Jihadisten van AnsarBait Al-Maqdis uit de Sinaï slaan toe in hartje Cairo

Screenshot_9

(Door: Rena Netjes & Eduard Cousin)

Vorige week vrijdagochtend, een dag voor de herdenking van de 25 januari revolutie, wordt Caïro opgeschrikt door drie explosies. Een vierde aanslag volgt in de middag en een vijfde op zaterdag. In totaal vallen er zes doden en over 100 gewonden, vijf politiemedewerkers en een omstander.

Elf aanslagen in een week

De explosies in Caïro maken onderdeel uit van een serie van elf aanslagen in een week tijd. Dinsdag 21 januari werden er twee raketten vanuit de Sinaï op de Israëlische stad Eilat afgevoerd. Donderdag werd er vanaf een brommer gevuurd op een checkpoint in de op 170 kilometer ten zuiden van Caïro gelegen stad Beni Suef, waarbij vijf politieagenten omkwamen. Op zaterdag werd, voor de eerste keer, een legerhelikopter in de Sinaï uit de lucht geschoten met SA-7 raket. Op zondag beschoten militanten een legertruck met vier doden tot gevolg en een dag later ontplofte een gaspijplijn in de Sinaï. De laatste aanslag in de serie volgde dinsdagochtend. Een hoge functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken werd voor de deur van zijn huis neergeschoten.

Lees verder>>>
(h/t Peter Selie1)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Islam, islamitische ideologie, Jihad. Bookmark de permalink .

5 reacties op Jihadisten van AnsarBait Al-Maqdis uit de Sinaï slaan toe in hartje Cairo

 1. Driek zegt:

  Ik ben bang dat ons nog heel wat te wachten staat met die Mohammedanen. En dan zijn er nog lieden die de islam als een spirituele godsdienst zien. Het is gewoon een georganiseerde moordenaarsbende. Maar hoe komen we ooit vanaf?

  Like

 2. baksteen zegt:

  Sisi moet ze verzuipen in hun eigen bloed, de ratten. We mogen hopen op een langdurige en innige samenwerking tussen Egypte en Israel. Laat ze de Sinai maar leeg vegen, dan kan Egypte de Gaza weer bezetten en is het voorlopig afgelopen met de terreur vanuit die hoek.
  Hoezo harde bewijzen dat die nieuwe kloon bij de Moslimbroeders hoort. Als het er uit ziet als een koe, loeit als een koe en melk geeft als een koe…..

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Wat een vreedzame mensen toch, hé, die moslims. Er zal pas vrede zijn, volgens deze verdwaasden, als de hele wereldbevolking moslim is geworden…..o, wacht, dan vliegen ze zich onderling naar de strot! We zijn er mooi klaar mee! Ik ben onderhand moslimmoe!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik kan alleen maar toestemmen als ze elkaar uitroeien mag dat.

  Like

 5. Jan zegt:

  Ach gut, Rena Netjes, de trut die zich liet verleiden tot een interview bij Al Yaqeen* en naar eigen zeggen Arabist en kenner van het Midden-Oosten is, moet nu Egypte ontvluchten

  De Nederlandse journaliste die door Egypte is aangeklaagd voor ‘hulp aan leden van een terroristische organisatie’ is het land ontvlucht. Het blijkt te gaan om Rena Netjes, correspondent van BNR Nieuwsradio en Het Parool. Ze werkt in Egypte ook als producer voor de NOS.

  ‘Een jaar geleden zat ze ook al vast in een Egyptische cel. Toen verdachten de autoriteiten haar van spionage**
  http://www.ad.nl/ad/nl/14129/Dossier-Pers/article/detail/3589849/2014/02/04/Nederlandse-journaliste-Rena-Netjes-ontvlucht-Egypte.dhtml

  * http://hoeiboei.blogspot.nl/2009/06/rena-netjes-blijkt-een-ordinaire.html
  Rena Netjes
  Het is waar, ik weet zeker dat iedereen die regelmatig in Moslimlanden verkeerd zal beamen dat over het algemeen Islamitische samenlevingen zachter en socialer zijn dan onze eigen samenleving. Het valt mij elke keer weer op, of ik nu in Egypte, Marokko, Jordanië, Syrie of India (niet specifiek Islamitisch) rondloop, het is er beter toeven. Vrouwen kunnen er in het algemeen doen wat ze willen, in overleg met hun man en familie. Het is er diverser, boeiender. Ik kom er graag. Er is in veel van die landen een bevrijdende afwezigheid van onzinnige regels of dwang in het normale leven.

  Ik spreek er met de lokale bevolking, maak er mijn fotoreportages en kan doen wat ik wel, kan me kleden zoals ik wil. Ik heb nooit gemerkt dat er grote haat heerst onder de bevolking jegens Westerlingen of dat onderwerpen onbespreekbaar zijn. Zelfs Syrië bleek een zeer plezierig land. Van mijn collega-fotografen en reisgenoten hoor ik eigenlijk gewoon hetzelfde.

  Lees dan eens de commentaren onder het artikel op de Telegraaf. Stuitend tokkie niveau. Volgescheten door eenkennig, geindoctrineerd voetbalvolk dat waarschijnlijk niets anders kent dan de camping en het resort waar ze elk jaar weer heen gaan.

  Laat ik jullie uit eigen werk dan ook alvast een beetje kennis maken met Syrië en Jordanië.
  http://zaplog.nl/zaplog/article/rena_netjes_heeft_gelijk_moslimlanden_zijn_gezelliger

  ** http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/04/cdaer-rena-netjes-opgepakt-in-ca-ro

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s