Caroline Glick legt essenties bloot inzake Jodenhaat en het “Palestijnse” probleem

Screenshot_8

(Door: Martien Pennings)

Caroline Glick, zo vertelt ze in de Jerusalem Post, wil de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust afschaffen. In elk geval zou, zo vindt zij, niet meer de halve Knesset naar die herdenkingen moeten gaan. Hoezo en waarom?

Omdat de Joden in Israël zelf een eigen dag hebben: Yom HaShoah V’Hagevura.
Omdat verstandige Israëli’s elke dag beseffen, als ze naar hun kinderen kijken, dat er gelukkig een staat is die ze beschermt.
Maar vooral omdat Europeanen denken dat de herdenking hen schoon wast van alle antisemitische smetten en ze intussen onder het mom van Israël-kritiek door kunnen gaan met hun Jodenhaat.
Die herdenking is een vijgenblaadje.
Joden in Europa voelen zich steeds onveiliger.
De traditie van eeuwenlange Europese Jodenhaat is echt in 1945 niet gestorven, al werd de fakkel van het antisemitisme sinds dat jaar vooral overgenomen door de Arabieren.
Het allerbontste maken het de Verenigde Naties.
Die nemen in 2005 een resolutie aan die 27 januari, de dag waarop in 1945 Auschwitz werd bevrijd, vastlegt als officiële herdenkingsdag van de Holocaust.
Sindsdien, net zoals vóórdien, hebben de VN niks anders gedaan dan Israël demoniseren en delegitimeren.
De Arabische agressie, in 1948, in 1967 en 1973 is onbestraft gebleven, net als de voortdurende weigering om Israël te erkennen en de voortdurende terreur en het openlijk uitgesproken voornemen Israël te vernietigen.

Aldus Glick.

En ze heeft ook een nieuw boek geschreven dat uit komt op 4 maart 2014: “The Israeli Solution: A One-State Plan for Peace in the Middle East”. Wie op de website van Amazon het “read more” aanklikt, vindt een pregnante samenvatting van de inhoud. Als ik op mijn beurt de kern daaruit haal dan luidt die als volgt.

Amerika moet de illusie loslaten dat als de “Palestijnen” een staat in Samaria-Judea krijgen alle problemen in het Midden-Oosten zijn opgelost.
Een “tweestaten-oplossing” is eigenlijk al honderd jaar het kernstuk van de pogingen een oplossing te vinden en het resultaat is alleen maar dat de haat en de terreur in het hele Midden-Oosten zijn gegroeid.

Alleen al  tussen 1970 en 2013 heeft Amerika negen verschillende vredesplannen voorgelegd.
Glick stelt vast dat de “Palestijnse” leiders alleen maar Jodenhaat blijven verspreiden en blijven weigeren Israël te erkennen en zelfs oprecht te onderhandelen.

Dan is er – onder internationaal recht en door de millennia lange Joodse aanwezigheid – de veel legitiemere claim van Israël op Samaria-Judea dan de claim van de “Palestijnen”.

Glick meent voorts te weten dat het aantal “Palestijnen” dat in Samaria-Judea en Gaza woont sterk overdreven wordt en dat die “Palestijnen” stiekem een grote bewondering hebben voor de Israëlische maatschappij.

Conclusie van Glick: Israël moet de soevereiniteit over Samaria en Judea (“de Westbank”) krijgen, niet de “Palestijnen”.

Inderdaad. De Palmaffia’s kunnen en willen geen vrede sluiten, omdat ze leven van corruptie, parasitisme, haat en terreur. We zien dat geboefte toch geen normale economie runnen?  Dus worden ze met miljarden gesteund door subsidies van de EU en de VN. Van belastinggeld van burgers in het Westen, worden deze misdadigers in het zadel gehouden en het ploertendom dat voor de rest in het Midden-Oosten aan de macht is, kan rustig blijven wijzen naar “het Palestijnse probleem” als dé grote kwestie die opgelost moet worden voordat ze ineens héél erg fatsoenlijk gaan worden. Er staat op YouTube een 5-minuten-videootje van Dennis Prager die inzake “het Palestijnse probleem” decennia lang geprofessord heeft aan Amerikaanse universiteiten. Prager zegt hierin dat  “het Palestijnse probleem” heul, héúl errug ingewikkeld is, maar ook gruwelijk eenvoudig: de Arabieren willen de Joden vermoorden. That’s it, in a very small nutshell.

De cruciale passage begint op 5:00:

“It is a very simple problem to describe: one side wants the other dead. And if they did’nt there would be peace.”

En over de claim op het land zegt Prager:

“And yet please remember this: there has NEVER been in the history of the World a state in that area in what is called geographic Palestine that was NOT Jewish. Israel is the third autonomous state to exist in that area. There was never an autonomous Arab state, there was never an autonomous muslim state, there was never an autonomous any-other-state.”

Dus: er zijn in de geschiedenis van Palestina drie autonome Joodse staten geweest, inclusief deze staat die Israël heet en nóóit een autonome Arabische, islamitische of wat-dan-ook-staat.

____________________________________________

Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, Desinformatie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

7 reacties op Caroline Glick legt essenties bloot inzake Jodenhaat en het “Palestijnse” probleem

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Prager zegt: De Arabieren willen de Joden vermoorden. Wanneer? De leider van Hamas beweert dat het over 8 jaar gaat gebeuren. Dus ongeveer 2021 ??
  Ik zeg: De uit vele landen Europa binnen geslopen moslims willen de autochtone Europeanen vermoorden, tenzij ze zich bekeren tot de islam. Wanneer? Het gaat gebeuren wanneer de geleerden van de Moslimbroederschap, die het PROJECT opstelden, de ‘stille bezetting’ van Europa ver genoeg gevorderd vinden. Ze zullen dan een sein afgeven en de slachting kan dan beginnen. Mannen, vrouwen en kinderen die op dat moment niet bekeerd zijn tot de islam zullen
  genadeloos vermoord worden. Dat staat vast of populair omschreven: ‘daar kan op gewacht worden.’
  Deze slachting kan alleen voorkomen worden indien de niet-moslim in Europa vertoevende bewoners, SAMEN tot het besef komen dat de grote groep naar een Wereldkalifaat strevende moslims en moslima’s niet passen in de oorspronkelijke cultuur van Europa. De moslims in Europa, die al veelvuldig hebben laten weten: Pas op, als wij straks hier de baas zijn, ……., kunnen dan slechts één ding doen. REMIGREREN naar de zandbaklanden waar ze elkaar uit kunnen moorden. Ik wens ze daar veel succes bij.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @M.A.L. Sion, 16.20. uur. Dat ben ik geheel met U eens. O wat vervloek ik de VVD,CDA,PvdA en D66, de politici van deze partijen zijn SCHULDIG aan deze massale invasie, van de ISLAMISTEN sinds 1975. Eerst wensen de muzelmensen de zaterdagmensen te vermoorden- de joden- daarna zijn de zondagmensen aan de beurt- alle christenen en andersdenkenden! Schop dat vuile gebroed eruit, voor het te laat is, en breng de verraders van de politiek voor een tribunaal!

   Like

 2. Jan zegt:

  Aangezien Joden altijd, ook na de slachting door Hadrianus in ‘Palestina’ zijn blijven wonen zijn ook zij ‘Palestijnen’ en betekent het dat als de EU en VN meewerken aan een Palestijnse staat waarin geen Jood mag wonen deze gebaseerd is op antisemitisme en aangezien alle socialistische deze racistische staat willen bezondigen zij zich aan antisemitisme.

  After Hadrian’s defeat of Judea and the slaughter of hundreds of thousands of Jews, with many more taken as slaves, the land was almost denuded of its inhabitants. However, Jews remained in whatever numbers they could sustain and there is ample archaeological evidence of Jewish villages and synagogues existing throughout the Byzantine period from the Golan in the north to southern Israel, including in Gaza.
  http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/whose-is-the-land

  De Fakestijnen laten overigens zien dat socialisme lamlendigheid creëert. Geld krijgen zij zonder te werken en dus kunnen zij hun haat tegen Joden blijven cultiveren en ik neem aan tot volle tevredenheid van de VN en EU. Neem de Fakestijnen het geld af en zij kunnen kiezen: doorgaan met terreur maar na een paar weken verhongeren en verdorsten.

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Heel juist opgemerkt!

  Bijna de hele wereld buitelt over de zogenaamde ”palestijns-israëlische kwestie” heen en verreweg het overgrote deel van de bemoeials wil maar één ding : vernietiging van de enige staat die wettelijk en historisch recht heeft op het stuk grond waarop die zich bevindt: Israël
  Daarom zal ik ALTIJD deze staat met al mijn inzet steunen.

  Ik verwerp de Palestijnse claim op dat land, want zij hebben de Israëlische bereidheid om tot vormen van vreedzame samenwerking te komen keer op keer gebruskeerd en hun drang tot vernietiging van Israël en de Joden in toenemende haat gekoesterd.

  Ik veroordeel ook de boodschap van haat die in 1967 in Khartoum door de Arabieren tot grondslag van hun denken en handelen werd gekozen:
  geen erkenning van Israël, geen onderhandelingen met Israël, geen vrede met Israël!.
  Deze uitspraken zijn voorbeelden van jodenhaat, racisme en verregaande discriminatie..

  Wanneer de Arabische wereld mij voor de keus zou stellen: ”Of je kiest helemaal voor ons, of je kiest voor Israël , er zal geen tussenweg zijn!”, dan valt mijn keuze altijd op het enige land dat krachtens haar karakter, cultuur en democratisch-menslievend gehalte bij onze leefwereld hoort: Israël!

  Ik wil GEEN vriend zijn van hen die Israël willen vernietigen.
  Europa beging een kardinale fout door zich in 1975 vast te ketenen aan de Arabische wereld in het Verdrag van Straatsburg.
  Als ons werelddeel weer zichzelf wil worden dan zal het de Eurabische ketens van zich af moeten werpen
  De huidige inconsequente, tweeslachtige houding die het Westen tegenover Israël in neemt zijn niet het gevolg van een progressie in het denkvermogen ,maar van desoriëtatie, omdat men geestelijk steeds op twee gedachten hinkt.

  Verder heb ik een boodschap aan iedereen die Israël wil dwarsbomen door middel van boycots: Er komt een moment dat iedere instantie of onderneming die de Joden door boycots in het nauw wil drijven door ONS massaal zullen worden geboycot..

  Like

 4. Jan zegt:

  Waarom de Joden. Caroline Glick legt de wortels van het antisemitisme bloot

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s