Britse minister (moslima): “Christenvervolging in het Midden-Oosten heeft de dimensie van een globale crisis”

Screenshot_21

Sayeed Warsi

(Door: Michael Mannheimer)

Een klap in het gezicht van onze journalisten, onze kerken en politici, die net doen alsof de meest vernietigende christenvervolging in de historie niet bestaat of deze zelfs ontkennen: uitgerekend een moslima, de Britse minister barones Sayeeda Warsi, sprak openlijk over gedwongen bekeringen, marteling van en moord op christenen en noemde landen, militante groeperingen “of zelfs de eigen families” als verantwoordelijken. Ze eist concrete stappen tegen de christenvervolging.

Christenvervolging: ondersteuning van onverwachte zijde

De kerk in Groot-Brittannië heeft er de grootste moeite mee om de vervolging van christenen in islamitische samenleving openlijk als probleem aan te spreken. Zo vergaat het ook de Evangelische Kerk (EKD) in Duitsland.

De in het nauw gebrachte christenen krijgen ondersteuning van onverwachte zijde: van een Brits islamitisch politica en van een hoge Duitse politicus. De islamitische Britse minister, barones Sayeed Warsi, die onder andere verantwoordelijk is voor religieuze zaken, wordt door het evangelische nieuwsbureau “Idea” met de uitspraak geciteerd dat de christenvervolging in het Midden-Oosten de dimensie heeft van een “globale crisis”. Uitgerekend in “de wieg van het christendom worden katholieken, protestanten en orthodoxen het slachtoffer van militante overvallen en van verdrijving”, zei de minister. “Daar speelt zich een massa-exodus van Bijbelse proporties af.” De feiten moeten benoemd worden: het christendom is “geen westerse import”, maar heeft daar zijn wortels.

De minister sprak openlijk over gedwongen bekeringen, marteling van en moord op christenen en noemde landen, militante groeperingen “of zelfs de eigen families” als verantwoordelijken. Ze eist concrete stappen tegen de christenvervolging en zal komend jaar op een internationale conferentie een plan tegen religieus gemotiveerd geweld tegen christenen naar voren brengen.

Op dezelfde duidelijke manier als de Britse minister vond ook de fractievoorzitter van de CDU/CSU-fractie in het Duitse parlement, Voker Kauder, als beschermheer van het congres “Christenvervolging Nu” in het christelijke gastencentrum Schönblick in Schwäbisch Gmünd duidelijke woorden. Hij bekritiseerde dat de kerken in Duitsland zich niet met de gepaste duidelijkheid over de situatie van hun in het nauw gebrachte geloofsbroeders en –zusters uitlaten en de christenen dienovereenkomstig bijstaan.

Dat de kerken zich door een wereldlijk politicus moeten laten vertellen dat ze niet zorgen voor hun vervolgde medechristenen, daarvoor moeten de kerken zich schamen. Dat de kerken in Duitsland zich tot aan de grens van de zelfverloochening inspannen voor een goede verstandhouding met de moslims in het land, werd bijvoorbeeld duidelijk aan de hand van een inzamelingsactie van de evangelische kerkkring Lennep (Remscheid/Bergisches Land) voor de in aanbouw zijnde moskee van de Turks Islamitische Unie (DITIB). De theoloog Michael Kotsch legde aan “Idea” uit dat dit er een voorbeeld van is hoe men de dialoog van de religies verkeerd kan opvatten: “Uit angst voor het verwijt van een gebrek aan tolerantie ondersteunen christelijke kerken actief islamitisch missiewerk.” Voor echte religieuze dialoog is “een duidelijk evangelisch profiel en het werven voor de eigen overtuiging nodig.” In plaats van een schenking voor de bouw van de moskee zou een mooi exemplaar van een Luther-Bijbel als geschenk bij de opening van de moskee zinvoller zijn geweest.”

Screenshot_22

Volker Kauder

Bron:
http://michael-mannheimer.info
Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Arabische wereld, Barbarisme, Censuur, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, Islamisering, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Moslims, Religie, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

33 reacties op Britse minister (moslima): “Christenvervolging in het Midden-Oosten heeft de dimensie van een globale crisis”

 1. Er zijn vele nep-christenen in de wereld, vooral in het Westen!

  Like

  • maria zegt:

   Ik ben geen actieve christen, maar wel zo opgevoed. Ik schaam mij voor de passieve houding van de meeste kerken, die zich wel druk maken over palestijnen (die het met miljardensteun best goed hebben) maar niet over de christenen in Syrië, Egypte en veel Afrikaanse landen die worden gedood en gemarteld om hun geloof.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @maria: 02.06. uur. Ook ik schaam mij voor de instituten der kerken beste Maria. Maar mij kunnen ze de pot op. Ik sta pal voor mijn recht om zelf te denken!

    Like

   • Jean zegt:

    Maria,
    Als ateïst deel ik uw mening volledig, ook ik heb een christelijke opvoeding gehad en daar ben ik fier op want dat staat volkomen los van geloof.

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Daar geen kerken. Hier geen moskeeën”. Zullen we ons zo opstellen. In mijn stad wordt wekelijks op straat gebedeld voor de bouw van een moskee. Tot ze voor mijn neus stonden te rammelen met hun collectebus. Eerste wat ik vroeg, spreekt U Nederlands. Beetje zei de islamitische collectant. Ben je op de hoogte dat in het midden oosten kerken in brand gestoken worden en christenen vervolgd. Niet islam, zei de goochemerd. Kan me niks schelen zei ik tegen hem, ga er maar wat aan doen, als dat niet islam is, met jullie allen en kom dan terug met je collectebus. Maar veel erger was de reactie van een omstander. “”Moet dat op deze manier””, zei deze tot de nette mensen behorende stadgenoot.

  Like

 3. Dan zal dominee Peetoom nu toch eindelijk wel in actie komen: http://www.youtube.com/watch?v=VPj0jBXuxdI (vanaf circa 3 minuten over de islam)

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Populistische Omroep Nederland: 23.32. uur, op 3/2. Gelooft U dat werkelijk? Ik ben uit het CDA gegaan, mede omdat ze A zeggen en B doen! En het CDA heeft het lidmaatschap opengesteld voor moslims. Deze club vertrouw ik niet meer!!

   Like

 4. JooJootje zegt:

  Ze zijn bang dat is het probleem,ze zouden hun eigen moeder nog verkopen als dat zou helpen.

  Like

 5. sylvia Groot zegt:

  Jezus joeg alle handelaren de tempel uit, en dat deed Hij niet zachtzinnig.

  Like

 6. Syrier zegt:

  Ik hoop dat de mensheid ontwaakt.Zoals deze moslima het zegt:de oorsprong van het Christendom ligt in het Midden Oosten en zij de Christenen zijn daar bijna uitgestorven.
  Ik hoop dat de wereld dat inziet en er rekening mee houdt.

  Like

 7. Th.M. van Baarle zegt:

  Als volbloed atheïst keur ook ik elke vorm van christenvervolging af. De Islam dient veel krachtiger op haar crimineel gedrag gewezen te worden. Wat zich in Afrika en het Midden Oosten afspeelt is georganiseerde MOORD.
  Als voor een organisatie, i.c. de islam, moord een toegestaan middel is dan moet deze organisatie als zodanig daarop aangesproken worden. Ook en voor ons in de eerste plaats in onze eigen regio omdat we inmiddels toch allen kunnen weten dat de islam de islam is. Het mosliminstructieboek, de koran, geldt onverkort overal,
  We MOETEN er vanuit gaan dat dit criminele gedrag van deze satanische sekte ook in Nederland tot uiting zal komen.
  Wachten we daar gelaten op of spreken we de islam in Nederland daar NU al op aan voordat er doden te betreuren zijn.
  Denk daarbij aan de teruggekeerde en nog terug komende Syrië-jihadisten: Levensgevaarlijk moslimtuig!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Th.M. van Baarle: 06.51. uur. Ik ben het volkomen met U eens.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom je hebt gelijk met dat boek van Pieter Lakeman als je dat leest dan is het alsof nachts de zon in eens opgaat.

    Wat is de economische waarde van allochtonen? Over werknemers en consumenten versus ontvangers van uitkeringen en subsidies.

    Marcella Breedeveld
    Wanneer alle buitenlanders vandaag Nederland verlaten, is het morgen chaos. Patiënten worden niet verpleegd, kassa’s in de supermarkten blijven onbezet, kantoren, scholen en straten vervuilen en crèches sturen ouders met hun kinderen terug naar huis. En dat betreft alleen nog maar de zichtbare banen. Maar even ingrijpend is dat universiteiten grote delen van hun onderzoek moeten stilleggen, dat ondernemingen als DSM, Corus (voorheen Hoogovens) en NedCar hun fabrieken niet kunnen laten draaien en dat bedrijven in de automatisering, de telecom en de advocatuur opdrachten moeten weigeren, omdat ze hun experts kwijt zijn.

    Onzin, zeggen de mensen die – om welke reden dan ook – bezwaren hebben tegen de blijvende aanwezigheid van (veel) buitenlanders in Nederland. Natuurlijk zijn er buitenlanders die economisch gezien, wegens hun kennis of kunde, een toegevoegde waarde hebben voor de binnenlandse economie. Maar wanneer alle buitenlanders samen worden bekeken, kosten ze de maatschappij meer dan ze opbrengen. Wat ze als werknemers of consumenten bijdragen aan de economie, weegt niet op tegen de kosten in de vorm van uitkeringen, onderwijs en bijvoorbeeld huursubsidie.

    Gaat de economie van een land erop voor- of achteruit door de inbreng van immigranten? Naar die vraag is in Nederland maar zelden onderzoek gedaan, zo stelt publicist Pieter Lakeman in zijn vorig jaar verschenen boek Binnen zonder kloppen. Volgens Lakeman, die voor dit boek vooral bekend was door zijn kritische onderzoeken naar het bedrijfsleven, heeft de Nederlandse regering nooit de moeite genomen om cijfermatig te onderbouwen wat de economische waarde is van allochtonen. ,,De macro-economische effecten van de gastarbeid voor Nederland zijn nooit berekend, noch onder het kabinet-Biesheuvel, noch onder het kabinet-Den Uyl, noch onder een der kabinetten-van Agt, -Lubbers of -Kok”, schrijft hij.

    http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Allochtonen/economie.html

    Like

   • peterselie1 zegt:

    @Peter Selie1

    Spijt me, ik plaats niets van die site waar je naar verwijst!

    E.J.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Pieter Lakeman – Binnen Zonder Kloppen
    16950327-Lakeman-Pieter-Binnen-Zonder-Kloppen.pdf

    https://docs.google.com/file/d/0Bz9dtt0GCc7xVEV2RV8tbTlhNHc/edit

    Like

  • peterselie1 zegt:

   Keur ook elke vorm van christenvervolging af van Baarle “De Islam dient veel krachtiger op haar crimineel gedrag gewezen te worden.” ga met deze redenering mee, maar op voorhand staat al vast dat dit nooit in Nederland door welke politicus ook uitgezonderd Wilders zal worden geopperd. De Eu welke op Nationaalsocialisme is gebaseerd heeft tot nu toe ruim zes decennia deze tijd gehad om dit monstrum te schapen en het is nog niet uitgegroeid tot zijn uiteindelijke vorm van een totalitair bewind van één federaal Europa. Deze waanzin is mijns inziens niet meer te stoppen, hooguit wordt na een voor de Eurofiel slecht verlopen Europees Parlement verkiezing, passen op de plaats gemaakt om vervolgens op een nog ondoorzichtige wijze verder te gaan waar zij meer dan 60 jaar aan hebben gewerkt. De islamisatie van Europa en Nederland is een strategie, een hefboom om alle soevereiniteit van de EU te breken en daarin past de totale afwezigheid van de wil om te integreren in de gastlanden als een handschoen om de hand der Eurofiel. De voorbeelden van deze veroveringsideologie die de revue zijn gepasseerd zijn legio en zij zijn zeker hier allemaal wel een of meerdere keren aangehaald en één duidelijk voorbeeld wat bestaat is wel de kwestie van Kosovo, waar de christelijke Servische minderheid kan opzouten ten gunste van moslim Albanezen. Waar bleef de kritiek op deze gang van zaken? In ieder geval niet door de Nederlandse kabinetten incluis de opposities toen deze landroof zich voltrok en weldra van Kosovo een islamitische uitzonderingspositie in Europa wordt toegestaan.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Peterselie 1: 11.23. uur. Beste Peter, de ellende is begonnen onder de regering van Joop den Uyl, die de gastarbeiders massaal toestemming gaf, in Nederland te blijven, en het klaar speelde deze gastarbeiders- met name Turken en Marokkanen- hun vrouw en kinderen over te laten komen. Helaas, was dat nog slechts het begin, daarna kwamen de kabinetten van CDA/VVD die handjeklap deden met de werkgevers, waardoor nog veel meer gelukzoekers kwamen binnenstromen. En als klap op de vuurpijl, kwam daar het smerige VERRAAD bij, in de vorm van: ” De Resolutie van Straatsburg”. Daardoor werden massaal moslims ons land en de rest van Europa binnengehaald! Een interessant boekwerk is in deze: ” Binnen zonder kloppen”, van Pieter Lakeman.
    En om het vuile spel van politici, te doorgronden, is het boekje van Martin Bosma interessante lectuur: ” De schijn-elite van de valsemunters”.

    Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  En daarom heb ik niets met de instituten der kerken!

  Like

 9. luckybee zegt:

  Mopskee’s en Candi’s Bouw is tegen de 10 Geboden. Want ons God zei ik duld geen andere Goden naats mij die door mensen worden aanbeden.Geen enkele van onze Christelijke partijen doen iets hier tegen.Dit tollereren is ook een zonde.Exodus 20 vers 1-26, en hier mee bedoel ik alle Christeijke kerken.

  Like

  • luckybee zegt:

   Ook de joden hebben hierdoor heel erg lang moeten boeten,Ze worden voortdurend door hun vijanden bezet eerst de Babyloniers dan de assyriers dan de Persers, dan Alexander de Grote met zijn Grieken en Maccedoniers , en uit eindelijk de Romeinen, wanneer ze in de diaspora weg worden gestuurd.Ik wil niet dat dit ook ons Hollanders overkomen zal.Daar om doe ik alles om met de heer in de naam van onze mooie meiden onze vijanden tegemoet te treden.En zo de 10 geboden te verdedigen.

   Like

 10. bigljohn zegt:

  Christenen worden in de landen van hun oorsprong vermoord, en hun kerken in brand gestoken. Wat let ons om Mekka en Medina plat te bombarderen, en een moderne vorm van de kruistochten
  weer tot leven te wekken ? Maar ik vrees dat velen te laf zijn om dit te gaan uitvoeren, ja zelfs om er
  met zijn gedachten mee te spelen. Alhier heerst het kruipen en toegeven aan eisen voor Moslims, de weg met ons mentaliteit, alsmede de struisvogelpolitiek cq mentaliteit van het volk. Die ervoor gaat zorgen dat Europa gaat veranderen in allerlei soorten van staten zoals Saudi Arabie en Iran, cq Syrie.

  Like

 11. realist zegt:

  chapeau voor deze dame,ze zet ineens een groep linkse poltiek correcten voor joker door te zeggen wat zij uit pure lafheid niet durven te zeggen.nog van dat aub!

  Like

 12. Charles Martel zegt:

  Na het Midden-Oosten en Afrika is Europa aan de beurt, tegen 2025 maximaal 2030! Met dank aan onze verlichte politici.

  Like

 13. Alweer om geloof, Zoals eerder gezegd, geloof is voor onnozelen. Er bestaat geen enkele god. Geloof is een dwaling die in stand gehouden wordt als verontschuldiging om te stelen, te moorden, te vervolgen en vooral om machtsmisbruik.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Bert Stoelhorst: 17.04. uur. U bedoelt toch, die fijne religie van de vrede-de (p) islam, naar ik aanneem? Ik zie de christenen deze weerzinwekkende dingen niet doen in mijn optiek!

   Like

   • Republikein zegt:

    Tom, zeer juist van je om een paar titels te noemen van “verboden” boeken, althans in de ban gedaan door onze linkse vrienden, dan wel dood gezwegen.
    Ik neem aan dat jij ook fan bent van Gerrit Komrij?
    Je hoeft niet te antwoorden, ik weet de uitkomst al.
    Cheers man!

    Like

   • Bert Stoelhorst zegt:

    @Republikein: Mijn beste, De christelijke wereld heft uit naam van “god” al zoveel volkstammen uitgeroeid, daar zijn de islamieten nog beginners bij.Dichterbij huis, wat denk je dat de medelanders hebben uitgespookt in de jaren 1947 – 50 in Indonesie??

    vriendelijke groet Bert

    Date: Wed, 5 Feb 2014 05:58:45 +0000 To: bertstoelhorst@hotmail.com

    Like

  • Beste Bert Stoelhorst; dan ben ik een onnozele. Dan geloof ik in een niet bestaande God. Dan geloof ik in een dwaalleer. En steel, moord en vervolg ik. Allemaal wegens machtsmisbruik. Nee, dat klopt niet. Volgens mij Bert, ben je misleid door (valse) kerkleiders en imams. Die zeker geen goed voorbeeld geven. Die negatief in het nieuws staan. Maar oprechte gelovigen moeten daar ook niks van hebben. Die hebben alleen iets te schaften met de enige en ware God, JHWH (Jahweh)! Zie bijvoorbeeld dit boek; http://nl.united-pc.eu/boeken/biografie-politiek-hedendaagse-geschiedenis/geschiedenis-en-biografie/67.html

   Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible: 20.42. uur. En zo denk ik er ook over beste Jack.

  Like

 15. @ Tom Hendrix zegt, 4 februari 2014 om 15:04
  Nee, echt niet. Die dominee Peetoom is volslagen blind, politiek correct en/of krankzinnig. Van de school ‘weg met ons, de islam is mooi en zo lekker exotisch’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s