Tegen de wil van Bernd Lucke: AfD en UKIP plannen samenwerking

Screenshot_3

Leden van de AfD onderhandelen met de Britse partij UKIP over een mogelijke samenwerking na de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei. UKIP-chef Nigel Farage bevestigde twee ontmoetingen met woordvoerders van de AfD. AfD-chef Bernd Lucke had zich onlangs op de partijdag nog van Farage gedistantieerd.

Twee woordvoerders van de AfD hebben twee “zeer productieve gesprekken” met UKIP-chef Nigel Farage gevoerd, zoals de Brit nu bevestigde. Dat gebeurde ondanks pogingen tot afbakening van AfD-chef Bernd Lucke.

Lucke, die als topkandidaat van zijn partij aantreedt bij de Europese verkiezingen, had UKIP vorige week op de partijdag in Aschaffenburg bekritiseerd. “UKIP slaat bij het thema immigratie een toon aan die men niet bevalt. Daarmee kan men mensen ophitsen.”

Farage zei dat hij zich ervan bewust is dat de AfD-chef wil gaan samenwerken met de Conservatieve Partij van Groot-Brittannië in het Europees Parlement. “Maar ik ben blij dat zeer veel vooraanstaande leden van de AfD liever een alliantie met ons willen. Het is uiteindelijk aan de partijleden om daar over te beslissen.”

Volgens een midden januari gepubliceerde peiling is UKIP op dit moment de populairste partij in Groot-Brittannië en vindt nog voor de Conservatieven onder minister-president Cameron instemming bij 27% van de geënquêteerde mensen. UKIP zet zich in voor een uittreding van Groot-Brittannië uit de EU.

Volgens een peiling zou de AfD bij de Europese verkiezingen op 25 mei 7% van de stemmen in Duitsland kunnen behalen.

screenshot_1

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Duitsland, EUSSR, Groot-Brittannië, UKIP. Bookmark de permalink .

11 reacties op Tegen de wil van Bernd Lucke: AfD en UKIP plannen samenwerking

 1. Ik heb de PVV gevraagd of het niet tijd wordt dat ook de PVV samenwerkt!

  Like

  • Peter Klaasing zegt:

   De PVV en Front-nationaal en Vlaamsblok. En dan WEG MET DE EURO en terug naar de gulden. We moeten dan wel mooi in de gaten houden, dat we niet weer besteeld worden.

   Like

 2. Avidia zegt:

  Dat kan niet Realpredictor, UKIP is niet tegen Islamisering. Op EEN punt zijn ze het eens, Uit de EU.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zo ligt het sus. Zelf blijf ik geestelijk maar hardnekkig hengelen naar Liberty GB en hun leider Mr. Weston.

   Like

  • Wachteres zegt:

   IK betwijfel het of UKIP niet tegen de islamisering is, gezien bepaalde uitspraken van UKIP politici.

   Ik denk eerder dat ze in GB zo groot mogelijk willen worden en daarom hun mond min of meer dichthouden over bepaalde opvattingen.

   Die liggen nog erg gevoelig in GB en kunnen hun stemmen gaan kosten.

   Ik denk dat dit ook de reden is waarom UKIP niet met de PVV in zee is gegaan. Het zou me niet verbazen als de PVV en andere partijen in Europa hun steun zouden krijgen.

   We zullen zien; als ze eenmaal vast in het zadel zitten dan zal de ware aap wel uit de mouw komen.

   Natuurlijk steun ik Paul Weston en zijn partij ook, dat ‘goes without saying’.

   Like

 3. luckybee zegt:

  Er zit echter een grote Fall bij de UKIP, namelijk de Commonwealth van de Britten, zo lang als dat bestaat zullen hoelanger hoe meer moslims Britten zijn.En met ze kan je niet verhandelen zo als wij weten.Daar om eerst afwachten en thee drinken.

  Like

 4. Nemesis zegt:

  Lücke doet zijn onmogelijke best en draait in alle richtingen om maar niet als rechts extreem versleten te worden. Hij gaat ieder woord of zin of uitspraak over islam, asielzoekers helemaal uit de weg. Het merendeel van de leden is het daar absoluut niet me eens en hebben voor gestemd voor samenwerking met de UKIP. Helaas voor hem, menen de rot/groen en rode en nog linksere linke wel alleen te kunnen beslissen wie rechts extreem is en wie niet. En dat is iedereen die geen linkse idealen heeft.
  Lücke kan dat nu wel willen, maar uiteindelijk besluiten de leden daar heel democratisch wat er wel of niet gaat gebeuren. Lücke is niet alleen de AfD, al doet hij het soms voorkomen van wel.
  Overigens is Lücke een streng gelovige Calvinist. Zelfs zonder TV, radio en al dat wat bij de zwarte kousen kerk des duivels is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s