Caroline Vonhoff: ‘Stop erfpacht in Amsterdam.’

Screenshot_4

(Door: Joost Niemöller)

Op 19 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Op gemeentelijk niveau zijn een aantal nieuw-realistische partijen actief die zich niet onder een landelijke noemer hebben verzameld. Alleen in Den Haag en in Almere zal de PVV meedoen. Veel lokale partijen zijn afsplitsingen van de vroegere LPF, of stammen op een andere wijze nog uit het Fortuyn tijdperk. Afgaand op enkele internetpeilingen hebben ze de wind mee.

Waar staan ze voor? Hoe is het met ze gegaan? Een reeks interviews.

Een buitenbeentje in deze reeks is de Libertarische Partij. Die komt in een aantal gemeenten uit, met sterk lokaal gerichte programma’s. Caroline Vonhoff staat op plaats 3 van de Libertarische Partij Amsterdam. Een uitgebreid interview met haar. 

Screenshot_5

Caroline Vonhoff (dochter van de prominente VVD politicus Henk Vonhoff ) is op 22-11-1958 geboren in de Nibbixwoudstraat 4 in Amsterdam Noord en groeide op in Amsterdam West. Voor de VVD zat ze van 1990 tot en met 1992 in de Amsterdamse Gemeenteraad, waarna ze voor enige tijd naar Hongarije emigreerde. Als juriste was ze op diverse plekken werkzaam. Nu is ze zelfstandig juridisch adviseur op bestuursrechtelijk en privaatrechtelijk terrein en op het gebied van arbeids- en ambtenarenrecht. Op het internet schrijft ze onder de naam ‘Caroline´.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Caroline Vonhoff: ‘Stop erfpacht in Amsterdam.’

 1. meneertje zegt:

  Ik ben als Amsterdammer op zoek naar een partij waarop ik kan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen, want de partij waarop ik zou willen stemmen (de P.V.V. uiteraard) ontbreekt. Natuurlijk geen P.v.d.A., D’66, Groen Links, V.V.D., C.D.A, christensplinter, beestenboel en zelfs – ondanks mijn leeftijd – geen ouderenpartij. O, ik vergeet de S.P. Nee, die ook niet.

  Nu lijkt die Libertarische Partij mij wel wat. Ik zou alleen nog willen weten hoe die tegenover de islamisering staat. Nou ja, als die Caroline dezelfde is als die vroeger regelmatig op “ons soort” sites schreef, weet ik het al. Ik vermoed van wel, want die was een soort (sympathieke) anarchiste, die zelfs de hele regering wilde afschaffen.
  Ik denk dus dat ik op die partij veilig kan stemmen zonder mijn politieke vijanden te steunen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @meneertje

   Correct. Dat is voor de volle 100% dezelfde “Caroline”! Als inwoner van Amsterdam zou mijn stem zeker naar de Libertarische Partij gaan.

   E.J.

   Like

   • meneertje zegt:

    Dank u. Nu weet ik het zeker: ik stem op de Libertariërs.

    Overigens meen ik te weten dat de betreurde Jaap Mollema de nacht vóórdat hij werd doodgereden, had doorgebracht met geestverwanten om te praten over de door hem op te richten partij en dat ook Caroline onder die geestverwanten was.
    Vermoedelijk was zij zelfs de gastvrouw.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ook dat is 100% correct!

    Like

  • Wachteres zegt:

   @ meneertje, Caroline was degene met wie Frik een nieuwe partij op wilde richten. Er waren natuurlijk ook anderen bij betrokken.

   Voor zover ik weet had hij de hele nacht in haar huis doorgebracht om hierover te vergaderen toen hij ’s morgens zo fataal werd aangereden.

   Like

   • meneertje zegt:

    @Wachteres,
    Het is een soort troost dat we dan na de dood van de prof als het ware toch nog op zijn partij kunnen stemmen (want hij heeft vast invloed gehad op het programma van de Libertarische Partij).

    Like

 2. Driek zegt:

  Caroline Vonhoff (dochter van de prominente VVD politicus Henk Vonhoff ) van de Libertarische partij wil af van de erfpacht. Met zo’n kreet zijn er natuurlijk altijd wel een aantal infantiele Amsterdammers te vinden die op zo’n partijtje gaan stemmen, maar niemand heeft er wat aan. Wat een versnippering weer. Ben blij dat ik 25 jaar geleden die rot stad ben ontvlucht. Een grote smerige vieze puinbak is het, daar wil je nog niet dood gevonden worden. Meer dan 50 % van de Amsterdammers is van allochtone afkomst. Schiet toch mens met je Libertarische flutpartij. En als ik alleen al aan die Henk Vonhof denk rijzen m’n haren te berge.

  Like

  • meneertje zegt:

   @Driek,
   Is het al dan niet afschaffen van de erfpacht het enige argument voor u om die naar mijn mening kwalijke scheldpartij te lanceren?
   Of hebt u vandaag gewoon een slechte bui?

   Like

 3. Driek zegt:

  @meneertje, eigenlijk hebt u wel gelijk, misschien een kortzichtige reactie mijnerzijds. ik heb inderdaad een zeer slechte bui, door al die verschrikkelijke berichten die tot mij komen, over de Islam, en vanmiddag weer een bericht over een te bouwen moskee in Amsterdam Noord. Dag in dag uit alleen maar narigheid over die verfoeilijke Mohammedanen, misschien moet ik mijn laptop eventjes uitzetten. Ik laat mij af en toe overmeesteren door een heimwee naar vroeger tijden, en ik accepteer maar moeilijk dat die tijden voorgoed voorbij zijn.

  Like

  • Wachtewres zegt:

   Daar hebben we allemaal wel eens last van, @ Driek, vermoed ik.

   Zelf ben ik al tijden ‘leeg’. Diepgaande reacties lukken mij niet, ik houd me maar bezig met vertalen.

   Like

  • meneertje zegt:

   @Dries,
   Bravo! Een sportieve reactie van u.
   Ik word overigens ook dol van die islam.

   Like

   • Driek zegt:

    @meneertje, ik ben wel eens ondoordacht, in het ventileren van mijn meningen. Dat is mijn driftig temperament. Ik ben verkiezingsprogramma van de Libertarische Partij Amsterdam eens goed gaan doorlezen, en ik stuitte op artikel 13 van het ‘Verkiezingsprogramma. Ik heb daar toch mijn bedenkingen tegen. Ik hoop dat u mij dit euvel niet duidt.

    Wij menen dat mensenrechten niet mogen worden ontzegd op basis van nationaliteit. Wij verwelkomen alle vluchtelingen naar ons land en veroordelen de pogingen van de overheid om hen te weerhouden.
    Wij wijzen ten zeerste alle maatregelen af die werkgevers straffen die
    buitenlanders zonder werkvergunning aannemen. Zulke maatregelen breidelen de
    ondernemingsgeest, beperken werknemers in hun vrijheid om te werken en ontmoedigen werkgevers stelselmatig om buitenlanders aan te nemen.
    Vreemdelingen zonder identiteitsbewijs mogen niet de fundamentele vrijheden van beweging en arbeid worden ontzegd. Bovendien mag immigratie niet worden beperkt op grond van nationaliteit, ras, godsdienst, politieke overtuiging, leeftijd, seksuele geaardheid, of geslacht.
    Daarom pleiten wij voor het intrekken van alle beperkingen van immigratie, afschaffing van de vreemdelingenpolitie en de douane, en amnestie voor allen die het land illegaal binnengekomen zijn. Zulks op voorwaarde dat zij geen bijstand, subsidies, of privileges van overheidswege genieten, direct of indirect. Wij wijzen deze ondersteuning van overheidswege af, net zoals wij deze voor alle andere mensen afwijzen.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Driek: 18.52. uur. Dat herken ik helemaal Driek. Door deze muzelmannen en hun gruwelijkheden raak ook ik af en toe van de kook!

   Like

   • meneertje zegt:

    @Driek, 21:37,
    Ten eerste mijn excuus omdat ik uw naam een keer foutief heb gespeld.
    Ten tweede geef ik u, na lezing van dat artikel 13, helemaal gelijk.
    Ik had al elders geschreven dat ik toch niet op de Libertarische partij zou stemmen.
    Weliswaar verneem ik nu van de Webmaster dat de partij niet eurofiel is, zoals is beweerd.
    Maar wat u zo mooi voor mij hebt opgeschreven, is overtuigend genoeg: vrije instroom van vreemdelingen enz.
    Nee, dat is voldoende reden voor mij om die partij af te wijzen.

    Like

 4. Omastar10 zegt:

  Ik stem niet op die LP zijn voor open grenzen en voor de EU.
  Dat wil ik niet dus stem ik op een partij die tegen de EU is

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Oeps…dat verandert de zaak!!! 😦

   Like

   • meneertje zegt:

    Voor mij ook.
    Dan moet ik toch weer op zoek naar een andere partij, want ik ben sterk tegen de E.U. en zou ook graag de oude grensbewaking terug hebben (maar dat zal wel niet meer lukken).

    Toch nog de vraag: is Omastar10 er helemaal zeker van? Ik had deze standpunten niet verwacht van Caroline en zeker ook niet van de prof (die dan toch blijkbaar geen invloed op het programma heeft gehad).

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @meneertje

    Ik heb het even voor u opgezocht! Over de Europese Unie neemt de Libertarische Partij onderstaand standpunt in:

    Wij vinden dat Nederland het lidmaatschap en de financiële ondersteuning van de Europese Unie moet opzeggen, evenals alle EU-verdragen, met uitzondering van vrijhandelsverdragen en andere verdragen die de vrijheid van de burger vergroten. Wij zijn tegen deelname van Nederland aan welke supranationale overheid dan ook, inclusief de Verenigde Naties. Wij wijzen ieder verdrag dat een schending van de rechten van het individu inhoudt af.

    Hieronder de link naar het volledige partijprogramma van de Libertarische Partij:

    http://www.libertarischepartij.nl/partij-programma/

    E.J. Bron

    Like

 5. meneertje zegt:

  @Heer Bron,
  Dank voor de informatie. De Libertarische partij is dus geen voorstander van de E.U. Dat is mooi.

  Maar de heer Driek heeft mij intussen het standpunt van de partij ten opzichte van de immigratie letterlijk doorgegeven en dat is voor mij reden om toch te besluiten in geen geval op die partij te stemmen.
  Jammer. Het leek zo mooi…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s