‘Hoeveel Europa is genoeg?’

Screenshot_6

(Door: Sam van Rooy)

In een land als België en in Vlaanderen is het niet moeilijk om als eurokritisch of eurosceptisch te worden geboekstaafd. Reden: het bestaan van eurofederalist Guy Verhofstadt, wiens onwenselijke en onrealistische maakbaarheidsutopieën inzake een ‘Verenigde Staten van Europa’ menigeen doen gruwelen of toch minstens afschrikken. Een tweede reden is het decennialang afwezig zijn van fundamentele euro- en EU-kritiek in de mainstream (Vlaamse) politiek en media.

Toch heeft de N-VA zich bij monde van kersvers Europees lijsttrekker Johan Van Overtveldt niet geprofileerd als ‘eurokritisch’ maar als ‘eurorealistisch’. Van Overtveldt deed dit de dag nadat hij een debat over Europa in Reyerslaat met Gerolf Annemans had geweigerd. In plaats van dat de VRT een andere niet- of minder-eurokritische politicus optrommelde (ze zijn er met hopen!) of desnoods Annemans alleen liet komen, werd alles afgeblazen en ging Kathleen Cools over tot de orde van de dag: een cabaretier, twee sportmannen en een auteur – vier ‘fijne gasten’ – mochten Reyerslaat gezellig komen maken. Een gemiste kans, zeker na de mislukte ‘Europa Special van Terzake.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, EUSSR, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

5 reacties op ‘Hoeveel Europa is genoeg?’

 1. Goed stuk, maar . . . . . . héél soms is Sam toch ook een beetje lief-naïef:

  “In plaats van dat de VRT een andere niet- of minder-eurokritische politicus optrommelde (ze zijn er met hopen!) of desnoods Annemans alleen liet komen, werd alles afgeblazen en ging Kathleen Cools over tot de orde van de dag: een cabaretier, twee sportmannen en een auteur – vier ‘fijne gasten’ – mochten Reyerslaat gezellig komen maken. Een gemiste kans ( . . .).”

  Maar néééé, Sammeke, een gescóórde kans gezien vanuit Kathleen Cools.
  (Zie voor mijn gedachten over Kathleen Cools: http://bit.ly/1kl2Olu en http://bit.ly/1gI09Ci.)

  Daar staat deze lekkere recht-voor-zijn-raap-passage van Sam dan weer tegenover:

  “Iemand die tegen de(ze) EU (en euro) is als ‘anti-Europees’ bestempelen, is hetzelfde als iemand die sterk islamkritisch of anti-islam is als ‘racist’ brandmerken: pervers. Want net zoals iemand doorgaans tegen de racistische islam is omdat hij of zij (onder andere) tegen racisme is, zo is iemand doorgaans tegen de anti-Europese EU omdat hij of zij verre van anti-Europees is.”

  Precies: 1) Een islamcriticus is iemand die een racistische roofmoordenaars- en slavenhalers-ideologie kritiseert. 2) Iemand die van Europa en zijn Joods-Christelijk-Verlichte culturen houdt, is tegen het antidemokratische EU, dat onvermijdelijk een totalitair monster zal worden.

  Like

 2. meneertje zegt:

  Ik heb oprecht geprobeerd uit al die Vlaamse ellende wijs te worden en ik prijs Martien Pennings om zijn ijver, maar ik ben er in verdwaald en ik kan er eigenlijk maar één conclusie aan overhouden (die ik overigens al lang eerder had getrokken, maar die nog eens wordt bevestigd) :
  iets gruwelijkers dan Verhofstadt is in de E.U.-discussie niet denkbaar.

  Like

 3. Jean zegt:

  Martien,
  Programma’s met die gelaarsde kat Cools in komen thuis niet op de buis, hebben geen interesse in linkse smerige brol en die BRT is één linkse brol, dus…

  Like

 4. luckybee zegt:

  Mischien terug naar de EEG?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s