EU beslist wie staatsburger mag worden

Screenshot_15

De beslissing over wie burger van een EU-land wordt, ligt uiteindelijk bij Eurocommissaris van Justitie Viviane Reding

Na enorme druk uit Brussel moet Malta zijn paspoortuitgifte aan buitenlanders beperken. De andere EU-landen moeten heel goed opletten. Want de Europese Commissie grijpt voor het eerst in de soevereine beslissing van een staat in wie daar burger mag zijn.

De regering van Malta is bezweken voor de enorme druk uit Brussel. Wie een paspoort van het land wil verkrijgen, moet eerst een jaar lang op het eiland gewoond hebben.

Na de gesprekken met de minister van Justitie van Malta zei de Europese Commissie woensdag: “Een bevestiging van de inburgering zal niet meer worden gegeven, tenzij de aanvrager kan bewijzen dat hij voorafgaande aan de dag van het verkrijgen van het staatsburgerschap minstens 12 maanden in Malta heeft gewoond.”

Tot nu toe konden personen van buiten de EU het staatsburgerschap van Malta voor  650.000 euro kopen. Daarvoor hoefde de koper niet op het Middellandse Zee-eiland te wonen. Dit moest de inkomsten van Malta vergroten (hier).

“De Europese Commissie heeft enorme druk op Malta uitgeoefend”, citeert EUObserver een in de onderhandelingen verwikkeld persoon. De andere EU-landen moeten heel goed opletten, want de gebeurtenissen tonen een “aanzienlijke uitbreiding van competenties van de Europese Commissie over de soevereine rechten”, aldus de persoon.

Burgers uit China, Libië, Rusland en Saoedi-Arabië hadden al belangstelling getoond voor de paspoorten. Ook rijke Italianen, die wilden profiteren van het gunstige belastingklimaat op Malta.

Maar door de strengere eisen bij de uitgifte van paspoorten vermindert de vraag van buitenlandse miljonairs. Er zullen maar weinig een heel jaar op Malta doorbrengen om burger van de EU te worden. De minister-president van Malta, Joseph Muscat, zei woensdag:

“Dat betekent niet dat de persoon 365 dagen op Malta moet doorbrengen. Maar het betekent ook niet dat men een aanvraag kan indienen zonder Malta te betreden.”

De Europese Commissie zei dat men in goed overleg tot het compromis was gekomen. De Eurocommissaris van Justitie, Viviane Reding, twitterde dat Malta “constructief heeft samengewerkt.” Van tevoren hadden Reding´s advocaten echter twee aanklachten tegen Malta wegens schending van verdragen voorbereid, eentje voor het Europees Gerechtshof in Luxemburg en eentje voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Justitie, Malta, Vrijheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op EU beslist wie staatsburger mag worden

 1. delamontagne zegt:

  NEDERLANDER WORDEN IS OOK NIET ALTIJD EVEN GEMAKKELIJK.!!!!!!!!!!!
  //////////////////////////////
  Kleine “Mohammedje” wil graag een echte Nederlander worden en vraagt zijn meester hoe hij dat moet doen.
  De meester vertelt hem dat hij dan goed moet leren en perfect de Nederlandse taal moet spreken.
  Mohammedje doet enorm z’n best en een paar maanden later vraagt hij de meester of hij al Nederlander kan worden. Nou en of, de meester zegt dat hij wat hem betreft Nederlander is en geeft hem een “diploma”.
  Mohammed komt thuis en laat trots z’n diploma aan z’n moeder zien.
  “Kijk moeder, ik ben nu een echte Nederlander.”
  “Wáát ?”, ………. schreeuwt moeder, “Nederlander ? Niks ! Je bent Marokkaan.”
  Ietwat beduusd gaat Mohammedje toch ook maar even naar z’n vader, in de hoop dat die wel trots op hem is.
  “Kijk vader, ik heb dit diploma gehaald en nu ben ik een echte Nederlander.”
  Vader ontsteekt in woede. “Nederlander ?..nederlander ……….. Je bent Marokkaan !!” En hij geeft kleine Mohammedje een paar flinke draaien om zijn oren.
  Mohammed rent naar z’n kamer en knalt z’n deur dicht. “Tiepies”, denkt hij, “ik ben nog geen uur Nederlander en ik heb nu al ruzie met die “KUT-MAROKANEN”

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Iedereen mag hier Nederlander worden. Moslims, en die blijven dat, serieverkrachters, moordenaars, economische en andere criminelen, gelukszoekers, enz. enz. enz. Alleen de Nederlander zelf. Die MAG geen Nederlander ZIJN. Hij moet zich gedeisd houden om het buitenlandse tuig niet te beledigen. Hij is het ook die zich moet aanpassen aan buitenlandse culturen. Inderdaad, om met de woorden van Koningin Maxima te spreken; De echte Nederlander bestaat niet meer. En dat zei ze niet zomaar !!!

  Like

  • koddebeier zegt:

   Had Maxima gelijk ????? Bestaat de ‘echte’ Nederlander niet meer ???

   Elke verkiezing weer stemmen miljoenen onbenullen weer op de zelfde partijen die ‘ons’ kommer en kwel brachten en weer zullen brengen.
   We laten ‘ons’ terroriseren in ons eigen land door lui die hier niet horen en verdommen om zich aan te passen.
   We laten ons en de onzen beroven, verkrachten en vermoorden zonder dat we hiervoor massaal over de rooie gaan.
   Massaal waren we tegen de EU, de lui die beweren onze volksvertegenwoordiging te zijn negeerde dat…………..en……….werden we toen boos ?? Riepen we ze ter verantwoording ?? Protesteerde we met z’n alle in Den Haag ???
   Iedere keer weer worden we belazerd, bedonderd en worden we financieel verder uitgekleed…………en worden dan boos, protesteren we met z’n alle ????
   We worden iedere keer weer opgezadeld met regeringsblunders die ons keihard raken in onze portemonnee……….. en ??????
   Zo kan ik nog wel even doorgaan, het is teveel om allemaal te noemen.

   We zouden ons wel moeten afvragen……de echte Nederlander……zou die dat allemaal accepteren ???????

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 22.19. uur, op 31/1. Beste John, deze salsatrut, wist daar inderdaad meer van, daarvan ben ik meer dan overtuigd! Deze BILDERBERGFAMILIE, met Bea voorop, hadden en hebben lak aan ons! Trouwens laten ze de monarchie maar afschaffen, sprookjes bestaan alleen in de Efteling!

   Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Ik wil ruimte om te LEVEN en ik wil niet in een EU keurslijf worden gedwongen.
  Ik walg van dat hele circus in Brussel dat ons allemaal de EUdas om wil doen.
  En met ik walg er van bedoel ik echt ik WALG er van.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik ben het helemaal met julie eens.Kies voor Wilders en zijn PVV er is geen andere alternatief ze overtereden allemaal de 10 Geboden,Exodus 20 vers 1-26. voor aan de Christelijke partijen;CDA, CU en SGP.

  Like

 5. antie eu zegt:

  Ook de Nederlander zelf wordt gediscrimineert als zij zijn gehuwd met een lid van buiten de eu
  als wie ons beroepen op het eu recht geld het recht in eens niet voor de Nederlandse burger
  ook de eu meet met verschillende maten turkije hoeft over drie jaar geen inreis visum meer te hebben wij als Nederlander moeten een inreis visum hebben voor onze echtgenoot ook hoeft de turk niet de inburing te volgen wij als Nederlander worden door deze kut regering en eu achter uit gezet de pool of de bulgaar kunnen vrij komen naar Nederlander voor de nederlander zelf is het allemaal erg moeilijk gemaakt en worden gestraft om dat we gehuwd zijn met een lid van buiten de eu daar bij wordt ons een hoop geld uit de zakken gerold inburgen leges vervolg inburging maar als je meer als een miljoen meebrengt kun je verblijfs vergunning kopen
  lid van een andere eu staat geen inburging geen leges direkt subsidie aan vragen
  onze kut eigen staat discrimineert eigen burgers

  Like

 6. antie eu zegt:

  sorry ik ben niet voor wilders en niet tegen hij heeft in sommige zaken ook gelijk
  discriminatie ben ik op tegen de staat der nederlanden heeft dit zelf in het leven geroepen
  zij discrimineert niet allen buitenlanders maar ook eigen burgers

  Like

 7. Pingback: Bulgarije verkoopt EU-staatsburgerschap voor € 180.000,- | E.J. Bron

 8. cor zegt:

  Brussel bepaalt straks ook wat we eten helaas voor de heren van de eu ik leef mijn eigen leven ik leg grote hopen op deze heren die denken dat zij God zijn een mens is vrij geboren dat mensen zich laten leiden door mensen die denken dat zij God zijn is onbegrijpelijk land is van niemand iedereen mag wonen en staan waar wil dat staat in de bijbel deze heren moeten achter slot en grendel zij doen aan vrijheids beroving
  Mensen leef zo als je wil trek je niks aan van de staat en niks van Brussel dood zwijgen is de oplossing

  Like

 9. cor zegt:

  Mohammed staat bij de grens hij wil als buitenlander in Nederland wonen hij vraagt wat hij moet doen eerst moet je lid worden van de PvdA dan subsidie aan vragen en fraudeur worden de PvdA kan u daar meehelpen en voor al voor de domme houden liegen en bedriegen dan kom je heel ver in Nederland het voorbeeld kun je nemen van PvdA VVD als dat kunt wordt je geacepteerd in Nederland en krijg je een paspoort

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s