Rutte II: Niet “rijkdom” maar “armoede” moet worden gedeeld

Screenshot_13

Morgen zullen we armer zijn

Tijdens zijn wekelijkse persconferentie afgelopen vrijdag zei premier Mark Rutte: ‘het aan het werk houden of zo nodig weer helpen van mensen blijft voor het kabinet prioriteit nummer 1.’

Vreemd. Eerst versoepel je het ontslagrecht en beperk je de uitkeringsduur, waardoor mensen eerder in de bijstand komen, en tegelijkertijd is de werkgelegenheid het belangrijkste agendapunt. Nog vreemder. De achterban van Rutte bestaat voornamelijk uit werkgevers. Laat het nou de werkgevers zijn die de werkgelegenheid hopeloos frustreren. Jongeren, hoogopgeleid of niet, maken nauwelijks kans op de arbeidsmarkt omdat ze te weinig werkervaring hebben. Werkgevers maken schaamteloos gebruik van het tekort aan stageplaatsen en weigeren jongeren een fatsoenlijk arbeidscontract. Ze zoeken het schaap met vijf poten. Diezelfde werkgevers discrimineren tevens oudere werknemers. Ouderen vliegen er als eerste uit waarna ze een reguliere baan kunnen vergeten. Ben je 50-plus dan is bij werkloosheid je kans op een baan nagenoeg nul en is het eindstation bijstand, nadat je eerst je huis hebt moeten opeten. De woorden van Rutte zijn niet meer dan vrome praatjes.

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Rutte II: Niet “rijkdom” maar “armoede” moet worden gedeeld

 1. Tom Hendrix zegt:

  Rutte lult uit zijn nek, en dat doet hij al veel te lang. Het is evident, dat de werkgevers, misbruik maken van de economische malaise, en gebruik maken van het ontslagrecht, om JAN de NEDERLANDSE WERKNEMER, de laan uit te schoppen, en daar een goedkope Bulgaar of Roemeen voor in de plaats neemt. En het gedrocht eussr, werkt dat nog veel meer in de hand. De politiek, van “links tot rechts”, in Nederland is volkomen ROT! Lak hebben deze pluche klevers aan ons! Wat hoop ik op een afgang van de gevestigde partijen bij de verkiezingen van de Gemeenteraden op 19 maart. Laat ze weggevaagd worden door de lokale partijen! En uiteraard de PVV waar zij meedoen.

  Like

 2. Jan zegt:

  Verbeter de wereld begin bij jezelf, Rutte!

  Like

 3. apelstaartje zegt:

  Zoals de foto van het stuk de nieuwe armoede straks onder het nederlanse volk.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Waar hoor je premier Rutte en zijn kabinet wèl over?
  Ze zijn veel te erg gebrand op de Enge Unie om met een steekhoudend binnenlands beleid voor de dag te komen.
  Het Kabinet had net zo goed gevormd kunnen zijn door niets anders dan het zouteloze d’66; qua resultaat had dat niets uitgemaakt; het mist elk politiek gezicht.
  Alleenbuitenlanders pleasen, speciaal moslims, -wat trouwens ook tot uiting komt in het Israël-beleid, dààr zijn ze goed in.
  En dat we allemaal armer worden….Och, who cares? Als ZIJ het maar niet aan den lijve ondervinden. Enne…… de nep-Oranjes vooral niet, natuurlik; daar kun je je later nog eens zo héérlijk bij inlikken. Veílig gevoel, zoiets……
  Man, waarom bàrsten ze niet met z’n allen?!

  Like

 5. Sjaak8.1.2014U zegt:

  Ik haat de Moslim en hun Koraan !
  Die de dood en de ondergang brengt !
  Ik haat de linkse kerk en de EU !
  Omdat ze de Moslim en hun Koraan
  ondersteunen eveneens de EU die de
  ondergang brengt !
  Het heet in de grondwet !
  Dat je schade van het Volk afweert !
  En de linkse kerk bedoelt eenduidig
  het Moslimvolk hiermee !
  LANDVERRADERS !

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Rutte staat weer te kutten. We zijn op weg naar een mix van een zeer arm derde wereld land, en een Sharia overheersing met zijn bondgenoot de E.U. Net zo’n diepe ellende als in de tweede wereldoorlog in de concentratiekampen. Als voorbeeld wat ons onder de Sharia zou kunnen overkomen, het verhaal van de Duitse sadiste Irma Grese; http://www.go2war2.nl/artikel/1667/Grese-Irma.htm?page=1

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Je mag ook jonger dan 60 zijn om dat te lezen..

  Hallo
  Ik ben 60 plusser !  ( in mijn geval 70 en meer plusser……..)
  Ik heb hard gewerkt sinds mijn 14de.  ik deed 40 –  en soms tot 60 u per week en dat ongeveer 45  jaar lang.
  Ik verdiende redelijk geld, maar had mijn baan of mijn salaris niet geërfd en ik werkte om dáár te komen waar ik vandaag ben.
  Als je de economie bekijkt, lijkt het nu geen goed moment te zijn,gepensioneerde te worden. Maar ik heb geen keuze, ik ben gepensioneerde.
  Ik ben het beu, om te horen, dat ik “mijn rijkdom moet verdelen” onder mensen die mijn vorm van werk-ethiek niet kennen.
  Ik ben het beu om te horen, dat de regering het geld dat ik verdiend heb, van mij wil afpakken – desnoods met geweld ??-en het aan mensen te geven, die te lui zijn zelf geld te verdienen, of die zogezegd VLUCHTELING zijn, Ik ben het beu te horen dat ik mijn zuur verdiende centjes moet afstaan aan de 5 of meer  kindjes van Ronaldo, Ivanojev, Rachied en ………. MOHAMMED die bij hun moeder in het thuisland leven en die hier 900€ werkloze steun of O.C.M.W. opstrijken.
  Ik ben het beu , dat men mij vertelt, dat ik mijn levensstandaard moet verlagen om zodoende de verwarming van de planeet tegen te gaan terwijl de US het vertikt om de Kioto-overeenkomst te tekenen en China meer CO² uitstoot per inwoner , dan heel mijn straat. 

  Maar ik ben heel erg blij, dat ik 60 plusser ben ….. want ….. nu hoef ik mij niet meer verantwoordelijk te voelen,voor wat anderen van deze wereld maken.
  Ik heb echter wel te doen met de volgende generaties. 
  Deze kreet zal waarschijnlijk niet alom gepubliceerd worden, behalve als wij het zelf doen.
  Dit is dus uw kans, om het verschil te maken.
  /////////////
  Ik ben 60plusser en deed voluit mijn deel, nu ben ik moe
  .//////////////
  Als u dit niet doorstuurt, dan hebt u het niet begrepen. 

  Like

  • Republikein zegt:

   Opa Joop geval, niet te missen.

   Like

  • Monalisa zegt:

   delamontagne nog zo’n mooi stukje ik ben dit jaar 69 gr Monalisa

   Korten op AOW bij verzorging ouders

   AMSTERDAM –
   Lezer Rinus is erg geschrokken van de nieuwe AOW-regels. Hij wordt gekort op zijn eigen AOW als hij zijn ouders in huis neemt om te verzorgen. En dat terwijl er van familie gevraagd wordt meer mantelzorg te geven. Dat is toch niet met elkaar te rijmen? Hoe denkt u daarover?

   Rinus
   Gisteren heb ik de nieuwe regels van samenwonen van AOW-ers binnengekregen. De regering wil dat wij de ouderen langer thuis verzorgen. Volgens de nieuwe regel word ik als de AOW-er , als ik mijn ouders in huis haal om te verzorgen met 50 procent gekort. Ik kan het korten op de AOW niet rijmen met de goede wil van familieleden om ouderen indien nodig thuis te verzorgen.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Monalisa: 20.45. uur. Dat is nou de zorgzame samenleving volgens de leugenaar Pinokkio Rutte, en de milieuboef Samsom! Wat een fijn kabinet, hé!

    Like

 8. Marc Bouwman zegt:

  Mensen hebben nog steeds geen idee wat voor een ongelooflijk vernielende machtswellusteling Rutte en zijn ploeg is. Hij is er vooral voor de ‘haves’ terwijl de ‘havenots’ de crisis die de politiek over ons heeft afgeroepen mogen oplossen. Dit doet hij door keiharde politiek te voeren door wetten in te voeren die bestaande wetten omzeilen. Hierbij maakt hij een slalom-beweging langs de rechtstaat: nieuwe wetten kennen nogal eens niet de mogelijkheid tot beroep. Rutte heeft de inspecteur van de Belastingdienst opgezadeld met de plicht woningbouwverenigingen te informeren over de hoogte van het inkomen van huishoudens, zonder dat deze hierover worden geïnformeerd, bezwaar, beroep of zelfs commentaar kunnen of mogen leveren. De Wet op de Privacy wordt zo van alle kanten geschonden, de rechtstaat op een zijspoor gezet, de middenklasse uitgekleed.

  Let op mijn woorden: hier zullen Griekse toestanden ontstaan. De revolutie is niet ver meer!

  Like

 9. “EN BIJEENKOMSTEN IN BOHEMIAN GROVE HOUDEN WAARBIJ (KINDEREN)BLOEDOFFERS PLAATSVINDT”
  Bovenstaand artikel over het kabinet Rutte komt van een site die heet “Gewoon Nieuws.nl: kritisch bekeken”.
  Ja, vloeiende en aansprekende naam voor een weblog: hier is een professionele naamgever aan het werk geweest.

  Het artikel dat nu door de webmaster overgenomen is, is van een zekere John Diks.
  Hij heeft veel geschreven op die site: http://www.gewoon-nieuws.nl/author/john-diks/
  Een van zijn artikelen gaat over de familie Rothschild: http://bit.ly/1kaAvoI:
  “Voor iedereen op aarde $70 miljoen als Rothschild zijn vermogen deelt: Astronomisch kapitaal vergaard in tweeënhalve eeuw”.
  Iemand die zich “justicename” noemt, geeft dit als commentaar:

  “Je bent echt GOED gehersenspoeld door de media msm met name. stoor het je niet dat deze eliten geld vergaren met wapenshandel, oorlogen genereren puur om winstmaximalisatie,leugens verkopen om disinfos te spreiden,een dikke vinger hebben in de big pharma die rommel aan u en ik verkopen,medicijnen die niet/half werken,EN BIJEENKOMSTEN IN BOHEMIAN GROVE HOUDEN WAARBIJ (KINDEREN)BLOEDOFFERS PLAATSVINDT ,ENZ?”

  De redactie van “Gewoon Nieuws.nl: kritisch bekeken” heeft dit op dit moment al 12 dagen oude commentaar blijkbaar laten staan.

  Op zich is er moreel niks mis met bovenstaand artikel over Rutte en ik zie ook niet zo gauw nog meer van dit soort antisemitisch gelul op deze site, maar ik wilde het toch even signaleren.

  Like

  • Monalisa zegt:

   martienpennings ik vond dat dit onder de aandacht moet komen ook hier,ondanks dat u zegt dat het artikel al 12 dagen daar staat de datum is van 29 januari niet iedereen leest op het gewoon nieuws. nl, zoiets zou ook in de telegraaf moeten staan en in die andere grote kranten of op tv in het nieuwsuur, helaas dat gebeurt niet.

   Like

 10. fleckie zegt:

  “ARMZALIGE. VERTONING”,uit Readers DIGEST, no.7,2013. .:Europese hulp voor de armen wordt slecht beheerd en gaat naar de verkeerde mensen,stelt Tim Bpuquet in deze reeks artikelen over de werking van de EUROPESE UNIE..: Onlangs ontving Barbados een donatie van 2 miljoen euro voor Hotel PomMarone ,gebouwd om sommeliers,chef-koks en obers op te leiden.De bron van deze donatie was het jaarlijkse hulpbudget van de EU,dat in totaal 12,2 miljard euro bedraagt.Maar deze Caribische trekpleister,door de VN aangeduid als een ontwikkelingsland,is rijker dan de Europese lidstaten Bulgarije,Roemenië en Letland….De grootste ontvanger van Europese ontwikkelingshulp is EU-kandidaat TURKIJE,die in2012 het verbijsterende bedrag van 860 miljoen ontving,ondanks dat het in 2011 een van de snelst groeiende economieën van Europa was….In het verdrag van Lissabon staat duidelijk dat het beleid van de Europese ontwikkelingshulp’primair is om armoede te bestrijden en,op lange termijn,volledig te laten verdwijnen’.Komen het zonovergoten Barbados en het economisch bloeiende Turkije hiervoor werkelijk in aanmerking?…De denktank en lobbygroep Open Eirope,die zich inzet voor meer transparantie en samenwerking binnen Europa is sceptisch.Zij beweren dat slechts 46 procent van de Europese hulp terechtkomt bij landen met lage inkomens- landen met een inkomen van minder dan 796 euro per hoofd van de bevolking.Britse hulp komt met 74 procent veel beter terecht en de afzonderlijke EU-lidstaten doen het met gemiddeld 58 procent ook beter….De cijfers van de EU laten zelfs zien dat maar 35 procent van haar hulp gaat naar zij die het het hardst nodig hebben….Zelfs wanneer het geld naar arme landen gaat,lijkt het vaak verkeerd terecht te komen. 1 miljoen ging naar L’Oasis de Noria,een chic waterpark in Marokko met 1000 appartementen en villa’s,restaurants,een golfbaan en een Spa dat later dit jaar geopend wordt.Niet echt een project dat daarmee boeren met een bestaansminimum zal helpen…..En Eu-lidstatenhebben weinig invloed over de verdeling van het geld dat ze uit moeten delen.’Dat het geld van Europese belastingbetalers kan worden uitgegeven op manieren waar de regeringen van de .lidstaten het mee oneens zijn,toont het gebrek aan rekenschap van het Eu-hulpbudget,’ zegt Stephen Booth,hoofdonderzoeker van Open-Europe.’Alle EU-lidstaten hebben een stem in de besteding van EU-fondsen’,werpt Alexander Polack tegen,de woordvoerder van Andris Piebalgs,de Eurocommissaris voor Ontwikkelingssamenwerking.’Wij zijn een van de meest transparante instituten’.Maar hij geeft ook toe dat in een Europese Commissiemededeling uit 2011 getiteld’Agenda voorVerandering’,’de EU heeft voorgesteld om De hulp te focussen op de armste landen’.###

  Like

 11. Monalisa zegt:

  door een van onze correspondenten op jan.29, 2014, onder Politiek

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s