DE GROTE AOW MISLEIDING!

EU unmask

(Door: Realpredictor)

We kennen het allemaal als het gaat om onze huidige en toekomstige oudedagsvoorzieningen. Zorgelijke gezichten als voorbereiding voor slecht nieuwsgesprekken. Het beeld van hordes vergrijzende homo sapiens. Niet meer op te brengen AOW-premies, langer doorwerken, toekomstig misschien tot wel boven je zeventigste levensjaar en jongeren die nog maar moeten zien hoe het gaat met hen als ook zij oud zijn geworden.

Waar staat dat er meer ouderen komen?

Politici willen ons doen geloven dat het om simpele feiten gaat. Er komen meer ouderen, minder werkenden en dus toekomstig ook minder AOW opbrengsten. Die laatste zogenaamde conclusie is al deel van het grote misleidingsspel omdat heel veel extra gegevens worden weggelaten.
Laten we maar eens wat verder in de materie duiken. Wie werkt betaalt een zogenaamde loonheffing. Sinds 1999 is het AOW percentage 17,9%. (Rapport Rekenkamer 2008). In 2007 bedroeg het loon waarover premie moest worden voldaan € 193 miljard. Bij een AOW-premieheffing van 17,9 procent zou er dus theoretisch € 34,6 miljard in de AOW-kas terecht zijn gekomen. Uitgekeerd werd er volgens die zelfde rekenkamer in dat jaar 25,2 miljard. Dit zou dus een overschot betekenen van bijna tien miljard! Uit de boekhouding van de regering blijkt echter dat er in 2007 in de AOW-premiekas slechts € 16,8 miljard aanwezig was voor de AOW-uitkeringen en dat er daarom nog eens 8,4 miljard uit algemene middelen bij moest. Snapt u het nog? Er was toch 34 miljard beschikbaar?

Screenshot_43

De grote verdwijntruc

Om het hele verhaal kort te houden, kwam de regering in 1990 met het plan Oort. Aftrekbare belastingvrije sommen werden omgezet in een systeem van heffingskortingen . De simpele 1:1 relaties tussen AOW-premies en betalingen verdween. Er ontstond een enorm complex geheel aan regeltjes, afspraken en potjes. De betaalde premies werden misbruikt.

Anno 2014 is het allemaal nog veel ingewikkelder geworden. Alles hangt met alles samen. We krijgen alleen maar te horen dat er meer ouderen komen. Over langer doorwerken= (veel meer belastinginkomsten en minder uitgaven). Individualisering van de AOW. Het moeten meebetalen aan de eigen AOW door de “rijkere” gepensioneerden etc. etc. krijgen we wat de financiële inkomsten betreft weinig of niets te horen.

Screenshot_44

We hebben inmiddels te maken met ontelbare regels en uitvoeringsorganisaties, verschuiving van taken naar gemeenten, schaalvergroting, enorme boekhoudkundige trucs en een systeem van lasten, kortingen, toelagen en subsidies dat zijn weerga niet kent. Er valt voor politici al geen touw meer aan vast te knopen laat staan voor gewone burgers.

Dit alles, ook nog eens gekoppeld aan de politieke wens naar een integraal Europa, met nog meer regels, maakt dat de toekomstverwachtingen alleen maar somber kunnen zijn.

Bron:
http://biflatie.nl

Door:
Realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op DE GROTE AOW MISLEIDING!

 1. peterk2014 zegt:

  Het word hoogtijd, dat dit regerings-vullis aangepakt word, met Rutte voorop. Er moet een diepgaand onderzoek optou gezet worden. Verder moet ons land zo snel mogelijk uit de Euro en terug naar de Gulden, voor het telaat is.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  28 januari 2014
  Langer Doorwerken

  Geplaatst door: berexstone

  Eén voor één komen ze aan het licht: de misstanden veroorzaakt door de EU. Laten we het eens hebben over de verspilling van het geld van de belastingbetaler, uw geld dus. De EU verkiezingen, onterecht de ‘Europese verkiezingen’ genaamd (er zijn nog landen genoeg die geen lid zijn van de EU en zich toch in Europa bevinden) komen er aan. Daar hoort een charme offensief bij, en zowaar een halve, vluchtige, verontschuldiging voor de 6 miljard euro die de EU aan de Palestijnen heeft gegeven. Geld dat hoofdzakelijk op Zwitserse bankrekeningen en in financiële paradijzen is verdwenen. En natuurlijk voor een deel naar de internationale wapenhandel is gegaan. 6 miljard euro weggegooid geld dus. Maar dat is nog niet alles! Een persberichtje, snel in elkaar gedraaid, laat ons weten dat de Europese Unie “zich engageerd om 5 miljard euro steun te verlenen ten gunste van Burkina Faso, Mali, Mauretanië, Niger, Senegal en Tsjaad. Er is geen geld voor de organisaties die zich met de armen bezig houden in Europa, maar de EU vind wel 5 miljard euro voor Afrikaanse tirannen, waarvan er geen enkele de door de EU zo de hemel in geprezen democratie en mensenrechten eerbiedigt. Maar er is nog meer! Met ongetwijfeld een grote grijns van voldoening op hun gezicht vertrokken in 2013 een 340-tal Europese ambtenaren met pensioen. Op de leeftijd van 50 jaar… en met gemiddeld 9000 euro per maand. Overigens hoeft men niet erg lang werkzaam te zijn geweest bij de EU, zodra men de leeftijd van 50 heeft bereikt is men klaar. In november 2010 kwam de toen ongeveer 48-jarige Giovanni B., in de functie van assistent-controleur bij de afdeling ‘schenkingen, giften en leningen’ bij de EU. 1 jaar en 11 maanden later bereikte hij eindelijk de pensioengerichtige leeftijd van 50 jaar. Hij ontvangt nu voor de rest van z’n leven een pensioen van 1515 euro per maand. Niet slecht dus, en ongeveer evenveel als dat van een normale arbeider na een 40-jarige carrière in het bedrijfsleven. Roger G., griffier bij het Europees Hof van Justitie werd ook 50, en geniet nu thuis van een pensioen van 12.500 euro per maand. Penilla L., rechter bij het Europees Hof, bereikte ook, na al die jaren zwoegen de leeftijd van 50 jaar, en ontvangt nu 12.900 euro per maand. Ook de advocaat-generaal van het Europees Hof, dhr. Ruiz-Jarabo C. gaat op 50-jarige leeftijd met welverdiend pensioen en moet het zien te stellen met 14.000 euro per maand. Het lijkt er sterk op dat de EU toch nog speelt met het geld van haar burgers. (alle gegevens en cijfers hier vermeld zijn afkomstig uit publicaties van de EU zelf, dus volkomen transparant).

  Dit stuk staat op de telegraaf op WUZ

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Monalisa: 17.23. uur. Nou in den Haag, gaat het VERRAAD keihard door hoor! Ik lees op http://www.geenstijl.nl, dat 10 van de 11 moties m.b.t. BurgerforumEU, verworpen zijn. Ik kots vooral op de gevestigde partijen, zijnde de VVD,CDA,PvdA, de club van het “miezerige mannetje”, D66,CU,GL. Vuile gore verraders. Ik hoop het nog mee te maken, dat deze politici voor een tribunaal worden gebracht, wegens HOOG-EN LANDVERRAAD!!

   Like

   • Monalisa zegt:

    Tom Hendrix Daar kunnen veel Nederlanders ook in het buitenland wat aan doen,de vraag is of die nederlander er wat aan gaat doen,Tom Hendrix je moet niet ziek worden van deze ellende er komt ook weer een ander tijd, dit kan niet zo doorgaan kijk om je heen en lees en hoor overal grote branden ook in nederland dat heet in de brand uit de brand..

    Like

   • Jean zegt:

    Tom,
    Laat uw gezondheid primeren en laat u niet ziek maken door het politieke gespuis, lucht uw hart via de pen en stem die gangsters in mei weg, meer kunnen we niet doen.
    Als ik de huichelaars bezig hoor, incl. mr Lagarde 🙂 dan neem ik dadelijk mijn tablet ter hand en reageer, mensen wakker maken is onze plicht.
    Laat u niet gek maken door dat barbaars tuig want dat is dat zootje niet waard.

    Like

  • Monalisa jij schrijft: “Het lijkt er sterk op dat de EU toch nog speelt met het geld van haar burgers. “speelt” moet zijn “steelt”!

   Like

 3. Sjaak8.1.2014U zegt:

  Nederland heeft de meeste Partime Jobs,
  de meeste uitzendkrachten, de meeste
  scheinzelfstandigen van heel Europa !!
  Ook kunnen een groot gedeelte van de
  kleine zelfstandigen hun soziallasten
  niet meer betalen ! En wat bij de Partime
  en uitzendkrachtenjobs aan sozialafgave
  binnenkomt gaat van jaar tot jaar de
  negative kant op ! En de echte klap is
  noch helemaal niet aangekomen ! Maar
  slaap maar lekker verder Nederland met
  jullie rooie parasitäre rakkers die er geen
  moer om geven buiten hun eigen wachtregeling !
  Want daar is natuurlijk alles bestens geregelt !
  Ik zou zeggen ! We zien ons bij de voedselbank !

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Eerst de VUT afschaffen, vervolgens tot zijn 65e doorwerken, welke leeftijd steeds verder opgerekt wordt. En dan ? Het afschaffen van de A.O.W. en alleen nog maar een A.O.W. uitkering voor bestaande gevallen. Dit alles is niet meer dan een inkoppertje, heel duidelijk. Een goed verstaander, ook in schrift, heeft maar een half woord nodig !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 18.59. uur. En ALLES voor “das vierte Reich-EUSSR”, en de BILDERBERGMAFFIA. Democratie in Nederland bestaat niet meer! Ze hebben volledig lak aan ons in Den Haag. Vooruit de PVV kan ik daarvan alsnog uitsluiten.

   Like

 5. Republikein zegt:

  De belasting regels moesten vereenvoudigd worden, daarom is commissie Oort in 1990
  aan de gang gegaan, het zou voor de burger eenvoudiger moeten worden met name wat betreft het invullen van het aangiftebiljet inkomstenbelasting.Toen kwam Coen Oort ten tonele.
  Deze Bilderberger maakte het echter nog ingewikkelder dan het al was, zeker voor de gemiddelde burger die er daarvoor ook al niet veel van snapte.
  Ik heb in die tijd een gesprekje gevoerd met een nichtje van deze halve gare en haar uitgelegd dat het een averechtse uitwerking zou krijgen, hetgeen zij niet geloofde.
  Nou ja, sterf dan maar met je Pabo opleiding, trut.
  Overigens is dit misschien een voorbeeld over de vraag wat intelligentie nou precies inhoudt,
  gebracht door meneertje.
  Een goede opleiding staat niet altijd garant voor bekwaam denkvermogen.(nietwaar Asha,gezegend zij haar naam)

  Like

 6. scubaleonard zegt:

  Jullie moeten niet zo zeuren, gewoon het geld uitgeven.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Amen!!!!!

  Like

 8. Sjaak8.1.2014U zegt:

  ‘Hangouderen’ teisteren Den Bosch
  Een groep van ongeveer 10 ouderen zorgt op de Markt al tijden voor overlast.
  De groep zou passanten naroepen of beledigen, de doorgang van de McDonalds voor klanten blokkeren en voor overlast zorgen met hun sigarettenrook. Zowel agenten uit de buurt als burgemeester Rombouts zijn al in gesprek gegaan met deze lastpakken op leeftijd.
  Verschillende politieke partijen in de stad hebben al raadsvragen ingediend over deze ‘BosscheBastards’. De gemeente wil eigenlijk dat de ouderen vanaf 1 februari geen toegang meer hebben tot hun hangplek !
  ——————————————————————————————————————————–

  ——————————————————————————————————————————
  Na de inkijk op dit filmpje staat deze bank ca 8 meter van de ingang weg !
  Ca.40/50 fietsen staan daar die de doorgaansweg behinderen !
  OMDAT DE PAAR OUDEREN MENSEN WAARSCHIJNLIJK NIET
  DE KLANTEN VAN Mc. DONEER ZIJN DIE HUN SUIKERWATER
  EN KARTONBURGER NIET VRETEN ?
  ZIJN WE NU ZO VER DAT WE NO GO AERA VOOR OUDEREN
  KRIEEREN DIE DIT LAND HEBBEN OPGEBOUWT ?
  LIEVER PLAATS MAKEN VOOR KORPULENTE TREITERENDE
  SCHREEUWENDE ETTERS DIE BUITEN HUN SCOOTERTJES
  NOG NIKS HEBBEN BEIGEDRAGEN IN HET SOZIALSYSTEM ?
  VOOR EEN AMERIKAANSE KETEN DIE PERSONEEL MET MINILOON
  DE VETTE USA MILLIARDÄREN MET NOG MEER GELD VOL MESTEN ?
  DAN WEL LIEVER NAAR DE GOEDE OUDE KLEINEN ZELFSTANDIGE
  FRIETZAAKJES ! DAN BLIJFT HET MEESTE GELD IN NEDERLAND
  EN MEER MENSEN HEBBEN EEN WERKPLAATS !
  EN DEN BOSCH KAN IK DRINGEND AANBEVELEN DAT ZE HUN
  BONNETJES SCHRIJVERS EEN AANHANGER MEE TE GEVEN
  DAARMEE ZE DE FIETSEN DIE DAAR DE WEG BLOKKEREN
  EROP FLIKKEREN KUNNEN !

  Like

  • Sjaak8.1.2014U zegt:

   Een reaktie bracht op een punt !

   Hoezo? Vallen ze vrouwen lastig met hun gesis? Intimideren de de voorbijgangers? Bespugen ze het winkelend publiek? Hebben ze een grote bek tegen de gezagsdragers? Bezorgen ze overlast door hun opgevoerde scootertjes? Roken ze in het bijzijn van kleine kinderen verdovende middelen? Dragen ze idiote capuchons om zo hun identiteit teverbergen? Schelden ze mijn dochter uit voor hoer? Roven ze tasjes van argeloze voorbijgangers? Bezorgen ze de plaatselijke middenstand overlast? Vertel eens…welke overlast!!!!!!!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Sjaak:8.1.2014U, 11.06. uur. Als het HAATBAARDJEUGD was, dan maakte deze “Laffe burgemeester”, er geen probleem van Sjaak. Neen, EIGEN VOLK LAATST, daar zijn deze klootzakken mee bezig!

    Like

 9. Omastar10 zegt:

  Maar wel pensioen betalen aan Palestijnen waar we niets mee te maken hebben.
  Hier moeten we maar inleveren en daar brengen we het naar toe.
  Weet nu toch eens op wie je stemt

  Like

 10. peterselie1 zegt:

  Goed artikel Realpredictor!

  Je toont op een meesterlijke wijze het verraadt wat door de volksvertegenwoordigers de burgers aangedaan wordt.

  Like

  • apelstaartje zegt:

   peterselie1 Dit stuk heb ik ook aan gemeld bij van de bron lees het maar dan word je kotsmisselijk

   van.http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/01/rutte-ii-niet-rijkdom-maar-armoede-moet-worden-gedeeld/#.UukAxPnb-Um

   Like

   • Monalisa zegt:

    Dit wil het kabinet ook is al in werking gezet. dit artikel staat op wuz van de telegraaf

    Korten op AOW bij verzorging ouders

    AMSTERDAM –
    Lezer Rinus is erg geschrokken van de nieuwe AOW-regels. Hij wordt gekort op zijn eigen AOW als hij zijn ouders in huis neemt om te verzorgen. En dat terwijl er van familie gevraagd wordt meer mantelzorg te geven. Dat is toch niet met elkaar te rijmen? Hoe denkt u daarover?

    Rinus
    Gisteren heb ik de nieuwe regels van samenwonen van AOW-ers binnengekregen. De regering wil dat wij de ouderen langer thuis verzorgen. Volgens de nieuwe regel word ik als de AOW-er , als ik mijn ouders in huis haal om te verzorgen met 50 procent gekort. Ik kan het korten op de AOW niet rijmen met de goede wil van familieleden om ouderen indien nodig thuis te verzorgen.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Tenenkrommend artikel apelstaartje, wat een geraffineerde misleiding is de burger aan bloot gesteld, vind Gewoon Nieuws een interessante site, waar ook haarfijn uit de doeken wordt gedaan hoe de zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie de minima en gepensioneerden met een klein pensioentje strak worden gehouden.

    Like

   • apelstaartje zegt:

    peterselie1 niet iedereen is het met jou en mij eens over dat onderwerp maar zo zit de mens in elkaar. Gr Monalisa onder de naam van apelstaartje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s