NEDERLAND HUILT

Screenshot_9

(Door: Willemientje)

Nederland huilt, waar het eens heeft gelachen
Nederland huilt, voelt nu echt de pijn
we hebben ons welzijn laten versloffen
de welvaart ging voor,en dat is geen gein.

We hebben ons allemaal laten bedotten,
het ging ons toch goed, we hadden het rijk,
we hoefden geen geld meer op te potten,
ons boerenverstand, dat nam de wijk.

Een auto, een huis, en dure vakanties,
steeds groter en verder,man wat een bof
door al die praatjes van onze banken
leefden we lekker op de pof.

Wat we vroeger liever vermeden,
een te hoge schuld, was niet meer taboe
we werden daarmee wel steeds minder tevreden
en dat is een waarheid als een koe.

En onze regering gaf  het “goede” voorbeeld,
strooide ons geld met handen vol rond
haalde de halve wereld naar binnen
maakte het zelf wel heel erg bont.

Als je niet wilde, moest je niet werken,
je kon je eigen gangetje gaan
integratie was niet nodig, 
je cultuur hoefde je immers niet af te staan.

Nu, jaren later, nu komt de kater
we hebben met z’n allen niet goed opgelet
die multiculti zou ons volk gaan verbinden
we hebben ons door mooie praatjes laten verblinden.

Nu zijn we voor een groot deel eindelijk wakker,
onze eigen cultuur en traditie steeds zwakker
we zien er ons land niet door verfraaien
de grote steden zijn al ver naar de haaien.

Nederland huilt, waar het eens heeft gelachen
we krijgen de messen nu in onze rug
de regering blijft haar handen in onschuld wassen
stem deze keer goed, dan komen die rovers
in elk geval niet meer terug!!

Door:
Willemientje
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

39 reacties op NEDERLAND HUILT

 1. peterselie1 zegt:

  Bedankt Willemientje!

  Like

 2. Jean zegt:

  Nederland én Vlaanderen én Duitsland én Frankrijk én…. zullen nog heel veel gaan huilen als wij Europeanen niet snel een HALT! gaan zeggen aan die EU misdaadorganisatie want daarin zit een linkse zweedse rat die nog meer misdaad en profitariaat importeert waarbij een britse en een luxemburgse drol het volkomen eens zijn want dat is goed voor hun postje, dat ± 500.000.000 Europeanen de vernieling in gaan deert die wijven geen flikker.
  E.T. & co kijken naar de hemel en zien nog meer sterren want hoe meer sterren hoe beter voor de postjes, die meteoriet die met een rot vaart de aarde nadert zien ze niet alhoewel op die meteoriet héél groot geschreven staat “islam”…
  Als politiekers niets doen aan misdaad dan zijn ze zelf misdadigers.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 11.08. uur. Beste Jean, deze politieke zakkenvullers, beschouw ook ik als criminelen! Ze bestelen hun eigen bevolking, en laten massaal toe dat horden ons vijandige moslims hier kunnen komen uitvreten. Dat doet het gedrocht eu, met deze achterlijke rode ashton en reding!

   Like

 3. Goed gedicht Willemientje, het stelt de ellende goed aan de kaak.
  Of de PVV de oplossing zal brengen , betwijfel ik, want ze hebben geen lange termijn visie, maar dat hebben ze geen van allen, ook de christen-lijken hebben het daar niet over, terwijl ze het kunnen weten.
  Dus PVV stemmen bij gebrek aan beter.
  En voor visie op de eeuwigheid dan wel “leven na de dood” kom je maar langs , desgewenst , bij tora-yeshua.nl
  Shabbath shalom
  Ben

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Bedankt Ben Kok voor de uiterst geraffineerdheid waarmee jij te werk gaat om de rol van Wilders en zijn PVV te downplayen. En om nieuwe zieltjes te winnen gaat voor jouw geen zee te hoog lijk mij.

   Like

   • Dag Peterselie,
    Waar de PVV het goed doet, zeg ik dat , zie bijv.
    http://tora-yeshua.nl/2014/01/pvv-krijgt-aandeelhoudersvergadering-vitens-op-de-rails-goeie-actie/
    En waar ze tekort schieten ook, zoals in mijn reactie. Democratie is het best van de slechte systemen , die we hebben en de PVV is mbt. EU en islam de beste optie van de flutpartijen , die we hebben.
    Wat is er mis mee om daar eerlijk over te zijn?
    Shalom
    Ben

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Dag Ben Kok je hebt gelijk dat democratie het beste is van het slechte systeem. Ben ook zeer verheugd dat ik in Nederland geboren en groot gebracht ben, hecht zeer aan de Nederlandse cultuur ook nog van het kleine beetje wat er van overgebleven is. Ben Kok laat u niet leiden om Wilders zijn PVV te beschadigen, hij is de enigste hoop voor veel Nederlanders, kom je aan Wilders dan kom je ook aan ruim anderhalf miljoen Nederlanders.

    M.v.g.

    Like

   • luckybee zegt:

    Ik ben het helemaal met je eens peterselie1Wilders is voorlopig onze enige hoop.

    Like

  • Willemientje zegt:

   nee dank je Ben,die tijd hebben we gehad,, heeft mijn jeugd genoeg verpest

   Like

   • Hi Willemientje,
    Ik hoor genoeg over de tekorten van de kerken, deel dat volledig en heb er daarom ook al jaren afstand van genomen.
    Er zijn overigens genoeg goed bezig zijnde individuele christenen, dat dan weer wel.
    Maar wij zijn als Tora-Yeshua gemeentes gewoon opnieuw van uit de basis begonnen en slaan de vaak zeer treurige kerkgeschiedenis met al haar misleiding over.
    Of m.a.w.: we zien op de menselijke zichtbaarheid van JHWH, dat is Yeshua en Hij was in Zijn menszijn een zeer integere liefdevolle Persoonlijkheid, logisch, omdat Hij JHWH Zelf is.
    Overigens: wat is jouw lange termijn visie?
    Shalom
    Ben

    Like

   • Ha Ben, je zegt dat Jezus God is. En dat JHWH God is. In Exodus 20: 5 staat; “Ik, de Heer, uw God duld geen andere goden naast mij.” In de Nieuwe Bijbelvertaling staat in het voorwoord dat JHWH (Jahweh) met HEER vertaald is. Jij ziet JHWH en Yeshua (Joodse naam van Jezus) als één God. Dan heb je een twee-enige God. De kerken geloven in een drie-enige God; God (JHWH), Christus en de Heilige Geest. Joden, Jehovah’s Getuigen en moslims geloven er geen van allen in dat Jezus God is. Ik ook niet. Jezus is de Zoon van God. Je zegt dat ik me laat hersenspoelen door de Jehovah’s Getuigen. Jij laat je hersenspoelen door de kerken. En die hebben niet zo’n goede naam! De ene keer bid je tot JHWH en de andere keer bid je tot Jezus. Ik bid alleen tot JHWH! Omdat JHWH geen andere goden naast hem duldt! Geen Yeshua en geen Heilige Geest!

    Like

   • Hi Jack/Hans,
    Jammer dat je het nadat ik het je talloze malen heb uitgelegd, niet wil snappen. Natuurlijk mag je je eigen visie hebben op de Persoon van JHWH.
    Maar wat niet kan, is mij iets anders in de mond leggen, dan dat ik zeg.
    Nog 1 keer: JHWH is echad (een,eenheid) en Hij verschijnt in mensengestalte bij Abraham, Jacob, ouders Simson en bovenal in Yeshua.
    Yeshua is de afdruk (spiegelbeeld) van JHWH en dus nog steeds 1 God. Verder is JHWH Geest, zoals de Bijbel leert, derhalve de Heilige Geest en de term “Heilige Geest” is niet anders dan een synoniem voor JHWH.
    JHWH is echad (een, eenheid) en Hij verschijnt aan de mensen in mensengestalte, ten volle in Zijn menswording in Yeshua.
    Als jij dat anders wil zien is dat jouw goed recht, maar laat mij mijn (Bijbelse) visie en leg me niet iets anders in de mond.
    Shalom
    Ben

    Like

  • Driek zegt:

   @Beste meneer Ben Kok, u kunt nu wel twijfelen aan de PVV en het feit dat ze geen lange termijn visie hebben, althans dat vindt u, – maar op de door u verkondigde visie op ‘de eeuwigheid en een leven na de dood’, zoals hier vaker door u verkondigd, zitten we ook niet te wachten. U neemt hier werkelijk elke kans waar om voor eigen parochie te preken, en om de tora – yeshua aan te prijzen als zaligmakend. Ik noem dat ‘zieltjes winnen’. De eerste vereiste is momenteel dat wij ons ontworstelen aan die vervloekte Islam, en dan zien we straks wel verder. En laten we Geert Wilders in hemelsnaam een kans geven, stop eens met die denigrerende opmerkingen als “PVV stemmen bij gebrek aan beter”, want uw tora yeshua biedt ook geen oplossing. En laten we politiek en geloof gescheiden houden. Mijn visie over het ‘leven na de dood’ en mijn geloof in een Almacht is een persoonlijke zaak. Geert Wilders heeft hier niets mee van doen.

   Like

 4. peterselie1 zegt:

  Wat dacht men van deze Belgische uitzondering die de regel bevestigd, het is een vuistslag in het gezicht van al deze mensen die door de aanhoudende de financiële crisissen hun broekriem aan moeten trekken. Ook hier in Nederland zijn de burgers behept met een zelfde soort van exorbitant gefortuneerdheid van het koninklijk huis. Het koningshuis verkeert in een fortuinlijke omstandigheid door dat er geen directe belasting wordt geheven. De Grondwet staat namelijk niet toe dat de uitkeringen van de leden van het Koninklijk Huis niet belast mogen worden. Dus ook geen loon- of inkomstenbelasting wordt geheven. En van vermogensbelasting hebben zij allen nog nooit van gehoord . Bij een sterfgeval in de familie zijn de Oranjes ook vrijgesteld van de erfbelasting. Herinnert u nog de kersttoespraak van een paar jaar geleden nog van deze puissant rijke vrouw die haar volk ‘kots’ toesprak dat de broekriem aan gehaald diende te worden zij zelf als toppunt van arrogantie deed dat lekker niet. Gelukkig was er maar een man die daar terecht commentaar op de kerstrede had dat was Wilders. Dus Nederland zou er goed doen om het gigantische vermogen van het koninklijk huis met al zijn leden flink te belasten, laat Nederland om te beginnen net zoals onze zuiderburen het doen.

  Prins Laurent: “Als ik minder geld krijg, blijft Claire thuis”

  Prins Laurent laat Claire voortaan thuis als hij nog naar een officiële activiteit moet. Hij is verontwaardigd omdat zijn dotatie vanaf dit jaar belast wordt en hij ook al zijn uitgaven moet verantwoorden. “Als ik minder geld krijg, geef ik het land ook minder terug.”
  Zoals wij gisteren al meldden, is prinses Claire de jongste zeven weken niet meer in het openbaar verschenen. Ook al werkt haar man vol ijver een drukke agenda af: van Claire in al die tijd geen spoor. Daardoor ontstonden speculaties over spanningen in het huishouden en zelfs over gezondheidsproblemen bij de prinses. Maar verschillende bronnen bevestigden gisteren dat alles prima gaat tussen Laurent en Claire en dat de prinses ook in goede gezondheid verkeert.

  Wat is er dan wel aan de hand? Laurent is kwaad op de politici, zo bevestigen bronnen ons. Kwaad omdat hij nu veel minder verdient dan vroeger. In het nieuwe dotatiesysteem, dat vorig jaar door de regering werd vastgelegd, wordt zijn dotatie van 307.000 euro immers belast. En dat scheelt voor de prins, die graag luxueus leeft, een flinke slok op de borrel. (Lees Verder)—->

  http://www.hln.be/hln/nl/1308/Prins-Laurent/article/detail/1785511/2014/02/01/Prins-Laurent-Als-ik-minder-geld-krijg-blijft-Claire-thuis.dhtml

  Schokkende onthullingen over ons koningshuis (Deel 2)
  Het vermogen van de “pseudo oranjes”

  De Koninklijke familie is één van de rijkste van Nederland met een voorzichtig geschat vermogen van miljard,goed voor een minimale rente/dividend inkomen van 400 miljoen per jaar.Na kritiek van Bernhard op de rekenwijze van het Amerikaanse blad Forbes heeft quote het vermogen van de “Oranjes” bijgesteld naar 1 miljard.Echter de Koninklijke familie met 26% als groot aandeelhouder van KLM heeft niets te klagen bij het miljarden vermogen van KLM met als dochter,Martinair,,Transavia,en Kenya airways.En dan nog natuurlijk voor 12% aandeelhouder bij de Royal Dutch Shell die reeds in 2005 een eigen vermogen van 91 miljard en een totale activa van 220 miljard had.Laten we daarnaast niet vergeten dat het vermogen ook nog ligt in de ruime revenuen van de opium handel in Nederlands-Indië (via Willem I verkregen,waar men erfelijk gezien geen recht op heeft)en dit vermogen ligt vast in domeinen en aandelen,waarvan niemand zogenaamd weet hoeveel.Wel zijn de domeinen in 1848 door Willem II tot kroondomein gegeven aan de staat,waarvoor de koning(in) jaarlijks een inkomen geniet uit s`lands kas wat ook op zo`n 8 ton per jaar komt.Tenslotte heeft men ook nog wat zakgeld inkomsten uit divers betaalde commissariaten en als staatshoofd en lid van de Bilderberg Groep “de nieuwe wereld orde “ een ondemocratische invloed op de politiek.Vaag zijn met de toelagen geeft heel veel vraagtekens:39 miljoen/jaar 113 miljoen per jaar of zijn het er meer dan 220 miljoen per jaar.(Lees verder)—->

  http://leugensenbedrog.blogspot.nl/2011/10/schokkende-onthullingen-over-ons_10.html
  http://www.hethuisvanoranje.nl/15%20Fortuin%20van%20Oranje%20en%20Nassau/HistorieFortuinvanoranjenassau.html
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2013/04/30/vandaag-de-zoveelste-stiekeme-staatsgreep-van-oranje/

  Like

  • Sjaak8.1.2014U zegt:

   Peterselie1 !
   Het is dweilen met open kraan ! We zijn afgezakt naar een klompenvolk
   dat prins/koning pils en zijn Argentijnse b(r)uitvrouw toewaaien met de
   organiseerde Merchandising Oranje vlaggetjestroep !
   Aansluitend dan een huwelijksreisje naar St.Moritz en kostenvrij in
   het 120 Millioenen Chaletje van Heiniken dochtertje Carvallo die
   inmiddels ook al zo een slordige 11 Milliard Dollar bezit !
   Daar doen die 120 Milloen Kartelboete niet zo zeer wanneer men
   met een onderonsje a la Bernard(aisse) een nieuw belastingfraudesausje
   krieerd !
   ERGO !
   Nederland 2014 !
   Niets Horen !
   Niets Zeggen !
   Niets Zien !

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Perfecte vergelijking dat met deze drie overbekende aapjes Sjaak8.1.2014U. De kaarten worden met de verkiezingen dit jaar opnieuw geschud en eerlijk gezegd verwacht ik geen al te grote veranderingen in het politiek spectrum.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Peterselie1: 11.21. uur. Het is waar wat je zegt Peter, over dat oranje-apentheater! Deze mensen voldoen geheel en al aan het criterium, wat George Orwell beschreef in ANIMAL FARM, te weten: ” Alle dieren (mensen) zijn gelijk, al zijn er dieren (mensen) die meer gelijk zijn. Het is ongelooflijk, dat er nog hele volksstammen te bewegen zijn, om op stap te gaan met een oranje hoedje en een toetertje.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja inderdaad Tom men ziet af en toe video beelden van bijvoorbeeld Prinsjesdag dan voel ik mij zelf een alien, om volwassen mensen te zien die zo uit hun dak kunnen gaan in hun overdreven adoratie voor het koninklijk huis.

    Like

 5. Th.M. van Baarle zegt:

  Een van de betere, zo niet de beste van Willemientje. Proficiat.
  Wat kun je in een paar rijmregels een wereld aan keiharde feiten opnoemen. Dit gedicht verdient het om op zeer grote schaal verspreid te worden. Stuur door mensen. Laat Nederland hier van meegenieten.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Het is precies zoals je het in dit gedicht hebt beschreven Willemientje! Chapeau!

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Geweldig gedicht en ieder punt klopt.

  Like

 8. Weer een fraai gedicht of pareltje! Willemientje en anderen… ondanks dat er veel ellende op ons afkomt ook goed nieuws. Maandagavond kom ik op tv! http://pers.ncrv.nl/persbericht/man-bijt-hond-jack-terrible

  Like

 9. Leo zegt:

  Citaat:

  Hoe meer een volk met minderwaardige elementen wordt geinfiltreerd, des te meer
  dreigt het kaf het koren te vervangen.

  M.A. van Herwerden – wereldbibliotheek 1954 !!

  Like

 10. helletocht zegt:

  Kijk eens in de Telegraaf van vandaag en lees de kolom van Rob Hoogland dan zie je hoe onze oud nieuw linksers zich verrijken, ten koste van de bewoners van Groningen. Het is schandalig, maar het wordt steeds erger. Jacques Wallage, deze salonsocialist loopt altijd vooraan als er iets te graaien valt. Max van de Berg, geitenwollensok in optima forma, nu gelikt omgebouwd tot commissaris van de koning. Huil verder Nederlanders, de graaiers, de mafia, de multi-culti’s, de profiterende asielzoekers, de criminele moslims, de campers, de halve Balkan, de motorboys, ze lachen zich een bult, ze doen waar ze zin in hebben. Ooit van de Oekraïne gehoord, daar heb je nog mensen met guts!

  Like

 11. Monalisa zegt:

  helletocht dat artikel kan niet iedereen lezen had het gekopieerd en hier geplaatst of aan de heer bron gemeld u kunt er wel op komen? daar moet je voor betaalen het is de nieuwe stijl van de telegraaf Premium

  Like

 12. luckybee zegt:

  Nederland zal nog harder gaan huilen, als wij onze God zo boos maakt, door massaal aanhangers van andere Goden binnen haalt, net als eens bij de Joden tentijde van Elias en Elisa.Ondanks dat ze wonderen hebben verricht door de joden niet geloofd wordt en als straf eerst de Babyloniers als bezetters gehad hebben en daar na de Assyriers, om ze dan weer door Perser vervangen wordt, en gelijk weer door de Maccedoniers (Alexander de Grote) opgevolgd wordt,die weer door de Romeinen vervangen wordt.In al deze tijden hebben de Joden hun vrijheid verloren, tot ze door de Romeinen in de diaspora wordt versprijdt.Ik hoop dat door het Offer van Jezus Christus als ons lam Gods dit onz niet zullen overkomen.Hoewel ik niet weet hoe God al deze vreemdelingen, verdelgen zal. Hij zei in de vergelijking van de Goede herder dat hij de deur zal zijn van het stal maar zo te zien zijn de bestien allang in de stal gekomen zal hij met zijn herdersstaf, de bestien de kop verbrijzelen?zo als dat een Goede herder betaamt?Of moeten wij, er bij helpen?In Thessalonicensen 4 en 5 heeft hij gezegd dat wij ons voorbereiden moet op zijn terug keer.Ik jog en loop iedere dag ca 1/2 uurtje.En dat zinds 13 jaar dat ik in Holland bent.

  Like

 13. Jean zegt:

  Ha ha ha ha, Boeaaa, ha ha,
  Ik lig in een deuk van het lachen, momenteel staan de Belgische pulpblaadjes vol betreffende ene van de klaplopers uit Laken, ha ha ha ha.
  Hij past zijn “diensten” aan naar “verdiend” loon????
  Wie staat er te wachten op diensten van die club paria’s?
  Wat verdienen die dan wel?
  Kom mensen even ernstig blijven, laten we dat middeleeuws waardeloos folkloristisch gedoe HEEL SNEL opdoeken want het is echt te gortig.
  Aan één familie ± 50.000.000 euro verkwanselen per jaar is de reinste waanzin, de teller op 0 euro zetten voor die hele familie en het vermogen in zijn geheel belasten met 90% en het overige jaarlijks belasten zoals iedereen belast wordt, voor de rest gaan ze maar werken en de gepensioneerden een pensioen geven van ± 750 euro per maand want ze hebben nooit bijgedragen en zijn levenslang werkloos geweest.
  Elk theater heeft zijn einddatum en de houdbaarheidsdatum van dat circus is reeds lang overschreden.
  In een DEMOCRATIE kan en mag geen monarchie overleven.

  Like

 14. louis-portugal zegt:

  Idd. helder en mooi verteld Willemientje.

  Like

 15. Wachteres zegt:

  Dank je voor je mooie gedicht, Willemientje!

  Like

 16. Avidia zegt:

  Een conclusie van mij is: DE NEDERLANDER leert nooit iets, never nooit!!!!!
  Altijd weer stemmen op de meest vreselijke pro Europese partij, omdat een paar naarlingen dat zo wensen. Dag VVD, ooit mijn partij voor zelfstandigen, nu een partij voor de EU, niks zelfstandigen, gewoon geworden tot een linkse partij, anti zelfstandigen. sodemieter op!!!! Linksen VVD!!!!

  Like

 17. luckybee zegt:

  Ik zie geen alternative op de PVV en Wilders. Alle zgn Christelijke Partijen CDA , CU en SGP , doen mee aan het open houden van alle deuren en vensters voor de islam immigraties ergo ze verstoten alle drie tegen de 10 Geboden.En dat is een grote zonde.

  Like

  • luckybee zegt:

   De SGP houdt ook liever onze beste wapens op slot namelijk de moeders van onze kroost MAG NIETMEEBESTEMMEN OVER DE TOEKOMSTVAN HAAR KINDEREN. Zover ik het weet zijn de moeders de beste verdedigers van hun kroost beter als wij vaders.Met de argumenten van Femke Halsema zullen ze direct de vloer mee boenen.Daar ben ik overtiugd van.

   Like

  • Drie van de Tien Geboden van JHWH (Jahweh) opgetekend door Mozes (Nieuwe Bijbelvertaling): Exodus 20: 5; Ïk, de HEER, uw God, duld geen andere goden naast mij.” De christenheid ziet Jezus als God in plaats als Zoon van God en aanbidt hem!? Exodus 20: 7; “Misbruik de naam van de HEER, uw God, niet, want wie zijn naam misbruikt laat hij nooit vrijuit gaan.” De christenheid noemt JHWH gewoon HEER!? Exodus 20: 8; “Houd de sabbat in ere, het is een heilige dag.” De sabbat is van vrijdagavond zonsondergang tot zaterdagavond zonsondergang. Maar de christenheid gebruikt de zondag als sabbat (rustdag)!? Kort samengevat, de christenheid verloochent God JHWH. Ik ben een diepgelovig mens. Door de fouten van de christelijke politieke partijen stem ik niet op hen maar al jaren op Geert Wilders (PVV). Wilders durft de Valse Profeet (Mohammed) (Openbaring 16: 13) aan te pakken. De Spakenburgse Vrijheidspartij (SVP) heeft veel overeenkomsten met de PVV. Daarom sta ik vol trots op de kieslijst van de SVP!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Jack Terrible: 20.52. uur. Ik wens jou het allerbeste, en jouw partij de SVP heel veel succes in Maart Jack. En ook ik stem niet meer op een christelijke partij. Ze hebben niets meer op met de werkelijke bedoelingen van G’D.

    Like

   • luckybee zegt:

    Ik ben benieuwd welke partij in Dordrecht de PVV uithelpt

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s