GB: Moslims veranderen het religieuze landschap

Screenshot_17

Hoog geboortecijfer: weldra meer gelovige moslims dan bekennende christenen? Kleine kinderen van christelijke ouders vormen echter met 1,5 miljoen of 43% nog steeds de meerderheid.

Het hoge geboortecijfer van moslims in Groot-Brittannië kan het religieuze landschap in korte tijd fundamenteel veranderen. Het is denkbaar dat het aantal religieus betrokken moslims het aantal bekennende christenen overstijgt, zei de bevolkingswetenschapper Prof. Davis Voas van de universiteit van Essex (Zuid-Engeland) tegen “The Times” uit Londen. Bijna één op de tien kinderen in Engeland en Wales heeft islamitische ouders, zoals blijkt uit een analyse van het Britse nationale bureau voor de statistiek.

De bij een volkstelling in het jaar 2011 verzamelde cijfers laten zien dat van de in totaal 3,5 miljoen kinderen onder de vijf jaar 320.000 islamitische ouders hadden. Hun aandeel bedraagt zodoende meer dan 9%, terwijl de totale islamitische bevolking minder dan 5% uitmaakt. Kleine kinderen van christelijke ouders vormen echter met 1,5 miljoen of 43% nog steeds het grootste aandeel.

Voas beschouwt het daarom als onwaarschijnlijk dat moslims op de middellange termijn de meerderheid van de bevolking zullen vormen. Desondanks oefenen de sterk groeiende islamitische families toenemend invloed in de samenleving uit. Nu al zijn er bijvoorbeeld 136 openbare islamitische scholen en 1600 moskeeën. Eerst waren er vooral moslims uit de voormalige Britse koloniën zoals Pakistan en Bangladesh geïmmigreerd, de afgelopen tijd echter ook in toenemende mate uit de landen van Afrika en het Midden-Oosten.

Screenshot_1Moslims: Engeland is ons thuis geworden

De plaatsvervangend secretaris-generaal van de Islamitische Raad van Groot-Brittannië, Ibrahim Mogra, zei dat het hoge geboortecijfer een teken is dat de moslims zich goed voelen in het land en het als hun thuis beschouwen. Dat hoeft de overige bevolking niet te verontrusten: “Het gaat ons er niet om dat Groot-Brittannië een islamitisch land wordt, maar dat het de uitoefening van de islam mogelijk maakt; dat geeft de meeste moslims vertrouwen.”

In Bradford zijn nauwelijks nog kroegen of clubs

De Anglicaanse priester Dale Barton uit het ongeveer 300.000 inwoners tellende Noord-Engelse Bradford wijst op de verregaande veranderingen. Bradford was 50 jaar geleden nog een pure Engelse arbeidersstad geweest; nu zijn er nauwelijks nog kroegen en clubs. De meeste winkels hebben islamitische eigenaren en zijn bijvoorbeeld ook met Kerst geopend. Hij wil hier echter niet over klagen, aldus Barton.

Op de scholen in de grote stad Birmingham in het midden van Engeland met ongeveer een miljoen inwoners worden intussen volgens informatie van het stadsbestuur 108 talen gesproken, waaronder Urdu, Punjabi, Bengali, en Somali.

Bron:
www.kath.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, Christendom, Demografie, Dhimmitude, Groot-Brittannië, Islamisering, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

23 reacties op GB: Moslims veranderen het religieuze landschap

 1. jans zegt:

  De islam en koran moeten verboden worden, moskeen en islamitische scholen moeten verboden worden.

  Like

 2. Sjaak8.1.2014U zegt:

  En ze veranderen ook de gedragskodes van de Nederlanders !
  De gemeenteraadsverkiezingen laten de rare sprongen zien van
  de beschermers van allochtonen kiezers !
  Partij van de Allochtonen laat groeten !

  Wethouder krijgt klap na beschermen vrouwen
  AMSTERDAM –
  De Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst is zaterdagmiddag geslagen toen hij in een tram twee vrouwen beschermde. Dat meldt hij op Twitter. De PvdA’er vond dat de vrouwen racistisch werden uitgescholden.
  „Kreeg knal voor mijn kop”, schrijft Hilhorst. Hij meldt ook dat hij de man die de vrouwen uitschold, uiteindelijk samen met andere passagiers uit de tram heeft gezet !

  Waarscheinlijk hebben ze een opmerking gemaakt dat deze
  kopvodden kijfende wijven niet zo schreeuwen moeten in hun
  statussymbool i Phone en dat ze als steuntrekkers zich niet
  zo oppluizen moeten ! En omdat er geen helpende kopdoodtrappers
  van hun soortgenoten in de buurt waren heeft deze van de belasting
  betaalde zetelpoeper zijn kans gegrepen en gelijk over Facebook zijn
  heldendaad verkondigt ! Waar hij waarschijnlijk niet mee rekent is dat
  het garandeert niet de laatste knal is die hij voor zijn kop heeft gekregen !

  Like

  • Sjaak8.1.2014U zegt:

   De Telegraaf is nog met een opname van geen stijl op gedoken !
   En de knal voor zijn kop is niet Meer als een dreigende vinger in
   de richting van zijn Vieze PvdA smoel ! Bovendien was de man
   dronken ! Jammer genoeg is dit een van de zelden momenten
   waar zoiets gebeurt ! De dagelijkse beledigingen van de allochtonen
   worden snel onder de rode loper geveegt ! Maar een ding is zeker !
   Hier is het Idee geboren, je eerst te bezuipen en aansluitend met
   veel tam tam de Moslimwaarheid te verkondigen !
   En de waarheid is nu eenmaal wat deze dronken man heeft
   gezegt ! ERUIT met die Moslims en we kunnen weer rustig
   slapen !

   Like

 3. Driek zegt:

  En ik kan nog steeds maar niet begrijpen waarom die Islam is binnen gehaald. We hebben er niks aan, die Mohammedanen brengen een hoop armoede en ellende en het zijn zeer onsympathieke lieden, – en de eigen bevolking is er niet content mee. Dus wat zit daar in hemelsnaam dan achter? Wat zijn de beweegredenen van die bewindslieden?

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Driek zei
   20 september 2013 om 20:59

   Je hebt zelf al een suggestie op je in het algemeen gestelde vraag gegeven Driek. Trouwens dit probleem is als geen ander probleem hier dit blog van E.J. mogelijk gemaakt. Over de islamisatie kan gediscussieerd worden’, gepraat en informatie uitgewisseld worden. Mijns inziens moet je je eigen intuïtie volgen en met de consensus van leugenachtigheid der MSM daarvan kan je opnemen wat je nuttig lijkt.

   M.v.g.

   https://ejbron.wordpress.com/2013/09/20/demografische-bom-aantal-moslims-in-europa-explodeert/

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Driek: 11.35. uur. Driek google eens op ” De Resolutie van Straatsburg”. Ben je meteen op de hoogte WAAROM deze onaangepasten hier massaal verblijven!

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Inderdaad Tom ” De Resolutie van Straatsburg”, lang voor de pers verborgen gehouden resolutie, jaren terug hoorde ik het eerst over deze resolutie in een column van Prof. Bob Smalhout en de helaas overleden geweldige vrouwen Pamela Hemelrijk & Oriana Fallaci hebben hier veel aandacht aanbesteed. Weet niet of je “Flatgebouw Nederland” van Pamela hemelrijk wel eens gelezen hebt?

    Flatgebouw Nederland

    Pamela Hemelrijk 8 september 2004

    Toen ons flatgebouw “Nederland” indertijd werd opgeleverd boden Nolleke (een part-time handwerklerares) en Wout (een vormingswerker) zich aan om de taken op zich te nemen die gemeenschappelijk geregeld moesten worden, zoals trappenhuizen, liftkokers en dergelijke. “Best”, zeiden wij, en we benoemden die twee met algemene stemmen tot bestuur van de Vereniging van Eigenaren.

    Het bestuur besloot daarop de collectieve onderhoudskosten inkomensafhankelijk te maken. Voortaan moesten wij 5 procent van ons inkomen afdragen. “Vooruit maar”, dachten wij. Onze inkomens ontliepen elkaar toch niet zoveel. Bovendien vonden wij het allemaal wel leuk dat de ordinaire patser op nummer 40 met zijn Bentley dan de grootste veer zou moeten laten.

    De eerste klap kwam toen Nolleke en Wout meedeelden dat de liftkokers vernieuwd moesten worden. De klus werd uitbesteed aan een aannemer (die trouwens later bleek een zwager van Nolleke te zijn geweest), en viel door “tegenvallers” tien keer zo duur uit als voorzien. Bovendien bleven de nieuwe liften om de haverklap steken, zodat we voortaan de trap moesten nemen. Nolleke’s zwager konden wij niet aansprakelijk stellen, want die had zijn bedrijf verkocht en was naar Paraguay geëmigreerd. Het bestuur heeft nog wel een peperdure advocaat in de arm genomen (die trouwens later bleek de ex-man van Nolleke te zijn), maar dat haalde niks uit.

    Om de financiële strop op te vangen werden de servicekosten werden door Nolleke en Wout met 10 procent verhoogd. Wij protesteerden. Wout huurde vervolgens voor 10 mille bureau Twijnstra en Gudde in, om te onderzoeken wat de oorzaak van de problemen was geweest. Dat kwam na een half jaar tot de conclusie “dat er het een en ander fout was gegaan”, en besloot met de aanbeveling “het voortaan beter te doen”.

    Nolleke had ondertussen niet stil gezeten. Omdat ons bewonerskrantje “niet professioneel genoeg was” had zij één der bewoners (die trouwens later bleek een jeugdvriend van Wout te zijn) tegen een riant salaris aangesteld als full-time hoofdredacteur. Sindsdien stonden er alleen nog interviews met Nolleke en Wout in het krantje. En mededelingen over de nieuwe huisregels waaraan wij ons moesten houden. Elke maand kwamen er een stuk of wat bij. Zo mochten wij onze eigen ramen niet meer lappen, omdat dat “te gevaarlijk” was. Nolleke had daarvoor een glazenwassersbedrijf in de arm genomen (dat overigens, zo bleek later, van haar zwakbegaafde zoon was). Als je je voordeur een ander verfje wilde geven moest je daarvoor eerst schriftelijk toestemming vragen bij een door Wout opgerichte schoonheidscommissie. Roken, drinken, barbecuen en praten op het balkon werd ons voortaan verboden. Om de naleving van deze regels te waarborgen benoemde Nolleke 10 bewoners tot betaald controleur. Zij patrouilleerden over de galerij om overtreders te beboeten. Gekleed in fraaie uniformen, die Nolleke speciaal door Frank Govers had laten ontwerpen.

    De servicekosten waren door dit alles gestegen tot 30 procent van ons jaarinkomen. Sommige bewoners raakten in geldnood. Het bestuur riep daarop een “solidariteitsfonds” in het leven waarop bewoners in nood een beroep konden doen. De servicekosten moesten daarvoor wederom worden verhoogd, ditmaal tot 40 procent.

    De patser met de Bentley was de eerste die het voor gezien hield. Hij vertrok. Zijn plaats werd ingenomen door een alleenstaande moeder die zo’n laag inkomen had dat het bestuur besloot haar geheel van servicekosten vrij te stellen. Het flatgebouw was intussen door Nolleke en Wout omgedoopt tot “Flatgebouw Solidariteit”. Het initiatief trok wijd en zijd de aandacht. Nolleke en Wout werden alom geroemd om sociale bevlogenheid, en verschenen in diverse talkshows. Zij vertelden aan iedereen die het maar horen wilde dat arme mensen in onze luxeflat geen servicekosten hoefden te betalen. Het liep storm, zoals u begrijpt; telkens als er een appartement vrij kwam stonden de minima met honderden te queuen op de galerij. Er moesten drie administratieve krachten worden aangesteld om de aanvragen te verwerken, en twee commissies om te beslissen wie van de gegadigden in de grootste nood verkeerde, en dus het appartement het hardste nodig had.

    De situatie is nu als volgt: wij betalen thans 60 procent van ons inkomen aan servicekosten. Nolleke en Wout hebben een vaste staf in dienst van 40 betaalde medewerkers. De tien appartementen op de bovenste verdieping zijn aangekocht en verbouwd tot kantoorruimte voor de Vereniging van Eigenaren. De kosten van die verbouwing zijn wederom volledig uit de hand gelopen, waarna wij wederom Twijnstra en Gudde in ons maag gesplitst kregen, ditmaal á raison van 20 miel. Er wordt gefluisterd dat het afscheidsfeest voor Wout (die zich onlangs wegens rugklachten uit het bestuur heeft teruggetrokken, waarna het bestuur – in casu Nolleke – Wout’s zoon met algemene stemmen als opvolger heeft gekozen), dat dat feest dus ook 20 miel heeft gekost; afgezien dan van het optreden van Pavarotti natuurlijk. Maar zekerheid hebben we niet, want De Regelgevingsvoorlichtingskrant, zoals het bewonerskrantje tegenwoordig heet, zwijgt daarover. De redactie heeft zich uitgebreid als een olievlek, en heeft thans twee voormalige appartementen als kantoorruimte in gebruik. Om de krant te financieren heeft Nolleke voor alle bewoners een “verplichte bijdrage” in het leven geroepen, die elk jaar stijgt.

    De liften doen het nog steeds niet, en het flatgebouw begint in verval te raken. Als we protesteren zeggen Nolleke en Wout jr. steevast: “Hoor eens, we moeten nou eenmaal bezuinigen. Er is domweg geen geld voor nieuwe liften, zo simpel is het. Maar wat klaag je toch? Als je vindt dat we het niet goed doen, dan kies je toch gewoon een ander bestuur?”

    Maar het vervelende is: wij kunnen de Nolleke-en-Wout-kliek nooit meer afzetten. Want een meerderheid van de bewoners profiteert thans van het solidariteitsfonds, óf werkt full-time voor de Vereniging van Eigenaren.(Of allebei.) En dat wil die meerderheid graag zo houden. Nolleke en Wout c.s. zullen dus altijd de verkiezingen winnen. Wij zitten als een rat in de val.

    Als het zo doorgaat gaan de servicekosten naar 90 procent, en gaan we met z’n allen failliet, tot de laatste man. En wij kunnen er niets tegen doen.
    “Vertrekken”, zult u zeggen, en dat lijkt inderdaad het enige wat er nog opzit. Maar daar kunnen wij om de een of andere sentimentele reden maar niet toe komen; we stellen het steeds uit. Soms ben ik wel eens bang dat we dat we daar ooit nog heel veel spijt van zullen krijgen.

    Pamela Hemelrijk

    Like

 4. Jean zegt:

  Daar gaan er nog velen spijt van krijgen dat ze heden die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam genaamd blijven steunen.
  Ik zal het blijven bestrijden tot aan mijn laatste snik want ik wil geen barbaarse wereld nalaten aan mijn kinderen en kleinkinderen, ik wijs ze er elke dag op NOOIT contact te nemen met die barbaren want het uitschot is totaal onbetrouwbaar en zeer gewelddadig iets wat niet thuishoort in ONS samenlevingsbeeld.

  Like

 5. Sjaak8.1.2014U zegt:

  Het gaat ons er niet om dat Groot-Brittannië een islamitisch land wordt, maar dat het de uitoefening van de islam mogelijk maakt; dat geeft de meeste moslims vertrouwen.”

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  1Moslims veranderen het religieuze landschap…..Ja, vertel ons wat!
  Dat doen ze toch ook willens en wetens: Dat is hun hele opzet.
  En het ergste is misschien nog, dat het niet tot het religieuze aspect beperkt blijft: De Islam is een ideologíe, dús eist ze meteen grip op het maatschappelijke leven!
  Het is toch zeker schandalig, dat er in een stad als Bradford amper meer kroegen en clubs te vinden zijn! Stilaan wordt zo de hele Britse cultuur om zeep geholpen! -En dat klopt: Dàt is, wat ze willen, de moslims.
  Maar die priester wil ‘niet klagen….’ Wat móet je nu met zoiets……?

  Like

 7. Jan zegt:

  Conservatief (lees: communistisch) parlementslid Aidan Burley saqmen met nazi’s:

  Aidan Burley was forced to resign as a ministerial aide after admitting ‘clearly inappropriate behaviour’ at the bash in a French ski resort, where guests, one in a Nazi uniform, chanted pro-Hitler slogans.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2545976/Lies-Nazi-shame-Tory-MP-Aidan-Burley-told-inquiry-NOT-pub-revellers-chanted-Hitler-Hitler-despite-MoS-expos-Heres-proof-lied.html

  Like

 8. Jan zegt:

  Terreur’expert’ vraagt hulp van arselifters

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan: 15.44. uur. Nou ik hoop juist, dat al deze criminele islamisten vertrekken enkele reis Syrië, en hoop dat ze daar vele kogels mogen ontvangen. En ras de maagd van 72 mogen begroeten! Laat gaan dat volk!

   Like

   • Lucie zegt:

    Allah heeft allang zelfmoord gepleegd nadat er alsmaar meer van die idioten bij hem kwamen en om maagden zeurden.Hij riep maar steeds,”die zijn allang op”.

    Like

 9. louis-portugal zegt:

  UIteraard veranderen ze het religieuze landschap want ze willen een kalifaat.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Pleurt de commonwealth politiek van Brittanien in de prullebak anders wordt Brittanie een moslims land.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s