Knettergek: Volkskrant-columniste Asha ten Broeke

Screenshot_33

(Door: Ronald Kaatee)

De islam is een verzinsel van seksistische westerse mannen om de aandacht af te leiden van de sekse-apartheid en het structurele seksisme in de westerse cultuur, zoals een ladies night in de bioscoop en gescheiden toiletten voor dames en heren. Dát zijn de structurele problemen waarmee de westerse feministen zich beter kunnen bezighouden i.p.v. zich voor het karretje te laten spannen van islamofoben als Geert Wilders.

Nou oké, echt letterlijk zegt ze het niet dat de islam een verzinsel is, maar daar komt het zo ongeveer wel op neer. In haar column van 17-01-2014 in de Volkskrant (‘European newspaper of the year’!) haalt columniste Asha ten Broeke instemmend Laurie Penny (The Guardian) aan:

“Het lijkt erop, schrijft ze, dat deze islamonvriendelijke lieden de aandacht proberen af te leiden van het structurele seksisme in de westerse cultuur door te zeggen dat het in andere culturen nóg slechter is. Alsof de manier waarop ‘wij’ aan sekse-apartheid doen per definitie ongevaarlijk en knuffelbaar is, en ‘hun’ manier onvermijdelijk getuigt van boosaardige vrouwenhaat. Dat is geen feminisme. Dat is het opstoken van een multicultureel conflict om maar niet in de spiegel te hoeven kijken.”

Enkele decennia geleden zat er een, ongetwijfeld fors gesubsidieerde, ‘Dikke Trui Kafe voor vrouwen’ in de Oude Ebbingestraat te Groningen met aldaar ‘exposities, optredens, leestafel en kresj’ en reed er een, zeker weten gesubsidieerde, ‘Lesbus’ door Europa vol met lesbische vrouwen. Apartheid! Dus als moslims hun vrouwen apart willen laten zwemmen, apart onderwijs willen laten volgen, apart naar het theater willen laten gaan en liefst helemaal apart thuis willen laten zitten, dan moeten we niet zeuren. Waar onze lieftallige feministes dikke truien aan moesten trekken om aan de wellustige en seksistische blikken van mannen te ontkomen, daar gaan moslims maar een klein stapje verder met hun boerka’s.

Natuurlijk mag er van Asha ten Broeke worden gediscussieerd over de vraag of een arts iemand van een andere sekse mag onderzoeken of dat ook hier de seksen beter apart gehouden kunnen worden (zoals onlangs tijdens een workshop van de Vrije Universiteit): ‘Het lijkt me uitstekend om tijdens de opleiding aandacht te besteden aan een zo veelkleurig mogelijk palet aan ethische ingewikkeldheden.’ ‘Veelkleurig’ – doet het altijd goed in kringen van de European newspaper of the year. Als we over dat soort (steeds nijpender wordende zaken zou ik zeggen) niet mogen discussiëren, zo vraagt mevrouw Ten Broeke zich af, waarom dan wel praten over gewetensbezwaren bij euthanasie en abortus?

Daar zit ‘m nou net de crux in onze vrouwonvriendelijke, maar vooral ook o zo islamofobe samenleving:

Screenshot_32“In onze samenleving worden de acties, woorden en vragen van moslims door een luidruchtige groep roeptoeters voortdurend langs een andere meetlat gelegd dan die van andere groepen (…) Nog zoiets: als bij zo’n gebedsruimte een plek is waar vrouwen en mannen zich gescheiden kunnen wassen, is dat een probleem. Apart toiletteren vinden we niet alleen gewoon, maar zelfs een onvervreemdbaar recht. Als er ladies night en men’s night is in de plaatselijke bioscoop, mag ik in al mijn piemelloosheid niet naar de laatste actiefilm. Dit noemen we ‘een gezellig avondje uit’. Maar als moslims aan De Balie vragen of er tijdens een islamdebat kan worden geregeld dat mannen en vrouwen desgewenst gescheiden van elkaar kunnen plaatsnemen, is dat ‘buigen voor moslimdwang’ en schrijft publicist Joost Niemöller over ‘apartheid’ en ‘dictatuur’ (…) De immer eloquente Niemöller is ook degene die fier op de bres springt voor verkrachte vrouwen – mits hij op basis van smoezelige statistiek vermoedt dat de daders moslimmannen zijn. Dan heet het dat in Zweden ‘moslims massaal westerse vrouwen verkrachten’, terwijl ‘wij zwijgen’ en ‘de islam dat toestaat’. Geen woord rept hij over, zeg, de arme vrouwen die in het voornamelijk boeddhistische Birma door soldaten worden verkracht.”

Net als de boze mannen van de PVV gaat het Joost Niemöller in de visie van mevrouw Ten Broeke er alleen maar om om de islam te bashen. Met hulp van ‘smoezelige statistiek’, anders redden ze het niet.

Vanzelfsprekend is deze wetenschapsjournaliste een veelgevraagde vrouw. Ze was nog niet begonnen te schrijven over haar favoriete onderwerpen ‘seks, gender, homoseksualiteit, stereotypen, stigma’s en overgewicht’ of Trouw en de Volkskrant buitelden over elkaar heen om haar binnen te halen. Met haar aanpak (‘genuanceerd en weloverwogen, stevig onderbouwd, sceptisch maar fair en met de nodige humor’, UT Nieuws 04, 2013) en een volgens haarzelf ‘vrolijke schrijfstijl’ (waarmee ze haar populariteit als columniste denkt te kunnen verklaren) kwam ze ook al gauw in beeld bij de publieke omroep (o.a. diverse optredens bij Pauw & Witteman en op de radio bij o.a. de de NCRV). Ja, wie wil een vrouw, die volgens haarzelf een onderwerp als ‘het ultieme masturbatieverhaal’ op een ‘funky manier’ kan behandelen, nou niet in zijn programma hebben? Een vrouw bovendien die een paar maanden geleden al verklaarde niet aan islamkritiek te doen: daar lusten ze bij de MSM wel pap van.

Knettergekker dan deze 30-jarige ex-kraakster zul je ze niet gauw treffen. Maakt zich druk over Barbiepoppen en roze wc-papier op het damestoilet terwijl achter haar rug de islamitische moleculaire Holocaust op vrouwen onverminderd doorgaat.

Maar dankzij de MSM heeft ze wel een miljoenenpubliek.

Door:
Ronald Kaatee, voorzitter Populistische Omroep Nederland
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Nuttige idioten", Appeasement, Dhimmitude, Feministes, hersenspoeling, Islamofilie, Krankzinnigheid, Naïviteit. Bookmark de permalink .

75 reacties op Knettergek: Volkskrant-columniste Asha ten Broeke

 1. Cathja zegt:

  Wát een vré-se-lijk mens is dit, en wat een stompzinnige taal slaat zij uit!
  Wie leest haar columns en stemt met haar gewouwel in?
  Die mag zichzelf wel eens een spiegel voorhouden!!

  Like

 2. Heeft onze regering haar niet “gekweekt” om te dienen als Placebo-Dhimmi?

  Like

 3. Overigens lijkt zij op de vrouwelijke (?) personalisatie van Paul de Leeuw!

  Like

  • delamontagne zegt:

   hatenlijk,……maar wel goed vertolkt.! !

   Like

  • s breget zegt:

   Realpredictor.Ik zie niemand ga maar eens naar de opticien .

   Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   Wat een intens DOM ONWETEND ‘vrouwmens’ is dat… een persoonlijke ontmoeting met 50 islam/yihad/sharia aanhangende koeltoerverrijkers zullen wellicht eerder enge pdl aanspreken maar hààr zal het ook het eea te overdenken geven… Misschien dat dit ‘islamofobe’ artikel aan dit wereldvreemde ‘wijf’ kan worden doorgestuurd? Of zou het haar niet schelen nu het om ‘kleine jongens’ gaat in dit geval?

   Islamitische jihadisten verkrachten kleine jongens
   Moslimextremisten / jihadisten zijn een nieuwe campagne tegen de zwakken en onschuldigen begonnen. Ze ontvoeren nu kleine jongens (meestal Joden, Koerdische Yezidi en christenen) en doen make-up op hun gezicht. De jongens worden verkracht totdat ze de jihadistische eisen accepteren en bekeren tot de islam en toetreden tot de jihad.

   Hier is een foto van een ontvoerde jongen (waarschijnlijk rond de 12-14 jaar oud) met make-up op zijn gezicht. De jihadisten doen dit om ervan te ‘genieten’ en hen te vernederen.
   http://www.liveleak.com/view?i=957_1386880189

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Realpredictor; 07.42. uur. Misschien is zij wel de zus, van die de Leeuw!

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Beste Ronald Katee, ik stem in met uw betoog! Dit hele circus van de MSM -radio,tv,kranten- toont aan hoe failliet deze sector is. Iedere leipo wordt daar binnengehaald, of dat hij/zij SINTERKLAAS is. Deze hele sector, is volledig geïnfiltreerd door de RODE KERK en GUTMENSCHEN! Hoe gekker, hoe liever is daar het adagium!

  Like

 5. Jan zegt:

  Asha ten Broeke vind dat zij veel te weinig geld krijgt. Op haar website:

  Gezond eten is wel degelijk een kwestie van geld
  Door Asha ten Broeke / 11 december 2012, 13:51
  http://ashatenbroeke.nl/2012/12/11/gezond-eten-is-wel-degelijk-een-kwestie-van-geld/

  Like

 6. Jean zegt:

  Dergelijk wezen moet héél snel geïnterneerd worden want dat is een gevaar voor zichzelf én de maatschappij. Wie nu nog niet inziet dat die islam een achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij is die is ofwel zelf een islam ofwel verschrikkelijk dom.
  Bespaar ons van dergelijke gevaarlijke wezens want zij veroorzaken chaos ene ellende.

  Like

 7. wim van rooy zegt:

  Er komen bij het zien van deze schokkende ‘dame’ allerlei slechte gedachten in me op, maar zoals men zal begrijpen hou ik die liever voor mij…. Le ridicule ne tue pas – blijkbaar.

  Like

 8. Monalisa zegt:

  Weer zo’n grijze sokken Figuur, heb en niks mee..

  Like

 9. Jade zegt:

  Ik denk niet dat er veel Nederlandse mannen zijn,
  (de ECHTE en niet de neppers via de paspoort-zegels bij Bona),
  die denken, met die Asha ga ik straks eens lekker van de rollebol…
  Dat zal de reden zijn dat ze de moslims niet uitsluit.
  Ze raakt waarschijnlijk toch enigszins opgewonden van het gesis…
  Dit bij gebrek aan beter…

  Like

 10. Marc Bouwman zegt:

  Ik had als reactie: “Islamitisch-feminisme. Is dat geen contradiction interminis?”
  Maar deze werd niet geplaatst. Uiteraard niet.

  Sommige mensen willen nu eenmaal problemen creëren waar ze niet zijn. Die Asha is er zo een.

  Like

 11. Harry zegt:

  Als we alleen zulk soort vrouwen hadden werd ik acuut a-sexueel !
  Gatverdamme !
  Waarom doet de zelfcensuur bij de vara daar nou niks aan ?

  Like

 12. Tempelier. zegt:

  Nu ik haar foto gezien heb snap wel haar pleiten voor de boerka.

  Like

 13. luckybee zegt:

  NIET VERGETEN DAT IN DE GEREFORMEERDEKERK , in Nederland de tien geboden, iedere zondag gepreekt wordt.En het zegd dat Onse God geen andere God duld die door mensen worden aanbeden; wat doen wij ? wij faciliteren deze vreemden met andere Goden met Moslkee’s voor de Moslims en Candi’s voor de Hindoe’s, zo dat ze wel degelijk hun Goden kunnen aanbeden Is dat niet zonde?Het is een gruwel voor onze God.

  Like

 14. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik zal het maar omschrijven als een mislukt genetisch experiment in een petri dish, die stam cel technologie blijkt voor het wat betreft de hersencel replicatie nog niet goed te werken., maar misschien mag je het ook wel onder een van die gruwelijke afwijkingen van moedertje natuur gooien
  Petri dish was niet schoon genoeg bij de aanvang van dit genetisch experiment.

  Maar ach misschien heeft een woestijn zwijn wel een nuttige toepassing , blijf er wel een vraagje open , is ut wel halal ?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Misschien wel, misschien niet;; daat word je bij dat woestijnvolk toch niet goed wijs uit.
   Ze maken bij toerbeurt halal of haram zoals het hullie toevallig uitkomt.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    ach een schaap/geit of asha maakt weinig verschil, trouwens asha en aisha liggen wel dicht bij elkaar, maar was aisha nu ook een schaap.

    Van de schommel in de schoot zullen we maar zeggen.

    zou asha nu jaloers wezen op aisha, je moet immers aan je trekken komen.

    moeten ze wel een heel stevige schommel maken, nu ik er aan denkt krijg ik toch wel medelijden met dat woestijn zwijn met asha op zijn schoot.

    Zo zie je maar dat ook ik over voldoende empathische gevoelens voor onze wat minder bedeelde soortgenoten beschikt.

    Like

 15. Theodoor zegt:

  Je bent ziek of je bent het niet. Je heult met de vijand of je doet dat niet.
  Ziek zijn kan aan je gestel liggen maar als je heult met de vijand heb je een keuze gemaakt.

  Natuurlijk zijn er altijd mensen geweest die gekozen hebben voor de vijand omdat ze denken dat ze er beter van worden en natuurlijk zullen er ook mensen zijn die opstaan tegen de vijand en terug vechten, nu nog verbaal maar later rechten ze de rug.

  Wat ik ook begrijpelijk maar fout vind is dat de aan de regering gelieerde organisaties vaak voor de vijand kiezen en ook dat ze dat vol verve doen. Ze denken dat ze er goed aan doen en hebben er vaak ook nog een goed gevoel bij.
  Het grote voorbeeld is hoe de Amsterdamse ambtenarij zo bereidwillig en overgave de joodse mensen hebben uitgeleverd aan de vijand op weg naar vernietiging.
  Wat ik echt onbegrijpelijk vind dat het allemaal door de belastingbetaler gefinancierd moet worden, ook door zeg maar door de vrijheidsstrijders, want zo mag je ze vandaag aan de dag wel noemen; VRIJHEIDSSTRIJDERS.

  En natuurlijk mevrouw ten Broeke, ook aan de westerse manier van leven kleven onbehoorlijke dingen,
  MAAR HET ZIJN WEL HEEL VAAK DE SOCIALISTEN DIE DAAR EEN GROTE LEIDENDE ROL IN HEBBEN GESPEELD,
  en trouwens nog doen, nietwaar?

  Like

 16. Philippine zegt:

  Realpredictor, leuke vergelijking!

  Like

 17. Mr Talkie zegt:

  Volgens mij is zei,als Baby van de Commode gevallen…
  En met haar hoofd knetter hard op het beton terecht gekomen…
  Daar heeft zei een SCHUT HASSES aan over ge houden,die nooit meer te repareren viel…
  Want anders kan je nooit zulke onzin uitslaan..

  Like

 18. Eline. zegt:

  Een lesbisch familielid van mij noemt haar een remedie tegen de liefde.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Goed invoelbaar: Het lesbische oog wil ook wat, uiteraard.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Eline: 11.06. uur. Whoehahaha! Hij is fijn!

   Like

   • Scarlatti Bombatti zegt:

    oohhh héérlik, ik lig hier volkomen te gillen vd laxh! Ben dòl op die ‘onderkoelde’ humor! woehahahaha! Het lesbische oog wil ook wat hahaha nou! dàt geloof ik, dit is zéker een remedie tegen de liefde, zelfs al een remedie tegen een gesprèk! hahaha

    Like

 19. Die Ten Tuinbroeke is een bijzondere vrouw, alleen uiterlijk al.
  En ik begrijp dat ze haar opvattingen aan dat uiterlijk aanpast: óók bijzonder.
  Compliment ook aan onze linkse mainstream-media: altijd een neusje voor bijzondere kwaliteit.

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   ohhh hou op, ik ga eerst maar alle reacties eerst lezen want ik zit hier gewoon te gillen vd làch! Heerlijk, ooh neusje van de linxe zalm, die met die ziektes dan toch zeker… en wat zie ik hier beneden alweer, ‘gebrilde rollàde’ ooo he, spuuglelijke broek vdr vette reet, heerlijk, maar goed dat er Tena Lady bestaat want ik wil nx missen! Dat komt zo wel weer als ik richting slaapkamer rol vd lach… en te bedenken dat IK me zo keurig heb ingehouden in mijn eerste reactie hahaha, ik lijk wel gèk! Lekker lachen nu! mijn god ik zie t al, het houdt niet op, te kleine knellende bergschoenen, die eigenlijk olifantenpumps zijn… haha, las ik nou ook ergens over het ineens ontstane begrip voor de voorkeur vd moslim om via de ‘achterkant te benaderen’ bij het aanschouwen van deze Miss Piggy… lieve mensen, dank jullie wel voor de ene na de andere lachbui! Ik ga slapen, tot morgen! Het was mij bijzonder aangenaam! 🙂

   Like

 20. peterselie1 zegt:

  Goed artikel Ronald Kaatee.

  Zo een lelijk excuus voor een vrouw moet in mijn optiek wel een feministe v2.0 zijn, dan heeft zij hoe dan ook een podium buiten de krant Trouw waar zij columniste is. Media aandacht volop voor Ten Broeke die de strijd heeft aangebonden met de speelgoed-keten Bart Smit, omdat Bart Smit de traditionele rolpatronen van de jongens en meisjes zou aanmoedigen. Ten Broeke heeft zich toegespitst op gender en seksualiteit, feit is dat deze gebrilde rollade zich enorm op kan winden over de traditionele rol patronen tussen man en vrouw en jongens en meisjes, volgens deze knettergekke bitch zou alles ‘uniseks’ moeten zijn. zij zou liever met haar plasgootje in een heren toilet gaan staan zeiken, dan dat zij haar spuuglelijke broek van haar vette reet naar beneden moet trekken en zittend haar plas doet op het dames toilet.

  Feit is hoe dan ook dat zij zich zeer tot vrouwen aangetrokken voelt, dus om gewoon straattaal te gebruiken een ‘pot’ is, niets mis mee een ieder leeft naar zijn of haar seksualiteit, maar om dat spreekwoordelijk van de daken te schreeuwen vind ik minder. Maar waarom wil zij de emancipatie opnieuw uitvinden, zij wil gewoon lekker belanrijk doen en zij heeft haar kans gezien om dat over de rug van Wilders te doen. Druk niet het feminisme achterover om de islam te kunnen bashen geeft zij af tegen de gretige luisterende slinkse pers die je midden in de nacht wakker kunt maken om de PVV te bashen. Zo wordt Wilders opnieuw door deze het slachtoffer van een demonisatie campagne waarin Ten Broeke gesteund door de MSM als feministe v2.0 het voortouw neemt.

  http://pauwenwitteman.vara.nl/media/301277

  Like

 21. Theresa Geissler zegt:

  Asha ten Broeke hanteert hier gewoon een kromme, politiek-correcte redenering, die er op neerkomt dat, omdat in het westen ook nog niet alles even perfect is, wij onze mond zouden moeten houden over wat men op dit gebied in de moslimwereld aantreft. Onzin, natuurlijk: Zij maakt er van dat wij die gescheiden toiletten en verschijnselen als men’s nights en ladies’ nights in de bioscoop gewoon hebben geaccepteerd en zelfs onontbeerlijk vinden. Dat is totaal niet het geval: Persoonlijk zeg ik ervan: Ik vind die genderscheiding in de toiletten overal óók wel een beetje rigoureus en zou er niet rouwig om zijn als dat wat minder krampachtig werd toegepast, bijvoorbeeld op momenten dat de damestoiletten overbezet zijn en de herentoiletten niet. En van die men’s- en ladies’ nights had ik tot nog toe amper gehóórd -ik ga zelden naar de bioscoop- maar ik vind het inderdaad nogal belachelijk, om niet te zeggen: ongewenst. In ieder geval zijn het geen dingen, waar ik bepaald blij mee ben en velen met mij niet, neem ik aan. Maar het is doodgewoon onzinnig om dan de nóg rigoureuzere vormen die zich op dit gebied in de moslimwereld voordoen maar te accepteren. Veel logischer zou het zijn om te zeggen: Het is al erg genoeg, dat er op deze punten híer nog moeilijk gedaan wordt; laten we alsjeblieft niet ook nog beginnen om hún gewoonten over te nemen, want dan komen we helemààl van de regen in de drup. Maar zo ver wenst Madame niet door te denken, want ze wil maar één ding: Enerzijds de -westerse- man van alles de schuld blijven geven en anderzijds vooral niet tegen de Islam zijn, “want dan is ze net zo verkeerd bezig als die westerse man: Vróuwen, feminísten stellen zich juist voor ie-der-een open.” Zodoende. Daarom geeft ze maar voor, dat ze in de Islam niet thuis is. Maar één ding is wel duidelijk: Zolang deze ‘onderzoekster’ zich om díe (veiligheids)reden blijft bezighouden met relatieve kinderachtigheden als ‘genderbepalend’ speelgoed en de veel grotere gevaren die de positie van vrouw bedreigen niet wenst te zien zijn haar ‘onderzoeken’ van nul en gener waarde en behoorden niet eens gesubsidieerd te worden!
  Klassiek-feministisch gebeuzel is het, anders niet. -En tot overmaat van ramp geïnfecteerd met het Goedmensendom!

  Like

 22. Republikein zegt:

  Is dat een trol of is dat een trol.

  Like

 23. delamontagne zegt:

  Eigenlijk moet het zijn: “personificatie”, maar dat is dan weer beeldspraak voor hem/haar als lijkende op een varken! ::
  //
  Komt een boer bij een man en zegt:mijn varken kan frans praten………. zegt de man laat eens zien, zegt de boer okee hoeveel is 4+5 varken:nuf nuf nuf ……..zegt de man: mag ik het eens proberen. boer: ja hoor
  man: hoeveel is 4+4
  varken:zegt niets de man geeft de varken een schop
  varken:wieet wieet wiet.( huit,huyit,huit )

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @delamontagne: 12.24. uur. Die is ook leuk. Ik ken er ook nog een- als het mag van Hr. Bron- een drinkebroer zit lazerus aan de toog. Komt een vrouw naast hem zitten. De man zegt: ” vrouw wat ben jij lelijk”, zegt de vrouw: ” en jij dan met je dronken kop”. Zegt de man: “Maar dat is morgen weer over”.

   Like

 24. E.J. Bron zegt:

  Ik vind jullie erg flauw. Aan iedereen zit iets positiefs! Ik vind dat ze uitermate mooie bergschoenen heeft!! 😉 😆

  Like

 25. Als je het diep gestoorde gewauwel van zo’n Ten Broeke nu eens leest tegen de achtergrond van het nieuwste stuk van Leon de Winter “Vredesoverleg Syrië is een theaterstuk” (http://bit.ly/1e49OCn), een stuk dat in feite een cultuurkritiek is, dan besef je pas hoe starnakels krankzinnig dat wijf is.

  Like

 26. s breget zegt:

  Nu begrijpen we ook waarom een islamiet de achterkant veroverd.

  Like

 27. vigilante zegt:

  Ik ben opgevoed met het idee dat je mensen niet op hun uiterlijk mag afrekenen.
  Maar mijn god wat komt er een hoop stront uit dit wezen.

  Like

 28. Republikein zegt:

  Wat bewijst trouwens wetenschap? Afspraken maken hoe we dingen gaan benoemen?
  De krant, welke dan ook, is niet te vertrouwen, berichten zelf onderzoeken op waarheid.
  Zembla?
  Wat zal ik er van zeggen, volgen maar weer, wie weet is het waar van die smokkelwaar.
  http://www.happynews.nl/2011/09/16/de-telegraaf-publiceert-bewust-onwaarheden/

  Like

 29. Ekster zegt:

  Dit is nou een typisch staaltje van links redeneren. De gruwelen begaan tegen vrouwen uit naam van de islam moeten we maar verzwijgen want tja, in Nederland is het ook niet ideaal. Ach ach ach, wat een hopeloos, ontspoord geval. Reddeloos verloren. Ze is in staat alles wat krom is recht te praten en er nog zelf in geloven ook, zo verblind is ze. Geen wonder dat ze zo goed ligt bij Volkskrant, P&W en NCRV.

  Like

 30. Henk.V zegt:

  Wie op deze site in het zoek- venster het woord dwaas invoert, krijgt interessanten uitspraken:
  http://www.citaten.net/zoeken/zoeken.html

  Zo zegt een zekere Nicolas Boileau :
  ”Een dwaas vindt altijd een nog grotere dwaas die hem bewondert.”

  Daarmee is feilijk alles al gezegd over wat dit glunderende verlate pubertje er uitkraamt.
  Zij heeft, begrijp ik, in het vrijgevochten, linkse krakers milieu verkeerd en in de kraakpanden krijgt men kennelijk originele invallen. Heel sterk vind ik haar idee dat
  ”De islam een verzinsel van seksistische westerse mannen is, om de aandacht af te leiden van de sekse-apartheid en het structurele seksisme in de westerse cultuur”.

  Kijk, dat is nu het mooie wanneer men de in de gestolen panden de hersentjes goed heeft kunnen doorroken met veel hasj!
  Wij onnozelaars denken,slaafs achter Wilders aanlopend, dat de islam allesbehalve een verzinsel is, maar wel degelijk bestaat en nog tamelijk oud is ook nog, zo’n veertien eeuwen oud is zelfs, maar Asha, (gezegend zij haar naam) WEET het glunderend: de islam is een verzinsel van seksitische westerse mannen.
  Ik begrijp dat westerse mannen op het idee zijn gekomen om de aandacht af te leiden van iets waar zij zich structureel aan bezondigen : SEKSISME..

  Miss Piggy legt naar goed links gebruik de schuldvraag bij de oorsprong van dat verschijnsel in de westerse hoek, bij ons, in het westen.
  Nog even en Asha zal ons openbaren dat het verhaal vamn de zondeval zich in het westen afspeelde.

  Ach ,Asha, pruttel maar rustig door. Ik pas even een citaat van Ilka Chase aan::
  ”Toen zij zei dat wij een dwaas van haar probeerden te maken, kon ik slechts mompelen dat de Schepper ons al voor geweest was.

  Volgens mij had de Griekse filosoof Democritus een zeer vooruitziende blik,want zijn boodschap kon wel eens gericht zijn aan de politiek correcte meute die in katzwijm valt bij het horen van de ”wijsheden” van A.:

  ”Wie een dwaas prijst, berokkent hem grote schade.”

  Like

 31. koddebeier zegt:

  Uit welke inrichting is dat wijf ontsnapt ???

  Like

 32. Jean zegt:

  Eigenlijk feitelijk krijgt dat kind teveel aandacht wat weer niet goed is voor haar of zijn(?) verdere ontwikkeling. Negeren dergelijke handel en vooral nooit dergelijke kranten kopen waarin zo een achterlijke zever verkocht wordt.
  Het uiterlijk van het kind is onbelangrijk maar hetgeen het uitbraakt daar moet het over gaan…
  Het kind zit blijkbaar nog in haar/zijn pubertijd wat altijd spanningen met zich meebrengt, het kind wil zich graag laten horen, vandaar dergelijke achterlijke zever…

  Like

 33. delamontagne zegt:

  Tom Hendrix zegt:
  28 januari 2014 om 18:34///////////////////////// //Piggy
  Een moslima stapt met haar baby de bus in. “Ügh”, zegt de bus-chauffeur, da,s de lelijkste baby die ik ooit heb gezien.” Woedend gaat de vrouw achterin de bus zitten en vertelt tegen de man naast haar over de belediging.
  “Ga naar die vent toe en zeg hem hoe je erover denkt”, zegt de man, ONDERTUSSEN hou ik dat aapje van U wel even vast.

  Like

 34. Luchtpint zegt:

  “Het lijkt erop, schrijft ze, dat deze islamonvriendelijke lieden de aandacht proberen af te leiden van het structurele seksisme in de westerse cultuur door te zeggen dat het in andere culturen nóg slechter is. Alsof de manier waarop ‘wij’ aan sekse-apartheid doen per definitie ongevaarlijk en knuffelbaar is, en ‘hun’ manier onvermijdelijk getuigt van boosaardige vrouwenhaat. Dat is geen feminisme. Dat is het opstoken van een multicultureel conflict om maar niet in de spiegel te hoeven kijken.”

  Ik heb dit argument onlangs nog ergens horen gebruiken door een “feministische” schrijvelaarster van de Guardian, Laurie Penny. Zie:

  UK’s Guardian: “For decades, western men have hijacked the language of women’s liberation to justify their Islamophobia” op http://www.jihadwatch.org/2013/12/uks-guardian-for-decades-western-men-have-hijacked-the-language-of-womens-liberation-to-justify-thei/

  Ik laat jullie even meegenieten van de parallelle redenering:

  “As a person who writes about women’s issues, I am constantly being told that Islam is the greatest threat to gender equality in this or any other country ““ mostly by white men, who always know best. This has been an extraordinary year for feminism, but from the Rochdale grooming case to interminable debates over whether traditional Islamic dress is “empowering” or otherwise, the rhetoric and language of feminism has been co-opted by Islamophobes, who could not care less about women of any creed or colour.”

  “It’s the dishonesty that angers me most. It’s the hypocrisy of men claiming to stand for women’s rights while appropriating our language of liberation to serve their own small-minded agenda. Far-right groups like the English Defence League and the British National party rush to condemn crimes against women committed by Muslim men, while fielding candidates who make claims like “women are like gongs ““ they need to be struck regularly”.

  Some of their members tell me that since they are standing against the sexism of Muslim barbarians, as a feminist I should be on their side. When I disagree, I am invariably informed I deserve be shipped to Afghanistan and stoned to death.”

  “Horror stories about Muslim misogyny have long been used by western patriarchs to justify imperialism abroad and sexism at home. The Guardian’s Katharine Viner reminds us about Lord Cromer, the British consul general in Egypt from 1883. Cromer believed the Egyptians were morally and culturally inferior in their treatment of women and that they should be “persuaded or forced” to become “civilised” by disposing of the veil.

  “And what did this forward-thinking, feminist-sounding veil-burner do when he got home to Britain?” asks Viner. “He founded and presided over the Men’s League for Opposing Women’s Suffrage, which tried, by any means possible, to stop women getting the vote. Colonial patriarchs like Cromer “¦ wanted merely to replace eastern misogyny with western misogyny.” More than a century later, the same logic is used to imply that misogyny only matters when it isn’t being done by white men.”

  “I am not writing here on behalf of Muslim women, who can and do speak for themselves, and not all in one voice. I am writing this as a white feminist infuriated by white men using dog-whistle Islamophobia to derail any discussion of structural sexism; as someone who has heard too many reactionaries tell me to shut up about rape culture and the pay gap and just be grateful I’m not in Saudi Arabia; as someone angered that so many Muslim feminists fighting for gender justice are forced to watch their truth, to paraphrase that fusty old racist Rudyard Kipling, “twisted by knaves to make a trap for fools”.

  We are the fools, if we believe that accepting aggressive distinctions between nice, safe western sexism and scary, heathen Muslim sexism is going to serve the interests of women. The people making these arguments don’t care about women. They care about stoking controversy, attacking Muslims and shouting down feminists of all stripes.

  For decades, western men have hijacked the language of women’s liberation to justify their Islamophobia. If we care about the future of feminism, we cannot let them set the agenda.”

  Het moet dus duidelijk zijn dat zgn feministen vandaag het veel vrouwonvriendelijker karakter van de Islam proberen goed te praten door te poneren dat er in het Westen een even duidelijk structureel en wijdverbreid probleem zou bestaan als in de Islam, waarmee meteen elk geweld in de Islam tegen vrouwen onder de mat kan worden geschoven. Eigenlijk zeggen die feministen dan “Ja, in de Islam heb je structureel anti-feminisme en dat het geweldadig is kunnen we misschien impliciet wel toegeven in ons eigen hoofd, maar het is natuurlijk beter om met een slap argument de aandacht naar onszelf af te leiden.” Gewoon twee zaken gelijkschakelen, dan kan je volgens hen de discussie monddood maken.

  Dat gaat vanaf nu HET standaardargument worden tegen iedereen die kritiek heeft op die bescheten bende Dolle Mina’s die het vrouwonvriendelijke karakter van de Islam aan het zicht willen onttrekken ! Ze zijn liever lui en laf dan moe ! Eerst Laurie Penny, nu Asha ten Broeke, en binnenkort gaan al die feministen mekaar zitten napapegaaien, let op mijn woorden !

  Originele denkers dat dat allemaal zijn, zeg !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Binnenkort? Dat doen ze toch zeker al lang!

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Het begon me op te vallen hoe sterk die uitleg leek op wat ik eind december gelezen had. Het kan bijna niet anders of iemand heeft in die beweging besloten dat het niet meer houdbaar leek om nog langer de multiculturele samenleving lof toe te zwaaien en dat het dus tijd werd om de zaken over een andere boeg te gaan gooien. De uitwassen van hun onzin zijn blijkbaar zo onhoudbaar ongeloofwaardig geworden dat het probleem nu op een andere manier moet worden “geabstraheerd”. Dat gaat een torenhoge tsunami aan naäperij opleveren voor de nabije toekomst. Maw als iemand het nieuwste excuus van de dag begint te propageren, dan gaan ze allemaal met hetzelfde beginnen af komen.

    Als die inhoud (of beter het gebrek daaraan) op lange termijn een nieuw huizenhoog cliché wordt (en dat zal dus wel zo zijn) dan kan het nog lachen worden op termijn. Om maar te zeggen wat een zielige kliek van mekaar schouderklopjes gevende ouwehoeren dit allemaal zijn. Eigenlijk kan het niet veel belachelijker dan dat, anderzijds moet worden opgemerkt dat we alles bij mekaar genomen door een wel echt kleine kliek bullshittende narcisten moeten worden geïndoctrineerd.

    Zoveel invloed op de media laten gelden, dat kan alleen maar omdat de media zelf als een soort machtsinstrument van links moet dienen. De beste manier om die idioten te frustreren is ze gewoon in hun gezicht uitlachen met dat soort puberale onzin. Hoe meer tegengas hier wordt gegeven, hoe beter.

    Like

 35. @ peterselie1, 28 januari 2014 om 11:41
  Bedankt voor het compliment en de ‘gebrilde rollade’!

  Like

 36. @ Henk.V, 28 januari 2014 om 15:23
  Even voor de duidelijkheid: dat de islam een verzinsel zou zijn, zijn woorden die ik haar in de mond leg.

  Like

 37. Pingback: Hoezee voor Machteld Zee! | E.J. Bron

 38. Avidia zegt:

  peterselie1 zegt:
  28 januari 2014 om 11:41
  feit is dat deze gebrilde rollade zich enorm op kan winden over de traditionele rol patronen tussen man en vrouw en jongens en meisjes,

  ha, ha, Peterselie, lach me slap om jou (gebrilde rollade) ha, ha
  Ik heb haar ook op tv gezien, kon mijn ogen niet geloven, ze wint DE Prijs van de meest onaantrekkelijke vrouw met de grootste mond.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s