Hoezee voor Machteld Zee!

Screenshot_9

Meesteres doctoranda M. E. Zee

(Door: Martien Pennings)

Nu is alle aandacht gegaan naar het geestelijk braaksel van dat stompzinnige nijlpaard Asha ten Broeke, die zo dik is omdat ze te weinig geld heeft voor goed voedsel. Maar nauwelijks opgemerkt (althans door mij) heeft Machteld Zee intussen een fantastische column geschreven – in de Volkskrant nota bene! –  juist ook contra deze Ten Tuinbroeke.

Nou, ja, fantástisch, fantástisch . . . . . . ze moet nog wel het woord “rechtspopulistisch” schrappen uit haar vocabulaire. Zoals in: “Alleen zo wordt er voor nieuwe feministen de ruimte geschapen zich uit te spreken, zonder dat ze bang hoeven zijn voor rechtspopulistische fellow traveller te worden versleten.” Ze hoeft zich niet meteen tot Wilders te bekennen, want dan kan ze haar carrière wel vergeten, zeker in Leiden, maar haar sociale angst hoeft óók niet zo ver te gaan dat ze die kleine coderinkjes in haar stuk aanbrengt.

En ik vond deze passage bedenkelijk en toch ook best wel een beetje kleine-meisjes-dommig:

“Want we hebben in de multiculturele samenleving geen gedeeld geloof meer, gelukkig niet. De core business van de drie monotheistische godsdiensten is naast mensen angst aanjagen voor de dood, het bestendigen van sekseongelijkheid ten gunste van mannen.”

Zee overziet met adelaarsblik de eeuwen . . . . . eh, pardon, het tijdsspannetje van haar eigen leventje en besluit dat we tegenswoordigs de “multiculturele samenleving” hebben. Nou, die hebben we dus niet. We hebben een eeuwenoude christelijke cultuur die in de laatste decennia door de linkse pervertering ervan alleen nog uit een mea-culpa-industrie bestaat en die zwaar geïnfiltreerd is door een nazisme avant, pendant et après la lettre, te weten de islam. En die eeuwenoude Joodse en christelijke cultuur bestond niet alléén maar uit angst aanjagen en vrouwen onderdrukken. Dat geldt wél voor de islam en die deden er nog een paar dingen bij:

Screenshot_14

En het staat natuurlijk wel werelds om te schrijven over “de drie monotheistische godsdiensten” alsof je dat categorietje al helemaal doorvorst hebt, maar er is natuurlijk een wezenlijk en cruciaal verschil tussen de Joods-Christelijk-Verlichte traditie en de islam. Ik heb daar ooit eens een apart stuk aan gewijd, dat aldus eindigt:

“Het Mohammedanisme is het volkomen tegenovergestelde van ‘onze’ traditie. Laat de oorspronkelijke boodschap van het christendom zich samenvatten in de woorden Liefde, Rede en Schuldbesef, de islam daartegenover is die van de Blinde Onderwerping, het  Agressieve Irrationalisme en de Huichelachtige Beschuldiging. Wat het geïnstitutionaliseerde Christendom aan misdaden  beging, was ontsporing, gebeurde ondánks de leer. Wat de islam aan misdaden beging en nog steeds begaat, was en is precies in het spoor en opdracht van de leer. De islam mist elke spiritualiteit, elke vrijheid van denken, elke universele liefde en geeft structurele  opdracht tot misdaad jegens ‘de Ander’, telkens weer.”

Maar toch, met deze bedenkingen, léés ‘Vrouwenhaat moslims valt niet goed te praten‘!

Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hoezee voor Machteld Zee!

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nou, uitstekend! Er zijn dus ook nog vrouwen die normaal-evenwichtig kunnen redeneren!
  (Open deur want natúúrlijk zijn die er. Maar met al die femimisten-gekkies zou je het af en toe bijna vergeten.)

  Like

 2. felix zegt:

  Mooi en ook nog hersens… Dat kun je van Asha ten Broeke niet zeggen…

  Like

 3. Ik heb het stukkie sterk verbeterd en iets uitgebreid.
  Wie alleen het stukje heeft gelezen dat uit één alineaatje bestond, moet even opnieuw kijken.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oké, bedankt: Heb ik meteen gedaan.
   En je hebt gelijk: Ook Machteld Zee blijft op cruciale punten nog wel iets te sterk binnen de veilige lijntjes. Al onderkent ze de feiten verder wèl. En dat is al een hele verbetering vergeleken met de tendens, je ogen consequent te sluiten voor de realiteit.
   Ach, het wachten is gewoon op een deskundige, man of vrouw, die, zeer revolutionair, nog eens met een geschrift komt, dat onversneden man en paard noemt en daarbij alle bestaande conventies in dit opzicht aan zijn/haar laars lapt.

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Goed gezegd Hr. Pennings! Het verschil tussen het Christendom en de Islam zeer treffend neergezet. ISLAM = HAAT, en het CHRISTENDOM= LIEFDE, tenminste voor iedere volger van Christus, die serieus ernaar wil leven. Het HAATBOEK koran, is nog erger dan ” Mein Kampf”, van Adolf Hitler!

  Like

  • bigljohn zegt:

   Dat klopt Tom, maar het eerste boek ligt naast de bijbel in de Tweede Kamer, en het laatste boek is bij de Wet verboden. Die mannen in Den Haag zijn gewoon geil op de Koran en laten ons Nederlanders er voor opdraaien. Ja, zelfs kritiek op de Koran wordt opgevat als discrimininatie. En binnenkort een verbod om zich tegen de E.U. te uitten of te demonstreren. Net als 40 -45 worden en of zijn we weer bezet, en vele linkse uilskuikens hebben het nog steeds niet in de gaten en geven af op de PVV !

   Like

 5. Jean zegt:

  Op 25 mei “kan” onze leefwereld wijzigen, het ligt aan onszelf gewoon die linkse ratten en die verraders verdrijven d.w.z. rood, groen, blauw en oranje uitschakelen. Poepsimpel als we met 50+1 halen.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Jean, als je het mij vraagt gaan die verkiezingen precies dezelfde stille dood sterven zoals destijds het referendum wat gehouden werd in Nederland, of we voor of tegen de Europese grondwet waren. Ik geloof niet in het sprookje van die dictator die verkiezingen uitschrijft. En de E.U. IS een dictator, en die is er niet mee gebaat dat anderen het stokje van hem overnemen ! Neemt niet weg dat we onze plicht gaan doen, en tegen stemmen. Dit is het laatste wat we nog kunnen proberen te doen !

   Like

 6. Ron V zegt:

  Ik heb hier maar één woord voor

  E I N D E L I J K

  En voor mevrouw Geissler,
  misschien iets om laarmans op te wijzen.
  Ik ben daar helemaal klaar.
  U begrijpt wat ik hiermee bedoel!

  Like

 7. gielah zegt:

  Afgezet tegen Asha ten Broeke steekt natuurlijk zo´n beetje iederéén gunstig(er) af.
  Maar heel erg onder de indruk ben ik desondanks niet van deze charmante dame… van wat ze schrijft dan.
  Naast open deuren intrappen door middel van redelijk oppervlakkige uitspraken, die iedere 3 Havo-leerling eveneens zou kunnen ophoesten, vind ik haar nog steeds erg politiek-correct en weinig van de politiek op de hoogte overkomen.
  Het feit dat juist de Volkskrant haar stukjes publiceert, bevestigt deze conclusie geheel.

  Hopelijk krijgt zij bij het ouder worden wat meer realiteitszin en diepgang, iets dat wij natuurlijk voor haar hele generatie moeten wensen.
  En ja.. ik besef heel goed hoe weinig deze jongeren meegekregen hebben en dat een heleboel van wat zij niet weten niet hun schuld is.
  Het zou alleen wél fijn zijn als zij geen invloed gaat uitoefenen alvorens zij goed beseffen wat er allemaal écht aan de hand is in de wereld anno 2014.
  Het regelmatig lezen van de artikelen op dit weblog zal mevrouw Zee een wéreld van goed kunnen doen, hoewel we ons kunnen afvragen hoe lang de Volkskrant dan nog bereid zal blijven haar stukjes te plaatsen.

  Like

 8. Soms vergeet ik zelf hoeveel voortreffelijks ik heb gepubliceerd.
  In de laatste alinea citeer ik uit een opstel van mezelf http://bit.ly/Lv7Wq9 dat heet “Joods-Christelijk-Verlichte traditie en islam”. (maart 2013)
  Maar eerder had ik hetzelfde thema al eens aangeraakt: http://bit.ly/1fs4Ca9:
  “Onze God is inderdaad de beste, in elk geval een oneindig veel betere dan die van de islam” (september 2012)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s