Duizenden ‘gewone mensen’ gegijzeld door CJIB

Screenshot_10

Gisèle Somer had nog nooit een cel van binnen gezien, tot ze geen geld meer had om drie verkeersboetes te betalen. De Haagse onderneemster werd – net als duizenden andere Nederlanders vorig jaar – gegijzeld door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). ‘Het was zo vernederend, zo heftig’.

Ze staat niet alleen. Advocaten klagen steen en been over het beleid van het CJIB, dat ervoor zorgt dat duizenden Nederlanders met geldproblemen in de gevangenis belanden, zonder dat hun schuld komt te vervallen.

Als Gisèle Somer het geluid van een walkietalkie hoort, voelt ze haar maag omdraaien. Dan is de Haagse bang dat het weer zo ver is. Dat ze opnieuw te horen krijgt dat ze wordt gegijzeld door het CJIB, vanwege de drie verkeersboetes die ze niet kan betalen. En dat ze weer in de gevangenis belandt, zoals haar al twee keer gebeurde. ‘Die agenten die ineens voor je deur staan en zeggen dat je mee moet komen, dat is zó heftig.’

Lees verder>>>
(h/t Koddebeier)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Duizenden ‘gewone mensen’ gegijzeld door CJIB

 1. koddebeier zegt:

  Dit is Overheids terreur van het zuiverste water !!!!!
  We worden op alle mogelijke manieren kaal geplukt door de zogenaamde volksvertegenwoordigers, die de baas spelen over een stelletje ja knikkers en hielen likkende ambtenaren.

  Like

  • Liesbeth Kalkman zegt:

   En bereikbaar zijn ze ook niet. Via het menukeuze kom je weer bij het begin punt. Ik word er gek van. Het liefste zou ik willen dat alle mensen die met de CJIB in de problemen zitten of dreigen te komen zich bundelen en dan samen een aanklacht in dienen. Maar ik weet niet hoe ik dat moet tewerkstellen. Heeft iemand misschien een idee hierover?

   Like

 2. peterselie1 zegt:

  Bedankt Koddebeier!

  Tsja het beoogde harde en vaak onmenselijke uitvoeringsdrang en beleid van het CJIB, dat door het dynamische duo Opstelten & Teeven meer dan gefaciliteerd wordt begint toch wel razzia-achtig proporties aan te nemen. Wat bij mij toch weer de parallelen met WOII Geassocieerde lidmaatschap van de NSB doet denken. Het illustreert ook het failliet van Nederland aan, neem nu eens de verkeersboetes iedereen die aan het verkeer deel neemt maakt ongewild wel eens een overtreding, die gelijk een waanzinnig hoge boete oplevert, die voor de minima niet op te brengen zijn zonder dat men in de knoei komt. Wie had het ooit gedacht dat de van huis uit ideologische politieke tegenstanders die de handen ineen slaan en het publiek zonder striptease uitkleedt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Peterselie1: 16.58. uur. De eigen Nederlandse bevolking treiteren en sarren, onder leiding van PINOKKIO RUTTE van de Vereniging Van Dieven,en de ALI BABA van de PARTIJ VAN DE ARABIEREN! Eigen volk laatst! Maar de HAATBAARD TERRORISTEN wordt GEEN STROBREED in de weg gelegd, als ze in Syrië gaan leren HOOFDEN AFSNIJDEN en VERKRACHTEN en MOORDEN. Vuile smerige politici!

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom meer dan mee eens, begrijp de mensen ook niet meer die op de reguliere politiek stemt, zelfs een valse hond bijt niet de hand die hem voedt.

    Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Tja…..Toch strookt het níet helemaal met eigen ervaringen.
  Dat wil zeggen, niet van mij, maar van mijn jongste zoon. Om héél eerlijk te zijn heeft hij het de laatste paar jaar behoorlijk bont gemaakt: Diverse verkeersboetes, die hij vaak niet kon betalen en waarbij ik hem de laatste tijd ook niet meer kon helpen, van de éne regeling in de andere, maar gijzeling heeft tot nog toe nooit gedreigd. Zelfs nooit ter sprake gekomen…..
  Ik zou tóch wel eens willen weten, waar het verschil ligt……

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Al die gelukszoekers cq Islamieten die hier de staat voor fortuinen oplichten, worden die ook achter de tralies gezet, beboet voor misdaden ? Nee dus ! John Lennon zong ooit; Women is the nigger of the world. Hij vergiste zich, want dit gaat alleen maar op in de Arabische wereld. Als hij nog leefde kon hij beter zingen; Europeans are the niggers of the world, it’s the fault from the political and the Arabians !

  Like

 5. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Deze mensen moeten het CJIB en de directie daarvan aanklagen via hun advocaten wegens schending van de UVRM ( Universele verdragen rechten van de mens) en de EVRM ( Europese verdragen rechten van de mens) die ook door Nederland zijn ondertekend sinds 1948. Tevens stelt Nederland zich hiermee verplicht om deze verdragen te gehoorzamen en te accepteren dat deze over de Nederlandse wetten gaan zoals ook vermeld in onze Grondwet art. 94.
  Dus het bestuur van het CJIB en het CJIB zelf stelt zich boven deze wetten en gijzelt Nederlandse burgers om boetes te innen voor verkeersovertredingen. Verder is het de primaire taak van de politie om Nederlandse burgers te beschermen en niet te gijzelen en de Nederlandse grondwet dus ook art. 94 na te leven en te respecteren conform de BARP ( besluit algemene rechtspositie politie art 9 ).
  Dit heeft elke agent gezworen als eed bij zijn indiensttreding, dus als agenten toch iemand in gijzeling nemen zijn zijzelf strafbaar en kunnen vervolgd worden op bovenstaande gronden. Dit kan zelfs verder gaan via internationaal recht conform de; Neurenberg Procedures die het stigma; Befehl ist Befehl compleet onderuit hebben gehaald en stellen dat een ambtenaar ook zelf verantwoordelijk is voor zijn acties ook als het van hogerhand wordt opgelegd!!

  Like

 6. Debora zegt:

  Door mijn ex erin geluisd voor 21000 aan boetes. Ik was zo dom om onze auto’s op mijn naam te zetten. Hij sloopte de auto’s maar heeft ze nooit afgemeld. Tegen mij zei hij dat hij dat gedaan had en ik geloofde het. Al die tijd heeft hij de post van het cjib weg gepakt voor mij . Ik kwam er pas achter toen wij uit elkaar gingen en de ene naar de andere bekeuring binnen kwam. En toe was het al te laat voor alles en was alles al maximaal verhoogd. Allemaal automatische register controles rdw geen apk keuring geen verzekering. Die autos waren gesloopt dus was geen mogelijkheid om ze te keuren en te verzekeren. Bij de rdw van het kastje naar de muur gestuurd en werd niet geholpen. Ik had immers geen kenteken papieren van de auto’s. In bezwaar gegaan bij cjib maar werd ongegrond verklaard. Geprobeerd betalings regelingen te treffen maar mocht niet baten.Zelf mijn werkgever contact gehad met cjib maar ze wouden niet links of rechts om. Ik ben een alleenstaande moeder met een autistisch zoontje van 8 jaar. Op 31 oktober 2013 opgepakt voor 37 dagen gijzeling . Ik was daarna mijn baan kwijt loop nu op ww uitkering en zit fibancieel finaal aan de grond. In januari 2014 wederom opgehaald voor gijzeling . En nu hangt er weer een gijzeling boven mijn hoofd. Ik ben zwaar overspannen door deze stress en ben echt niet onwillend om te betalen . Alleen in een keer lukt niet . Ik ben in een uitzichtloze situatie beland waar geen oplossing voor is . Als dit zo doorgaat syraks zelfs mijn zoontje kwijt. HOE IS DIT MOGELIJK IN NEDERLAND ?

  Like

 7. klaas jacob zegt:

  Jaah daar zeg je wat een referendum uitschrijven tegen het cjib. Een webside maken en aanpakken die handel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s