De “vergeetachtigheid” van Ashton

Screenshot_16

(Door: Redactie “Jerusalem Post”)

Misschien vindt Europa in het algemeen en Ashton in het bijzonder de Holocaust Gedenkdag een problematische, zelfs een onaangename verplichting. Vandaar dat Ashton het verband met de Joden verdonkeremaant met een korte verzameling afgezaagde clichés over tolerantie en mensenrechten. Barones Catherine Ashton, de Hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor Buitenlandse Zaken en de vicepresident van de Europese Commissie, legde deze week een verklaring af, waarin zij aandacht schonk aan de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust.

Het was op zich al lovenswaardig dat de EU ervoor gekozen had om aandacht te schenken aan die dag, maar wat Ashton er maandag over zei was surrealistisch. Ze slaagde erin om 121 woorden te gebruiken zonder ooit de Joden te noemen. Dat zij die wegliet, is een schande en ook heel opmerkelijk.

Ashton prees zelfs “al diegenen die met moed en opoffering optraden om hun medeburgers te beschermen tegen vervolging.” Maar wie deze naamloze ‘medeburgers’ waren? Het is hoogst twijfelachtig dat Ashton onopzettelijk de Joden wegliet. Niet alles kan worden toegeschreven aan onbedoelde slordigheden.

Het bizarre eerbetoon van de Europese woordvoerster dat ze gaf aan “iedereen die op brute wijze vermoord is in de donkerste periode van de Europese geschiedenis”, zonder enige verwijzing naar hun identiteit, doet het gezond verstand geweld aan. Misschien vindt Europa in het algemeen en Ashton in het bijzonder de Holocaust Gedenkdag een problematische, zelfs een onaangename verplichting. Vandaar dat Ashton het verband met de Joden verdonkeremaant met een korte verzameling afgezaagde clichés over tolerantie en mensenrechten. Dit is een overtuigend voorbeeld hoe de geschiedenis van de Holocaust steeds meer wordt afgezwakt, vooral in Europa. De fysieke vernietiging van weleer wordt gevolgd door de huidige vertekening van de herinnering.

Die dient twee doelen:

Ten eerste lijkt het de Europese naties vrij te pleiten – niet alleen de voornaamste bedrijvers van de genocide, maar ook diegenen die collaboreerden met en/of profiteerden van de industriële uitroeiing van de Joden. Door de Holocaust te beroven van zijn unieke karakter en die gelijk te schakelen met eventuele latere, maar toch heel verschillende etnische bloedbaden, wordt die minder een morele vlek . Elke verplichting aan het Joodse volk die daaruit voortvloeit, wordt daardoor uitgewist.

Ten tweede vermindert de onoprechte voorstelling van zaken dat de slachtoffers van de Holocaust anoniem en gezichtsloos waren de wrijving met de Arabisch/islamitische wereld, die zich wezenloos ergert aan de Holocaust Herdenking, uit vrees dat die theoretisch zou kunnen inhouden dat men sympathie voor de Joden heeft.

Het niet vermelden van wie de zes miljoen waren en waarom de luisterrijke beschavingen van Europa hen systematisch ter dood hebben gebracht, stelt elementen in de islamitische wereld gerust – Iran vooral – die hun sympathie voor de nazi-genocide niet verbergen. Het wordt vaak vergeten dat het giftige ‘Mein Kampf’ van Hitler in de meeste moslimlanden een bestseller is.

De Holocaust werd beraamd tegen de Joden. Niet elk laatste slachtoffer was Joods, maar iedere Jood op aarde was wel bestemd om te worden gedood.

De  Holocaust werd tegen geen enkele andere groep beraamd  – zelfs niet tegen de zigeuners, van wie sommigen werden vervolgd, maar anderen met rust werden gelaten. Dat gebeurde puur toevallig. Veel hing af van hun manier van leven, van de plek waar zij woonden. Hun afkomst was echter niet meteen een onomkeerbaar doodvonnis voor zigeuners. Dat gold alleen voor de Joden.

Alleen Joden werden uitgekozen voor uitroeiing vanwege hun ‘ontaarde’ afstamming. De keuzes die zij in hun leven hadden gemaakt, waren irrelevant. Zelfs zij die hoger stonden op de sociale ladder, die de Joden collectief hadden verraden, die zich van hun erfgoed hadden afgekeerd en hun mede-Joden hadden veracht, werden gedood. Niets kon wie dan ook redden die te Joods geacht werd om te leven.

De verbijsterende weglating van Ashton doet al te zeer denken aan haar opmerkingen in 2012 over de moord op de onschuldige Joodse kinderen in Toulouse, waar ze bevooroordeeld en ongelooflijk ongevoelig was.

Ze slaagde er toen in om de slachtoffers van een busongeluk in Zwitserland (waar 20 Belgische kinderen bij omkwamen), jongeren die verwikkeld waren geraakt in diverse gewapende conflicten, zonder die nader te specificeren en “wat er in Toulouse gebeurd is” samen onder één noemer te brengen.

Ze stelde het ijskoude doodschieten van drie kleine Joodse kinderen en de vader van twee van hen in Frankrijk gelijk met een verzameling ongerelateerde tegenslagen. Ze bagatelliseerde zonder meer de barbaarsheid van de misdaad in Toulouse. De slachtoffers in Toulouse werden niet geveld door domme pech. Ze werden uitgekozen voor executie met de meest extreme vorm van kwaadaardige voorbedachte rade. De enige misdaad van de slachtoffers was dat ze waren geboren uit Joodse ouders – net als de anderhalf miljoen Joodse kinderen die afgeslacht zijn in de Holocaust.  In beide gevallen wendde Ashton onwetendheid voor. Deze morele stompzinnigheid bewijst alles behalve oprechte onpartijdigheid.

Hetzelfde kan worden gezegd van de EU, omdat Ashton namens haar spreekt. Een dergelijke morele blindheid kan niet genegeerd worden bij de beoordeling van de EU-houding tegenover de Joodse staat.

Bron:
www.jpost.com
Auteur: Redactie “Jerusalem Post”

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", antisemitisme, antizionisme, Appeasement, Arabieren, Barbarisme, Censuur, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, EUSSR, Genocide, Geschiedvervalsing, Holocaust, Hypocrisie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

19 reacties op De “vergeetachtigheid” van Ashton

 1. Henk.V zegt:

  Dit afgrijselijke wijf belichaamt alles waar de EU voor staat: pro islam, gewetenloos anti-Joods en daarom geneigd om de Joden om wille van de eeuwige vriendschap met de Arabieren letterlijk weg uit de geschiedenis te redeneren, precies zoals de satanische Palestijnse kliek nu bezig is om zelfs de verifieerbare geschiedenis van het Joodse volk VOLLEDIG tot een fabel te verklaren.!!!

  Dat geeft aan wat de islam feitelijk beoogt:
  voor de islam bestond er niets, daarom wis je sporen die dat weerspreken uit!
  Na de islam zal er niets zijn, en daarom verwijder je iedereen uit het leven die tegen die prachtige ideologie is.

  En de EU? Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
  Wiens olie men drinkt diens stem, weerklinkt.

  En dit mens Ashtray wordt door de socialisten in het Europese Parlement voorgedragen voor de Nobelprijs voor de VREDE?????????

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dump die Nobelprijs voor de Vrede maar imaginair in de prullenbak, Henk; dat lijkt me in deze tijd echt de beste oplossing.
   Wat Ashtray betreft, de enige remedie voor dat wijf is volgens mij, dat ze nog eens werkelijk in een door de Islam gedomineerde samenleving zal moeten leven. Dat is voor haar en haar geestverwanten de enige manier om ooit tot inkeer te komen.
   Maar ja, dan rijst onherroepelijk de vraag: Ten koste van wie en wat?
   Toch wens je het dàt soort toe. En van harte!

   Like

   • Jean zegt:

    Theresa,
    Ik denk da ze daar zit op te wachten, op een flinke moslimbeurt wabt als ze moet wachten op die natte slappe dweil dan wacht ze nog jaren, ik zie geen enkele nuchtere Europeaan zich moeite doen voor dat kutwijf.
    Bye the way, ik heb enorm veel respect voor vrouwen maar dan bedoel ik ook echte vrouwen en geen monsters zoals die griezelige aston.

    Like

 2. Avidia zegt:

  Moet ik nu weer die rotkop zien, en uit die zuinige mond onzin horen spreken, willen jullie dat nooit meer doen????

  Like

 3. Avidia zegt:

  Mijn stem gaat naar Farage

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Dat is schrikken op de vroege morgen, die rotkop van dat mens, die hoort in een boerka, ter bescherming van de medemens.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Met moslims verhandelen zal moeilijker zijn als met Ashton geloof ik.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Wat een minderwaardig mens is deze “rode barones”, toch. Wat een schande, amper 70 jaar, na het einde van de Tweede Wereldoorlog! Dit bewijst weer, wat voor een smerig GEDROCHT de EUSSR is, deze HOER VAN BABYLON! En waarom: OLIE en de BELANGEN van BILDERBERG en de NWO. Maar geloof maar niet, dat deze rode leipo ooit maar een kritisch woord over de ISLAM!!

  Like

 7. Jean zegt:

  Wat valt er nu te verwachten van dat achterlijk kutwijf?
  Links Lullen Rechts Vullen en voor de rest één decadent profitariaat.
  Zet daar die Zweedse en die Luxemburgse naast samen met de schijnheilige Drievuldigheid en G de la Tourette, de zwever en zeveraar die de Europeanen graag 75 jaar terug katapulteert en het plaatje is rond.
  Een beangstigend zootje cultuur en beschavingsvernietigers.

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  De eigenlijke vraag hierbij zou moeten zijn: Wat doen Ashtray de EU en de VN anders dan Israels geschiedenis uit proberen te vlakken.
  Het ligt er te dik bovenop dat dit soort organisaties het liefst zo snel mogelijk Israel van de aardbodem verdwenen zouden zien met alle Joden die erin wonen erbij.

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Hoi Henk, ben je er ook weer? Zat je in Amerika of zo? 😉

  Like

 10. Joop Klepzeiker zegt:

  En dan dit godverdomme op het forum van xander

  jesus op 02-02-2014 12:30

  joden zijn niet voor niks afgemaakt door iedereen vieze stiekeme mensen net goed

  prachtig die fotos van uitgemergde lichamen stel je voor dat die 7mijoen nog leefde

  dan waren het er nu 50miljoen dan haddan ze alang oorlog tegen alle arabieren gevoerd en de rest van de wereld erin gezogen want ze doen pas iets als ze het kunnen want joden zijn grote schijters en bijv die anne frank net goed dat ze is vergast anders als ze leefde woonde ze nu op bezette palestijns grond en bevochten haar kleinkinderen de moslims

  hitler was hier gestuurd door god om onkruid uit te roeien

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/02/Analist-Derde-Wereldoorlog-begint-met-aanval-Noord-Korea-op-Zuid-Korea

  Ja het staat er echt !!!!!!!!

  Like

 11. baksteen zegt:

  Ashton vertegenwoordigt de mening van de leiders van de EU. Het wordt steeds duidelijker dat ze tegen het Joods christelijk humanistische gedachtengoed zijn en de Islam zullen dienen. Zeg ik iets heel vreemds als ik het niet onmogelijk acht dat er op termijn een poging tot genocide op de resterende blanke bevolking van Europa, die nog niet is bekeerd tot de Islam, zal worden gefaciliteerd.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @baksteen: 16.34. uur, op 2/2. Nee, U zegt niets vreemds. Men zal ons inderdaad inruilen voor de moslims. Het is begonnen met de zgn. ” Resolutie van Straatsburg”, waardoor de moslims royaal toestemming hebben gekregen, om zich in Europa te vestigen. Ze hollen onze samenleving van binnenuit volkomen uit!

   Like

 12. Luchtpint zegt:

  Gij se lelijk foorwijf, gij se lelijk foorwijf
  Gij se lelijk foorwijf, gij se lelijk foorwijf

  Gij se lelijk foorwijf leusterdier
  Doet ouw aige e plezier
  En geeft ouw aige ni so’n air
  Ouwe wereld is ni groter dan de leste Flair!

  Gij se lelijk foorwijf, poastemoep
  Gij se lelijk foorwijf, versleten barbiepoep
  Gij se lelijk foorwijf, ge riekt nor kiekesoep
  Gij se lelijk foorwijf, gij se lelijk foorwijf

  Gij se lelijk foorwijf, trezebees
  A verstand zit in a bjuutikees
  En loept zoe ni te stoefe me a figuur
  Gij het et seks-appeal van ne pot confituur
  en mentaal zijde gij nen blinde muur

  Gij se lelijk foorwijf, mottige kloek
  Gij se lelijk foorwijf, ranzige koek
  Gij se lelijk foorwijf, kruipt in ouwen hoek
  Gij se lelijk foorwijf, gij se lelijk foorwijf

  Gij se lelijk foorwijf, groet lawaat
  Wie denkte da ge zijt
  Nog liever mej een geit
  Gij se lelijk foorwijf, gij se lelijk foorwijf

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s