Ron Prosor in de VN: het antisemitisme van vandaag wordt gesponsord en verspreid door regeringen

Screenshot_24

(Door: Yitzhak Benhorin)

De Verenigde Naties herdachten op maandag de 69ste verjaardag van de bevrijding van het nazi-vernietigingskamp Auschwitz, met plechtige toespraken zoals deze van de Israëlische ambassadeur aan de Verenigde Naties, Ron Prosor, en filmmaker Steven Spielberg die de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) toespraken. In zijn toespraak zei Prosor:

“Het Joodse volk werd gekweld, verbannen en vervolgd als geen andere volk in de geschiedenis – maar we gaven nooit op. In de getto’s en concentratiekampen vestigden Joden scholen en synagogen. Zij vierden vakanties en bruiloften. Ze maakten muziek, zongen en dansten zelfs als de dood om zich heen greep. Het Joodse volk overleefde, omdat moedige mannen en vrouwen stonden voor wat juist was en  hun eigen leven riskeerden om anderen te redden.”

Omtrent diegenen die de Holocaust overleefden en de Joodse staat zei Prosor:

“Uit de as van de Holocaust en uit de diepten van de wanhoop keerde het Joodse volk terug naar hun oude thuisland, herwon onafhankelijkheid, bouwde scholen en ziekenhuizen; bracht de woestijn tot bloei en bouwde een sterke en levenskrachtige samenleving op.

Het Joodse volk wil vrede, maar de geschiedenis heeft aangetoond dat we niet kunnen vertrouwen op anderen om ons te verdedigen. Wij zijn veerkrachtig en we zijn ook realistisch.

Het is bijna 70 jaar geleden sinds het einde van de Holocaust en de wereld wordt nog steeds geteisterd door vooroordelen en – zelfs op dit eigenste ogenblik – wordt antisemitisme gesponsord en verspreid door regeringen, leraren en religieuze leiders.

Prosor maande “regeringen aan om actie te ondernemen door samen te werken met de Informatie Centra van de Verenigde Naties om de volgende generatie op te voeden. Daarbij zult u hulde brengen aan de slachtoffers van de Holocaust en een standpunt innemen tegen onverschilligheid.”

De Israëlische ambassadeur aan de VN benadrukte dat:

“De Holocaust was niet enkel een Joodse tragedie. Het was een menselijke tragedie. Ik kijk in de wereld van vandaag en nog steeds worden kinderen geleerd dat sommige mensenlevens minder de moeite waard zijn dan anderen. En ik zie nog steeds mannen en vrouwen vervolgd worden om hun uiterlijk, wie ze aanbidden van wie ze houden. voor hoe ze eruit zien, en hoe zij aanbidden, en wie ze houden.

De Verenigde Naties werden geboren uit het bloedvergieten en de wreedheid van de Tweede Wereldoorlog om op te komen voor de mensheid. Het is een verantwoordelijkheid die eenieder van ons elke dag draagt. Nooit meer kan worden toegestaan dat het kwade weer wortel zal schieten. Nooit meer mag het zwijgen overheersen. Nooit meer kan de onverschilligheid regeren.

De staat Israël is de enige garantie dat het toekomstige lot van het Joodse volk in onze eigen handen zal worden gehouden. Het is onze hoop voor de toekomst en de waarborg van onze overleving voor de komende generaties.

Screenshot_23

Ron Prosor

Steven Spielberg, de vermaarde regisseur die getuigenissen van overlevenden documenteerde en onder meer in 1993 de beroemde film Schindler’s List regisseerde en produceerde die nadien zeven Oscars won, zei in de Verenigde Naties: “Genocide is een kwaad, maar het grootste kwaad is wanneer mensen die bespaard werden van de verschrikkingen toegeven aan de wanhoop. We weten dat wanhoop en herinneren een keuze zijn. Maar we moeten confronteren en handelen naar wat we geleerd hebben. De wanhoop van degenen die anders zouden handelen is de triomf van het kwaad.”

Eerder op maandag we een delegatie van 54 parlementsleden naar Auschwitz-Birkenau in Polen afgereisd om er op maandag een speciale ceremonie bij te wonen naar aanleding van de International Holocaust Remembrance Day en de 69ste verjaardag van de bevrijding van het nazi doodskamp.

Door Yitzhak Benhorin


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Antisemitisme verspreid door staat & educatie!”

 1. Ynet News:
  ♦ Prosor to UN: Anti-Semitism is spread by governments, teachers – At UN assembly in honor of Holocaust Remembrance Day, Israeli ambassador to UN urges governments ‘to educate the next generation; take a stand against indifference.’ Spielberg addresses UN, says ‘despair of those who would otherwise act is evil’s triumph’; door Yitzhak Benhorin [lezen]

Met dank overgenomen van:
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

10 reacties op Ron Prosor in de VN: het antisemitisme van vandaag wordt gesponsord en verspreid door regeringen

 1. Marc Bouwman zegt:

  Het joodse volk is niet het enige volk dat vervolgd werd en waarvan miljoenen leden vermoord werden. Talloze volkeren zijn hen voor gegaan en voor altijd in de vergetelheid geraakt. De Holocaust zelf is daar een sprekend voorbeeld van. Om ons te beperken: naast 6 miljoen joden werden er ook Polen en Russen uitgeroeid. De laatste twee groepen omvatten samen eveneens 6 miljoen mensen. Mensen moeten niet vergeten dat als Hitler de oorlog gewonnen had, er niet alleen geen joden meer zouden zijn, maar dat er eveneens geen Pool of Rus meer op deze aardbodem te vinden zouden zijn, naast al de andere volken en groepen die deze meneer voor uitroeiing uitgezocht had.

  Waarom het joodse volk er dan zo uitgelicht? Wellicht vanwege de langdurigheid van alle Jodenvervolgingen, bij elkaar opgeteld over zo’n 1.000 jaar en zelf nog langer? Wellicht omdat Hitler, nadat hij in zijn testament toegaf op alle fronten het bij het verkeerde eind te hebben gehad, behalve ten aanzien van de Jodenvervolging? Of is het misschien heel wat anders?

  Het meest opvallende aan de geschiedenis van het joodse volk is niet de genadeloze vervolging door de eeuwen heen, maar het feit dat ze dit als volk wisten te overleven. Dat is het werkelijke wonder.

  Mogelijk een voorbeeld voor andere volken? Bijvoorbeeld die van het Westen?

  Like

 2. Dr.Kwast zegt:

  Waarom Kennedy wel en hij niet?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel van Brabosh. En uiteraard sta ik volledig achter de woorden van de israëlische ambassadeur. Het is een schande dat het antisemitisme weer massaal aanwezig is, in onze vrije westerse wereld!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Wij zijn hard bezig volkeren met andere Goden bij ons te herbergen ondanks dat onze God geen andere Goden naast zich duld.De situatie leek op die van de Koningen toen de joden Baal binnen lieten, ondanks de waarschuwingen van Elisa en Elias.en ondanks de wonderen die ze toen hebben gedaan.Resultaat ze worden door hun vijanden bezet eerst de Babyloniers, dan de Asyriers, om dan door de Perser bezet te worden, dan weer door de Maccedoniers (Alexander de Grote) om uit eindelijk door de Romeinen bezet teworden.Ik heb gedacht dat door de daad van Jezus Christus (Zijn Dood en weder opstanding) dit niet nog eens gaat gebeuren.Moeten wij zelf de Moskeen en Candi’s vernietigen of doet God dat voor ons?Als de Goede Herder zijn plicht is?In deze gebouwen worden alleen vreemde Goden aanbidden.

  Like

 5. Thomasson zegt:

  De Verenigde Naties – of de Apentheater op wereldniveau – herdacht de bevrijding van het nazi-vernietigingskamp Auschwitz. Wat heeft de zwarte en bruine bende die de organisatie bevolkt te herdenken? De meerderheid van de deelnemers in de Verenigde Nazi’s zijn moslims en ereleden van de islamitische Umma. Ze zouden, in de naam van hun bloeddorstige god Allah, niet liever doen dan de rest van het Joodse volk en de christenen in hun land op dezelfde wijze verdelgen. Met de Joden hebben ze het moeilijk, maar de christenen in alle moslim landen is de Holocaust van de 21ste eeuw al begonnen. Nu, net als toen, staat de rest van de wereld aan de kantlijn en zingt “Ik zag twee beren, broodjes smeren”….
  ambassadeur, Ron Proser, heeft een mooie redevoering voorgedragen. Het Joodse volk wil vrede, maar weet dat in het Midden Oosten het woord vrede is net zo veel waard als het wordt stront in Nederland: het stinkt net zo erg en heeft geen waarde. De geschiedenis heeft aangetoond dat het Joodse volk – en ook geen andere volkeren – niet kan vertrouwen op anderen om zich te verdedigen. Een Nederlandse vrouw, die woonachtig is in Israël, heeft mij eens gezegd : Het hangt totaal van onszelf af hoe het verder zal gaan. Onze lot is in onze eigen handen. Zwak zijn, betekent totale vernietiging. Sterk zijn in het Midden Oosten betekent de vijand door de loop van een geweer zien en de vinger op de trekker.
  Nog een zin in de redevoering van Ron Proser die onze aandacht moet trekken : “De staat Israël is de enige garantie dat het toekomstige lot van het Joodse volk in onze eigen handen zal worden gehouden. Het is onze hoop voor de toekomst en de waarborg van onze overleving voor de komende generaties”.

  Dat geldt niet uitsluitend voor de staat Israël. Het geldt voor ons allemaal. Het land waarin wij wonen is de enige garantie dat het toekomst in onze eigen handen zal worden gehouden. Het is onze hoop voor de toekomst en de waarborg van onze overleving voor de komende generaties. De EU en de multiculturele ‘Vijfde Colonne’ doen hun uiterste best ons van binnen in te ruïneren. De geïmporteerde tsunami golven van (vooral moslim en Afrikaanse) ongedierte uit de Derde Wereld doen de rest.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Tomasson: 11.59. uur. Hierop zeg ik volmondig AMEN! Prima uitgelegd!

  Like

 7. Jan zegt:

  Sluipend aan ons voorbijgegaan: Holocaustherdenking

  Ashton ‘herdacht’ de holocaust (niet) want presteerde het het woord Jood geen enkele keer te noemen

  Europe in general and Ashton in particular find Holocaust Remembrance Day a troublesome, even a disagreeable burden. Hence Ashton obscured the Jewish context with a short collection of hackneyed platitudes on tolerance and human rights.

  The bizarre homage Europe’s spokeswoman paid to “every one of those brutally murdered in the darkest period of European history,” without any reference to their identity, strains common sense.

  Perhaps Europe in general and Ashton in particular find Holocaust Remembrance Day a troublesome, even a disagreeable burden. Hence Ashton obscured the Jewish context with a short collection of hackneyed platitudes on tolerance and human rights.

  This is a cogent example of how Holocaust history is increasingly watered down, especially in Europe. Yesteryear’s physical destruction is followed by today’s distortion of remembrance.

  This serves two purposes.

  First, it seems to clear European nations – not just the chief genocide perpetrators, but those that collaborated and/or profited from the industrial extermination of the Jews. By robbing the Holocaust of its uniqueness and likening it to any subsequent, yet very different ethnic massacre, it becomes less of a moral stain. Any corollary obligation to the Jewish people is thereby expunged.

  Second, the disingenuous pretense that the Holocaust’s victims were anonymous and faceless reduces friction with the Arab/Muslim world, which chafes against Holocaust commemoration lest it even theoretically imply sympathy for Jews.
  http://www.jpost.com/Opinion/Editorials/Ashtons-lapse-339781

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s