WAAROM BLOGGERS RECHTS ZIJN…

EU unmask

(Door: Realpredictor)

Het onderstaand artikel is geschreven door Henk Blanken in de Nieuwe Reporter op 1 juli 2006

De heftige toon. Het verongelijkte en ongelikte. Wat-kan-mij-het-schelen. Ik-zeg-wat-ik-denk. Dat ongeveer is de populaire en populistische toon van de tweede generatie weblogs. GeenStijl is het bekendste voorbeeld. Blogs met namen als Retecool, Hersenscheet en Volkomenkut zitten of zaten pakweg in hetzelfde genre. Die blogs zijn wat Pim Fortuyn was voor politiek Den Haag. Wat Andreas Gerardus Hazes, volgens Jan Blokker “de Pim Fortuyn onder de vocalisten”, was voor het Nederlandse lied. Ze zijn de stem des volks, even direct als authentiek, even rauw als sentimenteel.

Populisten zijn per definitie antiautoritair, tegen het politieke establishment en eigenlijk nergens voor, behalve voor zichzelf, voor de middenstand en voor het fatsoen. Fortuyn was de Hollandse variant. Tegen alles, maar in zo’n mate excentriek dat hij niet alleen maar rechts was.

Fortuyns relatie tot de media was complex. Zoals alle populisten, van Goebbels tot Berlusconi (zijn grote voorbeeld), bestond Fortuyn dankzij de media, bespeelde hij de media, genoot hij van de media. Maar in het Nederland van de eeuwwisseling waren de media in zo’n grote mate overwegend links en onderdeel van het establishment, dat Fortuyn´s verbond met de media tenminste ambivalent was.

Als Fortuyn zich twee jaar later had opgeworpen als de toekomstige premier van Nederland, zou hij minstens evenveel gedragen zijn door webloggende fans als door de televisie en het weekblad Elsevier. Nu klinkt het Fortuynisme, de echo van die tegenbeweging, nog door in de blogosfeer – maar als ik me niet vergis, wordt het rumoer steeds zachter.

Waarom zijn blogs rechts? Omdat ze als vanzelf anti-oude-media zijn. Ze zijn wat de traditionele, door babyboomers gedomineerde kranten en tijdschriften en publieke omroep allemaal niet zijn. Ze zijn open, dwars, tegendraads, rellerig, obstinaat en vaak nogal leuk.

Screenshot_4

Blogs zijn zo rechts als de media van enig land links zijn. Althans in tweede instantie. In eerste instantie zijn ze niet zozeer anti-media als wel anti-orde. Zoals de grondleggers van internet links noch rechts waren (maar nerds met een aanstelling in wetenschap of defensie), zo waren de eerste bloggers progressief noch conservatief, volgens het techno-adagium “de waarheid is wat werkt”.

De tweede generatie bloggers zijn of waren tegen de media. Hoe linkser die zijn, hoe rechtser de bloggers (en ja, dat is een generalisatie). Wat opvalt is de kentering. Linkse bloggers komen op, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. Het lijkt een teken van herwonnen zelfvertrouwen. Links mag weer. De revolte is achter de rug.

Soms denk ik dat met de publieke rouwmanifestatie voor Hazes, die septemberavond in 2004, ook afscheid is genomen van het Fortuynisme. De veertigduizend mensen in de Arena, rond een kist op de middenstip, snikkend boven een biertje, huilden om meer dan een zanger die “zijn eigen leven zong”. Het was de ultieme manifestatie van een volkscultuur, anti-intellectueel, schaamteloos, exhibitionistisch, authentiek.

Het is nu twee jaar later. Vier jaar na Fortuyn. Veel lijkt bij het oude. Zelfs de blogs worden links.

www.denieuwereporter.nl/2006

Ik ben het hier niet mee eens, omdat rechtse bloggers over het algemeen realisten zijn en mede door de publicaties van rechtse bloggers de mensen steeds beter geïnformeerd worden! De definitie “rechts” is gebaseerd op waarneming (observationeel onderscheid) en dus op werkelijkheidszin! 

De rechtse blogger prikt door de ballon met leugens en bluf van zowel onze politici als de gemanipuleerde media! (Het raakvlak tussen bluf en leugen is dat bluffen eveneens een indruk wekt die in strijd is met de waarheid, wie bluft liegt dus in principe ook). Zowel bluffen als liegen kan geschieden door glashard onware zaken te beweren of feiten te verdraaien, essentiële zaken te verzwijgen, of aan de waarheid onjuiste informatie toe te voegen!  En dankzij de rechtse blogger vallen deze sprookjesvertellers steeds vaker door de mand!

Realpredictor.

Screenshot_5

Door:
Realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op WAAROM BLOGGERS RECHTS ZIJN…

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  7 jaar geleden, mm toen deed ik het nog 4 keer per week.

  Like

 2. Jantje zegt:

  Linkse bloggers krijgen subsidie van de EU. Daar was een tijd geleden nog wat over.
  Of ze schrijven bij Joop, dus ook gesubsidieerd.
  http://zaplog.nl/zaplog/article/europese_unie_investeert_miljoenen_in_internettrollen
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/trololo_eu_gaat_superjan_de_ti.html

  Like

 3. sylvia Groot zegt:

  Vooringenomen onzin.

  Like

 4. Th.M. van Baarle zegt:

  RECHTS EN LINKS
  De politieke woorden RECHTS en LINKS hebben aan waarde ingeboet. De geharnaste communisten zijn van het toneel verdwenen. Anderzijds proberen de pur-sang kapitalisten een sociaal trekje aan hun blazoen toe te voegen. Proberen omdat rijkdom in veel gevallen toch enigszins a-socialiseert.
  HET BLOGFENOMEEN
  De waarde van het blogfenomeen is dat er meer betrokkenheid is bij het maatschappelijk gebeuren. Vroeger domineerde de politiek als bepalende factor. Nu is het meer de bepalende factor binnen de samenleving omdat de TV de politiek zichtbaar maakt.
  HET MIEZERIGE
  Het legt menselijke trekjes van de figuranten bloot. Heel TV-kijkend Nederland kon met eigen ogen zien dat en waarom Pechtold zo’n afschuwelijk miezerig mannetje is. De Wilders-haat werd zo obligaat zichtbaar dat het nauwelijks met woorden omschreven hoefde te worden. De reactie van Wilders op dat moment was er een van een spontane oprechtheid.
  RAUW MAAR OPRECHT
  De waarde van dit gebeuren was groter dan het wederzijds uitdelen van 100.000 folders. De gezamenlijke kracht van de blogs kan dit fenomeen versterken vanaf de basis van de samenleving. Rauw maar ook met een waardevolle oprechtheid.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Geheel mee eens Th.M. van Baarle, verschillende malen heb ik met woorden van gelijke strekking jouw redenatie aangehaald. Links, midden en rechts bestaan volgens mij niet sinds 1848 is de parlementaire democratie een spel van de politici. Het spel draait om een ding dat is macht, niets meer of minder de politieke richting van een partij is de partij ideologie die alleen bedoelt is om electoraal gewin te bewerkstelligen.

   Like

 5. Jan zegt:

  Links volk: liegen, liegen en nog eens liegen. Voorbeeld: Amerika
  De State of the Union toespraak most nog komen maar links volk doet alsof zij deze al hebben gezien en gehoord.

  PvdA-randdebiel, zelfde niveau:
  PvdA’er Leerdam blundert over Sharon en terrorist ‘Jablabla’
  http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/3235414/2012/04/03/PvdA-er-Leerdam-blundert-over-Sharon-en-terrorist-Jablabla.dhtml

  Dergelijke randdebielen en idioten bepalen uiteindelijk de wereldpolitiek.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Ik ben ook rechts maar heb nooit geblogd.Ik knock tegen de islam en hun vrienden , voor onze meiden die het slachtoffer kunnen worden van de islamicering van Nederland, ik ben zo goed als verliefd op ze allemaal.Dus ik zal ze ook allemaal als het er aan komt, met al mij kracht verdedigen tegen al het kwaad dat ze bedrijgen.Met God’s hulp zal het mij ook gelukken.

  Like

  • luckybee zegt:

   Karel Martel heeft ook dat gedaan, en ik ben een naakoomling van Hem.Ik geloof Karel Martel was nooit getrouwd geweest al zijn kinderen waren allemaal Bastaarden, die hij bij dehof damen van de merovingers heeft geschapen.Daar om staat Karel Martel niet in het lijst van de voorvaderen,want je bent dan een Bastaard, maar vergeten dat ook Karel de Groote eigenlijk een Bastaard klein zoon was van Karel Martel.

   Like

 7. meneertje zegt:

  Th.M. van Baarle heeft gelijk (al drukt hij het nog iets te mild uit): de begrippen “links” en “rechts” betekenen niets meer.
  Links stond voor progressief, rechts voor conservatief.

  Is er iemand die kan uitleggen waarom het steunen van de meest conservatieve ideologie die nu nog actueel is, de islam [tegen gelijkheid van man en vrouw; doodstraf op afval als je als moslim bent geboren; doodstraf op homosexualiteit; op natuurwetenschappelijk gebied vasthouden aan de achterlijke waanideeën van de vroege middeleeuwen en elke afwijking daarvan – alweer – met de dood straffen… en ga maar door, ga maar door], in godsnaam PROGRESSIEF zou zijn?

  Degenen die met hart en ziel de islam steunen, zijn precies even achterlijk-CONSERVATIEF als de moslims zelf. En die hebben nog het excuus dat zij zo nu eenmaal van jongsaf zijn geïndoctrineerd.

  Het idee dat de anti-islamblogs aan kracht verliezen, is een domme wensdroom.
  Exact het tegenovergestelde is het geval.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Meneertje: 10.50. uur. Inderdaad, “links en rechts”, deze begrippen zijn waardeloos geworden. Het maakt toch niks uit, of ik nu de PvdA neem, of het CDA, D66 en de VVD. Allemaal zijn het kontlikkers van de krankzinnige eussr en de moslims. De vlag dekt de lading allang niet meer. Zie MARX RUTTE, hij is in wezen net zo socialistisch bij wijze van spreken dan, als mensen van de pvda, sp en gl.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Bloggers rechts? Sorry, hoor maar GeenStijl is volstrekt anti-PVV en onderscheidt zich alleen nog wat door de toon, niet door de inhoud. En zo zijn er vele blogs gesneuveld. Uiteindelijk gaan de meeste artikelen tegen Wilders, tegen tokkies, tegen de PVV. Alsof we daar al niet genoeg van hebben. Dat links/rechts gedoe kunnen we maar beter vergeten. Het is misleidend en heeft geen waarde meer. Je bent nu voor allochtonen. of tegen. Voor de islam, of tegen. Voor graaien, of tegen. Voor Brussel, of tegen. Allemaal zaken, die zich niets aantrekken van links of rechts en andersom.

  Like

 10. Dr.Kwast zegt:

  Meneertje::
  Je spreekt je zelf moet in. Volg het stem gedrag van de Hollander.

  Like

 11. Drs.P. zegt:

  “Rechtse” mensen waar ik mijzelf ook toe reken zijn de gewone oerdegelijke Hollanders die keihard werken, altijd meer dan 50 uur per week maken, een in principe zuinig leven leiden, (beetje) spaargeld hebben en hun kinderen nog met moraal en principes opvoeden. Het zijn mensen die beseffen dat er niet zoiets bestaat als “free money”. Het zijn mensen met een EERGEVOEL.

  Iedere cent die de linkse ratten uitgeven aan hun fucking compleet idiote hobbies, wordt door deze groep mensen verdient met hard werken. Dat zijn nu de zogenaamde “rechtse mensen” en de rechtse blogs bestaan uit dezelfde soort Nederlanders.

  Wij worden continu bestolen door het linkse tuig, zijn het niet de krakers die allemaal een gratiz uitkering krijgen en dus parasiteren op de gewone man, dan is het wel de gigantische stroom immigranten die op ons parasiteren. In principe gelkdt nog steeds de sloga: “wie niet werkt zal ook niet eten”.

  Like

 12. Ik bemerk dat er nog steeds mensen zijn die denken dat wij een rechtse regering hebben omdat de VDD rechts is! Dit is al lang niet meer het geval! Sterker nog dit is de VVD NOOIT geweest!
  Achter de schermen is de hele top, geleid door Rutte zelf, links en eurofiel. Voor de schermen hebben ze dat tot nu toe altijd een beetje verborgen gehouden, in ieder geval in de manier waarop ze zich hebben gepresenteerd en over zichzelf en hun denkbeelden hebben gesproken. Dit omdat ze begrepen dat ze hun eigen glazen in zouden gooien als ze eerlijk en oprecht waren over hun denkbeelden.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/08/vvd-is-niet-meer-livestro-is-te-rechts-voor-partij

  Like

 13. Luchtpint zegt:

  Winston Churchill zei ooit :

  “Criticism may not be agreeable, but it is necessary. It fulfills the same function as pain in the human body. It calls attention to an unhealthy state of things.”

  Like

 14. Frans Brassens zegt:

  Conservatief = behoudend.
  Het ligt er maar aan wát je wilt behouden.
  Ik ben zwaar conservatief, want ik wil mijn erfgoed Nederland behouden.
  Anderen willen in MIJN Nederland iets behouden dat daar tegenin gaat.
  Dat zijn bijvoorbeeld de islamidioten.
  Dan krijg ik dus te maken met iets dat mijn vrijheid ernstig bedreigt.
  Nét zo erg als wat de quasi-progressieven c.q. fascistische barbaren van de Enge Unie ( (© wie ook weer? Theresa Geissler?) bezig zijn te doen en waarvan ‘Den Haag’, voor iedereen met ook maar één werkende hersencel óverduidelijk, zeker sinds de land- en burgerverrader Balkenende ‘optrad’, het slaafse uitvoerende apparaat is.
  ‘Iemands vrijheid houdt op waar die van een ander begint’.
  Een zeer terechte uitspraak van de filosoof Martin Buber.
  Wat doen we daarmee?

  Het stuk van Henk Blanken is overigens een lul-stuk.
  Dat kunnen we hier allemaal zien toch, niet blind zijnde?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, niet precies ik , om eerlijk te zijn.
   Ik weet op het ogenblik niet meer, wie er het eerste mee kwam.
   Maar ik vond ‘m te mooi om af en toe niet te promoten: Zulke kwinkslagen moet je er in houden!.

   Like

 15. Rechtse bloggers? Ligt er aan wat je rechts noemt. De SGP is de enigste rechtse partij in NL. PVV is gewoon een conservatieve midden partij.

  Zelf ben ik libertarier maar of het libertarisme rechts is? Ik weet het niet. De termen rechts en links in NL zeggen niet veel. Want in principe zijn VVD, PvdA, CDA en D66 dezelfde partijen die op kleine onderdelen van elkaar verschil. VVD, PvdA, CDA en D66 hangen allemaal het staatskapitalisme aan, staatskapitalisme staat ook wel bekend al fascisme. En heel “toevallig” is de EU ook op staatskapitalistische principes gestoeld.

  Staatskapitalisme is overigens geen echt kapitalisme omdat zij tegen de echte vrije markt is.

  De termen Links en rechts worden alleen gebruikt om de kiezers af te leiden van het echte grote probleem, namelijk het probleem dat de overheid heet.

  Like

 16. Frans Brassens zegt:

  Als Daniël van der Stoep inmiddels de borrel kan laten staan zou ik er geen bezwaar tegen hebben als hij er in slaagde zijn zetel te behouden (meer zit er niet in voor een nogal onbekende partij als Artikel50). Ik hoop dan wel dat er een verzoening plaats kan vinden met de P.V.V., teneinde alle krachten tegen het E.U. fascisme te bundelen, zoals ook internationaal gewenst is.
  Onderlinge verschillen moeten daarbij voorlopig in de ijskast gezet worden. Er zijn hogere belangen in het spel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s