Vlaanderen: 1 op de 3 jonge kinderen is van vreemde herkomst

Screenshot_18

Zowat een op de drie kinderen tot vijf jaar in Vlaanderen is van vreemde herkomst. Over alle leeftijden heen gaat het om 1,1 miljoen mensen of 17,5 procent. Dat blijkt uit de nieuwe Vlaamse Lokale Inburgerings- en Integratiemonitor, die voor het eerst migranten van de tweede generatie mee opneemt.
De migranten van de tweede generatie hebben de Belgische nationaliteit, maar hun ouders komen van elders. Zij waren tot nu niet vertegenwoordigd in de cijfers. “Dat is voor het beleid heel belangrijk om te weten, omdat blijkt dat die mensen in de tweede generatie een grote achterstand hebben inzake armoede, opleiding, tewerkstelling en huisvesting”, zegt Vlaams minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) in “De ochtend”.
De cijfers zijn dus niet meteen rooskleurig. “De armoedegraad is 3,8 keer hoger dan bij de autochtone bevolking. De tewerkstellingsgraad is maar 44 procent. De opleidingsgraad en de scholingsgraad zijn slecht. Het dramatische is dat dit ook speelt in de tweede generatie: heel veel schoolse uitval, mensen die geen diploma halen. Dat leidt tot een totale achterstand”, aldus Bourgeois.

Lees verder>>>
(h/t Trucker)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Vlaanderen: 1 op de 3 jonge kinderen is van vreemde herkomst

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  En zo gaat een samenleving naar de gallemieze

  Like

 2. Jean zegt:

  En die zweedse troela haalt er nog meer naar hier?
  Even rekenen, 1.100.000 vreemdelingen in Vlaanderen en ddar is ong 65% werkloos w.w.z. OCMW klanten, stel 1.000 euro maandelijks van ons geld is ong 700.000 x 1.000 = 700.000.000 euro per maand x 12 = 8.400.000.000 euro (8,4 miljard euro) per jaar ” weggesmeten belastinggeld en dan hebben we de 6 regeringen, 7 parlementen, 10 provincies, de linkse staatszender BRT genaamd, de EU misdaadorganisatie en….de levenslange toeristen uit Laken de coburgers nog niet meegeteld!
  Het hele plaatje komt neer op 18 a 20 miljard Vlaams geroofd belastinggeld dat verknoeit wordt aan leeglopers en geweldplegers.
  Goed bezig…! Op 25 mei is het payday.

  Like

 3. Fred zegt:

  Armoedegraad? Ondanks al het gratis geld dat ze langs al die kanalen en programmas en wat al niet meer naar het hoofd gesmeten kregen? Neem je moeder in de maling.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Supermarkten maken ons wijs dat de prijzen alweer verlaagd worden. Europese regeringen doen het veel drastischer. Europa als de supermarkt voor gelukszoekers die daar alles gratis kunnen krijgen en die geen kwaad kunnen doen. Deze supermarkt met als directie onze regeringsleiders gaat nooit kapot, maar zijn andere klanten wel, de autochtonen. Die moeten voor ieder artikel een tienvoudige prijs betalen, of verpauperen om vervolgens uitgekostst te worden door de gelukszoekers !

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Kijk beste mensen, dat is nu hetgeen; de RODE TUTTEBOL MALMSTRÖM, en de RODE GEK ASHTON, ons door de strot wensen te duwen, AUF BEFEHL van DAS VIERTE REICH, de EUSSR! Deze vuile schoften, gebruiken met name deze gelukzoekers, om onze landen, België-Vlaanderen- Nederland en de rest van Europa kapot te maken! Wanneer rekenen we met dat rode fascistische tuig in Brussel af?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s