Sisi vraagt om een “modern, algeheel begrip van de islam”

Screenshot_7

(Door: Robert Spencer)

De laatste islamitische Maarten Luther die de toegetakelde kroon van de cynische, bedrieglijke Tariq Ramadan opneemt is Egyptes generaal Abdel Fattah al- Sisi, die heeft opgeroepen tot een reformatie binnen de islam. Zo’n hervorming is zeker dringend nodig en zelfs alleen al door hiertoe op te roepen, is Sisi veel verder gegaan dan de telg van de Moslimbroederschap Ramadan ooit ging.

Sisi is echter een generaal, geen lid van de Egyptische oelama, zijn woorden zijn waarschijnlijk niet de vonk voor een massale beweging om die elementen van de islam te hervormen die aanzetten tot geweld en suprematie. En het bestaan ​​van die elementen, en de mensen die erin geloven, zullen vermoedelijk een bedreiging voor  Sisi vormen – alleen al vanwege het doen van deze oproep – net zoals anderen in het verleden werden bedreigd voor het oproepen tot een hervorming in de islam. Vorig jaar veroordeelde de Marokkaanse geestelijke Ahmed Assid het geweld in naam van de islam en werd door andere geestelijken prompt een afvallige genoemd en een vijand van Allah en met de dood bedreigd. De Iraakse sjiietische geleerde Sayyed Ahmad Al-Qabbanji riep op tot rede in het islamitische discours en de jurisprudentie en werd onmiddellijk gearresteerd .

Sisi heeft de macht van de staat achter zich, voor nu is het dus niet waarschijnlijk dat een dergelijk lot hem wacht, in ieder geval niet in de nabije toekomst.

Bron:
http://www.jihadwatch.org/2014/01/sisi-calls-for-moderncomprehensiveunderstanding-of-the-religion-of-islam/
Auteur: Robert Spencer

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Islam. Bookmark de permalink .

7 reacties op Sisi vraagt om een “modern, algeheel begrip van de islam”

 1. Benesha zegt:

  Ik heb ergens gelezen dat zijn moeder een joodse was, als dat waar blijkt dan is zijn oproep niet zo vreemd.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Inderdaad: Het zou zelfs een plausibele verklaring zijn voor het nemen van dit verrassende initiatief.
   Wat hier ook uit spreekt, zéker geen onversneden islamitische inslag!
   Dat deze man nog maar geruime tijd aan het bewind mag blijven: Het werkt louterend voor de rust en de stabiliteit.

   Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Ik weet niet of Robert Spencer wel goed zit door te denken dat Sisi veel veiliger is doordat hij de macht van de staat achter zich heeft als Ik dan het artikel leed dat door PeterSelie is aangeleverd.

  https://ejbron.wordpress.com/2014/01/31/jihadisten-van-ansarbait-al-maqdis-uit-de-sinai-slaan-toe-in-hartje-cairo/

  Like

 3. janfreak zegt:

  Ik ben in ieder geval blij dat Sisi de moslimbroeders aanpakt want dat is echt een gevaarlijke organisatie. Hij denkt verder dan zijn neus lang is en dat is bemoedigend.

  Like

 4. aquarius4422 zegt:

  Sadat is indertijd ook door de moslimbroeders vermoord.

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  Sisi is inderdaad maar een generaal, in het beste geval wordt hij beschouwd als een soort onrechtmatige kalief die geen geldig rechtstreeks verbond met de religieuze clerus van de Islam heeft aangegaan, en mag hij volgens sommige Salafisten groepen rechtmatig worden afgezet. Hij wordt alleen door de Sauds gesteund om te verhinderen dat het “volksrevolutionaire” imago van de Moslim Broederschap voet aan de grond zou krijgen onder de bevolkingen van het Arabisch schiereiland.

  De geldigheid van zijn regime kan via scherpslijpende interpretaties van Koran verzen door eender welke Salafistische groepering die onafhankelijk staat tov van het Saudische bewind worden betwist. Dat is sowieso al het geval: de Moslim Broeders zijn niets anders dan Salafisten-in-maatpak en die zijn volgens andere groeperingen nog niet radicaal genoeg. Als moslim zou hij moeten weten dat er van zijn kant geen enkel initiatief kan uitgaan om de doctrine te hervormen, die autoriteit heeft hij niet.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Dat hebben ze al zinds1400 jaren geprobeerd maar tot de dag van vandaag nog nooit gelukt.Eerys moet Mekka en Medina verdwijnen , mischien dan wel? Voor een dak loze Allah heeft niemand respect

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s