Islamitisch recht deinst ook niet terug voor geestelijk gehandicapte medemens

Screenshot_47

In Pakistan staat op “blasfemie” (godslastering)  de doodstraf

In het streng islamitische Pakistan baart een bijzonder tragisch geval van de interpretatie van het recht volgens de “sharia” veel opzien. Een Pakistaanse rechtbank zou een geestelijk verwarde man ter dood veroordeeld hebben, omdat deze zichzelf “profeet” had genoemd. Gelijksoortige vonnissen zijn in Pakistan geen zeldzaamheid. Steeds opnieuw worden mensen, die niet leven conform de regels van de islam, ter dood veroordeeld, vaak ook mensen die geestelijk gehandicapt of nog minderjarig zijn.

De Britse staatsburger Mohammad Asghar werd al in 2010 gearresteerd, nadat hij zelfgeschreven brieven, waarin hij zichzelf “heilige” en “profeet” noemt, aan diverse autoriteiten had gestuurd. Uiteindelijk liet een officier van de politie hem arresteren. Volgens zijn advocaten is Asghar echter geestelijk in de war, dus ontoerekeningsvatbaar. Dat interesseerde de Pakistaanse rechtbank in Rawalpindi echter niet, want zijn advocaten werden niet toegelaten. In plaats daarvan kreeg de geestelijk verwarde man advocaten van de staat toegewezen. Ook deze praktijk is in Pakistan gebruikelijk. Om mogelijk weinig aandacht en verzet op te wekken, worden zogenaamde “blasfemiezaken”, dus dat iemand de islam zwart maakt, achter gesloten deuren en onder uitsluiting van publiek behandeld.

Blasfemiewetten zijn vooral gericht tegen christenen

In Pakistan is circa 97% van de bevolking islamitisch. In veel gebieden, vooral in het grensgebied met Afghanistan, heerst de islamitische wet van de sharia. Door de zogenaamde “blasfemiewetten” is het mogelijk ieder mens bij belastering van de islam ter dood te veroordelen. De wet wordt echter vaak gebruikt om christelijke en andere religieuze minderheden te onderdrukken en te pesten. Een voorbeeld hiervan was in het jaar 2012 de jonge christin Rimsha Masih, die wegens blasfemie werd gearresteerd en meerdere weken lang in een gevangenis werd opgesloten. Toen de zaak bekend werd, liet men haar uiteindelijk vrij en emigreerde ze met haar familie naar Canada.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", christenhaat, Christenvervolging, Islam, islamitische ideologie, Moslims, Pakistan. Bookmark de permalink .

11 reacties op Islamitisch recht deinst ook niet terug voor geestelijk gehandicapte medemens

 1. Als ik mezelf “profeet” zou noemen weet ik zeker dat de moslims in Nederland er aanstoot aan zouden nemen en in het uiterste geval mij zullen proberen te doden omdat er in het ‘geloof’ van de ‘vrede’ de ‘profeet’ Mohammed de laatste profeet was en na hem komen geen andere profeten. Profeet Jack Terrible heeft gesproken!

  Like

 2. Republikein zegt:

  Officieren, hier of waar dan ook, ze laten een spoor van vernieling achter,leve de Ridderorde.
  Overal die gekke malloten, zijn niet goed wijs die lui.
  Ik bedank ervoor.

  Like

 3. scubaleonard zegt:

  Geestelijk gehandicapt wordt in de Koran niet besproken.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, dat is te merken ook: In hun cultuur worden die mensen weggestopt.

   Like

   • Driek zegt:

    In die islamitische landen zijn de bewoners allemaal geestelijk gehandicapt, daar helpt geen moedertje lief aan, alleen hebben ze dat hier in Nederland nog niet door. Onze domme bewindslieden nemen die mensen nog steeds veel te serieus, maar het zijn gewoon geestelijk onvolwaardige lieden, die gelovigen en ongelovigen de hals afsnijden, onder het geschreeuw van Alla akbar. Dat is toch niet normaal? Ik hoop dat ze de elkaar zo snel mogelijk afmaken. Ik heb meer dan genoeg van die kut profeet Mohammed.

    Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier de vrijheid en de vrede, die de islam anderen gunt! Dus niet, maar daar wil de RODE KERK niets van weten hoor!

  Like

 5. De erfenis van een nooit geëvolueerd volk, die in de geciviliseerde wereld steeds meer macht krijgt, omdat WIJ deze primaten blijven binnenhalen en pamperen!

  Like

 6. hoi polloi zegt:

  Geestelijk gehandicapte moslim,………..tautologie of pleonasme ?

  Like

 7. Jean zegt:

  En maar miljarden naar die Afrikaanse moslimbroeihaard…
  Laat ze hun eigen boontjes doppen en sluit de grenzen anders zitten wij ook hier heel snel met diezelfde ellende, die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij MOET totaal verboden worden in heel Europa want Europa is een seculier continent. Ik weet ook wel dat die EU bende daar anders over denkt, die willen graag ook die dictatuur hier invoeren daarom de import van meestrijdende waanzinnigen in hun opzet.
  Wij laten ons niet zot maken door achterlijke fabeltjes en zeker al niet door waanzin van een ordinaire kinderverkrachter.

  Like

 8. iznogoudh zegt:

  Verandering.

  Anders dan de meeste reacties doen vermoeden, zijn alle immigranten die tevens aanhanger zijn van de religie van vrede en verrijking, bijzonder goed in staat om zodra ze voet op Nederlandse bodem zetten (of om het even welke andere niet-islamitische bodem dan ook) zeer wel in staat om de uitwassen van hun islamitische aard direct, maar dan ook direct van zich af te schudden.
  Op slag zijn ze een heel ander mens waarvan geen enkele haar op hun hoofd eraan zou denken anderen tot wat dan ook te dwingen, of anderen te eisen hun leefgewoonten aan te passen.
  Het is allemaal zwartmakerij. Het zijn voorbeeldige burgers die hard, maar dan ook keihard eraan werken om een goede baan te vinden en hun steentje bij te dragen aan een vrij en rijk Nederland.
  Zoveel negativiteit toch! U ziet het allemaal verkeerd. Vraag maar aan pvda, d66, SP, Groen links en ga zo maar door.

  Like

  • Driek zegt:

   @iznogoudh. Ik heb ook heel veel vrienden onder moslims, en -, ik wil niet overdrijven, maar het zijn mijn beste vrienden, veel spontaner in de omgang dan mijn Joodse vrienden, die altijd maar met hun neus in de boeken zitten. Ook zijn ze erg aardig voor mijn zestienjarige blonde kleindochter, ze wordt door mijn Mohammedaanse maten reuze verwend en op handen gedragen. Ik overweeg zelfs om mijn dagelijkse Bijbelstudie te vervangen door een studie der koran. Ja, het heeft me helemaal te pakken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s