Vlaamse Vrienden van Israël vieren vandaag hun 5de verjaardag

Screenshot_1

De Vlaamse Vrienden van Israël vieren vandaag hun 5de verjaardag. Het weblog, uniek in zijn soort in Vlaanderen en op het internet, werd opgezet in de nasleep van het verdedigingsoffensief Operation Cast Lead tegen de terreur van Hamas en Co. De directe aanleiding tot dit weblog was gericht tegen de antisemitische golf die dit anti-terreur offensief begeleidde en Israël en elke Joodse gemeenschap in de hele wereld teisterde én nog steeds aanzwelt.

Blijkbaar triggerde het bestaan van Israël en het verzet tegen zijn belagers, het immer sluimerende antisemitisme, dat door de niet aflatende gewelddadige strijd van Palestijnen en andere Arabieren tegen Israël een nieuwe voedingsbodem kreeg. Het nieuwe antisemitisme had een nieuwe stok gekregen om de Joden te slaan, te discrimineren en te vervolgen: Israël.

Met andere woorden: De strijd die de Vlaamse Vrienden van Israël voeren in de gedaante van pro-Israël activisme is echter in wezen de voortzetting van de strijd tegen het antisemitisme in het algemeen die zich voor de gelegenheid vermomd heeft als vermeende pro-Palestijnse solidariteit.

Het ware dan ook misschien duidelijker geweest om het weblog bv. ‘Vlaamse Vijanden van Jodenhaat’ of ‘Vlaamse Strijd tegen Antisemitisme’ te noemen maar dan had dit weblog wellicht niet die bekendheid gekregen die deze nu heeft.

Bij deze iedereen bedankt voor zijn/haar trouw, kritiek en solidariteit. En nu op naar de volgende vijf jaren. Alle dagen van het jaar. Want alleen samen kunnen wij dat antisemitisch monster verslaan.

Am Yisrael Chai !

Screenshot_2

Door:
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Vlaamse Vrienden van Israël vieren vandaag hun 5de verjaardag

 1. Dorith zegt:

  Bedankt voor je dagelijkse inzet, Hugo!!!

  Like

 2. Geweldig bedankt voor alle goede artikelen en de strijd tegen het antisemitisme, wat steeds erger en openlijker wordt. Deel jullie artikelen vaak op facebook om zo nog meer mensen te bereiken. Nogmaals toda raba, blijf ermee doorgaan. Am Israel Chai.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Prima initiatief!

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Hartelijk gefeliciteerd, Vlaamse Vrienden van Israël

  Een pro-Israël site is fantastisch bezig als die door links verguisd wordt. Volgens mij lukt dat bij jullie wel!

  Persoonlijk ben ik er trots op als er af en toe een vertaald artikel van mij op jullie site komt te staan.

  Het ga jullie goed! Blijf de goede strijd strijden, …. zolang het Israël goed gaat, zal het ons ook goed gaan.

  Like

  • Jean zegt:

   Wachteres,
   Zeker met die laatste zin, wij westerlingen MOETEN de Israëlieten steunen tegen die achterlijke gewelddadige barbaren want dat uitschot kent maar 2 werkwoorden nl. moorden en verkrachten en betreffende dat verkrachten het liefst “onschuldige” kinderen.
   Zou er nog een ziekelijker ongedierte bestaan dan islamieten? Het is blijkbaar zoiets als termieten. De spuitbus staat reeds klaar…
   Ik kan het niet vatten dat vrouwen achter die smeerlapperij blijven lopen en het ook nog steunen???? Wat is er in die vrouwen hun hoofden bezig?
   Is het domheid of angst? Of beide???
   Vrouwen staan bij mij zeer hoog, vrouwen en mannen zijn “gelijkwaardig” en dat hoor je nooit uit de klepper van een baardaap in soepjurk een smeerlapperij die wij ook nog ‘tegen onze wil in’ aan de vreet houden, we betalen ze zelfs salarissen en pensioenen uiteraard via de EU misdaadorganisatie een bende tuig die wij idem dito spuugzat en kotsbeu zijn, daarom dat we er op 25 mei alles zullen aan doen om dat kot te slopen.

   Like

 5. wim van rooy zegt:

  Ik hoop, Hugo, dat je ooit de waardering krijgt van iedereen die nu nog niet begrijpt wat jij vandaag betekent voor deze verschrikkelijke strijd (waarvoor het politiek correcte van de linkse intellectuelen een immense verantwoordelijkheid draagt). Mocht de razernij ooit opnieuw beginnen, dan is hun deel daarin overweldigend – al zullen ze ook dat vandaag niet kunnen begrijpen, verzonken als ze zijn in hun eigen kokette goedheid.

  Like

 6. Eline. zegt:

  Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Dorith !!!

  Like

 7. aafke zegt:

  Van harte gefeliciteerd met dit begin. Veel broche op de volgende jaren in goede gezondheid en kracht!

  Like

 8. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Van harte gefeliciteert.
  Jullie werk is hard nodig en duidelijk is er steeds meer behoefte aan.

  Like

 9. Philippine zegt:

  Brabosh is een geweldig blog.

  Like

 10. Hugo is geen gemakkelijk karaktertje, maar zijn weblog is prima.
  Dus gefeliciteerd.
  By The Way: waarom heb jij toch zo’n voorkeur voor de term “de blog”, webmaster?
  Doet me denken aan een vers gedraaide, dampende, donkerbruine drol.
  Alleen al de verandering van lidwoord kan hier veel helpen: “het blog”.
  En bij drie letters meer – het weblog – is mijn esthetische pijn al helemáál verdwenen.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Van harte proficiat! Ik blijf jullie bewonderen voor jullie inzet, volharding en moed tegen de pro Palestijnse oceaan van halve leugens, verdraaiingen en niet benoemen in te zwemmen.

  Like

 12. Clara Klein zegt:

  Mazal Tov! Ook heel erg bedankt voor alle goede bijdragen en nog vele jaren gewenst (wat waarschijnlijk nodig is 😦 )

  Like

 13. Brabosh.com zegt:

  Iedereen bedankt voor zijn/haar lieve reacties. Samen met de reacties op E.J. Bron blog en Brabosh.com, de tientallen warme emails in mijn box, plus wat er allemaal op Facebook verscheen, weet ik uit jarenlange internet ervaring dat dit wel wat meer is dan zomaar een signaal om door te gaan.

  Het is een verdoken noodkreet van iedereen, die net zoals ik Israël diep in zijn hart draagt om nooit te wijken voor de haat, het verbaal en fysiek geweld dat zich manifesteert als ‘Israëlhaat’, in wezen exclusief gericht is tegen de Joden als volk met een unieke religie en traditie en een bijzondere staat.

  De waarheid moet èn zal uiteindelijk zegevieren!

  Het volk van Israël leeft en het laat zich niet meer kisten. Nooit meer!

  Bedankt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s