Scarlett Johansson dumpt immoreel Oxfam

Screenshot_7

Scarlett Johansson beëindigt haar relatie met de hulpverleningsorganisatie na kritiek over haar steun aan een Israëlisch bedrijf dat opereert op de Westelijke Jordaanoever. Een verklaring, vrijgegeven door Johansson´s woordvoerder woensdag, zei dat de 29-jarige actrice een fundamenteel verschil van mening heeft met Oxfam International, omdat de hulpverleningsorganisatie zich verzet tegen alle handel van en naar Israëlische nederzettingen, zeggende dat deze illegaal zijn en de Palestijnse rechten ontkennen.

Scarlett Johansson heeft respectvol  besloten haar rol als ambassadeur van Oxfam na acht jaar te beëindigen, aldus de verklaring. Zij en Oxfam hebben een fundamenteel verschil van mening met betrekking tot de boycot, desinvestering en sancties beweging (BDS).Ze is erg trots op hetgeen ze gerealiseerd heeft betreffende  fondsenwerving tijdens haar ambtstermijn met Oxfam.”

Johansson heeft duidelijk meer moraal dan Oxfam

Terwijl Oxfam nooit officieel gezegd heeft dat ze steun geeft aan alle boycotten van Israëlische producten – net zoals alle humanitaire NGO’s moet ook Oxfam een schijn van objectiviteit hoog houden – heeft Oxfam omgekeerd geen probleem met het voortdurend pushen van een van haar andere ambassadeurs voor de vernietiging van Israël middels BDS. Die ambassadeur is de hatelijke Desmond Tutu, die zich graag verbindt met leden van Hamas. Er was nooit een handenwringen bij Oxfam met betrekking tot Tutu.

Evenals de voortdurende Oxfam leugens over Israël. In een bizar persbericht in 2012 zei Oxfam dat Israëls beperking op de levering van brandstoffen over land aan Gaza, opgelegd in 2007, enorme tekorten veroorzaakten, waardoor de autoriteit in Gaza middels de bouw van tunnels moest zoeken naar alternatieve oplossingen in de brandstofvoorziening. Maar de waarheid is dat Hamas niet de marktprijs voor olie in Israël noch belasting wilde betalen aan de PA, dus besloot ze in plaats daarvan illegaal brandstof te smokkelen. Oxfam liegt gewoon om Hamas te beschermen en de schuld te schuiven op Israël, ondanks het feit dat Israël de toevoer van brandstof totaal niet beperkte.

Een ander voorbeeld van hoe immoreel Oxfam is,blijkt uit de vergelijking met ”hoe Oxfam het publiekelijk” niet eens is met Scarlett Johansson betreffende SodaStream, maar er alles aan deed wat ze kon om te camoufleren dat de Palestijnse NGO Miftah een artikel publiceerde waarin gezegd werd dat Joden het bloed van christenen drinken en waarin dezelfde NGO ook nog eens zelfmoord terroristen ondersteunde. Ja, een fabriek die honderden Arabieren een baan geeft  is veel erger dan een bloedsprookje, toch?

Johansson doet er goed aan en het is briljant dat ze besloot om haar relatie met Oxfam beëindigen. Immers, ze heeft zelf een humanitaire reputatie hoog te houden die in gevaar was door haar verbintenis met een organisatie die obsessief tegen Israël is en tolerant tegenover terroristen en antisemieten.


Bron:
http://elderofziyon.blogspot.nl

Vertaald uit het Engels door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, Desinformatie, Dhimmitude, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, NGO, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

19 reacties op Scarlett Johansson dumpt immoreel Oxfam

 1. louis-portugal zegt:

  Het begin is er.
  Hopelijk gaan steeds meer bekende figuren afscheid nemen van die club.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Dank je, Guus!

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Wat ook zeker niet onderschat mag worden zijn bijv. de praktijken van een Dries van Acht en een Hans van den Broek die op alle manieren lobbyen tegen de joodse staat onder het mom van antizionisme.
  Nou heeft het woord zionisme voor veel onwetende mensen een slechte klank maar zonder zionisme was er ook niet makkelijk een israelische staat ontstaan.
  Dus waar het eigenlijk op neer komt is dat antizionisme neer komt op het elimineren van Israel. Duidelijk dus waar de antisemieten ven acht en van den Broek voor staan.

  Like

 4. ammy zegt:

  Genoeg is genoeg, een weloverwogen beslissing te midden alle Jodenhaat door deze actrice, die joods is van moeders kant.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Goed dat je hier ons op attent maakt, Guus! Ik was een tijdlang donateur, van Oxfam Novib, tot ik doorkreeg hoe vijandig zij staan t.o.v. de Staat Israël, en ik tevens erachter kwam, dat deze zgn. goede doelen club, terroristen ondersteunden! Ik ben blij dat ik toen onmiddellijk ben gestopt met doneren! Van mij geen cent meer!

  Like

 6. Syrier zegt:

  Ik las recentelijk hoe de saudis proberen via de media ,ngo,s en andere instituten zoals universiteiten om hun wil op te leggen op de mensheid.Dus de media en de ngo,s krijgen geld van de Arabieren om de boel te manipuleren.De politici in Brussel woden niet uitgesloten.Het is ook bekend dat de Turken miljarden uitgeven voor de ontkenners van de genocides van 1914.
  Paar jaar terug heb ik een prof. In Amsterdam overgebeldt en een van Nijmegen gesproken,zij gingen vandoor met smoesjes.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ik heb een verdacht als het om humanitaire hulp gaat , dan gaat het geld naar de arabieren.Dus ik geeft geen hulp geld meer aan deze instituten.

  Like

 8. Jan zegt:

  John Kerry* tegen Netanyahu: “Als jullie Joden Israël niet terug brengen tot de Auschwitz grenzen maken wij jij jullie economisch compléét kapot:

  John Kerry Threatens Israel With Boycotts if Talks Fail
  US Secretary of State John Kerry on Saturday threatened Israel that a failure in the peace talks would lead to global boycotts and delegitimization of the Jewish state.

  Kerry’s plan reportedly includes Israeli withdrawals along the 1949 Armistice lines.
  Last November, Kerry threatened that Israel would face a “Third Intifada” – or violent uprising – if talks did not end with a “Palestinian state” in Judea and Samaria.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/176963#.Uu1JteXqrGo

  * John Kerry: Obama’s “Perfect Choice” For Secretary of State
  http://www.frontpagemag.com/2012/john-perazzo/john-kerry-a-hate-america-veteran-reporting-for-duty/

  Like

 9. Avidia zegt:

  Ik heb plaats vervangende schaamte

  Like

 10. Jan zegt:

  Jason Kenney thanks the nutters at Oxfam, he’s buying a SodaStream!

  Like

 11. Jan zegt:

  De haat van Ha’aretz tegen Israël nadat bekend werd dat Scarlet Johansson reclame ging maken voor Sodastream: Israël is te vergelijken met nazi-Duitsland

  (Ha’aretz is het lijfblad van antisemieten als Van Agt, Meulenbelt, Hijmans, EAJG enz.)

  Like

 12. Jan zegt:

  Niets verloren gegaan aan verrot Oxfam

  Voormalig directeur Brian W. Walker vergeleek de waterdistributiebeleid in Judea en Samaria door Israël te vergelijken was met de gaskamers van de nazi’s.
  From the archives: Oxfam and the Israeli “gas chambers”
  http://hurryupharry.org/2014/02/09/from-the-archives-oxfam-and-the-israeli-“gas-chambers”/

  Like

 13. Jan zegt:

  Oxfam financiert terroristen

  Oxfam Threatened With Lawsuit for Terror Group Connections
  The Jerusalem Post reports that the non-government organisation Shurat Hadin sent a letter accusing Oxfam of providing “financial aid and additional forms of material support to the Union of Health Workers Committees (UHWC) and the Union of Agricultural Workers Committees (UAWC), instrumentalities of the terrorist Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) in the Hamas-controlled Gaza Strip and the Palestinian Authority.”

  The letter asserts that “Oxfam readily acknowledges it works very closely with these two Palestinian groups” – allegedly created and subsidised by the PFLP – and “provides them financial support.”
  http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/02/21/Oxfam-threatened-with-lawsuit-for-terror-group-connections

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s