Pia Kjaersgaard: Het gaat om het Deense recht op zelfbeschikking

Screenshot_27

De verkiezingscampagne voor de verkiezingen voor het Europees Parlement op 25 mei is al begonnen. Het lijdt geen twijfel dat deze hard en onverzoenlijk zal zijn. Zelfs nog meer dan vijf jaar geleden gaat het vooral om de uitoefening van het Deense recht op zelfbeschikking, omdat de ene na de andere aanval tegen Denemarken van de Europese Commissie en het Europese Hof van Justitie plaatsvindt.

Slankere EU

Het gaat over de relatie met de EU en de richting die we op willen. De Deense Volkspartij is niet van houding veranderd. We willen een Denemarken in Europa voortzetten, maar met een veel slankere en een meer flexibele EU, die meer respect voor de soevereiniteit van de lidstaten heeft – een dergelijk verlangen, onder meer geformuleerd door de Britse premier David Cameron, die zelfs een Britse tegenstem heeft opengelaten.

Het ontbreekt Denemarken aan moed, waar de regering Thorning-Schmidt Deense wetgeving overdraagt aan de EU-elite om deze te behagen en op zo’n manier langzaam bezig is de gehele Deense verzorgingsstaat uit te hollen om aan de steeds meer onredelijke eisen van Brussel te voldoen. Daar is bijvoorbeeld de eis dat Denemarken voor van alles de subsidieregels moet veranderen, van consultatiebureaus en bijstandsuitkeringen tot aan werkloosheidsuitkeringen toe.

Werkloosheidsuitkeringen

Dat ook uitkeringen worden bedreigd, toont een voorbeeld waarbij de Europese Commissie actie tegen Finland heeft ondernomen, omdat de Finse regering weigert een vereiste aan te passen dat men gedurende ten minste vier weken in het land moet hebben gewerkt, voordat men in aanmerking komt voor een uitkering. Er is goede reden om aan te nemen dat in Denemarken, dat een soortgelijke regel heeft, de regering de hakken tegen elkaar slaat en aan en de orders uit Brussel gehoorzaamt.

En dan zou men ook een algemeen vermoeden kunnen hebben dat de Commissie en het Hof in de nabije toekomst tot aan de verkiezing het een beetje kalm kunnen blijven doen om te veel negatieve verhalen over de EU te vermijden. De afkeer in de bevolking voor het project Unie zal daadwerkelijk groter en groter worden en verspreidt zich in veel lidstaten razendsnel, waarvan de bevolkingen, in lijn met de Deense, sterk vrezen voor welvaartstoerisme  en grensoverschrijdende criminaliteit.

 Verenigde Staten van Europa

“Verenigde Staten van Europa”, klinkt bekend? Maar hé, was de Unie niet “morsdood”, zoals een voormalige Deense premier ooit zei? Nee, verre van dat. Onlangs zei de vicevoorzitter van de Commissie, Viviane Reding, dat Europa op een kruispunt staat en dat “we met de Commissie een Verenigde Staten van Europa moeten bouwen, een regering en twee Kamers – met het Europees Parlement en een ‘senaat’ van de lidstaten”.

Dat is duidelijke taal van de Commissie en ik heb er geen seconde aan getwijfeld dat het hun dierbaarste droom is. Ze weten gewoon heel goed dat ze het contact met de mensen van Europa volledig kwijtgeraakt zijn, die natuurlijkerwijs van hun historische vaderlanden houden.

Er is een belangrijke reden waarom de Commissie de lidstaten wil ondermijnen en het “grenzenloze” Europa wil handhaven en die reden is ideologisch. Het gaat niet om de wens van de Commissie aardig en vriendelijk voor migrerende werknemers te zijn, of dat we anders lange wachtrijen aan de grens houden (alsof die er ooit waren). Nee, het gaat over een langzame verstikking van de naties van Europa, waardoor ze onverschillig en machteloos worden.

EU-elite

Natiestaten zijn en zullen de ergste vijand van de EU-elite blijven. Natiestaten verklaarden de ene oorlog na de andere Wereldoorlog, want de natie is de onderliggende oorzaak van oorlog en strijd. Maar men vergeet de andere kant van de natiestaten: dat democratie alleen mogelijk is binnen de gemeenschap van een natie. Een imperium kan uiteraard dus nooit democratisch zijn.

Een belangrijk thema in de komende verkiezingscampagne zal dus ook het recht zijn van de Europeanen op een nationale gemeenschap buiten nationale betrokkenheid. Voor sommige landen zal het waarschijnlijk te laat zijn. Het zijn bijvoorbeeld de landen waar mensen nog nooit gevraagd werd of ze eigenlijk de EU wilden. Maar in andere landen – waaronder Denemarken – is er nog steeds reden tot hoop.

Voorbehoud

We zijn er in Denemarken – dankzij onze bedenkingen over het aannemen van de gemeenschappelijke munt, de euro – in geslaagd om een hogere graad aan zelfstandigheid dan anderen te behouden. Daar moeten nu we samen met andere vrijheidslievende volkeren van de Unie gebruik van maken. We moeten het gebruiken om de EU te dwingen om van koers te veranderen – of in ieder geval kleinere EU-landen respijt bieden.

We komen er niet zonder grote en uitputtende gevechten – bijvoorbeeld, wanneer een meerderheid in Denemarken, hopelijk, een voorbehoud bij vraagstukken van welzijn een verdragswijziging nodig maken. Maar het zal de strijd waard zijn. Want in principe gaat het voor alle mensen van Europa om het bestaansrecht​​. Het gaat om het zelfbeschikkingsrecht van een land.

(Kjaersgaard is woordvoerder ‘waarden’ van de Deense Volkspartij).

Bron:
http://denkorteavis.dk
Auteur: Pia Kjaersgaard

Vertaald uit het Deens door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, EUSSR. Bookmark de permalink .

8 reacties op Pia Kjaersgaard: Het gaat om het Deense recht op zelfbeschikking

 1. Jean zegt:

  Stilaan gaat overal het licht aan en beginnen de Europese burgers het gevaar komende van die EU bende in te zien, hopelijk krijgt die bende op 25 mei de genadeslag zodat die misdadigers in rij kunnen aanschuiven voor een volkstribunaal want ze zijn ons aan ’t vernietigen met die importbarbaren. Sommigen verdienen zelfs het schavot.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Niet half uit Europa, volledig eruit.

  En de communistische dictators MOETEN de straf krijgen die ze verdienen.

  Wat is de straf voor het verraden van je land, je cukluur en het opofferen/weggeven van onze vrijheid ook maar weer?

  Like

 3. Sjaak8.1.2014U zegt:

  Dijsselbloem: ik heb al een baan !
  BRUSSEL –
  Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) lijkt er weinig voor te voelen om zijn ministerschap in te ruilen voor een permanente baan als voorzitter van de eurogroep of voor een post als Europees commissaris. „Ik heb al een baan. Ik ben minister van Financiën en parttime eurogroepvoorzitter tot de zomer van 2015. Dat blijf ik doen”, zo zei hij maandag in Brussel na afloop van overleg met de andere ministers van Financiën van de eurolanden.
  ———————————————————————————————————————————-
  Hij voelt de hete adem in zijn EU nek ! Parttime eurogroepvoorzitter ?
  Hij weet nu al dat de EU al naar de kloten gaat en het eten van twee
  walletjes is al een teken daarvoor dat hij weet zonder werk te zitten
  als hij dit doodvonnis onderschrijft ! En hij zal niet de enige in Brussel
  zijn die nu al naar een baantje gaat soliciteren bij hun vroegere
  werkgever (parasitär op kosten van de belastingbetaler baantje)
  en die blij waren dat ze deze Loosers kwijt waren !

  Like

 4. Jan zegt:

  Denemarken: “Niet nog meer tapijtvreters”

  Senior members of Dansk Folkeparti espoused the opinion that there are enough Muslims in Denmark and border controls should be established to stop more from entering the country.
  DF’s defence spokesperson Marie Krarup said that the time has come to completely halt Muslim immigration.

  “We should limit the size of the Muslim minority in Denmark,” Krarup wrote in a blog for Berlingske newspaper.
  Anders Vistisen, number two on DF’s list of candidates for the European Parliament, agreed that the number of Muslims in Denmark should be limited.
  http://cphpost.dk/news/no-more-muslims-say-df-leaders.8451.html

  Denen: “Wij zijn te vriendelijk voor tapijtvreters”
  The public debates over banned Christmas trees (1), halal meat at schools and cashiers wearing headscarves appear to have made the Danish population more wary about giving their Muslim neighbours cultural concessions.

  According to a new survey by market researcher TNS Gallup, carried out for Berlingske newspaper, every third non-Muslim Dane is under the impression that Denmark is too tolerant of its Muslim minority population.
  http://cphpost.dk/news/danes-we-are-too-tolerant-of-muslims.7324.html
  1. How one local decision created a national ‘War on Christmas’
  http://cphpost.dk/news/how-one-local-decision-created-a-national-war-on-christmas.3388.html

  Maar ook in Denemarken is de justitie rot tot op het bot:
  An Iranian man is free to work and marry after the Copenhagen City Court decided to lift a deportation conviction from 2005 when he was found guilty of working as a lookout for drug dealers in Christiania.

  Elias Karkavandi, 43, was supposed to be deported after finishing his 18-month prison sentence, but it was suspended indefinitely because he could face reprisals in Iran.

  After an application for asylum fell through, Karkavandi was placed under a regimen called ‘tålt ophold’, in which he was forced to remain at the Sandholm Asylum Centre and report to the police three times a week. He was also not allowed to work or marry.
  http://cphpost.dk/news/iranian-man-starts-new-life-after-seven-years-of-legal-limbo.8421.html

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Het GEDROCHT EUSSR heeft “de oorlog”, verklaard aan de vrijheid van de burger! Ze hebben gewoon lak aan ons! En zolang de massa nog blijft stemmen- hier in Nederland op VVD,CDA,PvdA,D66,GL en de CU verandert er niets, en kunnen ze gewoon doorgaan, met hun verovering van de macht. Het vierte reich, ofwel de eussr, zal ons door “de strot”, geduwd worden!

  Like

 6. luckybee zegt:

  Ik hoop dat het ons zal lukken de EU naar de duivel weg te sturen.

  Like

 7. Thomasson zegt:

  In de zomer van 2006 was op één van de actualiteitenprogramma’s op de TV (kan mij niet herinneren of het `Achter het Nieuws´ was of ´Nova´) een uitzending gewijd aan Pia Kjaersgaard; de leidster van de Deense Volkspartij. Tijdens de uitzending werd een berg stront in haar richting gegooid. Ze symboliseerde het komende nieuwe fascisme in Europa. Haar kiezers zijn natuurlijk laagopgeleide mensen met racistisch, xenofobisch tendensen die de mooie kanten van de multiculturele samenleving niet goed kunnen begrijpen. Verder zijn ze ´makkelijk te beïnvloeden´ Deense dombo´s. Tijdens de cartoonrellen hielden de Deense Volkspartij, premier Anders Fogh Rasmussen en de krant ´Jyllands Posten´ voet bij stuk. Wilde demonstraties wereldwijd, ( zie link: https://www.youtube.com/watch?v=B_kyNIevsIs ),
  dreigementen met aanslagen en boycot van Deense producten in Islamitische landen hielpen geen zier. De Denen gaven niet toe.

  Een vergelijking van het Deense gedrag tegenover de laffe houding van Nederlandse en andere EU bedrijven en leden van de EP brengen de volgende vraag naar voren: Hoe komt het dat de Denen niet bang zijn voor islamitische dreigementen en durven voor hun mening uit te komen? Het antwoord is: Pia Kjaersgaard, Anders Fogh Rasmussen en Jyllands Posten waren niet omgekocht door de Arabisch lobby. Het is aan te nemen dat ‘Mvrouw Gucci’, Hele Thorning Schimdt en haar bende Sociaal Democratische Quislings hebben – net als hun soortgenoten overal in Europa – wel wat Pecunia onder de tafel gezien. Natuurlijk waarschuwt Pia Kjaersgaard voor de imperium genaamd EU. De EU wil niet de Verenigde Staten van Europa worden, maar de Sovjet Unie van Europa. De leidinggevende ‘Grand Signors en Signora’s van de Opper Soviet’ willen van de Europese landen een soort geknechte ‘Komintern landen’ maken die naar de pijpen dansen van EU leiders. Het zal niet vreemd zijn dat de EU zal in de toekomst ook Goelangs bezitten; waar alle stoute kinderen heen gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s