EU weigert kritisch bericht over corruptie

Screenshot_11

Het hoofdstuk over EU-instellingen in een door de Europese Commissie in opdracht gegeven corruptiebericht wordt niet gepubliceerd. Op grond van ontbrekende externe beoordeling is een inschatting niet mogelijk, aldus de Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken, Cecilia Malmström.

Bij de publicatie van een bericht over corruptie in de lidstaten blijft het hoofdstuk over de EU-instellingen achter slot en grendel.

In het jaar 2011 besloot de Europese Commissie om iedere twee jaar een corruptiebericht te publiceren. Vandaag zal de Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken, de Zweedse Cecilia Malmström, het eerste tweejaarlijkse bericht publiceren, echter met een vertraging van zes maanden.

De woordvoerder van Malmström verdedigde het schrappen van het hoofdstuk. Het is moeilijk om jezelf in te schatten, want anders dan in de lidstaten bestaat er geen externe beoordeling. In de toekomst dient er echter ook een corruptiebericht over EU-instellingen gepubliceerd te worden, aldus de EUObserver.

In maart 2013 deed Malmström een schatting betreffende de corruptie in de EU-lidstaten: in de EU-landen gaan ongeveer 120 miljard euro aan EU-middelen verloren (meer hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, EUSSR, Graaien, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

8 reacties op EU weigert kritisch bericht over corruptie

 1. Tom Hendrix zegt:

  Zo de RODEN van het EUSSR GEDROCHT, laten hierbij zien, dat ze volkomen lak hebben aan de burgers in Europa. Gloeiende vinketering, SINTERKLAAS spelen voor de HAATJURKEN, en allerlei vrindjes, vooral van socialistische snit! Maar wij, de bewoners van Europa mogen barsten! Voor mij mag deze DRAAK EU, vandaag nog in een zwart gat verdwijnen! O, wat HAAT ik dat VUILE CORRUPTE ZOOITJE in Brussel!

  Like

 2. Benesho zegt:

  120 miljard Euro? En daar wordt luchtig over gedaan? Met slechts 100 miljoen Euro kunnen ze nochtans een groot leger toprechercheurs, fiscalisten, economen etc. op deze corruptie afsturen om de onderste steen boven te halen. En om dit te vermijden in de toekomst. Maar dat doen ze niet… ra ra ra… waarom.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Over Corruptie in de E.U. instellingen mogen we natuurlijk niets weten. In vergelijking met die andere 120 miljard, zou het wel eens een tienvoud kunnen zijn. Maar hoor wie het zegt;
  Cecilia Malmstrom. Die ja, die ook al van die onfrisse praktijken ten toon spreidt om van West Europa een werelddeel te maken waar alleen de Sharia de dienst uitmaakt. Er loopt nog veel menselijk ongedierte rond. Vuile ratten dat ze zijn. Ze verdienen het om, net als ratten en muizen, verdelgd te worden met rattentarwe, of met een super grote muizenklem.

  Like

 4. Thomasson zegt:

  Het is vanzelfsprekend dat EU-instellingen en EU Bobo’s willen niets horen over corruptie binnen het walhalla waarin zij zo goed leven hebben!. Vanaf het moment dat ze de gat van de deur in Straatsburg of Brussel betreden, is het BINGO. Met weinig inspanning en talent leven ze op jet set niveau en hun bankrekeningen (ook de geheime) groeien met de dag. Wat zou bijv. Mevrouw Mokkelström voorstellen zonder de EU? Men kan de commissieleden en Euro-parlementariërs het beste vergelijken met mestkevers die de hoop stront moeten beoordelen waaruit ze hun lekkere bolletjes vandaan halen.

  Like

 5. Pingback: EU: Lidstaten kunnen corruptie niet bestrijden | E.J. Bron

 6. Republikein zegt:

  1200000000. niet slecht. Het zal wel meer zijn, ik vind de begroting van de EU ook corrupt.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Verkoop ze in Timboektoe of zo iets dan hebben de lashkar nog veel plezier met ze.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s