Oekraïne op randje burgeroorlog: Liveblog van Koen Carlier

Screenshot_28

Liveblog Koen Carlier, vanuit Vinnitsa, Oekraïne

Sinds december 2013 is het onrustig in Oekraïne, met name in de hoofdstad Kiev. Miljoenen mensen demonstreren tegen de Oekraïense autoriteit in een pro-EU-demonstratie. Een aanzienlijk deel van de demonstranten is aanhanger van de Swoboda-partij, een openlijk antisemitische extreemnationalistische beweging. De angst onder de Joodse gemeenschap is groot, in de afgelopen week zijn twee orthodoxe Joden aangevallen door de demonstranten. Koen Carlier is namens Christenen voor Israël in de Oekraïne werkzaam onder de Joodse bevolking. Hij doet verslag van wat zich in het land afspeelt.

Noodactie Oekraine – Doneer nu Online!

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël, Jodenhaat, Oekraïne. Bookmark de permalink .

11 reacties op Oekraïne op randje burgeroorlog: Liveblog van Koen Carlier

 1. Jean zegt:

  Die toestanden komen ook hier te gebeuren als wij die EU bende geen halt gaan toeroepen.

  Like

 2. Driek zegt:

  Misschien lijden onze regeringsleiders aan een collectief schuldgevoel, veroorzaakt door het onbarmhartige optreden van de regering Colijn in de jaren dertig, toe zij weigerde Joodse vluchtelingen te herbergen. Wij waren toen niet bepaald het braafste jongetje van de klas. Terugblikkend naar de jaren dertig: de troepen van Anton Mussert marcheren triomfantelijk gelaarsd met veel vlagvertoon door de Nederlandse steden en dorpen. Veel brave Hollanders stonden aan de kant van de weg met opgeheven hand “Hou Zee” te roepen. Wij hoeven het Polygoon journaal uit de jaren dertig en veertig op onze PC maar aan te klikken om te zien hoe onze landgenoten in hun zwarte uniform achter die rattenvanger Mussert aan marcheerden.

  En nu een blik op onze tijd, op ons polderland, waar de meerderheid der politici voorstander is van een multiculturele samenleving, en waar Hans Spekman, Alexander Pechtold en vele andere bewindslieden het Islamitische gedachtegoed als een zaligmakende religie omarmen. Maar stel dat er plotseling een charismatische moslimleider opstaat, een of andere welbespraakte gladde imam, een type tweede Adolf, en dat die gladjanus oproept tot een opstand van alle Mohammedanen in Nederland, om een greep naar de macht te doen en de Sharia in te voeren?
  Een koud kunstje om dan, bijgestaan door hun Moslimbroeders uit de omliggende landen, een opstand te beginnen. Dat wordt dan een Hollandse Lente. Al die zogenaamd ingeburgerde Mohammedanen die dan onze kerken in de fik gaan steken, homo’s gaan doodschieten, burgers hun armen en benen gaan afhakken, ziekenhuizen binnendringen en alle patiënten gaan vermoorden. Kortom: gewoon datgene doen wat ze in de Arabische Lentelanden doen en wat in de Koran geschreven staat: Joden en Christenen uitroeien. Ze gaan precies datgene doen waar Oriana Fallaci in haar boek “Kracht van de Rede” waarschuwend over schrijft.

  En ik vraag mij af wat figuren als Job Cohen, Alexander Pechtold, Mark Rutte en hun andere politieke vrienden, gaan doen, – zij die hun vaderland aan de Islam hebben verkwanseld. Meehuilen met de wolven in het bos? en ons koningshuis? want vluchten is dan een stuk moeilijker dan in mei 1940. Ik hoop dan dat we al die mooi pratende politici die de Islam zo hoog in het vaandel hebben, veroordelen, zoals we ook die volgelingen van Mussert aan de schandpaal hebben genageld. Misschien komt straks ook de grote afrekening met al die corrupte figuren die de Islam hebben verwelkomd, die ons land laten bebouwen met moskeeën en minaretten en daarmee ons Nederland zo goed als onbewoonbaar hebben gemaakt.

  Like

  • Jean zegt:

   Driek,
   Volledig correct geschreven, niets aan toe te voegen alleen Nederland vervangen door Europa in de tekst want overal steekt het vergif islam de kop op en die kop moet eraf, niet op islamitische wijze maar op onze beschaafde wijze w.w.z. verbieden en verplichten te vertrekken uit heel Europa.
   Dat is wat wij Europeanen EISEN.

   Like

 3. Republikein zegt:

  Ze slapen daar niet, hebben allang in de gaten dat ze hier zo gek als een deur zijn!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  En de rode fascisten van de EUSSR, komt deze ellende in de Oekraine goed van pas! Ik zie ze ervoor aan, om “olie op de golven”, te gooien. Een schande, dat het Joodse volk weer in haar bestaan bedreigt wordt hier in Europa! Schuld hiervoor dragen laffe politici als Pechthold,Rutte,Timmerfrans cum suis!

  Like

 5. Jan zegt:

  Foto’s uit oorlogsgebied Kiev:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2545038/The-6ft-7in-boxing-champ-fighting-halt-Putins-blood-soaked-new-war-West.html

  Het ontgaat mij volledig waarom de bevolking massaal bij de EU wil want men komt van de regen in de drup. Of ik een communist als Putin heb of Van Rompuy maakt geen verschil. De Oekraïners laten zich verleiden door geld.

  Hetzelfde zal zich nogmaals afspelen om het uitschot uit Brussel te verdrijven en een derde keer als de oorlog tegen moslims in alle hevigheid uitbarst, want die grijpen direct de gelegenheid aan om ons er onder te krijgen. Er zal nog veel in vlammen opgaan.

  Like

  • Jean zegt:

   Jan,
   Ik had die opstand én verzet tegen die EU misdadigers al lang verwacht, Kiev en Cairo zullen kattenpis zijn als hier de hel losbarst ‘tegen’ dat misdadig decadent profitariaat en importbarbarij.

   Like

 6. koddebeier zegt:

  Op dat Oekraïnse tuig zitten we toch niet te wachten ????? Uit de EU, nu !!!

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  ik ken de geschiedenis van Oekraïne en Rusland al lange tijd en al die opstanden daarginder maken opnieuw duidelijk dat het kunstmatig samenvoegen van verschillden bevolkingsgroepen altijd op een ramp uitdraait. De desbetreffende machthebbers daar zijn gewoon figuren die helemaal niet met macht kunnen omgaan (zoals ik in strips over Suske & Wiske en Donald Duck ooit las) en denken dat zij goed doen met hun welvaartprojecten en grootsheidswaanzin totdat het totaal uit de hand loopt! Die Oekraïners, Krim-Tartaren en Russen weten bovendien helemaal niet eens wat ze écht willen maar het idee om een deel van die lui ook nog bij de EU binnen te halen zou hier op een ware verschrikking uitdraaien! Ik begin haast te wensen dat talloze Europeanen in opstand gaan komen tegen die afschuwelijke EU-machthebbers in Brussel, zij het niet op een manier zoals vroeger in Frankrijk, Duitsland en Rusland, en die hele EU voorgoed opdoeken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s