Brussel: Miljoenen sijpelen weg in zinloze bouwprojecten

Screenshot_13

Een met EU-gelden gefinancierd cultureel centrum in Wales ligt vier jaar na opening braak. De EU stopte meer dan een miljoen euro in het project. Of het nu gaat om Romeinse villa´s in Duitsland, Venetiaanse bruggen op de vlakte in Hongarije of EU-gelden die rechtstreeks naar de maffia stromen: de EU wordt steeds creatiever bij de gunning van bouwprojecten.

Het centrum “Canolfan Cywain” (Landelijk Erfgoed) moest een prestigeproject van de EU in Wales worden. Voor omgerekend 4 miljoen euro bouwde de Britse regering in het jaar 2008 het centrum voor Welshe cultuur, kunst en agrarische ontwikkeling. Het EU-structuurfonds nam met iets meer dan een miljoen euro deel aan het project. Sinds het jaar 2012 kan het centrum zijn rekeningen niet meer betalen en moest sluiten.

Al in 2011 kwam het centrum in financiële moeilijkheden. Gelegen in een geïsoleerde streek in Wales en zonder echte aansluiting op een infrastructuur bleven de bezoekers spoedig weg. Het centrum, dat met een café, tentoonstellingsruimten en kinderspeelplaatsen werd uitgerust, kon de lopende rekeningen niet meer betalen en moest een jaar later definitief sluiten. Intussen is het terrein verlaten en met gras overwoekerd, zoals de “Telegraph” bericht.

Het project is één van de vele voorbeelden van de enorme verspilling van belastinggelden die in het kader van het EU-structuurfonds plaatsvindt. Het fonds omvat ongeveer 50 miljard euro jaarlijks en subsidieert ongeveer een miljoen projecten in heel Europa. Daartoe behoort bijvoorbeeld ook het Archeologiepark Romeinse villa in Perl-Borg. Daar werd met financiële hulp van de EU een Romeinse villa gereconstrueerd om de bezoekers “van heel dichtbij kennis te laten maken met de Romeinse ´way of life´.” De EU droeg daaraan 2,2 miljoen euro uit het structuurfonds bij.

In Hongarije werd midden op het platteland een “strandstad” uit de grond gestampt, inclusief een natuurgetrouwe kopie van de Venetiaanse “Brug der Zuchten”. De EU betaalde hier 5,5 miljoen euro uit het structuurfonds aan mee.

De Belgische universiteit “Provinciale Hogeschool” kreeg van de EU € 500.000,- subsidie, verspreid over zeven jaar, om computergames te ontwikkelen. Het prestigeproject van de universiteit werd een computergame over de geschiedenis van het poppentheater.

Ook de miljarden aan ontwikkelingsgelden, die jaarlijks in het kader van wegenbouwprojecten bij de Italiaanse maffia terechtkomen, lopen via het structuurfonds van de EU (meer hier). De Rekenkamer bekritiseerde in een rapport de “onvoldoende oplettendheid die besteed werd aan de kosteneffectiviteit van de projecten.” Sindsdien is er echter weinig veranderd bij de wegenbouw. Hoewel het bekend is dat de maffia massaal profiteert van de projecten in Italië, werden nieuwe kredieten toegestaan.

“De bedragen aan belastinggelden die daarbij verspild worden, zijn adembenemend, maar niet verrassend”, zei Marta Andreasen, een voormalig boekhoudster bij de Europese Unie. “Terwijl miljoenen Europese burgers nog steeds onder de gevolgen van de bezuinigingspolitiek lijden, is de EU gelukkig miljoenen aan Romeinse villa´s te verspillen. Dat zijn dure spelletjes, terwijl Rome in brand staat”, aldus Andreasen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, corruptie, Criminaliteit, EUSSR, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Brussel: Miljoenen sijpelen weg in zinloze bouwprojecten

 1. Sjaak8.1.2014U zegt:

  ZO IS DAT WANNEER JE MET
  JE EIGEN LAND FINANZIEEL
  NIET MEER KLAAR KOMT !
  DAN WORD DOOR MIDDEL VAN
  EEN TROYANISCH PAARD EEN
  VIRTUEELE PSEUDO GELDSCHIJTEZEL
  IN ,,BRUSSEL” INSTALEERT !
  OM AANSLUITEND OVER EEN
  BELASTINGWITWASPARADIJS
  ,,LUXEMBURG” EN BIJ VERSTOPTE
  BELASTENDE VOORGEVALLEN
  ,,”STRASSBOURG INSTALEERT !
  OM ALS DOOFPOT OP HANS KLOK
  MANIER ALLES ONAANGENAME
  TE LATEN VERDWIJNEN ! NIETWAAR ?

  Like

  • Sjaak8.1.2014U zegt:

   En op de foto bovenaan staan die drie beroemde apen !
   Niks horen, niks zeggen , niks zien !

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Sjaak8.1.2014U 1 februari 2014 om 21:52

    Die drie apen (ik noem hen liever ‘demonen’) liggen zélf geen seconde wakker vanwege financiële zorgen; stel gevaarlijke schurken!
    En maar graaien en harken!

    Like

 2. Avidia zegt:

  3 vergezichten, alleen hebben ze hun eigen smoelen nooit goed bekeken, ze strikken hun stropdassen – was het maar een strop – strijken hun haar glad en denken dat ze de hele EU kunnen overdonderen, nou mooi niet, wij stemmen straks allemaal tegen (hoop ik)))

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik kan die drie verschacheraars niet meer zien.Nu komt nog de Guy Verhofstadt er bij wat een catastrofe.

  Like

 4. johan zegt:

  Zum kotzen

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Dat, beste mensen, is de uiteindelijke gang van zaken bij de socialisten/ roden van de EUSSR. Vooral SINTERKLAAS spelen snotverdomme van ONS BELASTINGGELD. Ondertussen is in Nederland de Zorg naar de kloten, hebben we 700.000 werklozen, worden we overlopen met Bulgaren en Roemenen, zijn hele wijken in steden, ingenomen door “bontkraagjes”, van Marokkaanse signatuur, worden de pensioenpotten geplunderd, en staan 100.000 hypotheken onder water! Kots EUSSR! Ik kots van de PvdA,D66,VVD en CDA die ons land deze ELLENDE hebben gebracht, door te heulen met de communisten in Brussel!

  Like

 6. Jean zegt:

  Die 3 horen zo snel mogelijk voor een volkstribunaal gesleept te worden en minstens 20 jaar opgesloten te worden want gevaarlijkere gedrochten vinden zal moeilijk zijn.
  Opdoeken die misdaadorganisatie want het loopt de spuigaten uit met dat tuig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s