Wans Horst: 20.43. uur, op 27/1. Goede punten Wans Horst! Wat het punt betreft terugkeer naar de NLG, daar zal wel heel goed door economen naar gekeken moeten worden. Ik ben in principe er ook voor, maar er moet een exit-strategie komen voor uittreding uit het gedrocht eussr. We gaan kapot aan deze communistische DRAAK!

    Like

 14. Jean zegt:

  Dat zeggen die moslims ook als ze Europa binnenkomen via die grote openstaande poort Turkije een poort die de EU misdadigers helemaal willen wegnemen zodat het barbaars tuig nergens nog een hindernis tegenkomt, regelrecht naar het OCMW of de bijstand, in Vlaanderen ong 65% van de 1.100.000 vreemdelingen…

  Like

 15. Jean zegt:

  Stel dat zo een parasiet ons 1.000 euro per maand kost dan is dat een maandelijkse kost van 700.000 x 1.000 = 700.000.000 x 12 = 8.400.000.000 euro per jaar!
  Hallo is daar nog iemand om de exit te openen?

  Like

 16. Leo zegt:

  Als het in Europa zo door gaat heeft Europa nog maar 1 uitgang, de achteruitgang en daarna volgt dan de ondergang.
  Houdt uw lamp brandend – en uw kruit droog. Er is nog hoop, maar uit de luie stoel komen is nu al een eerste vereiste.

  Like

 17. fleckie zegt:

  Als de Egyptenaren nu “voortmaken”hoeven de maagden(in het MAAGDENPARADIJS)! niet zo lang te wachten,om AAN “HUN PLICHT” te voldoen!

  Like

 18. Jan zegt:

  Zal tijd worden:

  Militants Down Egyptian Helicopter, Killing 5 Soldiers
  Islamist militants shot down an Egyptian military helicopter in the Sinai Peninsula with a surface-to-air missile over the weekend, raising new alarms about the terrorist insurgency that developed there in response to the military takeover last summer.

  Israeli officials said they had believed for some time that militants had manpads* in Sinai as well as in the adjacent Gaza Strip, controlled by the Palestinian Islamist group Hamas.
  http://www.nytimes.com/2014/01/27/world/middleeast/militants-down-egyptian-helicopter-killing-5-soldiers.html?_r=0

  * http://www.youtube.com/watch?v=7w1Hk7XcJtY

  Like

 19. Wans Horst zegt:

  Een helicopter maakt nog geen Arabische zomer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s