Roemenië wil “zijn” gebieden in de Oekraïne terughebben

Screenshot_12

In Roemeense media zijn oproepen tot een militaire interventie in de Oekraïne opgedoken.

“De Oekraïne staat op de drempel naar een burgeroorlog. Men kan niet uitsluiten dat het land in een Europa-getrouw westelijk deel en een Rusland-getrouw oostelijk deel wordt verdeeld. Is Roemenië bereid zich in te mengen om de Roemenen in de noordelijke Boekovina, in het Herza-gebied, in het noordelijke en zuidelijke Bessarabië te beschermen”, wordt in een artikel in de Roemeense krant “Adevărul” gevraagd.

Volgens het artikel is de Oekraïne een kunstmatige, heterogene staat, die ontstond op de ruïnes van de USSR.

Roemenië moet niet alleen niets uitsluiten, maar zich ook aandachtig op de situatie voorbereiden wanneer een gewapende interventie onvermijdelijk zal zijn, staat er eveneens in het artikel.

Bron:
http://german.ruvr.ru

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Historie, Oekraïne, Roemenië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Roemenië wil “zijn” gebieden in de Oekraïne terughebben

 1. Sjaak8.1.2014U zegt:

  Ruiken ze al het einde van de EU en
  dat er dan niks meer te plunderen valt ?
  Het tijdpunt is zo goed gekozen dat de
  begravenisondernemen in roemenien
  zich nu al de handen wrijven !
  En zegt eveneens uit wat voor een
  strontdom politik volkje de EU vertegewoordigt !

  Like

 2. Jan zegt:

  Duitsland wil Königsberg terug van Rusland en Danzig van Polen. En als wij dan toch eenmaal bezig zijn, het Memelgebied van Litouwen. Maar goed dat het onzalige plan nooit is doorgegaan dat Nederland een gebied zou krijgen ter grote van Nederland zelf:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_annexatie_van_Duits_grondgebied_na_de_Tweede_Wereldoorlog#Te_annexeren_gebieden_volgens_het_Bakker_Schut-plan

  “Volgens het artikel is de Oekraïne een kunstmatige, heterogene staat, die ontstond op de ruïnes van de USSR.” Dat is onzin van Fakestijnse proporties.

  Bijzonder, de gehele EU gaat vechtend en in rook ten onder.

  Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Geheel in de hoop dat iemand dit begrijpt, ach wat soms ben ik een optimist

  Powerful People Gino Vannelli

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Men lacht zich een deuk, hoe de uiterst ‘betrouwbare’ paladijnen van hoogwaardigheid functionarissen die keer op keer de burger gerust wil stellen, dat de ‘voornaamste’ reden van existentie van de EU is om oorlog te voorkomen. Wie had dat ooit gedacht met zo een zoetsappig excuus van de Bilderberg-groep, deze laatste heeft natuurlijk meer ijzers in het vuur liggen om te zorgen dat hun lucratieve plannen en hun megalomane project niet direct gevaar loopt. Mijns inziens wordt na 22 mei dit jaar het toch nog lastig voor hen om deze praatjes te bijven volharden, net zo als Rutte ook van zijn voetstuk gedonderd is. Men zal dit zelf ook wel geconstateerd hebben met beide verkiezingen voor de boeg, draaid onverwachts de economie al weer wat beter de gemanipuleerde cijfers laten dat ook zien, er wordt meer gekocht tsja zelfs na de dure maanden als december en januari dit jaar vreemd hé. Nu wil Roemenië “zijn” gebieden in de Oekraïne terughebben en wat Jan hier boven schreef dat “Duitsland wil Königsberg terug van Rusland en Danzig van Polen. En als wij dan toch eenmaal bezig zijn, het Memelgebied van Litouwen.” dit zijn nationalistisch ingegeven beloftes die alleen wachten dat zij ooit eens een keer ten uitvoer worden gebracht. De EU is een kruiwagen met 28 kikkers die op punt staan hun eigen weg te gaan, mijns inziens staan de burgers van Europa in 2014 op de brink van de gewenste ondergang van de EU.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Peterselie!: 11.07. uur. Geheel met je eens Peter! Maar ons gezapige Nedriglandse bevolking, moet dat nu ook gaan inzien. Wat hoop ik dat 19 maart a.s. lokale partijen en de PVV gaan winnen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s