Egyptische Moslimbroederschap pleegt aanslag op “Museum van de Islamitische Kunsten”

Screenshot_14

De kapotte stukken die op de vloer liggen, zouden ook “heilige” artefacten of voormalige oude koranboeken kunnen zijn. Het “Islamitisch Museum” in Egypte was het thuis van een van de meest omvangrijke verzamelingen van islamitische kunst in de hele wereld – alleen maar kostbaarheden, waarvan sommige tot het begin van de islam terug reikten – in totaal bijna 100.000 stukken: koranhouders uit de 13e eeuw, relikwieën, mihrabs, munten, alles wat je je maar kunt voorstellen.

Als een “ongelovige” ook maar één enkele pagina uit een koran vernielt, raken de moslims volledig over hun toeren. Zij vernietigen zelf echter zonder met de ogen te knipperen een hele verzameling zeldzame antieke korans en beweren zelfs dat dit een daad was die door Allah werd goedgekeurd – terwijl het eigenlijk alleen maar de vernielzicht is, die ze de vrije loop laten:

De mensen van het museum begonnen snel met het opnemen van de schade: “Bijna alle glazen en porseleinen objecten werden vernietigd. Deels gaat het hierbij om zeer zeldzame stukken uit de tijd van de Mamelukken, die in de 13e eeuw in Cairo regeerden”, zegt hij.
Veel van de houten voorwerpen, bijvoorbeeld een gebedskansel, eveneens uit de tijd van de Mamelukken, werden zwaar beschadigd. “Die zullen we echter wel kunnen renoveren”, aldus de curator. Hij leidt de muntenafdeling van het museum en in de ruimte, waarin de kostbare geldstukken werden tentoongesteld, zijn curators in witte jassen er nog steeds mee bezig scherven en metaalsplinters weg te brengen: door de explosie werden de munten door de gehele ruimte verspreid en ze werden nog niet allemaal teruggevonden.

Het islamitisch museum in Cairo is een van de grootste en bekendste musea voor islamitische kunst in de wereld. Er bevinden zich meer dan 100.000 objecten in de magazijnen. Daarvan waren bijna 2000 in moderne vitrines uitgestald. “We kunnen de schade die door de explosie werd aangericht nog niet exact berekenen. We werken nog aan de lijst met vernielde objecten”, aldus de minister van Oudheden Mohammed Ibrahim. Het is echter duidelijk dat de schade aanzienlijk is en de objecten niet alleen een verlies zijn voor Egypte, maar dat het cultuurerfgoed van de mensheid een stuk kleiner is geworden. De radicaalislamitische groepering “Ansar Bait al Muqadis” eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op.

Berliner Zeitung

Fantastisch cultuurerfgoed: dit “cultuurerfgoed” is blinde vernielzicht van de islam. Als hij niemand anders kan vernietigen, gaat hij tegen zichzelf tekeer. Want ook al willen de media het onder het tapijt vegen, het waren de meest fanatieke religieaanhangers in hun woede tegen de seculiere militaire regering! Het waren de aanhangers van de Moslimbroederschap!

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Religie van de vrede", Barbarisme, Egypte, Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Moslimbroederschap, Rotzakken. Bookmark de permalink .

20 reacties op Egyptische Moslimbroederschap pleegt aanslag op “Museum van de Islamitische Kunsten”

 1. Jan Van zegt:

  Ik weet het…. Het klinkt barbaars……
  Maar is dit het begin van de totale vernietiging van deze barbaarse nep=religie??

  Like

 2. felix zegt:

  Wanneer wordt de kaaba opgeblazen ?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ach, de moslims kunnen niet anders! Het gruwelboek-de koran- verplicht hun daartoe! Vermoorden, verkrachten, halzen afsnijden, vernielen, dat is allemaal het gevolg van het haatboek, van de duivel allah!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Nou…..Even diep nadenken, wat voor die krankzinnigen de beweegreden geweest kan zijn……
  Ach ja, juist: Het leger heeft thans de macht overgenomen en vervolgt de Moslimbroederschap.
  Als represaille valt de Moslimbroederschap het Museum van de Islamitische Kunsten binnen en vernielt de aldaar aanwezige kunstschatten uit haar eigen verleden……
  Je moet er maar op komen.
  Ongelofelijk en verbijsterend! Dan hebben wij, de verachtelijke Kaffirs (ahem) toch aanmerkelijk
  méér respect voor onze ‘roots!
  Wie zijn er hier nou eigenlijk ‘verachtelijk’oftewel ‘barbaars?

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Ik ben er niets rouwig om dat er een aanslag op dit museum gepleegd is. Eindelijk een beetje goed nieuws. Hoe meer er wordt vernietigd van die Islamitische kunst, hoe beter. Alles daarvan moet vernietigd worden, tot en met alle Islamieten toe. Ze storten toch alleen maar de mensheid in het verderf. Ongedierte moet je niet koesteren, maar verdelgen.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Goed bericht, ik lach.

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Vergeet ook niet dat het indrukwekkende Egyptische Museum van Oudheden in Caïro ook al lang is geplunderd door dezelfde mensen.Daarin bevonden zich onvervangbare kunstschatten uit het Oude Egypte.
  Als groot bewonderaar van deze antieke, geniale kunst verdiepte ik mij daar heel lang in en toen barbaarse handen uit pure wraakzucht dit alles gingen vernielen, omdat de eigenaars van de schendende handen de Broederschap die de macht was kwijtgeraakt aan de legertop in dat land wilden wreken, ging mij dat door merg en been.

  Het is dat uit alle hoeken van de wereld waarschuwingen zijn afgegeven aan de fundamentalisten in Egypte, anders waren de pyramiden ook al gesloopt.

  Van kunst voorwerpen blijf je gewoon af uit respect voor degenen die ze vervaardigden, ongeacht de religie die hen inspireerde!.
  Een kwestie van innerlijke beschaving, waaruit je kunt concluderen dat sommige ”vredelievende wereldverbeteraars” dat besef nog niet hebben ontwikkeld.

  En steeds speelt de volgende vraag door mijn hoofd:
  ”Wie willen deze barbaren ook nog maar weer perse terug aan de macht brengen in Egypte?

  Wie het antwoord weet kan een les leren die we nooit mogen vergeten.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Heb vele jaren in de psychiatrie gewerkt. Bij ernstige psychosen, waandenkbeelden en/of afwezigheid minimale verstandelijke vermogens zag je geregeld dat mensen destructief werden betreffende hun eigen lichaam. Misschien is de islam als psychosociaal organisme nu zover heen dat het bij gebrek aan beter haar eigen erfgoed maar gaat vernietigen. De islam heeft in haar 1400 jarige geschiedenis nauwelijks iets positiefs voortgebracht dat heilzaam was voor de mensheid, laat staan voor de moslim zelf. Islamitische kunstvoorwerpen hebben natuurlijk hun esthetische en historische waarde maar gezien de hele situatie de afgelopen decennia met de islam en de ellende die zij overal brengt heb ik meer verdriet met de immens grote boeddha sculpturen die vernietigt werden in Afghanistan dan met de vernieling van dit islamitisch museum. De islam heeft als constante oorlogseconomie onnoemelijk veel culturen vernietigt en deze continu parasiterend uitgehold tot enkel nog een slap geïslamiseerd aftreksel overbleef van dat wat ooit was. Aanschouw het Midden Oosten en je ziet wat de islam is. Laten we hopen dat de moslims massaal tot besef komen dat de islam een doodlopende weg is en als dat niet het geval is dan is het in de toekomst niet onmogelijk dat de vrije wereld zich uit noodzaak samenpakt en de islam alsnog gaat vernietigen, want het kan op de lange duur zo niet blijven doorgaan. De dag komt dat we dialoog genoeg gehad hebben met deze “”aliens”” die onze goedbedoelde dialoog alleen maar zien als een vorm van zwakte en de zoveelste kans om te parasiteren. De islam vernietigen hoeft overigens niet gepaard te gaan met geweld. De strategie die de vrije wereld gehad heeft bij val van het communisme is heel goed werkbaar. Sluit het economisch infuus af en laat de islam zelf haar eigen vernietiging ter hand nemen. Wat de olie betreft zullen ze op de knieën liggen om nog een druppel aan ons te verkopen, want wat kunnen ze verder, toch helemaal niets.

  http://www.franklinterhorst.nl/Moslimextremisten%20willen%20piramides%20Egypte%20vernietigen.htm

  Like

 9. Rami de Lieme zegt:

  En dan zijn er idioten die vast de Joden de schuld geven of de Amerikanen.

  Like

 10. Syrier zegt:

  It is justthe beginning of the ……..

  Like

 11. luckybee zegt:

  Mameluken zijn toch de bekkeerde christen kinderen die in de islam geindoktrineerd zijn door de Ottomanen?Die voor Allah moeten vechten tot dat ze dood zijn?De laatste duizenden van ze wordt door Napoleon’s soldaten uitgeroeid.

  Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  Een soort van beeldenstorm

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s