Breivik in brief: ‘Ik ben nazi en had niets met Jodenvriend Wilders.’

Screenshot_15

(Door: Joost Niemöller)

De Noorse massamoordenaar Anders Breivik heeft enige tijd geleden een brief van dertig kantjes geschreven die onlangs door de gevangenis naar diverse internationale media is gestuurd. Die media gaven alleen een interpretatie weer, maar de brief zelf werd niet vrijgegeven. Het inhoudelijke deel van de brief is gisteren door de site Gates of Vienna vrijgegevenHet origineel is te lezen via deze link. (PDF) Breivik noemt het zelf een ‘vredesvoorstel.’ Hij komt –zijn arrogantie is grenzeloos-  met een voorstel tot een ‘dialoog.’ Hij stelt nu dat hij nooit gesympathiseerd heeft met islamcritici als de Noorse blogger Fjordman en Geert Wilders. Dat was allemaal bedoeld om aandacht te trekken, destijds, met zijn manifest A European Declaration of Dependence (PDF) dat tegelijk met zijn gruwelijke daden gepubliceerd werd op Facebook.

Breivik stelt nu dat hij het alleen maar wilde opnemen voor The Nordic Race. Dit ras maakte, volgens Breivik tot voor kort nog de meerderheid uit in dertien Europese landen: Duitsland, Engeland, Nederland, Zweden, Denemarken, Oostenrijk, Schotland, Ierland, Wales, Noorwegen, Finland, Ijsland en Luxemburg. (Vlaanderen wordt vreemd genoeg niet meegenomen in de opsomming.) Breivik is bereid –dat is dan kennelijk het vredesvoorstel- het grootste deel van Noorwegen over te leveren aan de multiculturele samenleving, als maar een klein deel, twee procent van het Noorse territorium, de provincie Östfold, behouden kan worden. Eigenlijk, stelt hij, hadden deze vredesbesprekingen al gevoerd moeten worden bij het verlies van 1945. En daarmee maakt hij duidelijk wat zijn werkelijke positie is, die van neonazi.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in nationaalsocialisme, nazisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Breivik in brief: ‘Ik ben nazi en had niets met Jodenvriend Wilders.’

 1. meneertje zegt:

  Niemand voelde sympathie voor Breivik.

  Maar sommigen konden nog wel enig begrip opbrengen voor zijn opvatting dat de Noorse socialisten bezig waren het land te ruïneren.
  De jonge mensen die hij doodschoot (absoluut verwerpelijk uiteraard; denk niet dat ik het ook maar enigszins wil goedpraten) waren niet, zoals in de M.S.M. is beweerd, kinderen op vakantie, doch overwegend mensen van een jaar of 18 of ouder, die deelnamen aan een politiek indoctrinatieprogramma. Een man van Hamas of Hezbollah (ik hoop dat ik het goed spel) zou een lezing komen houden, zonder twijfel om rekruten voor de strijd tegen Israël te winnen.

  Vandaar dat er hier en daar dus enig begrip was voor zijn ideeën.
  Dat heeft hij nu ook verspeeld.
  Hij is nu echt helemaal een misdadiger zonder verzachtende omstandigheden geworden.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  HIJ Neo-Nazi? Onzin: Dat is hij evenmin! Als extreem links, extreem-rechts, Maoïsten, Stalinisten, Nazi’s en neo-nazi’s, anarchisten, nationalisten, reli-fundamentalisten en al wat je nog meer kunt bedenken ook maar één ding gemeen hebben is het wel dat ze, trots op hun overtuiging, bijtijds voor hun identiteit zouden uitkomen en geen ongrijpbare spelletjes zouden gaan spelen met nu eens manifest zus en dan weer verklaring zo! Deze geniale mega-gek speelt in zijn eentje een spel met de hele wereld en telkens zijn er weer naïevelingen die er serieus op ingaan en claimen, er NU toch ècht achter te zijn, waar hij voor staat..Ik zou willen raden: Hou daar mee op,want er zit geen lijn in en niemand die dat beter beseft als Breivik zelf: Die verkneutert zich nu alweer, dat bepaalde analisten zich vol passie op deze nieuwe verklaring storten, dat is precies, wat hij wil! Zelfs een Neo-Nazi zou vroeg of laat contacten met geestverwanten zoeken en dat doet hij immers ook niet! Hij is een solist, absoluut anti-alles, hoewel juist daardoor levensgevaarlijk, louter omdat hij een ongeleid projectiel is! Het verstandigste: Weliswaar niet vergeten, maar verder totaal geen aandacht meer besteden aan wat die intrigant nog naar voren brengt.Levenslang laten zitten -voor mijn part de sleutel weggooien en geen geschrift meer inkijken, wat die vent nog voortbrengt.
  Dat lijkt mij (maar ja, wie ben ik) de beste oplossing, vóór hij de halve wereld ten onder laat gaan aan algehele verwarring!

  Like

 3. Ik denk dat Breivik inderdaad, zoals Joost zegt, vooral een massamoordenaar is en ook voor de rest zéér grondig in de war.
  Jammer dat psychiaters beroepsgeheim hebben.
  Ik zou wel eens willen lezen wat zijn behandelaars van hem vinden.

  Like

 4. Fred zegt:

  Ik denk niet dat je nog veel credibiliteit moet verlenen aan om het even wat, In ruil voor de belofte van een soepeler gevangenisregime, dat van de mond of de hand van Breivik naar buiten filtert.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2014/01/21/breivik-de-nuttige-idioot/

  Het wordt hoog tijd voor een deel van de Europese en de Nederlandse ‘elite’ om hun excuses aan te bieden voor de kwaadaardige manier waarop zij o.m. Fjordman en Wilders en de PVV-aanhang in een kwaad daglicht hebben gesteld.

  Helaas, dat zal wel niet gebeuren!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, maar juist omdat dat niet gaat gebeuren weten we meteen, waar het vieze, smerige mannetje Pech-drol (zo was het toch, Wachteres?) staat, aangezien ik me kan herinneren, dat hij indertijd, toen de inhoud van het eerste Breivik-manifest bekend werd, ook al tot degenen behoorde, die er zó’n bek over hadden, dat ook Wilders er in genoemd werd! Op dezelfde manier als waarop hij ‘afstand nemen’ eiste van de Princenvlaggen op de Koekamp. HIJ wèl! Als hij er nu, slinks, het zwijgen toe doet, geeft hij zichzelf wel zó ontzettend bloot, dat zijn eigen aanhang eigenlijk niet meer op hem moest wíllen stemmen!
   Ik weet best, dat ze dat wèl willen, hoor: Waar moet dat marginale zooitje D’66ers anders naar toe? Dat zijn toch mensen zonder politiek gezícht! Ze komen in geen enkel opzicht verder dan ‘lief zijn voor elkaar’en ‘niemand buitensluiten;’ verder weten ze het niet. En die onzijdigheid weerspiegelt zich in hun slijmerige, draaikonterige lijsttrekkertje…eh….Pech-drol.

   Like

   • meneertje zegt:

    Ik ben het helemaal met u eens dat D’66 een wanstaltige partij is.
    En Pechtold zou de meest afschuwelijke politicus van de E.U. zijn, als die ereplaats niet aan Verhofstadt toekwam.
    Maar het akelige is dat D’66 het al een tijd heel goed doet in de peilingen.
    Weliswaar haalt die partij bij verkiezingen altijd een paar zetels minder dan de peilingen hadden voorspeld, maar het aantal dat ze halen is dan toch nog verontrustend hoog.
    Weglopers van P.v.d.A. èn V.V.D.vooral, neem ik aan.
    D’66 is de kampioen islamofielenpartij en tevens de kampioen Eurofielenpartij.

    Ik ken persoonlijk een man die altijd D’66 stemt, heel goed. Hij is net als ik 84, wij zijn jarenlang collega’s geweest en zijn gelijktijdig met vervroegd pensioen gegaan. Met twintig anderen van ons instituut, in het kader van een bezuinigingsmaatregel. Ook toen al! (Het heette trouwens niet pensioen, maar het kwam er op neer.)

    Deze man is de redelijkheid en vreedzaamheid zelve. Wij kennen elkaar nu zo’n kleine veertig jaar, hebben nog sporadisch telefonisch contact. Nooit ook maar het minste conflict gehad.
    Hoe kan zo’n verstandige man (academisch gevormd) nou op D’66 stemmen?
    Wel, politiek interesseert hem gewoonweg niet; hij weigert zich er in te verdiepen.
    En hij vond Terlouw destijds zo’n sympathieke man en is daarna, gemakshalve kun je zeggen, maar bij diens partij gebleven.
    Natuurlijk heb ik gepoogd hem uit te leggen waarom D’66 volstrekt pet is. Hij luistert geduldig, wordt nooit boos om mijn tirades en…stemt de volgende keer weer D’66.

    Het zou mij niet verbazen als er veel meer min of meer vergelijkbare mensen op D’66 stemmen. Uitstekend opgeleid, beschaafd, maar politiek kleurloos.

    Tja, wat kun je daaraan nou aan veranderen?!

    Like

 6. wouteenhoorn zegt:

  Ja,meneertje hier wordt maar weer eens bewezen dat een vat vol geleerdheid niet de waarde heeft van een druppel wijsheid. Gestolen van Pythagoras.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s