Israëlische gevechtsvliegtuigen vlogen over het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau

Screenshot_25

Op donderdagnamiddag 4 september 2003 vlogen drie F-15 gevechtsvliegtuigen van de Israëlische Luchmacht (IAF) over het vernietigingskamp  Auschwitz-Birkenau. Vanuit de lucht is goed de omvang van dit kamp te zien.

Squadronleider brigadegeneraal Amir Eshel las vanuit de lucht de volgende boodschap voor die aan de grond werd uitgezonden:

“Wij piloten van de luchtmacht, vliegend in de lucht boven het kamp van de verschrikkingen, verrezen uit de as van miljoenen slachtoffers en hun stille schreeuwen ondersteunend, salueren voor hun moed en beloven om het schild te zijn van het Joodse volk en zijn natie Israël.”

[Orig: “We pilots of the Air Force, flying in the skies above the camp of horrors, arose from the ashes of the millions of victims and shoulder their silent cries, salute their courage and promise to be the shield of the Jewish people and its nation Israel.”]


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post:
  ♦ IAF Jets Fly Over Auschwitz – Commemorate Holocaust Victims; door Arieh O’Sullivan [lezen]

Geplaatst door:
E.J. Bron
(met dank aan de fantastische site van Brabosh)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Historie, Holocaust, IDF. Bookmark de permalink .

22 reacties op Israëlische gevechtsvliegtuigen vlogen over het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau

 1. Republikein zegt:

  Geweldig!

  Like

 2. Henk.V zegt:

  Een indrukwekkend symbool. Om stil van te worden.
  Erretz Israël Forever.

  Shalom to you, Israël!.
  Ik wil dat Iedereen oplet die de les van de Holocaust is vergeten en de fout wil herhalen waar de Holocaust mee begon: een oproep om de Joden te boycotten!

  LUISTER, TIMERMANS! LUISTER van AGT!LUISTER GRETTA DUISENBERG, LUISTER ANJA MEULENBELT,
  LUISTER alle politiek correct tuig!.

  Luister naar de stemmen van Joden die de concentratiekampen overleefden:

  Een opname van pas bevrijde Joden in het kamp Bergen Belsen die -met grote inspanning- samen de hymne HaTikvah zingen, Het lied van de hoop…

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Henk V: 23.21. uur, op 30/1. Indrukwekkend filmpje Henk. Het is ongelooflijk, dat de roden en de politiek correcte partijen, 68 jaar, na deze gruwelijke genocide, de islam omhelzen, deze ideologie die net als de NAZI KLIEK alle Joden wensen te vermoorden!
   Het is een grove schande anno 2014.

   Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Hier een stuk verschrikkelijke geschiedenis en wat over de rol van Engeland en jawel let op de LABOUR partij, de gutmensch weet u wel, de linksen !!!!!

  Like

  • fleckie zegt:

   Misschien de moeite waard? Om te weten, de namen LITWINOW, minister/staatssecretaris onder STALIN! Ein JUDE, ausserdem ANTIFASCHIST, wat hij had voorgesteld, aan CHAMBERLAIN, en DALADIER, ( naderhand naar AMERICA is geëmigreerd),: maar hoe zijn voorstel “afgeslagen”werd!( uit”KRIEGE DES ZWANZIGJAHRHUNDERTS)

   Like

   • fleckie zegt:

    Aanvulling,uit hoofdstuk Der Blitzkrieg(9September 1939-Juni-1940.:”Die Russen belebten den Gedanken AN einen Dreierbund gegen Deutschland kurz nachdem die Tschechhoslowakei gefallen war und prasentierten einen solchen Vorschlag auch formell am 16 April 1939.Eine Allianz zwischen Russland,England und Frankreich hatte Hitler mit Sicherheit veranlasst ,einzuhalten und hatte wohl auch die Zerstuckelung Polens verhindert. M. Verhindert,aber weder Chamberlain noch sein franzoscher Kollege. Daladier waren davon besonders angetan.Ihr Mangel an ENTGEGENKOMMEN. BRACHTE Liwinow,den Urheber des Vorschlags in grosse Bedrangnis.Litwinow war ein ausgesprochener Verfechter der Allianz mit dem Westen,ein aufrichtiger ANTIFASCHIST und zudem Jude.Solange er Russlands aussenpolitischer Volkscommissar war,schie ein Abkommen zwischen den Nazis und den Sowjets unwahrscheinlich.Unglucklicherweise war Stalin bald der Zuruckweisungen von seiten Englands und Frankreich mude und ersetzte ihm 3 Mai . Usw.

    Like

   • fleckie zegt:

    Als antwoord op een ingezonden brief,betr.Molotov, reageerde een correspondent v.d.Volkskrant met het volgenden:”Hetis juist dat de Sovjet-unie in april 1939 een verdrag van wederzijdse bijstand heeft voorgesteld aan Londen en Parijs ter beteugeling van een eventuele Duitse agressie.Als voorwaarde werd daarbij door Moskou gesteld,…dat het Rode Leger een vrije doortocht door Polen zou krijgen om de westelijke verdragspartners te hulp te kunnen komen…….De toenmalige Poolse regering liet desgevraagd aan Frankrijk en Groot-Brittannië weten dat het aan een dergelijke garantie niet wilde meewerken.Naast andere factoren speelde deze Poolse weigering een belangrijke rol bij de Frans-Britse reacties op dit voorstel van LITWINOW, die gekenmerkt werd door een grote mate van lauwheid. ##

    Like

   • Henk.V zegt:

    Ik zie geen bruikbare link, Fleckie..

    Ontgaat mij iets?

    Like

  • Monalisa zegt:

   Met nederlandse ondertitel

   Like

   • Monalisa zegt:

    Joop Klepzeiker sorry er gaat iets fout als het afspeelt kan je in het envelopje ondertiteling, de ondertitel wijzigen in het nederlands sorry dat het nu dubbel staat.

    Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  In het Engels maar toch maar geheel afkijken

  Like

  • Monalisa zegt:

   Joop Klepzeiker hij is er ook met nederlanse ondertitel die kan je ook plaatsen

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Niet op de tube, tenminste ik kon het niet vinden, maar als jij het wel weet te vinden plaats het dan even., zo eenvoudig is het nietwaar ?

    Like

   • Monalisa zegt:

    joop als het filmpje start dan zie rechts onder een soort envelopje staan ,daar kan je de ondertitel mee veranderen ik heb hem geplaatst in het Hollands en als je hem weer afspeelt zit het weer in het Engels dus je moet het zelf veranderen,een goed stuk joop hier kan de mens weer uit putten.

    Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Ja nu werkt het, mijn dank

    EN NU ALLEMAAL HET HELEMAAL BEKIJKEN.

    Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  O ja en ook wat over Patton, gewoon even wat geschiedenis omdat we het maar nooit mogen vergeten.

  Van achter het nazi prikkeldraad achter het geallieerde prikkeldraad

  Mag Israel als zelfstandig vrij JOODS thuis land voor eeuwig en altijd blijven bestaan.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Auschwitz ligt dat niet in Polen?Mogen israelis dan daar zo maar gaan vliegen? of hebben ze toestemming gekregen van de Poolse regering?

  Like

  • Willie zegt:

   Lucky , het artikel niet gelezen?? Die Joodse F-15’s waren uitgenodigd om t 85 jaar bestaan van de Poolse luchtmacht bij te wonen : trouwens , die Polen hadden toch ook een hele mand appeltjes te schillen met die moffen ?? Wraak is zoet dan

   Like

 7. Jade zegt:

  Respect…

  Like

 8. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Het is al meer dan 10 jaar geleden maar wel een geweldige actie.

  Like

 9. fleckie zegt:

  Henk V.de bedoeling hiervan is, ALS ..men het aanbod van LITWINOW had aanvaard( en de POLEN niet hadden geweigerd!voor de doortocht van het Rode Leger) de concentratiekampen misschien?niet in “gebruik waren geweest?”) (men denke ook aan het verschil van RK KERK, Polen,.. en RUSLAND : DE RUSSISCH (GRIEKS,SERVISCH). ORTHODOXE KERK.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s