Frankrijk: Grote demonstratie tegen Hollandes gezinspolitiek

Screenshot_17

In Frankrijk zijn tienduizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de gezinspolitiek van de regering van president Hollande. Ze protesteerden tegen het homohuwelijk en het adoptierecht voor homoseksuelen. Door het ondermijnen van de sekserollen wordt de sociale samenhang bedreigd, aldus de demonstranten.

Volgens informatie van de politie protesteerden er zondag ongeveer 80.000 mensen in Parijs tegen de familiepolitiek van de socialistische regering. De organisatoren van de “Demo voor allen” spraken zelfs van 500.000 deelnemers. Tegelijkertijd vond er in Lyon een gelijksoortige manifestatie plaats, waar volgens de politie 20.000 mensen de straat opgingen.

De demonstranten, waaronder veel gezinnen met kinderen, bekritiseerden de gezinspolitiek van de regering Hollande, zoals de Deutsche Welle bericht. Ze verweten de regering een “gezinsfobie” en waren van mening dat een ondermijning van de sekserollen zal leiden tot een bedreiging van de maatschappelijke samenhang. Hun protesten richtten zich vooral tegen het geplande homohuwelijk, tegen een adoptierecht voor homoseksuelen en tegen de legalisering van draagmoederschap en kunstmatige bevruchting voor lesbische stellen.

In Parijs waren 2000 tot 3000 politieagenten op de been om voor een vreedzaam verloop van de demonstratie te zorgen. De organisatoren verkondigden van tevoren hun standpunten “vreedzaam en beslist” tot uiting te brengen. Daarvoor namen ze honderden ordebewaarders in dienst, die de politie ondersteunden.

Bovendien waren de initiatiefnemers van de “Demo voor allen” er heel erg op gespitst zich te distantiëren van het initiatie “Dag van de woede”. Bij de door conservatieven en rechtsextremen georganiseerde manifestatie was het een week eerder tot onlusten en meer dan 200 arrestaties gekomen (hier). De presidente van de “Demo voor allen”, Ludovine de la Rochère, zei dat spandoeken en posters met het opschrift “boze gezinnen” van tevoren werden ingenomen om een onnodige provocatie te vermijden. De beweging van de “Rode Mutsen”, die haar oorsprong vindt in Bretagne en zich tegen de belastingpolitiek van de Franse regering richt, was eveneens vertegenwoordigd op de manifestatie (meer hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Frankrijk: Grote demonstratie tegen Hollandes gezinspolitiek

 1. Ik ben geen homo. Dus ik ben tegen homofilie. Anders gezegd ik hou er niet van. Maar ik ben ook tegen de islam. Ook omdat die homo’s willen doden. Daarom kies ik partij voor homo’s. Homo’s willen mij niet doden. Moslims wel. Zeker weten! Volgens de linksen is dat niet waar en ben ik gek. Daarom alleen al ben ik rechts!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Laat de rotzooi maar ploffen, eerst in Frankrijk, en dan in de rest van Europa. Overal waar de RODEN/SOCIALISTEN regeren, of meeregeren, gaat het bergaf! Ook de DRAAK EUSSR, is voornamelijk een BOLWERK van de SOCIALISTEN! Helaas deugen de zgn.politiek correcte partijen ook niet meer, zoals de liberalen, en de christen-democraten. Alles heult met de RODE EUSSR en met de ISLAM!

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Ik ben heterofiel en zo lang ze mij niet lastig vallen zijn homofielen mensen zoals iedereen. Maar de polygame president Hollande kan in elk geval m’ n kloten kussen. Een socialistische multineuker heeft absoluut geen enkel recht van spreken. President of geen president, ik sta aan de kant van de demonstranten. Hollande achter de tralies!

  Like

 4. Syrier zegt:

  Ik ben van mening dat men veel te veel is doorgedraait met die homo,s.
  Ik hanteer dezelfde steling als deze demonstranten en Putin; Je mag zijn wie je bent,maar je hoeft het niet uit alle daken uit te schreeuwen en adoptie vindt ik een schending van het recht van het kind.Wees jezelf en laat de anderen in hun waarden,behalve fanatici die fel in hun leer zijn,die moet men besrijden

  Like

 5. H. Numan zegt:

  Ik ben zelf getrouwd. Met een man. Geloof me: voor ongeveer 99% van alle gays is het “recht” om kinderen te krijgen/adopteren/insemineren wel het allerlaatste wat ze willen. Ik ben tot op heden nog nooit een gay tegengekomen die dat graag wilde. Helemaal nooit. Die kleine groep van slechts 99% ziet het eerder als een hele zware bestraffing dan iets anders. Laat staan een voorrecht of zelfs maar een recht.

  Like

  • luckybee zegt:

   Daar om moge wij gereformeerden ook ca 3 kinderen hebben , een voor papa een voor mama en een voor homo paren die zelfs geen kinderen kunnen teelen.Dan blijft alles in ballance. Geboorten = exits.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s